NY FOTOSHOOT AV DE KJEMPEHERLIGE KATTUNGENE (GIZMO, GRACE OG GAYA) I (N) HAKRILAS G-KULL <3 :)

Mandag 01.08.2016 ble kattungene i (N) Hakrilas G-kull (Gizmo, Grace og Gaya) 12 uker gamle. Hvor har ukene blitt av? Jeg skjønner det ikke 🙂 Nå skal jeg nyte de siste 3 ukene sammen med kattungene, for de begynner å forlate redet fra og med 15.08 – 20.08.2016. Jeg venter fremdeles på to DNA-tester som jeg har tatt på to av kattungene før jeg vet noe mer. Det er DNA-test på noe som kalles PRA, og som har med om kattene er bærere av et gen for en øyensykdom. Dersom katten er PRA-bærer kan den ikke pares med en annen bærer. Da må katten pares med en PRA-fri katt. Parer man to PRA-bærere kan avkom få øyensykdommen, og bli blinde. Elvis som er far til G-gjengen er PRA-fri, men Nadina er PRA-bærer. Det betyr at det er 50% sjanse til at kattungene i kullet også er bærere. Slike tester er kjempeviktige for oss oppdrettere på abyssiner, somali og andre raser å ta slik at vi vet om de er bærere eller ikke. Det handler om kattens helse! 

Kattungene er i full vigør hele dagen. ADHD x 10 så får dere fasiten på en abyssinerkattunge 🙂 Alle tre er kjempeherlige, og de skjønner så mye. De tester ut grenser for hva som er lov, og hva som ikke er lov. De erter hverandre, jager hverandre, leker med hverandre, lekesloss med hverandre, erter mamma Nadina, og utforsker noe nytt hver eneste dag. Kjøleskap = noe godt. Skuffe nr.2 i kommodeskuffen på kjøkkenet = Kattegodis. Om kvedene får kattungene en skål med Royal Canin kattungefòr, og da er det kollektiv hyling fra alle tre. Dixie og Elvis får skinke, og Nadina spiser sammen med kattungene sine. 

Innimellom sniker de seg til melk fra mamma Nadina. Hun har litt melk igjen, og nå ammer hun en og en kattungen. Det er Gizmo som er den mest ivrigste etter å få seg litt kosepupp fra mamma Nadina. Gaya er ikke så ivrig etter det, og det hender av og til at Grace også vil ha trøstepupp fra mammaen sin. Nå ammer ikke Nadina alle tre lengre. Nadina er avhengig av kattungene sine enda også, men nå ser jeg at det begynner å  slippe taket. Hun griper inn hvis det er noe hun må gripe inn for, men nå må kattungene ordne opp mer og mer på egen hånd. Erter de noen av søsknene sine, må de forvente å få igjen, og da underkaster de seg når de har gått for langt. 

Gardinene har vi hengt opp….. Hvorfor det mon tro? Jo fordi dette trekløveret er gardinklatrere. Ved verandadøren har vi en gardin som henger. Den går ikke helt ned til gulvet, og det var bevisst fra min side da jeg kjøpte nye gardiner for et par år siden. Nettopp med tanke på kattene. Gaya har fått det med å ta sats, for så å henge seg i gardinene etter forlabbene. Der henger hun og dingler. Det er bare Gaya som gjør det, mens matmor sier strengt: “Fy!”. Hjelper det? Nei. 

Om kvelden når jeg slapper av i sofaen med de andre kattene på fanget kommer kattungene krypende i fanget for å få kos. Det er da de har tid til å kose. Når de er opptatt med ivrig lek kan man bare glemme å løfte dem opp, for da er det leken som gjelder 🙂 De er virkelig blitt noen “jegere”. Hvis de har lekemusen eller en annen katteleke så knurrer de om en av søsknene kommer for nære. 

TV-skjermen er interessant. I går så jeg på en film på TV 2 om en delfin, og da ble kattungene ivrig å følge med på skjermen når delfinen svømte. Når det er fotball på TV, så sitter kattungene ved skjermen, og prøver å fange fotballspillere som beveger på seg og ballen. De har også skjønt at det går an å balansere opp på toppen av flatskjermen. Problemet er bare det at de har ikke helt den finmotorikken inne enda sett i forhold til voksenkattene. Når det gjelder finmotorikken er de litt klossete enda, og de kan sammenliknes med en treåring. 

Man må virkelig passe på maten, og ikke la maten stå fremme, for nå har de begynt å “stjele” maten i et ubevoktet øyeblikk. I går satt jeg og spiste middag, og jeg skulle bare på kjøkkenet for å hente meg et glass vann. Når jeg kommer tilbake står det ei lita viltfarget frøken ved navn Gaya nesten i matfatet mitt. Konklusjonen hvis jeg går på kjøkkenet er å ta med fatet med maten, eller la mannen min passe på maten min for meg 🙂 Man skulle tro at jeg har lært, men nei da. Jeg går i fella gang, på gang. 

Deler noen nye bilder jeg har tatt av kattungene de siste ukene, og håper at dere liker dem 🙂 

 

NYE BILDER AV G-GJENGEN (GIZMO, GRACE OG GAYA):

 


Godpusegutten (N) Hakrilas Gizmo <3 🙂 

 


Godpusegutten Gizmo slapper av på stolen <3 🙂 

 


Godpusejenta (N) Hakrilas Grace <3 🙂 

 


Godpusejenta Grace slapper av på armlenet på sofaen <3 🙂 

 


Godpusejenta (N) Hakrilas Gaya <3 🙂 

 


Godpusejenta Gaya slapper av på stolen <3 🙂 

 


Mamma Nadina sammen med kattungene sine <3 🙂 Den dagen bildet ble tatt var det 30 grader ute, og kattene syntes det var varmt ja! 

 


Mamma Nadina ammer Grace <3 <3 🙂 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#abyssiner #abyssinerkattunger #abyssinerkull #katter #kattungekull #rasekatter #bilder #kjæledyr 

 

 

(N) HAKRILAS GIZMO NYTER SOMMEREN <3 :)


De dagene det har vært sol og varmt vær, har kattungene kost seg ute på verandaen 🙂 Her er det godpusegutten (N) Hakrilas Gizmo som koser seg på gelenderet på verandaen 🙂 

 


Mamma Nadina og sønnen Gizmo slapper av på puta i sofaen <3 <3 🙂 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#abyssiner #abyssineroppdrett #abyssinerkattunger #abyssinerkull #kattunger #kattungekull #rasekatter #sommer #bilder 
 

OPPDATERING OG NYE BILDER AV GODPUSETRIOEN (GIZMO, GRACE OG GAYA) <3 :)

Kattungene har nå blitt 11 uker gamle, og jeg skal hilse å si det er full fart og energi på de tre småtrollene 🙂 De har nå vært på stua sammen de andre kattene i noen uker, og kattungene storkoser seg å ha hele leiligheten å løpe, leke, jage hverandre og herje på. Kattungene er nysgjerrige på både Elvis og Dixie, og det er Elvis som de ser opp til. Eneste Gaya er hun som freser til faren sin. De to andre erter ham, jakter på halen hans, og følger etter ham hvor han går. Hvis jeg sitter med Elvis i fanget, kommer gjerne en av kattungene også for å få komme opp i fanget.

