NOK ET BEVIS PÅ AT HJERTELØSE OG EGOISTISKE KATTEIERE FINNES :(

Nok en gang skjærer det meg langt inn i hjertet når jeg leste denne artikkelen, og jeg blir så kjempesint at jeg griner:

http://www.tronderbladet.no/nyheter/2015/10/09/%E2%80%93-Katta-fikk-en-grusom-skjebne-11667385.ece#.VhloDKOZ7pc.facebook

 Jeg har noen ord som beskriver slike mennesker, og det er at de er: Ondskapsfulle, hjerterå, kyniske, følelsesløse, egoister, fullstendig tom for empati og medfølelse, tankeløse og kalde!

Det å lese slike avisoppslag skjærer meg som katteier langt inni hjertet, og det finnes ikke en enste logisk forklaring på slike ondskapsfulle mennesker kan finne på å utføre en slik grusom ugjerning mot en stakkars forsvarsløs katt, og det finnes heller ingen unnskyldning for å gjøre en slik ondskapsfull ugjerning mot en forsvarsløs stakkars katt <3 🙁

Når jeg leser slike nyhetsoppslag, blir så eitrende sint at jeg begynner å grine! Jeg kjenner at jeg har lyst å filleriste de som gjorde denne ugjerningen! Ja jeg kaller det direkte ondskapsfull ugjerning!

Stakkars, stakkars katt 🙁 <3 Tenk hvor redd den måtte ha vært! Jeg får vondt inni meg med tanken på hvor redd katten måtte være da den ble slengt ut av bilen!

Normale og oppgående mennesker vil være sammen med katten eller hunden sin når den skal avlives. De vil si “farvel” til dyret som de har elsket, og som har gitt alt av sin kjærlighet til dem gjennom mange år!

Ja vel, katten viste seg å være alvorlig syk! Det vil jeg tro at eierne også visste. Jeg regner med at målet var å drepe katten, fordi de ikke hadde råd til å ta den med til veterinær! Likevel! Du gjør ikke noe slikt! Ingen friske og oppegående dyreelskere gjør noe sånt! Det er og blir ondskapsfullt fra ende til annen!

Har du skaffet deg en hund/eller katt, får du jammen meg ta ansvar for den oppgaven du har tatt på deg! Katten/hunden kommer til å leve til den er 13-15 år, og det vet du fra den dagen du får kjæledyret ditt! Som dyreeier har du plikt til å hjelpe hunden eller katten din når den blir syk! Så enkelt er det! Det står klart skrevet i Mattilsynet sine regler: http://www.mattilsynet.no/dyr_og_dyrehold/kjaledyr_og_konkurransedyr/katt/

Greit nok er det dyrt å gå til veterinær, men hvis det skulle oppstå en akutt helsesituasjon for katten eller hunden din, at den blir akutt syk, er veterinærene greie ved at de lar deg få en avbetalingsordning! Hvis ikke kan du spare litt hver måned slik at du har penger hvis det skulle oppstå en situasjon hvor du må oppsøke veterinær!

En avliving hos veterinær er den absolutt mest humane måten å gjøre det på! Som rasekattoppdretter og katteier gjennom flere år, har jeg dessverre måttet ta den tunge veien til veterinæren med en syk katt. Det er kjempefælt, trist og grusomt å ta den beslutningen om at det beste for katten er å få slippe å lide, og det føles som om hjertet går i tusen knas når du må avlive din aller beste venn 🙁 De gangene jeg har avlivet en av mine katter pga sykdom, har jeg grått i flere dager etterpå, og jeg har grått så mye at jeg ikke trodde at jeg hadde flere tårer igjen. Likevel midt opp sorgen har jeg visst det var det beste for katten å la den slippe å lide, og at det hadde vært egoistisk av meg å la katten med smerter og sykdom.

Jeg husker en abyssinerkollega sa til meg en gang når vi snakket om det faktiske ansvaret vi har å hjelpe våre katter som er alvorlig syke. Hun sa at vi måtte være voksne å se forbi vår egen smerte! Den smerten det er å la et dyr slippe å lide, er prisen du må betale for å ha et kjæledyr! Til gjengjeld vil du få 12 – 15 år med ekte kjærlighet fra katten eller hunden din <3

I ettertid etter du har avlivet katten eller hunden din, ser du at du gjorde det eneste riktige, og du vet med deg selv at du hjelper dyret til at den skal få det bedre <3 <3 <3

Jeg håper inderlig at Foreningen for omplassering av dyr anmelder denne hendelsen, men siden katten ikke var id-merket, er det dessverre vanskelig å finne, med mindre at noen fikk tatt registreringsnummeret på bilen!

