TURTELDUENE DIXE ROSE OG OZZCAR <3 :)

video:031014ozzcardixiebad

I oktober hadde Dixie løpetid, og hun hadde besøk av sin utvalgte elsker Ozzcar som er en kjempenydelig blå abyssinerhannkatt fra Umeå i Sverige <3 🙂 Ozzcar gjorde alt for å varte opp sin utkårede, men det var for sent i løpetiden til at Dixie kunne bli drektig. Her ser dere en videosnutt over de kjempeherlige turterduene <3 🙂

NYE PUSEBILDER AV KATTETRIOEN VÅR :)


Godgutten Aros sitter staselig på pianoet 🙂

 


Godpuseprinsen Aros slapper av på pianoet <3 🙂

 


“Microbølgeovnen er vel ikke kjøkkenbenken vel!” “Her kan jeg stå” 🙂 Godjenta Nadina på microbølgeovnen 🙂

 


Godpusedronningen slapper av på puta si i sofaen <3 🙂 

 


Godpusejenta Dixie Rose passer på matmor når hun sitter ved PC’n 🙂

 


Godpuseprinsessa Dixie Rose <3 🙂

 


Småjentene Nadina (mor) og Dixie (datter) <3 🙂

INGEN NORMALE OG OPPEGÅENDE MENNESKER SKYTER ET FORSVARSLØST DYR!


Bildet lånt fra: https://www.facebook.com/FredrikstadDyrehospital

 


Bildet lånt fra: https://www.facebook.com/FredrikstadDyrehospital

 

Hvem er det som gjør slikt mot en forsvarsløs stakkars katt? Jeg finner bare ikke ord, for jeg reagerer med å blir fly hakke forbanna når jeg leser slike triste dyremishandlingssaker! 

En ting er sikkert, og det er at den/de som utfører en slik forferdelig ugjerning har store problemer med seg selv, og de trenger hjelp fra fagfolk! Ingen normale og oppegående mennesker med samvittighet, empati og respekt for levende dyr gjør noe slikt! 

Vi kan bare spekulere i hvorfor noen utfører en slik grotesk ugjerning som å skyte en katt i hodet flere ganger! 

Voldsforsker Ragnhild Bjørnebekk ved Politihøgskolen viser til “internasjonal voldforskning og studier fra FBI i USA, som peker på at det er en sammenheng mellom personer som torturerer dyr, og vold mot mennesker.”  Kilde: http://www.nrk.no/fordypning/_-dyrevold-kan-bli-menneskevold-1.11261278

I den samme nyhetsartikkelen står det skrevet at innsatte i fengsel som soner for voldtekt, er det 48 % som har begått dyremishandling. 

Det kan synes som om de som utøver vold mot dyr har et innvendig hat og sinne som de tar ut på uskyldige individer som et dyr er!

Hvis den/de som har skutt katten i hodet er barn, barnevernet inn på banen! Normalt vet unger hvordan de skal behandle dyr. Oppegående foreldre veileder og oppdrar ungene sine til hvordan de skal behandle dyr, og de foreldrene er bevisst på at ungene skal vise respekt for dyrene. 

Som katteeier har jeg selv med egne øyne sett noen ytterst få unger som har vært brutal mot kattene. Når jeg som rasekattoppdretter får mail eller telefon om at noen ønsker å kjøpe en kattunge fra meg, og de spør meg hvordan abyssiner og barn passer sammen, forteller jeg dem at det er perfekt for en abyssinerkattunge. Hvis denne familien bor i samme by, ber jeg dem gjerne komme på besøk slik at jeg får dannet meg et inntrykk av hvordan ungene oppfører seg mot kattene, og om foreldrene veileder dem. 

Et par ganger har jeg blitt rystet når barnefamilier har kommet på besøk. Det første ungene gjorde var å buse rett inn på stua hvor de tok hardt tak i den første og beste katten som kom for å hilse på dem!