Den trioen kan leke i noen timer, og vips blir bryteren skrudd av, og kattungene sovner. I alderen de er i nå, er de opptatt av å leke med hverandre. De tester ut grensene til hverandre, de sosialiseres med andre katter og oss mennesker for hver dag! 

Noe av det første kattungene har lært seg er at de vet at det kommer noe godt ut av kjøleskapet. Når jeg åpner kjøleskapsdøren kommer de pilende til i håp om at det er tid for godmat 🙂 På kjøkkenet har vi også stående en kommode. I øverste skuff har jeg katteleker, førstehjelpsutstyr til kattene m.m, og i skuff nr.2 har jeg kattegodis som hele poser med våtfòr, kattgodis og stickers til kattene m.m. De har lært seg hva skuff nr.2 inneholder, og står gjerne forventningsfulle på to når jeg åpner den skuffen der 🙂 

Mandag 19.07.2016 var vi til veterinæren med mamma Nadina og kattungene hennes. De fikk sin første vaksine og helseattestene sine. Kattungene var kjempeflinke hos veterinæren, og de gikk rundt på gulvet inne på undersøkelsesrommet og snuste, og lekte sammen. Alle tre fikk sine helseattester uten anmerkninger. Mamma Nadina tok også sin årsvaksine, og de sjekket også tannstein på henne. Ingen tannstein overhodet. Det er kjempebra med tanke på at Nadina blir 7 år gammel 17.08.2016 🙂 Hos oss får kattene kun tørrfòr, men en liten skje med godmat om kveldene. Tørrfòr er absolutt det beste for tennene til kattene. Om 4 uker skal de tilbake å få vaksine nr.2, og så kan de begynne å forlate redet. 

Enda er mamma Nadina avhengige av kattungene sine. Jeg sjekket pattene hennes, og hun har litt melk igjen. Det er ikke så mye melk, men hun lar kattungene sine få koseamme henne når hun vil ha dem rolige. Når hun er lei går hun bort. Så enkelt er det. Nadina har alltid oversikt over hvor kattungene er, og når hun vil samle kattungene sine, lokker hun på dem. Kattungene kjenner lyden, og da kommer de pilende med en gang. 

Av kattungene er nok Gaya den som er mest roligst. Grace og Gizmo er villbasser så det holder. Jo mer jagelek med hverandre, lekeslossing med hverandre og lek med fjærpinner og baller jo bedre. Gaya er den roligste i leken. Hun liker best å holde på med lekemusen sin, og leker som ikke bråker noe særlig. Gaya tenker seg om før hun hiver seg med i lek som er litt for voldsomme. Hvis Grace og Gizmo leker med en rangleball, velger Gaya heller å leke med lekemusen sin. Hun har alltid vært den ettertenksomme kattungen. Over sofaen har jeg et pledd som ligger over armlenet, og Grace har det med å henge seg etter forlabbene på pleddet. Da kommer gjerne Gaya og irettesetter henne. Jeg synes det er kjempegøy å se hvordan personligheten deres utvikles for uke til uke <3 🙂 

De kjenner godt til døgnrytmen vår. Kl.22.15 begynner de å bli ivrige etter å få kveldsgodisen sin, og da er det mamma Nadina som begynner å signalisere at det er tid for mat. Nadina gir seg ikke før kveldgodisen blir servert. Til kveldsgodis får de kattungevåtfòr, og det går ned på høykant 🙂 Matvett har alltid denne trioen hatt siden de ble født 🙂 

På torsdag 21.07 og fredag 22.07.2016 var det varmt. Det var over 30 grader i sola. Vifta på stua stod på hele tiden. Alle tre voksenkattene (Nadina, Dixie og Elvis) var utslått pga varmen, og det var jammen også kattungene. De lå mye og sov den dagen. La merke til at de fikk amme mer da det var så varmt som det var. Kattungene våknet ikke liv før etter kl.18.00. Da begynte de å herje og løpe rundt, for da hadde det blitt svalere i luften. 

Ønsker å dele noen bilder jeg har tatt av kattungene denne den siste uke og de siste dagene. Denne gangen er det bilder tatt med mobilen 🙂 Håper dere like dem 🙂 Dere som har lyst er hjertelig velkommen til å følge meg på Instagram: abynadina og på snapchat: abyhakrilas/Toril 🙂 

 

NYE BILDER AV KATTUNGETRIOEN (GIZMO, GRACE OG GAYA):

 


To av kattungene: Grace og Gizmo <3 <3 🙂 

 

G
Godpusegutten Gizmo og godpusejenta Gaya slapper av på puta <3 :<3 🙂 

 


Alle tre kattungene samlet i sofaen <3 <3 <3 🙂 

 


Godpusegutten Gizmo koser seg på puta i sofaen <3 🙂 

 


Godpusejenta Gaya slapper av <3 🙂 

 


Kattemamma Nadina slapper av i varmen sammen med to av kattungene Gizmo og Gaya 🙂 

 


Godpusejenta Gaya <3 🙂 

 


Godpusejentene Gaya og Grace <3 <3 🙂 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#abyssiner #abyssinerkattunger #kattungekull #kattunger #11uker #rasekatter #katter #kjæledyr #bilder

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HJERTEKNUSERNE I (N) HAKRILAS F-KULL (FELICIA/SIGNE, FLORENCE OG FELIX/LEOH) 6 MÅNEDER GAMMEL I DAG <3 :)

I dag 19.07.2016 blir kattungetrioen i (N) Hakrilas F-kull 6 måneder gammel <3 🙂 Tenk 6 måneder siden de så dagens lys på Orkdal Dyreklinikk den snøfulle januarkvelden! 