Takk og pris at det nå har kommet dyrepoliti i Norge, og jeg håper bare at de tar oppgaven sin alvorlig slik at ondskapsfulle dyremishandlere får en klekkelig straff!

 

 

 

 

#dyremishandling #kjæledyr #dyrehold

IKKE KJØP KATTA I SEKKEN HVIS DU SKAL KJØPE RASEKATT!

Jeg får stadig spørsmål fra nye rasekatteiere som har kjøpt seg rasekatt om at de har lyst på kull på rasekattene sine. Hvis du har kjøpt deg en rasekatt er første bud å sjekke om katten din har godkjent stamtavle! Hvis den ikke har det har du mest sannsynlig kjøpt katta i sekken!

Kjøper du en rasekatt skal katten ha godkjent stamtavle. Jeg har opplevd at det dessverre er mange rasekattkjøpere som har kjøpt en rasekatt, men som ikke har mottatt noen stamtavle på katten de har kjøpt! Slike oppdrettere er og blir useriøse, og de ødelegger for oss andre rasekattoppdrettere! 

Jeg irriterer meg igjen og igjen når jeg leser slike annonser som dette på finn.no hvor det står: “Halvt Maine Coon til salgs, mor er Maine Coon og far er huskatt.” Selvsagt er det billig å kjøpe en slik katt i forhold til en 100% renraset rasekatt, men katten er ikke en rasekatt, men en huskatt! Hvis rasekatten du har kjøpt ikke har godkjent stamtavle er den å regne som en huskatt!

Det er oppdretter av rasekatten som bestemmer om du får avle på katten du kjøper eller ikke! Hvis katten du har kjøpt kan avles på står det: “Stamtavle klasse 1” på stamtavlen Det vil si at du som kjøper av katten har lov sette kull på katten din.

Dersom det står:  “Stamtavle klasse 2″ på stamtavlen, betyr det at du ikke kan pare katten din! Da må du spørre oppdretter av katten om tillatelse hvis du ønsker å pare katten.

Hvis oppdretter sier: “ja”, kan en rasekatt med “Stamtavle klasse 2” endres til “Stamtavle klasse 1”!  Det kan også være at du kjøper en rasekatt hvor det står “Stamtavle klasse 3”. Det betyr at katten over hodet ikke kan avles på i det hele tatt!

 

Det neste du må gjøre er å melde deg inn i en katteklubb:

 

– Oversikt over katteklubber i NRR finner du her:  http://nrr.no/Klubber/

 

 

Når du så har betalt medlemsavgift til en katteklubb kan du begynne å søke om stamnavn:

 

– Reglene for å søke om stamnavn finner du her: http://www.nrr.no/page.php?pageid=267

 

Hvis du tenker på å pare rasekatten din er første bud å søke om stamnavn! Stamnavnet du får tildelt er ditt eget og personlige til odel og eie! Det vil si at ingen andre i hele verden har lov til å ha det samme navnet, eller etterlikne stamnavnet ditt! Stamnavnet du får/har fått følger kattungene du evt. selger.

Når nå har bestemt deg å pare rasekatten din, er det viktig å sjekke om den katten du skal pare med har godkjent stamtavle og andre viktige papirer i orden. Det være seg godkjent helseattest og evt. genprøver, og det samme gjelder også for din rasekatt. Husk at helseattesten på katten du parer ikke skal være eldre enn 6 mnd!

Så kommer 63 -65 dagers ventetid før kattungene blir født! Ventetiden synes uendelig lang, men endelig kommer dagen da kattungene blir født!

Det å ha kattunger i hus er en kjempestor glede og velsignelse, og det er kjempestor opplevelse å se kattungene utvikle seg og lære noe nytt fra dag til dag og uke til uke 🙂

Når kattungene ca. 4 uker gamle vet jeg  at det vil gå bra med dem fremover. Da kan det være lurt å sende inn stamtavlerekvisisjonen. Det er stamtavlerekvisisjonen som danner grunnlaget for stamtavlene du får på kattungene i kullet. Stamtavlerekvisisjonen sender du inn til egen klubb hvor du er medlem.

På stamtavlerekvisisjonen skal det stå dato for når paringen skjedde. Både hunnkatt- og hannkatteier skal signere stamtavlerekvisisjonen, og du må skrive opp de navnene du har valgt på kattungene. Vedlagt stamtavlerekvisisjonen må du sende med gyldig helseattest fra veterinær for kattemor og kattefar, samt kvittering for innbetaling av beløpet for hvor mye det koster for antall stamtavle. Hvis du har fire kattunger som skal ha stamtavler må du sende med kvittering for at du har betalt for fire stamtavler!