En gang jeg hadde en barnefamilie på besøk gikk ungen rett bort i fødekassen hvor kattemor og hennes nyfødte lå. Kattungene var vel da ca.4-5 uker gamle. Ungen tok tak og løftet opp kattungen etter halen! Jeg ble stum av sjokk! Foreldrene stod bare og så på, og de sa ingenting! Jeg selv måtte gripe inn å fortelle denne ungen at slik skulle man ikke løfte en kattunge. Kattemamma knurret mot ungen da hun hørte at kattungen pep! Det verste var at ungen gjorde dette igjen like etterpå. Ungen var 4-5 år, og når unger er 4-5 år vet de kjempegodt hvordan de skal tilnærme seg å behandle levende dyr! Det er noe foreldre har lært ungene sine gjennom oppdragelsen! Denne familien som jeg hadde på besøk fikk ikke kjøpe kattunge fra meg. De kjøpte en kattunge fra en abyssinervenninne av meg, men den kattungen måtte returneres tilbake til oppdretter fordi ungene behandlet den hardt og brutalt! Akkurat det kom ikke som noen overraskelse!

Grunnlaget for hvordan man skal behandle dyr legger man i barndommen, og det er og blir foreldrenes ansvar at ungene lærer seg å behandle et dyr med respekt! Selv har jeg hørt noen foreldre si i nærvær av ungene sine: “Det er jo bare en katt”. Hva slags idiotisk holdning er det? Den holdningen om at “det bare er en katt” vil automatisk bli overført til ungene enten foreldre vil innrømme det eller ei! Ingen oppegående voksne sier i nærvær av ungene sine at: “det er bare en katt”. Jeg tror med sikkerhet at unger som har fått dette innprentet fra foreldrene sine, før eller siden kommer til å utvikle et negativt syn på katten som dyr.  

Jeg pleier å gå tur 4 ganger i uka, og ved 2-3 anledninger har jeg vært vitne til at skoleunger i 8-11 års alderen holdt på å erte en katt som de hadde funnet på veien. De stakk katten med pinner og kjepper! Når jeg så den atferden til disse ungene så sa jeg klart i fra at dette fikk de vær så god holde opp med! Jeg ble kjempesint på ungene! Ungene stoppet med en gang jeg sa fra til dem! Det er ikke normal atferd for unger i den alderen å oppføre seg slik mot et dyr! Jeg mener fast bestemt på at disse ungene ikke eier et fnugg av oppdragelse hjememfra, de eier ikke respekt for levende individer og de eier ikke respekt for andres eiendom! Barnevernet må på banen i de tilfellene hvor unger mishandler dyr, for en slik atferd er ikke normalt for fem flate øre! Jeg tenker med skrekk og gru på hvor destruktiv atferd disse ungene kommer til å få når de vokser opp og blir tenåringer og voksne når de har en destruktiv atferd som ung! Unger skal lære seg hvordan de skal behandle dyr, og den lærdommen får heldigvis de aller fleste når de er små, og skjønner forskjell på rett og galt! Jeg finner over hodet ingen unnskyldning når unger mishandler dyr! Det er en straffbar handling å utøve vold mot dyr, selv også for en unger! 

Voksne som utøver vold mot dyr har uten tvil en destruktiv og voldelig atferd. De har kjempestore problemer med seg selv de har et voldsomt hat og sinne i seg, som gjør at de utøver vold på et forsvarsløst levende individ! En slik destruktiv atferd er ikke normalt, og jeg tror personlig at disse personene er psykopater. Dyremishandlere fortjener straff så det holder! 

Dessverre til nå har vold mot dyr vært nedprioritert fra politiets side 🙁 Nå har regjeringen bestemt å sette inn midler slik at vi kan få dyrepoliti i Norge, og det er på høy tid! Dyrene våre har rettigheter, og det er straffbart å utøve vold mot dyr! Jeg håper at lovnaden om dyrepoliti i Norge ikke er løgn og bedrag i fra politikernes side, men at det blir virkelighet

I eksempelet om katten Tigern kunne et dyrepoliti ha etterforsket saken. Det vil alltid være vitner som har sett eller hørt noe! Disse vitnene ville vært en kjempeviktig brikke til å løse dyremishandlingssaken slik at de kunne få tatt de som stod bak ugjerningen! 