Alle tre har utviklet seg til å bli kjempeherlige kattunger som blir elsket over alt på denne jord, og eierne forguder kattungene sine <3 🙂 

Som oppdretter synes jeg det er kjempegøy å se dem igjen etter hvert som de blir eldre, og jeg setter kjempestor pris på å få bilder av kattungene <3 🙂 

 

 


Britisk korthårskatten Misho og godpusegutten (N) Hakrilas Felix//Leo som han blir kaldt hos sin eier <3 🙂 Foto: Oliver Majed

 


Godpusejenta (N) Hakrilas Florence <3 🙂 

 


Godpusejenta (N) Hakrilas Felicia/Signe som har  vært på ferie hos meg i 2 uker <3 🙂 I kveld kommer eieren hennes hjem fra ferie, og det skal bli trist å si: “adjø” til henne <3 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#abyssiner #abyssinerkattunger #gkullet #6måneder #rasekatter #rasekattoppdrett #bilder

 

QUALITY HOTELL PANORAMA, ET KJEMPEKOSELIG HOTELL MED SERVICEFYLTE OG POSITIVE ANSATTE SOM YTER SERVICE :) (Sponset innlegg)


09.07 – 10.07.2016 arrangerte vi i Katteklubben Midt-Norge vår årlige internasjonale katteutstilling i Heimdalshallen, og vi i klubben hadde fått en kjempesuper avtale for våre utstillere og dommere på Quality Hotell Panorama! Dette er noe vi i klubben setter kjempestor pris på 🙂 Hotellet tillater dyr på hotellrommene, og det er vi katteutstillere kjempefornøyd med 🙂 

 

Når man reiser med katt på utstilling i en annen by velger mange å overnatte på hotell. De aller fleste hotell har rom hvor det er tillatt å ha katter/hunder, men noen hotell tar seg litt ekstra betalt for å ha hund/katt på rommet. Akkurat det synes jeg er helt greit! Når man har et dyr på et hotellrom blir det litt mer rengjøring for de renholdsansatte, og de bruker kanskje litt lengre tid på rengjøring av rom hvor det har bodd hund eller katt. 

I år igjen hadde vi i Katteklubben Midt-Norge fått en kjempeflott avtale på Quality Hotell Panorama hvor våre utstillere kunne bo, og prisen var kjempebillig! Det satte i hvert fall våre utstillere kjempestor pris på 🙂 

I år var jeg nok en gang kjempeheldig som fikk lov til å bo på Quality Hotell Panorama. Det setter jeg kjempestor pris på 🙂

 


Bildet tatt fra inngangdøren på Quality Panorama Hotell.

 


Resepsjonen på Quality Hotell Panorama. 

 

Det første som møter deg når du kommer inn døren til Quality Hotell Panorama som gjest, er en atmosfære i resepsjonsområdet og lobbyområdet som er kjempekoselig, hjemmekoselig, lun og varm. Belysningen og interiøret er det som gjør atomosfæren så kjempekoselig som den er 🙂 Som hotellgjest er førsteinntrykket på hotellet det viktigste, og det første som møter en som hotellgjest. Resepsjonen og lobbyen er jo det første vi som hotellgjester møter når vi kommer inn døren til hotellet. 

Når man henvender seg i resepsjonen møter man alltid smilende, positive, blide og serviceinnstilte resepsjonsansatte som ønsker deg velkommen, og at gjesten må ha et fint opphold. Det gjør at man som hotellgjest føler seg velkommen. De gjør alt hva de kan for at vi som hotellgjester skal ha det bra under hotelloppholdet! 

 


Noe av det første jeg som hotellgjest på Quality Hotell Panorama ser i lobbyen er en peis som står der. 

 

Den peisen som står i lobbyen, er med på å gjøre lobbyområdet hjemmekoselig og lun 🙂 Jeg har ikke sett en lobby på noen hotell hvor jeg har bodd som har en peis stående i lobbyen. Det er kjempekoselig når peisen er tent 🙂 

 


En sittekork nede i lobbyen. 

 


En annen sitteplass nede i lobbyen. 

 

Noe av det første jeg legger merke til i lobbyen er en kjempekoselig sofakrok med noe av den fineste og duse belysningen som jeg noen sinne har sett i en lobby på et hotell! Det er nettopp det som gjør at jeg som hotellgjest får lyst til å sette meg ned i  sofakroken med en kopp kaffe/te for å lese avisen. Jeg kaller lobbyen for innbydende for hotellgjestene! I etasjen over resepsjonen har de flere små sofagrupper hvor det er mulig å sette seg ned med en kopp kaffe eller avis. Som hotellgjest føler jeg meg avslappet i lobbyen når jeg ser den kjempefine, lune og duse belysningen. 

 


Bildet tatt inne i puben/baren. 

 

I samme etasje som lobbyen, resepsjonen, frokostsalen og restauranten har hotellet også et område som brukes som pub/bar. Der er det også sittegrupper hvor hotellgjestene kan slå seg ned med en kopp kaffe/te, avis eller noe å drikke. 

 


Inngangen til frokostsalen/restauranten. 

 

På mange hotell er resepsjonsområdet og lybben preget av å være litt sterilt, kaldt og upersonlig med minimalt med farger på vegger og møbler, men over hodet ikke på Quality Hotell Panorama! Det virker for meg at hotellet bevisst har vektlagt at hotellet skal være hjemmekoselig og lunt. Belysning og lunhet gjør noe med sinnstemningen til oss mennesker, og dus og lun belysning virker avstressende. Her har mange hotell mye å lære av Quality Hotell Panorama 🙂

 


Korridoren i 4.etg hvor jeg bodde. 

 


Hotellrommet hvor jeg bodde sett fra inngangsdøren til rommet. 

 


Bildet tatt fra vinduet mot utgangsdøren på hotellrommet. 

 


Senga og skrivepulten på hotellrommet. 

 


Badet med dusjkabinettet. 

 


Vasken på badet på hotellerommet. 

 

Når jeg bor på hotell, forventer jeg at hotellrommet er gjort godt rent før jeg tar det i bruk. Det var det så absolutt da jeg kom inn på hotellrommet hvor jeg bodde. Regngjøringen var upåklagelig! Rommet var som et hotellrom stort sett er med en seng, en skrivepult, TV, minibar (som jeg aldri tar noe av), skap, benk for å sette fra seg kofferter og en stol for å slappe av i. Jeg har opplevd hotellrom hvor jeg ikke har fått luftet noe, fordi det ikke har vært barnesikring på vinduet. På vinduet på hotellrommet på Quality Hotell Panorama har vinduene barnesikring, og det gjør at jeg trygt kan lufte, og jeg vet at kattene ikke har en sjanse å komme seg ut av vinduet! 

Typisk for kattene når man skal på utstilling lørdagsmorgen, er at kattene gjemmer seg under senga. Flere av mine rasekattvenner som har langhårskatter har fått frem støvete katter pga dårlig renhold under senga. 

 


Elvis var også under senga en tur, og han fant denne som lå under senga 🙂 Han var totalt støvfri da han kom frem 🙂 

 

Jeg sliter jo med reumatisme, og jeg kan våkne mye om natten med smerter i leddene mine. Derfor er jeg avhengig av å ha god madrass i senga mi. Noen hotellsenger er så som så å ligge på, men den sengen på Quality Hotell Panorama var kjempegod å ligge i, og madrassen skulle jeg ønske å ha hjemme! 