Så kommer tiden for at du skal begynne å tenke på nye hjem til kattungene. Husk på at når du selger en kattunge skal de være 12 uker gamle i følge NRR sine regler! (Kattunger overlates ikke til ny eier (nytt hjem) før de er 12 uker gamle og er fullvaksinert mot Panleucopenia og ?katteinfluensa?, med mindre veterinæren har tilrådd noe annet. Se også NRRs tillegg til § 2.3.1)

Det du som oppdretter i NRR plikter deg å gjøre før du selger kattunger er å vaksinere kattungene med første gangs vaksine, gi dem ormekur (fra kattungene er 4 uker gamle), gjerne shippe kattungene med id-ship og kattungene skal ha gyldig helseattest fra veterinær som bekrefter at kattungene er friske! Hvis en oppdretter selger en kattunge når den er 12 uker har kattungen mest sannsynlig ikke fått sin 2.gangs vaksinasjon, og da må du selv som kjøper påkoste denne! 

En del rasekattoppdrettere velger å ikke selge kattungene før de har fått 2.gangs vaksinen sin. Dette er er opp til hver enkelt oppdretter hva han/hun ønsker å gjøre. 

Ingen kattunger bør bli tatt fra kattemoren sin før de er fylt 12 uker. Kattungene skal sosialiseres og læres opp gjennom lek, jakt, omsorg og oppdragelse av kattemor til å greie seg i den store verden! Ved å få være sammen kattemamma lærer kattungen viktige sosiale spilleregler, og det er kjempeviktig når katten møter andre katter. Når en kattunge blir oppdratt av kattemammaen sin kan man se at kattungen legger seg ned på siden eller på rygg, og den viser buken sin.  Det betyr at kattungen underkaster seg! Underkastelse er kjempeviktig i dyreverden! Sosialiseringen til en kattunge skjer ikke bare via kattemammen, men også søsknene sine. Det skjer gjennom lek, jageleker, jakting og kos med hverandre!

Kattunger som er tatt for tidlig fra kattemammaen sin kan i noen tilfeller få problemer med temperamentet sitt. Mange katteiere har selv fortalt at de tydelig ser at katter som er tatt for tidlig fra kattemammaen sin er mere engstelige og redde enn kattunger som har fått lov til å være hos kattemoren sin frem til de gamle nok. Et annet problem med kattunger som er tatt for tidlig fra kattemammen sin som kan dukke opp, er at kattungen utvikler aggressivitet.

Jeg har hatt 4 kull, og jeg har selv sett med egne øyne at kattemammaen til kattungene har vært helt avhengig av kattungene sine frem til kattungene har vært 10 – 11 uker gamle. Kattungene har faktisk også ammet kattemamma frem til fylte 12 uker.

En annen viktig grunn til at kattunger bør få være hos kattemammaen sin til den er fylt 12 uker er pga fare for smitte av sykdommer. Mange veterinærer vil bare ikke vaksinere kattunger før de er fylt 12 uker. Det begrunner veterinærene med at en kattunge har ikke fått bygget opp immunforsvaret sitt før da.

Hvis du tenker å kjøpe deg en rasekatt, ta gjerne kontakt med oppdrettere i en katteklubb. De kan komme med gode tips og råd til deg, og de kan sette deg i kontakt med oppdrettere av den rasen du kanskje har lyst til å kjøpe!

 


Godpusejenta mi SC Ingave’s Nadina <3 🙂

 


Godpusejenta mi (N) Hakrilas Dixie Rose <3 🙂

 


Godpusegutten min S* Skimmerdal’s Elvis <3 🙂

 

 

 

 

#rasekattkjøp #nrr #sikkertkjøp #ikkeladeglure #halvrasekatter

TO FRUSTRERTE KJEMPEHERLIGE FRUER, OG EN HERREMANN SOM IKKE SKJØNNER HVA HAN SKAL GJØRE :)

Det har gått 4 uker siden Nadina fikk av gipsen sin, og alt går kjemepfint med henne 🙂 Hun har heldigvis ikke fått varige mén av beinbruddene hun hadde i labben <3 🙂

Nå hopper hun opp på piano, opp på CD-stativene, over på bokreolen og til slutt over på vitrineskapet uten noe problem 🙂

Gjett om matmor er kjempeglad da? Svaret er klart: “Ja!” 🙂

Etter Nadina tok av seg gipsen, har Nadina akseptert Elvis 100%, og hun er ikke lengre skeptisk på ham. Elvis og Nadina har også blitt kjempegode venner nå <3 <3 🙂

Godpusejenta Nadina har blitt seg selv igjen 🙂 Hun har hatt to runder med løpetid, noe som godpusegutten Elvis synes begynner å bli interessant…. Det er tydelig at Elvis ikke er helt kjønnsmoden ennå, for han har jo prøvd å pare Nadina, men når han parer henne midt opp på ryggen, vil det ikke bli noe resultat. Når han skjønner at han ikke helt er der han skal være, hopper han av, og kommer heller for å få kos <3 🙂 Tilbake står Nadina i “badekarstilling”.

