GRATULERER MED 4-ÅRSDAGEN TIL (N) HAKRILAS E-KULL <3 :)

07.06.2013 fødte Nadina sitt 2.kull. Det var E-kullet i (N) Hakrilas Abyssineroppdrett som ble født 🙂

Etter Nadina ble paret la hun på seg, og når det nærmet seg fødsel var hun trillrund som en ball, og hun orket nesten ikke å bevege seg. 

Jeg husker dagen som det var i går. Det var dag 63 i drektighetsperioden, og det var en fredag. Hadde beregnet kattungefødsel på dag 65 eller 66…. Mannen min og jeg satt og spiste middag, og vi var akkurat ferdig med middagen da jeg oppdager at vannet gikk. Da var det å få Nadina på rommet hvor fødekassen stod klar. Jeg ringte en rasekattvenninne som skulle komme å være der sammen med meg under fødselen, men hun måtte gjøre en jobb ferdig før hun kom. Det er alltid godt å være en ekstra hvis noe skulle skje under fødselen. 

Veene til Nadina økte på, og ca.kl.18.30 var kattunge nr.1 født. Nadina vasket og gjord ren den førstefødte kattungen, og kattungen fant veien til puppen nokså fort. Rasekattvenninne min kom. Nadina fødte så kattunge nr.2, så kom nr.3, nr. 4 og nr.5. Gjett om Nadina var sliten? Hun var kjempesliten stakkars. Hele tiden under fødselen holdt jeg kontakt med oppdretteren til Nadina, for hun var kjempespent hun også 🙂 

Etter kattunge nr.5 var født var vi sikker på at fødselen var overstått, for på ultralyd hadde veterinæren sett kun 4 kanskje 5 kattunger. Rasekattvenninnen min og jeg går ut og tar en røyk før hun kjører hjem Jeg kommer inn, og mannen min sier: “Hun ligger og har pressrier for en kattunge til!”. Jeg sa: “Nå tuller du!”, og gikk inn til Nadina. Jo da. Der ligger Nadina og presser ut kattunge nr.6! Det hele var så surealistisk og helt uvirkelig! 6 kattunger? Jeg tenkte: “Hjelpe meg!” Etter den siste kattungen var født slappet Nadina av av, koste seg med sine nyfødte kattunger og lå bare og nøt seksbarnsmammatilværelsen. 

Jeg ringte oppdretteren til Nadina, og sa: “Det ble ikke fem kattunger!”. Oppdretteren svarte: “Hva? Var noen av dem dødfødte?”. “Nei”, svarte jeg. “Det ble 6 stykkker”. Oppdretteren sa: “Hva?” “Du tuller”. Jeg måtte innrømme at det gjorde jeg ikke. 

I kullet var det 3 viltfargede og 3 sorrelfargede abyssinerkattunger, og planen min var å ta vare på en sorrelhunnkatt. Normalt sett ser jeg hvilket kjønn kattungene har med en gang de er født, men på dette kullet var det vanskelig, for de var så opphovnet rundt kjønnsåpningen. Det er helt normalt. Vi avventet til dagen etter med å sjekke. 

Da jeg sjekket kjønnene oppdaget jeg at det var 6 hannkatter som Nadina hadde fått. 6 hannkatter? Ikke en eneste hunnkatt blant kattungene. 

Kattungene vokste til, og sekserbanden som jeg kalte dem var med hånden på hjertet det roligste kullet jeg har hatt i mitt oppdrett. Nadina var en kjempeflink kattungemamma for kattungene sine, og hun var som hun alltid har vært en tålmodig kattungemamma. Hun ammet dem, vasket dem og gav dem oppdragelse. 

Alle kattungene fikk kjempeflotte nye hjem hos kjempeflotte eiere som elsker abyssinerne sine av hele sitt hjerte <3 <3 <3 Av de 6 er det dessverre to som er død. Elvis ble dessverre påkjørt av en bil da han slet seg fra selen sin da familien hadde ham i bånd ute i hagen. Det kom en annen katt inn på tomten, og Elvis skulle jag bort den fremmede katten. Begge kattene ble påkjørt. Hele familien ble helt sønderknust etter hendelsen, og ungene gråt seg i søvn. De ønsket seg en ny abyssiner. 

Jeg hadde tatt tilbake Estilo fra hans fòrverter pga brudd på fòrvertavtalen. Så meg nøtt til å kastrere Estilo. I mellomtiden bodde han her hjemme. Så en dag ringer faren til familien som hadde Elvis, og lurte på om jeg hadde nytt kull med kattunger. Det hadde jeg ikke, men så fortalte jeg at Estilo trengte nytt hjem. Han kom innom for å se på Estilo, og lurte på om han kunne få låne med ham hjem for å prøve ham ut hjemme. Hvis kona og ungene var enige ville han kjøpe Estilo. Han fikk låne med seg Estilo, og det ble jubel da Estilo kom hjem til dem. Ungene ble kjempeglade at de gråt av glede. Det var en lykkes dag. Senere på kvelden fikk jeg telefon at kona hans kom ned med penger, og vi signerte kjøpekontrakt. 