Siden katteklubben jeg er med i arrangerte utstillingen, rakk jeg dessverre ikke å spise frokost før vi måtte dra bort i hallen for å forberede utstillingen. Jeg kan likevel med hånda på hjertet si at jeg vet med 100% sikkerhet at frokosten på hotellet er kjempebra. De har alt for en hver smak. Her kan du velge i stekt egg, kokt egg, eggerøre, bacon, frukt, yoghurt, frokostblanding, oster i flere varianter, forskjellige typer kjøttpålegg, melk, juice, kaffe, te og mye mer. 

 


Frokostsalen og restaurant Müller. 

 


Frokostbuffeten. 

 


Frokostbuffeten på Quality Hotell Panorama. 

 


Frokostbuffeten på hotellet. 

 


Frokostbuffeten. 

 


Frokostbuffeten. 

 

Lørdagskveld 09.07.2016 etter utstillingen var vi noen abyssinervenner som kjøpte oss middag på restaurant Müller. 

 


Jeg kjøpte meg denne hamburgeren med søtpotetchips, og det smakte kjempegodt 🙂 

 

Quality Hotell Panorama litter på Tillerbyen i Trondheim, ca. 7 km sør for Trondheim sentrum. I nærheten av hotellet finner man alt man trenger, kjøpesenter (bl.a City Syd) og restauranter. 

Bussforbindelsen fra Trondheim sentrum til hotellet er kjempebra, for buss nr.46 går hvert 15. minutt hele dagen frem til kvelden. 

Utenfor hotellet er det bra med parkering for hotellgjestene. 

Hotellet har 9 forskjellige konferanselokaler, og den største salen har kapasitet på inntil 270 personer. Det er et fornuftig alternativ for kurs og konferanser. Jeg har selv vært på en stor konferanse på hotellet, og det fungerte kjempebra! 

Den servicen man som hotellgjest på Quality Hotell Panorama får fra de ansatte, er bare helt unik, enestående og kjempeflott 🙂 Det hørte jeg flere av mine rasekattvenner og rasekattkollegaer påpeke. Når vi dro på katteutstillingen lørdagsmorgen 09.07.2016, ønsket resepsjonisten oss en kjempefin dag, og lykke til. Da vi kom tilbake til hotellet om ettermiddagen, var resepsjonisten interessert i å høre hvordan det hadde gått med kattene. Man føler som hotellgjest at man blir sett! 

Med hånden på hjertet anbefaler jeg alle jeg kjenner til å bo på Quality Hotell Panorama! Det er et hotell som har fått stor plass i hjertet mitt, og det er kjempefantastsik å bo på hotellet 🙂 

Tusen hjertelig takk for at jeg fikk bo hos dere fra 08.07 – 10.07.2016 sammen med abyssinerhannkatten min Elvis 🙂 Det setter jeg kjempestor pris på 🙂 

 


Her finner dere hjemmesiden til Quality Hotell Panorama: https://www.nordicchoicehotels.no/quality/quality-hotel-panorama/”>https://www.nordicchoicehotels.no/quality/quality-hotel-panorama/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#qualityhotellpanorama #quailtyhotell #hotell #mittinntrykk #personligmening #bilder #anbefaling #sponsetinnelgg 

 

 

 

 

 

 

 

HAR SÅ VIDT LANDET ETTER EN UFORGLEMMELIG UTSTILLINGSHELG :)

Så er det tid for et nytt blogginnlegg med bilder fra Katteklubben Midt-Norge sin utstilling 09.07 – 10.07.2016. Jeg har landa nå, men siden det er min egen klubb sin utstilling hjelper vi klubbmedlemmene til. På forhånd hjelper vi klubbmedlemmene til med å ordne i stand til utstillingen, og når utstillingen er ferdig skal alt rigges ned igjen, og vi rydder etter oss. Vaktmesteren i hallen hvor vi hadde utstilling skrev en kommentar på facebooksiden vår hvor han takket for at vi hadde ryddet så kjempefint 🙂 Det er et kjempebra skussmål å få for oss i klubben 🙂 

Søndagskvelder etter en utstilling er man mentalt utladet, og det er man også på mandag. 

På utstillingen hadde jeg med meg Elvis og to av jentene hans fra F-kullet (Florence og Felicia). Siden jeg må ha på meg skinne når jeg vet jeg skal stå eller gå en del, og at jeg ikke kjente Florence helt ble det til at jeg valgte at hun skulle bli hjemme på søndag. Det er jo tross alt to måneder siden Florence bodde her, og hun kjenner jo meg ikke så godt nå. Eieren til Florence var på ferie, og kunne ikke være med på utstillinga selv. Det ble til at jeg stilte Elvis og Felicia, eller Signe som hun blir kalt hos sine eiere 🙂 

Det ble en kjempetopp helg, og været var kjempefint med sol og godt vær, og det var virkelig med på å gjøre susen 🙂 

Denne gangen tok det noen dager før jeg landet etter utstillingshelga, for det gikk mye bedre med resultatene enn hva jeg noen ganger kunne ha drømt om 🙂 

Lørdag 09.07.2016 fikk Elvis sitt 3. CAC-cert, og han fiikk dermed sin Championtittel 🙂 Felicia/Signe fikk Ex1 i kattungeklassen 4-7 måneder. Hun fikk en kjempeflott bedømmelse, og dommeren elsket jenta <3 🙂 Dommeren hadde lyst til å nominere henne til panelet, men siden det var første utstillingen til Felicia/Signe sa jeg at det var bedre at hun fikk slappe av i utstillingsburet. Noen ganger kan det bli for mye inntrykk for en kattunge første dagen på en utstilling. Dommeren elsket Felicia/Signe, og hun fikk en personlig premie fra dommeren, fordi hun var hennes lille prinsesse <3 🙂 

To andre av Elvis sine kattunger (Wild og Harmony) var med på utstillingen også. Begge to var kjempeherlige <3 <3 🙂 Wild ble Ex1 siden han er hannkatt, og Harmony Ex2. De fikk kjempefine bedømmelser begge to. Elvis ble beste avlshannkatt i sin kategori 🙂 

Søndag 10.07.2016 fikk Elvis sitt første CACIB-cert i sin nye klasse, og han ble NOM (dommerens beste til panelet). Wild fikk Ex1 og Harmony Ex2. Felicia/Signe fikk også Ex1, og hun ble NOM til panelet. Jeg kjenner jo ikke Felicia/Signe så godt selv om jeg passer godpusejenta i 2 uker, så assistenten insisterte på å ta Felicia/Signe i panelet. Det lot jeg henne få lov til å gjøre. Tror dere ikke at Felicia/Signe ble BIS (best in show) i kattungeklassen 4-7 måneder)! Jeg ble kjempeglad at jeg begynte å grine 🙂 Tårene rant, og jeg skalv. Den BIS’en kom som lyn fra klar himmel! Ikke nok med det. Felicia/Signe ble også beste klubbkatt totalt! Herlighet for en absurd og syk opplevelse 🙂 Etter en slik opplevelse med fullskår går man på siden av seg selv. Jeg må med hånda på hjertet si det er mye morsommere når avkom fra kattene mine får kjempebra resultater, og blir NOM og BiS enn mine egne katter, for da vet man at man har truffet med riktig kombinasjon. 