Når Elvis gir seg, blir Nadina litt forbauset, for hun vil jo mer enn gjerne fortsette, og hun mener at Elvis ikke skal gi seg så fort!

Elivis har prøvd mange ganger å pare Nadina, men han har ikke fått det helt til. Plutselig kan det løsne. Slik situasjonen er nå, ser det ut som om Elvis er litt for kort i kroppen til å nå frem dit han skal. Elvis er jo litt over 7 måneder, og han er ung ennå, men han får trent litt, noe som medfører til at han blir tryggere på seg selv.

Jeg håper og krysser fingre, tær og labber på kattene for at Dixie nå kan komme i løp, for da kan Elivs få lov til å trene seg på henne. Målet er å få paret Dixie så fort som over hodet mulig, slik at hun kan få et kull.

Godpusejenta Dixie har vært litt småsur på Elvis, for Elvis er jo hennes. Hun har ikke helt likt at Elvis har gitt sin oppmerksomhet til Nadina under hennes løpetid. Kanskje en smule småsjalu ett par dager, men det har også rettet seg nå når løpetiden til Nadina holder på å gå mot slutten.

Snakk om at kattene har personlighet da! Det skal være sikkert og visst. I skrivende stund ligger alle 3 sammen i sofaen og sover, og de vil være i nærheten av hverandre 🙂

Ikke noe er så rørende som å se på kattenes vennskap, kjærlighet og omsorg for hverandre <3 🙂 Jeg blir kjemperørt jeg <3 🙂

Selv om høstværet er fint her i Trondheim, vil ikke kattene ut på verandaen. Det har blåst litt om dagene, og da er det ikke tale om at de vil ut på verandaen.

Vi har også fyrt i ovnen, og du kan tro Dixie fort fant plassen under vedovnen når den ble varm 🙂 Når jeg har på varmovnen, ligger Dixie helt inntil ovnen for å varme seg. Hun er en skikkelig varmepus ja <3 🙂

 

Her kommer noen nye bilder jeg har tatt av trioen:

 


Godpusejenta Nadina koser seg på sin faste plass på puta si <3 🙂

 


Her om dagen hadde mannen min vondt i nakken og skuldrene, og han varmet opp en “rispose” som han la på nakken. Dronning Nadina var raskt på plass, for hun skulle ligge å varme seg opp på “risposen” 🙂

 


Godpusejenta Dixie Rose slapper av på sofaputa <3 🙂

 


Prinsesse Dixie Rose på sin faste soveplass <3 🙂

 


Godpusegutten Elvis slapper av i sofaen <3 🙂

 


Prins Elvis slapper av på toppen av sofaryggen, med et blikk som sier: “Hva skal jeg finne på nå?” 🙂

 

 

 

 

#abyssinere #abyssiner #rasekatter #abyssinertrioen #kjæredyr #katter

 

VINNERE SOM VANT PREMIER TIL FOTOKONKURRANSEN I SEPTEMBER 2015 :)

Det er tid for trekning av fire premier til fire kjempeheldige vinnere av fotokonkurransen jeg hadde på hovedbloggen min for (N) Hakrilas Abyssineroppdrett: http://www.hakrilas.no/blogg, og på facebooksiden for hovedbloggen for (N) Hakrilas Abyssineroppdrett 🙂

 

Jeg har kjempelyst til å presentere de kjempefine vinnerbildene for dere også:

 

video:041015trekningav4premie14.plassen gikk til Solfrid Jensen 🙂

Det kjempefine bildet av abyssinerhunnkatten Ingave’s Shakira som eies av Solfrid Jensen 🙂
video:041015trekningav3premie1

3.plassen gikk til Marit Åsegg 🙂


Den kjempefine abyssinerhannkatten (Oliver) til Marit Åsegg 🙂
video:0410115trekning2premie1

2.plassen i fotokonkurransen gikk til Siv Anita Pettersen 🙂


Siv Anita Pettersen sin kjempesøte katt mener det er viktig med en god tannpuss 🙂
video:041015trekningav1premie1