Emil døde for noen få uker siden 🙁 Eieren merket atferdsproblemer på ham. Emil gikk til angrep på alle. Hun tok ham med seg til veterinæren som tok CT, og det viste seg at Emil hadde hjernesvulst, og flere små svulster i hodet 🙁 Det var stor sorg for eieren <3 🙁 

De andre fire lever i beste velgående hos sine kjempeflotte eiere som elsker kattene sine av hele sitt hjerte <3 🙂 

Gratulerer så mye med 4-årsdagen til gutta i (N) Hakrilas E-kull <3 <3 <3 <3 🙂 

 

Lykkelig nybakt kattungemamma Nadina koser seg med sine små nyfødte nurk <3 🙂 

 


Kattungene i (N) Hakrilas E-kull 3 dager gamle <3 🙂 

 


Sekserbanden slapper av i kattungebingen <3 🙂 

 


Kattungene i (N) Hakrilas E-kull slapper av i sofaen <3 🙂 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#abyssiner #abyssineroppdrett #kattunger #bursdag #2013 #bilder #minner

 

KJEMPEFORNØYD ETTER EN KJEMPEKOSELIG KATTEUTSTILLINGSHELG I ØSTERSUND I SVERIGE 03.06 – 04.06.2017 :)

03.06 – 04.06.2017 var det duket for årets 2. utstilling, og denne gangen var det Storsjøkatten sin utstilling i Østersund 🙂 

Kl.11.30 fredags formiddag 02.06.2017 satte jeg meg i bilen med kursen mot Østersund. Det var kjempefint vær hele veien med sol og fin temperatur 🙂 Stoppet for å handle i Åre. Må jo benytte sjansen når man først er i Sverige 🙂 Kom frem til campingplassen og hytta vi skulle bo i kl.16.00. Innlosjerte kattene og meg i hytta hvor vi skulle bo. De andre som jeg skulle dele hytte med kom ca. kl.18.30. 

Om kvelden slappet vi av, tok det med ro og satte og pratet. Siden vi skulle tidlig opp på lørdagsmorgenen la vi oss rundt kl.23.30. 

Kl.05.00 ringte klokka, og da var det bare å komme seg opp av loppekassa for å ordne seg i stand til å dra på utstillingen. Utstillingslokalet lå ca. 15-20 minutter unna å kjøre fra campingplassen vi bodde på. 

Da vi ankom utstillingslokalet var det sjekk av stamtavler og vaksinasjonskort, og så innsjekk. Deretter var det å ordne i stand burene våre for så å sette kattene inn i utstillingsburene 🙂 Selve bedømmelsen begynte kl.09.30. På denne utstillingen hadde jeg med meg Elvis som stilte i kastratklassen og Nadina som kun stilte i seniorklassen (katter fra 7-10 år). 

Ønsker å dele noen bilder fra utstillingen, og håper dere liker bildene mine 🙂 

 


Nadina i utstillingsburet sitt 🙂 

 


Elvis i utstillingsburet sitt 🙂 

 


Lørdag 03.06.2017 ble Nadina bedømt av dommer Vladimir Isakov. Nadina fikk kjempebra bedømmelse, og hun ble beste senior 🙂 

 


Elvis ble også bedømt av Vladimir Isakov 03.06.2017, og han fikk kjempefin bedømmelse. Elvis fikk sitt 2. CAP-cert 🙂 

 


Nadina sin kjempefine sløyfe som hun fikk 🙂 

 


Nadina i utstillingsburet sitt, og den kjempefine sløyfen hun fikk henger på buret til pynt 🙂 

 


Den kjempefine pokalen som Nadina fikk da hun ble BIS senior 🙂 

 


Ikke nok med at Nadina fikk pokal. I tillegg fikk hun en stor pose med masse overraskelser 🙂 

 


Søndag 04.06.2017 var det en ny utstillingsdag med nye muligheter. Her er Nadina i utstillingsburet 🙂 

 


Elvis i utstillingsburet sitt 🙂 

 


Elvis til sin grunnbedømmelse hos dommer Glenn Sjöbom 🙂 

 


Elvis fikk kjempebra bedømmelse av dommeren 🙂 

 


Søndag 04.06.2017 fikk Elvis sitt 3. CAP-cert, og fikk tittelen Premier 🙂 

 


Premiersløyfen som Elvis fikk 🙂 
 

 


Elvis i utstillingsburet sitt, og den kjempefine Premiersløyfen hans pynter opp utstillingsburet 🙂 

 


Søndag 04.06.2017 ble Nadina bedømt av dommer Laura  Scholten, og Nadina fikk kjempebra bedømmelse 🙂 Hun ble beste senior 🙂 

 


Nompremien som Nadina fikk søndag 04.06.2017 🙂 

 