Selvsagt tok jeg noen bilder på utstillingen som jeg har lyst å dele med dere 🙂 

 

 

BILDER FRA KATTEKLUBBEN MIDT-NORGE SIN UTSTILLING 09.07 – 10.07.2016:

 


09.07 – 10.07.2016 var det duket for Katteklubben Midt-Norge sin utstilling i Heimdalshallen 🙂 Her er Elvis i utstillingsburet 🙂 

 


Lørdag fikk Elvis kjempeflott bedømmelse av dommeren 🙂 

 


Lørdag 09.07.2016 fikk Elvis sitt 3. CAC-cert, og han fikk tittelen Champion 🙂 Her er Elvis i buret, og den kjempefine Championsløyfen henger på buret hans 🙂 

 


Den kjempefine Championsløyfa som Elvis fikk 09.07.2016 da han fikk sin Champion-tittel 🙂 
 

 


(N) Hakrilas Felicia/Signe i utstillingsburet sitt 🙂 

 


Felicia/Signe fikk også kjempebra bedømmelse av dommeren 09.07.2016 🙂 Hun ble Ex1, og fikk en personlig gave fra dommeren, fordi hun ble hennes lille prinsesse <3 🙂 

 


(N) Hakrilas Felicia/Signe i utstillingsburet, og den kjempefine Ex1-sløyfen pynter opp buret hennes 🙂 

 


Den kjemepfine Ex1-sløyfen som Felicia/Signe fikk lørdag 09.07.2016 🙂 

 


10.07.2016 var det en ny utstillingsdag, og nye muligheter for kattene 🙂 Her er Elvis i utstillingsburet sitt 🙂 

 


(N) Hakrilas Felicia/Signe i utstillingsburet sitt 🙂 

 


Litt ablegøyer og show hører med i utstillingsburet mener Felicia/Signe 🙂 

 


(N) Hakrilas Felicia/Signe til sin grunnbedømmelse 🙂 Foto: Marit Åsegg

 


Felicia/Signe fikk kjempebra bedømmelse av dommeren 10.07.2016, og hun fikk Ex1 🙂 Foto: Marit Åsegg

 


Felicia/Signe ble NOM (dommerens beste) til panelet 🙂 Foto: Marit Åsegg 

 


Felicia/Signes halvsøster (Harmony) på dommerbordet under sin grunnbedømmelse søndag 10.07.2016 🙂 

 


Felicia/Signe sin halvbror (Wild) på dommerbordet til sin grunnbedømmelse søndag 10.07.2016 🙂 

 


Uten mat og drikke, duger Felicia/Signe ikke. Maten gikk ned på høykant 🙂 

 


Elvis på dommerbordet under sin grunnbedømmelse søndag 10.07.2016 🙂 

 


Elvis på dommerbordet under sin grunnbedømmelse 🙂 

 


Elvis fikk kjempebra bedømmelse, og han ble NOM (dommerens beste) til panelet 🙂

 


Elvis sitt NOM-bevis som han fikk søndag 10.07.2016 🙂 

 Det kjempefine NOM-beviset som Felicia/Signe fikk da hun  ble NOM til panel søndag 10.05.2016 🙂 

 


Bjørn sin kjemepfine blå abyssinerhunnkatt (kastrat) slapper av i utstillingsburet 🙂

 


Elvis under panelet søndag 10.07.2016 🙂 Foto: Marit Åsegg

 


 
Elvis på bordet under panelet 🙂 Foto Marit Åsegg

 


Elvis under panelet 🙂 Foto: Marit Åsegg

 


Elvis under panelet 🙂 Søndag 10.07.2016 ble Elvis også Beste avlshannkatt i sin kategori : Foto: Marit Åsegg 

 


Felicia/Signe under panelet søndag 10.07.2016 🙂 Foto: Marit Åsegg

 


Felicia/Signe under panelet 🙂 Foto: Marit Åsegg

 


Felicia/Signe ble BIS (best in show) med 3 stemmer 🙂 Da var jeg en kjempeglad og rørt oppdretter 🙂 Gledestårene mine kom da de leste opp nummeret hennest 🙂 Foto: Marit Åsegg

 


Ikke nok med at hun ble Best in Show, så ble Felicia/Signe også beste klubbkatt totalt 🙂 Foto: Marit Åsegg

 


De kjempefine sløyfene som Elvis fikk under helgens utstilling 🙂 

 


De kjempefine sløyfene som Felicia/Signe fikk under helgas utstilling 🙂 

 


Premiene og vandrepokalen som Felicia/Signe fikk på utstillingen 🙂 

 


Utstillingsburene jeg hadde til kattene under helgas utstilling med kjempefine sløyfer hengende på 🙂 
 

 


Så var en kjempekoselig utstillingshelg over, og det var på tide å pakke ned sakene. Her er min abyssinervenninne Anita med Wild (sønnen til Elvis) på skuldrene 🙂 Abyssinere elsker å sitte på skuldrene 🙂 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#katteutstilling #kkmn #katteklubbenmidtnorge #internasjonalutstilling #bilder #stoltoppdretter 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JEG ER KATTEPASSER I TO UKER, OG KATTEUTSTILLING NÆRMER SEG :)

3 dager til det braker løs med katteutstilling som katteklubben jeg er med i skal arrangere 🙂 Utstillingen skjer i Heimdalshallen på Heimdal lørdag 09.07.2016 og søndag 10.07.2016. Den er åpen for publikum fra kl.10.00 – 16.00 begge dager. Det er salg av kaffe, kaker, brus, og vi har til og med hoppeslott for ungene 🙂

Av mine katter skal jeg ha med meg Elvis. Han kan bli Champion på lørdag 09.07.2016. I tillegg skal han stilles i en klasse som heter avlshannklassen siden 4 av hans kattunger fra to forskjellige kulle er med på utstillingen. Florence og Felicia fra F-kullet som ble født 19.01.2016 blir med, og to av Elvis sine kattunger som ble født i Moss 14 dager etter F-kullet blir også med. Jeg gleder meg kjempemasse til å høre hva dommerne sier om Florence, Felicia og de andre kattungene 🙂 Kattunger får ikke cert. De får Ex1, 2 osv. Siden alle fire Elviskattungene konkurrerer i samme farge blir en kattune Ex1, en blir Ex2, en blir Ex3 og en Ex4, men det plukkes ut en BIV (best i fargevariant) av kattungene. I tillegg er kattungene med i konkurranse om å bli NOM (dommerens beste) til panelet. Det som er viktig for en kattunge, er å trene kattungen til å takle utstilling, til å bli håndtert av dommerne og til å vise seg frem på dommerbordet. Rett og slett trening for kattunger.