1.plassen i fotokonkurransen gikk til Rune Breiset 🙂


Den kjempeflotte katten Kaarlo som eies av Rune Breiset ute på tur 🙂

Kattelekene i denne fotokonkurransen er gitt av Stargate Petshop: http://stargatepetshop.no/ som er hovedsponsor for hovedbloggen for (N) Hakrilas Abyssineroppdrett: http://www.hakrilas.no/blogg

Denne kattematen er gitt av Eukanuba: http://www.eukanuba.com/

#vinnere #fotokonkurranse #kattebilder #trekningavpremier #stargatepetshop #eukanuba 

 

 

 

JA BARE FORTSETT Å SKYLDE PÅ DEN SOM ER “HELT” USKYLDIG DU :)

Jeg: – Ja vel? Har jeg gitt deg skylden for noe du “aldri” har gjort? Når da? 

Dixie Rose: – Du matmor har gitt “uskyldige” lille katteprinsessen din skylden for at jeg erter mamma Nadina og Elvis, og det synes jeg er dårlig gjort av deg! 

Jeg: – Jeg har jo sett med egne øyne at du er utspekulert i din måte å erte Nadina og Elvis. 

Dixie Rose: – Nei det er Nadina og Elvis som erter meg!

Jeg: – Nei Dixie. Du kan finne på å snike deg opp bak mamma Nadina mens hun sitter og vasker seg, og så tar du tak i halen hennes. Etterpå piler du fort opp i fanget til matmor eller matfar for å søke ly, for da er Nadina litt irritert, for at du forstyrret henne. 

Dixie Rose: – Nei. Det er mamma Nadina som forstyrrer meg, og det ser jo du også. 

Jeg: – Hva når du hver dag sniker deg inn på Elvis når du vil lekesloss. Da hopper du på ham bakfra, og Elvis lar seg ikke be to ganger å være med på å lekesloss litt. Når han blir litt for hard mot deg, kommer du opp i fanget til matmor eller matfar for å søke ly. 

Dixie Rose: Det er Elvis som hopper på meg først, og det ser du vel du også, eller er du blind kanskje?

Jeg: – Nei jeg er ikke blind, selv om jeg bruker briller og linser. Jeg ser med egne øyne at du er ei lita snikhøne som er flink til å erte du også på din måte. 

Dixie Rose: – Du må huske på at jeg lita, og absolutt helt uskyldig, og det er dårlig gjort av deg å gi meg skylden for noe jeg aldri har gjort, selv om jeg kanskje har ertet mamma Nadina og Elvis noen ganger ja.

Jeg: – Hva med godisbiten dere fikk i går kveld av matfar? Hvem var det som klasket labben i hodet på Elvis, og tok hans godisbit?

Dixie Rose: – Eh…. Det kan jeg ikke huske…. 

Jeg: – Vi kan si at du vil vel ikke huske det 🙂 

Dixie Rose: – Nå husker jeg det! Det var Elvis som prøvde å stjele min godisbit. Slik var det 🙂 Akkurat slik 🙂

Jeg: – Det er ikke pent å skylde på andre lille venn <3 🙂 

Dixie Rose: Jeg kan kanskje erindre at jeg kan ha klasket mamma Nadina eller Elvis på hodet, og tatt deres godisbit noen få ganger. Det er fordi de er så trege, og da er godisbiten min 🙂 

Jeg: – Lillemora mi. Du er nå kjempeherlig og god også da, og matmor elsker deg kjempehøyt likevel, selv om du er utspekulert i måten din å erte de to andre kattene på <3 🙂 Du er bare “litjsmusa” du 🙂

Dixie Rose: Jeg vet det 🙂 Jeg er glad i deg jeg også matmor <3 🙂 

Jeg: – Bare husk på at når du erter mamma Nadina og Elvis, så vil de ta igjen, og det er ikke pent å skylde på dem for at du erter først.

Dixie Rose: Jeg skal prøve å huske det, i hvert fall til i kveld 🙂 Nå kan du klø meg bak øret matmor 🙂 Åh det var kjempegodt ja 🙂 Purr, purr, purr, purr, purr

 

 


Her er prinsesse Dixie Rose som vet å spille helt “uskyldig” etter hun har ertet Nadina og Elvis <3 🙂 

 


Ingen kunst for en abyssiner å sove på toppen av gardinstangen over taklyset på stålampa, for derfra får Dixie Rose varme <3 🙂 

 


Prinsesse Dixie Rose og mammaen dronning Nadina <3 🙂 

 


Prinsesse Dixie Rose og prins Elvis <3 🙂 

 

 

 

#abyssiner #abyssinere #katter #kjæledyr #bilder #godpusenemine