Abyssinerhannkatten Jojje = (N) Ororinas George i utstillingsburet sitt 🙂 

 


Abyssinerhannkatten Jojje på dommerbordet til sin grunnbedømmelse 🙂 

 


Utvelgelse av BIV (best i fargevariant) for viltfargede fertile abyssinere 🙂 

 


BiS-pokalen og nompremien til Nadina som hun fikk på utstillingen for å bli beste senior 🙂 

 


Jeg viser frem Nadina som ble Best In Show senior under panelet på utstillingen 🙂 

 


Utstillingburene som Elvis og Nadina hadde under utstillingshelgen 🙂 

 

Utstillingen søndag 04.06.2017 ble ferdig kl.16.05, og kl.16.20 satte jeg kursen hjemover mot Trondheim. Hjemturen gikk kjempefint. Det regnet en del på hjemturen. Gjorde et stopp for å handle samt toalettbesøk på Storlien. Kom hjem kl.20.00 Pakket ut sakene mine, og fikk ryddet opp 🙂 

 


Noen av premiene som Nadina fikk for å bli BIS (Best in Show) senior og Elvis fikk under utstillingshelgen 🙂  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#katteutstilling #østersund #storsjøkatten #abyssiner #premier #bestesenior #bilder 

 

 

 

 

 

KLAR FOR KATTEUTSTILLING I ØSTERSUND I SVERIGE I HELGA :)

I skrivende stund er utstillingskofferten, kattedo, sand, mine saker og mat til kattene båret ut i bilen. Lørdag 03.06.2017 og søndag 04.06.2017 er det katteutstilling i Østersund i Sverige. Jeg gleder meg kjempemasse, og jeg skal ærlig innrømme at det kribler i utstillingsfoten når det nærmer seg utstilingen 🙂 

Jeg hadde meldt på alle tre kattene mine, men Dixie mangler ennå litt pels på magen etter keisersnittet og steriliseringen. Det tar tid for pelsen til en katt å vokse ut. Det blir Elvis og Nadina som skal stilles på utstillingen. 

Nadina har fått den høyeste tittelen som fertil ( Supreme Champion), men siden hun er 7 år gammel stilles hun i seniorklassen. På en utstilling er seniorklassen/veteranklassen for katter som er 7 år og oppover. 

Elvis ble jo kastrert i april, og han konkurrerer i kastratklassen. Han har ett cert i den klassen han konkurrerer i, men hvis han får to cert til i helgen, blir han Premier 🙂 

I Østersund skal vi bo på campingplassen, og vi har leid ei 6-mannshytte/leilighet. Jeg skal dele 6-mannshytte sammen 3 andre rasekattvenninner som er med i samme katteklubb som meg. 

Fra Trondheim til Østersund tar det ca.3 timer å kjøre bil. Jeg kommer til å kjøre ca.kl.12.00, og bruke god tid på turen. Jeg elsker langkjøring, og kattene er kjempegreie å ha med i bil. De sier ingenting fra vi starter til vi er fremme. Nå er jo kattene våre vant med å kjøre bil, og de har vært med på turer siden de var kattunger. 

Jeg ble jo også invitert på utstilling i Voss denne helgen. På Voss skal katteklubben dele ut premier og diplomer til de kattene som kom på  “Årets Katt-liste” i NRR i 2016. Det deles ut diplom og premier til de kattene som kom på 1., 2. og 3.plass. Elvis ble nr.2 blant avlshannkatter i sin kategori. Det er flere fra klubben min som skal nedover, og de tar med seg premien til Elvis hjem til Trondheim. 

Gjett om jeg er stolt da 🙂 Første gangen i løpet av mine år som oppdretter at jeg har en av kattene mine på en slik resultatliste blant de tre beste 🙂 Det til tross for at på de utstillingene jeg har vært på har det vært kattunger fra Elvis som har blitt stilt, og kattunger gir ikke så mye poeng for en avlshunnkatt elller avlshannkatt som voksne avkom. Jeg er kjempefornøyd 🙂 

Kommer til å ta bilder i helgen som jeg skal publisere på bloggen over helgen. 

Har tatt noen nye bilder av min kjempeherlige trio (Nadina, Elvis og Dixie) som jeg ønsker å publisere 🙂 

 


Godpusejenta slapper av oppå TV’n på 17.mai <3 🙂 

 


Godpusejenta min Nadina på pianoet <3 🙂 

 


Godpusejentene mine Nadina og Dixie slapper av under middagshvilen min <3 <3 🙂 

 


Godpusenjentene mine Nadina og Dixie slapper av på puta <3 <3 🙂 Dixie med skjerm på seg for å få pelsen til å vokse ut fortere 🙂 

 


Godpusegutten min Elvis <3 🙂 

 


Godpusegutten min Elvis <3 🙂 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#abyssiner #abyssineroppdrett #katteutstilling #østersund #sverige #åretskatt #bilder