Jeg gleder meg kjempemasse til å treffe mine gode abyssinervenner igjen 🙂 Det er en helg hvor vi “kattegale” kan snakke katt en hel helg uten at andre ser rart på oss 🙂 

I dag har jeg børstet Elvis, og jeg skal hilse å si at jeg fikk av masse pels. Elvis lå i fanget og malte. Det syntes han var kjempegodt <3 🙂 

I to uker nå passer jeg Felicia, eller Signe som hun heter hos de nye eierne sine (datteren til Elvis og Dixie). Hun er ei ekte prinsesse, kjælen, elsker kos, tillitsfull, leken, trygg og sosial <3 🙂 Hun er som snytt ut av nesen på sin mamma Dixie <3 🙂 Det  er en ære for meg å få lov til å passe på prinsessa mens matmor og matfar er på ferie. Hun har spist mat, godis til kveldsmat, drukket vann og vært på kattetoalettet, og det er tegn på at katten trives 🙂 Jeg må bare gi en skryt til eierne hennes. De har etter de fikk henne i april gjort henne til en trygg og tillitsfull kattunge som liker mennesker, og det har man igjen for som katteiere 🙂 

Det er kjempegøy å se hvor flott hun har utviklet seg etter hun flyttet, og hun har blitt mye mørkere i pelsen med fin ticking 🙂 Nå spør dere sikkert. Hva er så ticking? Ticking hos en abyssiner er at ett pelsstrå består av tre fargebånd. Det utgjør fargespillet i pelsen, noe som kjennetegner abyssineren. 

Jeg setter kjemepstor pris på å få se hvordan kattunger fra kullene som blir født her utvikler seg, og det virker som om eierne synes det er kjempegøy å vise meg kattungene 🙂 

Dixie er ikke i kondisjon til å stille på utstilling. Etter ammingen har hun fått eksem ved ene patten som kattungene brukte mest når de diet. Siden Dixie måtte ta keisersnitt har hun ikke hatt pels i det området, for hun ble barbert før keisersnittet. Kattunger har kvasse klør, og når kattunger ligger og ammer ligger de og masserer for å stimulere melkekjertlene. 

Eksemet så ut til å forsvinne, men hun slikker fremdeles på eksemet, og nå har vi satt på henne en skjerm slik at hun ikke får slikket seg. Smører med aleovera krem hver dag. Bare på to dager har eksemet roet seg. Noen uker med skjerm nå så er eksemet borte. I november kan Dixie være med på utstilling igjen 🙂 

Dixie er noe småfornærmet når hun går med skjermen, men prinsessa vår er tålmodig, og hun godtar å skjermen på seg <3 🙂 

Før en utstilling er det litt å forberede. Jeg må sjekke utstillingskofferten, pakke ned kattedoer, vann- og matskåler til kattene som skal være med. 

På fredag 08.07.2016 blir det rigging av utstillingsbur, og ordne i stand til utstillingen lørdags morgen når utstillerne kommer. Lørdagskveld skal vi være med på dommermiddag sammen dommerne, og det blir kjempekoselig 🙂 

Bilder fra utstillingen kommer over helgen 🙂 

Helt til slutt vil jeg dele noen bilder og en video med dere 🙂 

 


Prinsessa (N) Hakrilas Felicia som blir 6 måneder 19.07.2016 <3 🙂 

 


Greit at jeg synger for deg nå? 

 


Godpusejenta prinsesse Dixie Rose slapper av med skjermen på seg <3 🙂 
 

video:050716florencesarah1

Fikk tilsendt denne kjempeherlige videoe av eieren til (N) Hakrilas Florence. Videoen viser to kjempegode venner: Irsksetteren Sarah og Florence <3 <3 🙂 Videoopptak: Caroline Holberg

 

 

 

 

 

 

 

 

#abyssiner #katteutstilling #rasekatter #oppdrett #omkattenemine #katter #oppdatering #videoopptak #bilder

 

 

 

 

 

 

 

NY 9 UKERS FOTOSHOOT AV HJERTEKNUSERNE I (N) HAKRILAS G-KULL (GIZMO, GRACE OG GAYA) <3 :)

Mandag 04.07.2016 ble kattungetrioen (Gizmo, Grace og Gaya) 9 uker gamle. Nå er de 9 uker gamle små rabagaster som herjer, leker, tuller, tøyser og får kos <3 🙂 De er i en kjempeherlig alder, og jeg ler mye av apekattene som skal utforske absolutt alt 🙂

I skrivende stund er det delvis stille fra kattungene. To av kattungene sover sammen mamma Nadina, og en driver og herjer på gulvet med en ball 🙂

Kattungene er blitt kjempetøffe, og de tørr mer for hver dag som går. De utforsker det å hoppe opp på høyder som i hvert fall er 1 1/2 gang så høy som dem selv, de har fotballkamper på gulvet med lekeball, og det Norske landslaget kan bare går hjem å legge seg. Dribleferdighetene til kattungetrioen er mye bedre enn på de Norske fotballspillerne 🙂 Det går i 100 i 2-3 timer med lek, spas og full fres, og vips blir bryteren slått av, og kattungene blir trøtte. 

De skal utforske absolutt alt! Her om dagen greide to av kattungene å komme seg via kommoden vi har stående på kjøkkenet, og videre opp på komfyren. Jeg sa strengt: “Fy!”, men ingen reaksjon. Prøvde igjen, men ingen reaksjon da heller. Til slutt gikk jeg bort, tok kattungen ned for komfyren og sa strengt: “Fy!”. To minutter etterpå var det hele glemt, fortrengt eller “velge og kke vil høre” 🙂 Jeg er overbevist på det siste alternativet at de velger og ikke vil høre når det gjelder abyssinere 🙂 He, he, he 🙂

Når det gjelder kattungene er Grace helt vill etter viftepinnen med fjær, og når vi tar den frem er hun på plass tvert for å leke med en. Da må ikke Gaya eller Gizmo komme i nærheten, for da knurrer hun. Når Grace er ferdiglekt med viftepinnen er som regel Gizmo sin tur, men han liker også en vimpel med dusk  som han leker med. Gizmo er mest opptatt av å leke med lekemus han. Det er hans ting. Da er gutten i 100 🙂 Gaya er den ettertenksomme. Hun liker rolig form for lek, men du verden så tøff hun har blitt på viftepinnen de siste dagene. Gaya har for det meste likt å jakte på laserlys. Det hender nokså ofte når kattungene leker med lekene sine, og mamma Nadina kommer for å leke at kattungene dasker mammaen sin med labben, men det gjør de ikke ustraffet! 

I går kveld kom Elvis inn på kattungenes og Nadina sitt område, og han var litt avventende. Tror han synes de er litt vel små og vilter, og Elvis stoler ikke helt på kattungene. Elvis freste til Gizmo og Grace som satt nærmest. Gizmo la seg på siden, og viste buken med en gang. Det er kattenes måte å underkaste seg eldre katter på, og er kjempeviktig for kattunger å lære seg når de er små som inngår i sosialiseringsprosessen. Underkastelse lærer kattungene både fra kattemammen og kullsøsknene. Gjennom underkastelse skjønner de andre kattene at den katten som underkaster seg ikke er til noen trussel. Hele tiden satt mamma Nadina og så på, for hun vil være sikkert på at kattungene hennes faktisk greier å underkaste seg eldre katter. Som oppdretter er det lærerrikt å følge med den opplæringen kattemammaen lærer kattungene sine fra de er små. 

Kattungene har er kjempeflinke når vi skal legge oss for å sove. Når vi slår av lyset på rommet vet de at det er natt, og da roer de seg nokså fort. Det hender at mamma Nadina må hoppe ned i kattungebingen for å gi dem kosepupp slik at de roer seg, og det gjør de. 

Jeg storkoser meg med kattungene, og det er kjempeherlig å se kattungene vokse opp til å bli sosiale kosekatter som liker og omgås mennesker <3 🙂 

På mandag 04.07.2016 tok jeg fotoapparatet og knipset noen bilder av kattungene <3 🙂 

 

 

9-UKERSBILDER AV KATTUNGETRIOEN (GIZMO, GRACE OG GAYA:

 


(N) Hakrilas Gizmo 9 uker gammel 04.07.2016 <3 🙂 

 


Godpusegutten Gizmo <3 🙂 

 


(N) Hakrilas Grace 9 uker gammel 04.07.2016 <3 🙂 

 


Godpusejenta Grace i vill lek med viftepinnen <3 🙂 

 


(N) Hakrilas Gaya 9 uker gammel 04.07.2016 <3 🙂

 


Godpusejenta Gaya er den som tenker seg godt om når hun skal leke. Hun foretrekker en mer rolig lek enn søsknene sine, men jammen er hun tøff når hun først setter i gang <3 🙂 

 


Gizmo og Grace i lek med viftepinnen <3 🙂 

 


Mamma Nadina i vill lek med viftepinnen <3 🙂 

 

 

 

 

 

 

 

 

#abyssiner #abyssinerkattunger #kattunger #kattungekull #katteoppdrett #rasekatter #katter #kjæledyr #oppdatering #bilder
 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

HVA??? NOEN MENER VISST AT BLOGGEN MIN SOM ER EN REN KATTEBLOGG ER MENT FOR Å PROVOSERE!

I det siste har jeg mottatt flere anonyme kommentarer med kritikk for at jeg bare blogger om katter, og at jeg shouter gamle innlegg. Beskyldningene har gått på jeg kverulerer og provoserer når jeg blogger om kattene mine, og at jeg shouter og provoserer med vilje når jeg shouter innlegg med bilder av kattene mine! Jeg har også fått anonyme kommentarer om at bloggere føler seg provosert når jeg blogger om kattene mine, og tar opp temaer om katt,  kattehold og dyremishandling! 

Jeg har også fått ufine anonyme kommentarer som har gått rett til godkjenning med beskyldning om at jeg har stjålet bildene mine av kattene! 

Jeg er abyssineroppdretter, og driver et rasekattoppdrett. Har noen kull i ny og ne, og reiser på utstillinger med kattene mine. Elsker kattene mine som om de var mine egne unger <3 <3 <3 Bloggen min er en ren katteblogg, og jeg har ingen intensjoner om å provosere eller kverulere noen andre bloggere. Jeg blogger kun fordi som er interessert i å lese om katter, og jeg har fått private mailer fra lesere som har lest på bloggen min med takk for at de har fått svar på spørsmål gjennom å lese blogginnleggene mine! Hvis noen sier at jeg blogger om kattene mine fordi jeg vil provosere og kverulere andre bloggere tar de fullstendig feil, og er på bærtur som det går an å bli! 

Hvis du som leser bloggen min blir provosert og mener at jeg kverulerer gjennom blogginnleggene mine, er det du som har et problem, og ikke jeg! Liker du ikke det jeg blogger om så står det fritt i å gå videre til en blogg som interesserer deg mer! Jeg tvinger ingen til å lese bloggen min, og jeg blogger for de som liker å lese om katt, se bilder av katt og som kanskje tenker på å skaffe seg rasekatt. Formålet med bloggen er at de som leser bloggen min kan få vite hva det innebærer å være rasekattoppdretter, drive med utstilling og ha kattunger. Jeg vil også vise frem abyssinerne mine til de som leser bloggen min, for å vise hvordan abyssineren er som rase, for personlig elsker jeg abyssinere som rase. Det er en rase som ikke kan beskrives, men må oppleves! Kan ikke se at en blogg som omhandler abyssinerne mine provoserer andre bloggere! Det gir ingen mening! 

På samme måte velger jeg å shoute fordi jeg ønsker å vise frem abyssinerne mine. Det er min måte å reklamere for mitt oppdrett på. Når jeg shouter blogginnlegg om kattene mine, er det kun rettet mot katteinteresserte lesere, og eventuelle potensielle rasekattkjøpere som vurderer å kjøpe seg rasekatt! Som sagt har jeg mottatt mange mailer fra lesere som har lest blogginnleggene mine med spørsmål omkring rasekatt generelt, rasekatt og unger og om dette med innekatt og utekatt samt spørsmål om utstillinger. Det er bekreftelse nok for meg at bloggen min har en misjon. Før jul kom det en julegave med en julestrømpe for katt fra en 12 år gammel jente. Den sendte hun til kattene mine <3 🙂 

Jeg respekterer at bloggere kanskje ikke liker katter på samme måte som at folk ikke liker hunder.

Når jeg blogger om kattene mine fra denne bloggen, har jeg ingen andre bloggere i tankene! De jeg har i tankene er de som er katteinteressert, de som er rasekattinteressert, de som liker det jeg blogger om og de som liker å se på bilder og videoer av kattene mine. 

En katteblogg kan aldri komme på en toppliste samme hvor mye man shouter. Det er jeg fullstendig klar over, men når jeg shouter gamle innleggg så er det fordi jeg vil vise frem kattene mine som jeg elsker <3 <3 <3 🙂 

Til deg/dere som har postet anonyme kommentarer på bloggen min angående bloggen min. Hvorfor kaster dere bort tiden deres i å skrive slike kommentarer på bloggen min? På den tiden dere kaster bort på min blogg kunne dere lest en blogg som var mye mer interessant for dere! 

Anonyme kommentarer om at jeg angivelig skal ha stjålet bildene av kattene mine ler jeg av. Kommentarene gir ingen mening! Hva slags interesse skulle jeg ha i å stjele bilder av andres abyssinere. Den/de anonyme som ved noen anledninger har påstått at bildene jeg deler på bloggen min er stjålet, har lagt ved en link til denne bloggen: http://www.hakrilas.no/blogg  Jeg vil da si at denne bloggen er den offisielle bloggen til mitt oppdrett (N) Hakrilas Abyssineroppdrett, og er knyttet til min hjemmeside for (N) Hakrilas Abyssineroppdrett! Den bloggen eier jeg helt selv siden den er tilknyttet hjemmesiden som driftes av et it-firma.

Bloggen her er en nødblogg, fordi av og til er det serverkrasj på den serveren hvor bloggen og hjemmesiden ligger. Da har det hendt at jeg har mistet innlegg, og da kan jeg hente innlegg fra denne bloggen å føre over til min offisielle blogg for oppdrettet mitt! 

Til orientering vil jeg si at det er på den offisielle bloggen til (N) Hakrilas Abyssineroppdrett jeg har flest lesere. Der ligger lesertallet på ca.2500 lesere hver eneste dag! På den bloggen har jeg også egen sponsor som jeg har samarbeid med 🙂 

Dere som leser bloggen min er hjertelig velkommen til å legge igjen en kommentar, men husk at dette er en ren katteblogg hvor jeg blogger kun om kattene mine, deler bilder og videoer av kattene mine, forteller om dagliglivet med katt som rasekattoppdretter, deler bilder fra utstillinger og tar opp katterelaterte saker som f.eks. noe som jeg brenner for mishandling av katter, viktigheten av å sterilisere/kastrer katten sin og dumping av kattunger! 

Purr,, purr fra Toril og kattene 

 

 


Kattungetrioen i (N) Hakrilas F-kull (Florence, Felicia og Felix) <3 <3 <3 🙂 

 

 

 

 

 

 

 

#blogging #rasekattoppdretter #abyssineroppdretter #respekt #toleranse #hjertesukk

 

 

 

 

 

 

8-UKERS FOTOSHOOT AV KATTUNGETRIOEN (GIZMO, GRACE OG GAYA) <3 :)

Som ukene flyr avgårde! Jeg skjønner ikke hvor de blir av. Kattungene vokser, og på mandag 27.06.2016 ble kattungetrioen Gizmo, Grace og Gaya 8 uker gamle <3 🙂 

Jeg er i hvert fall 100% sikker på at de har ADHD x 10, for de er ikke rett på en flekk noen av dem, og uredd av seg. I tillegg er de utrolig sosiale av seg alle tre, men de har jo ikke tid til å være i ro mer enn ett sekund av gangen før de spretter og jogger videre med viltre byks 🙂

Kattungene har hver sine leker som de liker å leke med. Grace elsker å leke med fjærleken. Fjærleken på sin side har bare 3-4 fjær igjen. På vår utstilling neste helg tror jeg at jeg skal gå til anskaffelse på 3-4 fjærleker slik at jeg har i reserve 🙂 Når Grace leker med fjærleken, er den hennes. Hvis Gaya eller Gizmo kommer for å leke med fjærleken knurrer hun mot dem. Byttet er hennes, og hun prøver også å stikke av med “byttet” 🙂 

Gaya og Gizmo liker mer å leke med en lekeball som er fylt med kattegodis. Når den triller bort over gulvet, kommer det kattegodis ut av noen hull, og det elsker kattungene. Gaya og Gizmo elsker også å leke med lekevimpel med dusk på. Det er deres yndlingsleke 🙂

Kattungene blir mer og mer selvstendige for hver uke, og kattemamma Nadina passer på, men hun lar ungene sine ordne opp mer selv enn hun gjorde før. Alltid er hun i nærheten og passer på, men hun ser an situasjonen før hun griper inn. Jo da. Det hender jo at hun må irettesette ungene sine. Særlig hvis de leker med halen hennes. Når hun tar halen til sides, og de fortsetter og fortsetter gir hun beskjed om at nok er nok. Hvis kattungene da ikke skjønner at nok er nok vanker det værhårbiting på kattungene 🙂 

Jeg skal selv beholde ei av jentene. Nå i dag går det i retning mot at jeg skal beholde Grace. Jeg har funnet et fòrhjem til Grace. Da kan jeg ha et par kull på henne før de som skal ha henne på fòr får overta henne 🙂 Nadina blir 7 år 17.08.2016, og hun skal få ett kull til før hun blir sterilisert, for meg er uaktuelt å sette kull på en 8 år gammel hunnkatt. Da skal Nadina få slappe av og kose seg som kastrat 🙂 

Jeg har også interesserte kjøpere på Gizmo og Gaya, og en av familiene som er interessert i å kjøpe kattunge var på besøk på mandag 27.06.2016 🙂 Det var en familie med to unger. Ungene var i alderen 9 – 11 år, og det var to unger som var vant til å håndtere dyr. Det er betryggende for meg å se når jeg skal selge en kattunge 🙂 Både foreldrene og ungene ble forelsket i kattungene 🙂 Når interesserte kjøpere er på besøk for å hilse på kattunger, synes jeg også det er kjempeviktig å la de hilse på de andre kattene. Interesserte kjøpere vil jo se hvordan de andre kattene er, og hvordan lynne de har. Det betyr mye for dem. 

Selvfølgelig har jeg hatt en fotoshoot av kattungene denne uken 🙂 

 

 

8-UKERSBILDER AV HJERTEKNUSERNE I (N) HAKRILAS G-KULL (GIZMO, GRACE OG GAYA):

 


(N) Hakrilas Gizmo 8 uker gammel mandag 27.06.2016 <3 🙂 

 


Godpusegutten Gizmo <3 🙂 Han er som snytt ut av nesen som sin pappa Elvis da han var på samme alder 🙂 

 


(N) Hakrilas Grace 8 uker gammel 27.06.2016 <3 🙂 

 


Godpusejenta Grace klatrer oppover matfar sitt lår på jakt etter fjærleken <3 🙂 

 

 


(N) Hakrilas Gaya 8 uker gammel 27.06.2016 <3 🙂 

 


Godpusejenta Gaya <3 🙂 

 


Gizmo strekker seg opp mot kommodeskuffen hvor kattelekene ligger, og lille søster Gaya sitter og følger med på hva storebror foretar seg <3 🙂 

 


Det er litt trangt om plassen rundt matfatet når mamma Nadina og kattungene hennes får godis til kveldsmat <3 🙂 

 

 

 

 

 

 

 

#abyssiner #abyssinerkattunger #kattunger #kattungekull #katter #rasekatter #katteoppdrett #8uker #kjæledyr