Vi som er dyreeiere får bare krysse fingre, tær og labber for at vi får et etterlengtet dyrepoliti i landet vårt! Sammen må vi kjempe om rettighetene dyrene våre har <3 

 

DAGENS OUTFITBILDER AV KATTENE :)


Godpusegutten Aros passer på matboksen sin med tørrfóret i 🙂

 


Godpusegutten Aros <3 🙂

 


Godpusejenta Nadina passer på, og følger med på hva som skjer 🙂

 


Godpusejenta Nadina slapper av <3 🙂 

 


Godpusejenta Dixie Rose slapper av på pleddet sitt 🙂

 


Godpusejenta Dixie Rose slapper av på sofaputa <3 🙂 

SOM KATTEEIER ER JEG NØYE MED HVA SLAGS SAND JEG BRUKER TIL KATTENE MINE!

Mine tre abyssinere er innekatter, og her hjemme har jeg tre kattedo som de bruker! Jeg er nøye med hva slags sand jeg bruker i kattedoene!

Helt i begynnelsen brukte jeg sand som jeg kjøpte på vanlig matvarebutikk, men jeg syntes den ikke absorberte lukt så godt, og den sugde heller ikke til seg urinen. En av abyssinerne mine fikk sår på baksiden av den ene baklabben, og jeg skjønte ikke hvorfor. Jeg var til veterinæren, og veterinæren trodde at såret kom pga en allergisk reaksjon. 

Etter en stund fikk jeg tips fra noen rasekattkollegaer som sa at jeg heller burde kjøpe sand fra dyrebutikker, for der var det kvalitet på sanden! “Hvorfor ikke?”, tenkte jeg.

Jeg fikk da tipset om å kjøpe merket Ever Clean klumpesand. Det gjorde jeg, og jeg la merke til forskjellen med en eneste gang på kattesanden som jeg kjøpte på nærbutikken, og kattesanden som jeg kjøpte på dyrebutikken!

Såret på baklabben til abyssineren godde etter noen få dager da jeg gikk over til å bruke Ever Clean. Både veterinæren og jeg trakk samme konklusjon om at sanden jeg hadde kjøpt i nærbutikken var alt for grov og ru. Det var det katten reagerte på! 

Etter dette har jeg bare brukt Ever Clean klumpesand. Den esken med sand ser slik ut: 

En 10 kg. eske med Ever Clean er drøy i motsetning til vanlig kattesand som jeg kjøpte på nærbutikken. 

Når katten går på do og tisser, suger sanden kjempegodt til seg urinen, og det dannes til klumper som er lett å fjerne med en kattedospade eller en vanlig spade.

Kattenes avføring lukter ikke i det hele tatt, slik det gjorde da jeg brukte kattesand kjøpt på nærbutikken. Da jeg brukte kattesanden som jeg kjøpte på Rimi, lukta det avføring lenge etterpå! Med kattesanden Ever Clean ble lukta borte med en eneste gang!

Sanden er tilsatt ekstra parfyme, for å holde unna vond lukt. Parfymen aktiveres ved kontakt med fukt, slik at den fungerer når det trengs!  

Siden jeg har korthårskatter bruker jeg vanlig klumpesand, men mine rasekattkolleager som har langhårskatter sverger til Ever Clean perlesand, for den klumper ikke inn i pelsen til f.eks. en maine coon som har lang pels. 

Det hender at jeg har kull med kattunger, og når kattungene er ca.4 uker gamle begynner de å spise fast føde. Da vil kattemamma slutte å vaske kattungene, og kattungene må lære seg å gå på kattedo. Bruk av klumpesand til kattunger er ikke bra, for kattunger er nysgjerrige, og de spiser og smaker på sanden. Klumpesand kan forårsake at sanden klumper seg i magen på kattungen, noe som igjen fører til forstoppelse, og kattungen kan rett og slett dø! Når jeg har kattungekull bruker jeg alltid Ever Clean perlesand helt til kattungene er så store at de ikke spiser på kattesanden! 

Dyrebutikken Animail selger denne sanden, og det er kjempebillig å kjøpe sanden fra dem: 

https://animail.no/ever-clean-extra-strength-scented-10kg.html?nosto=nosto-category

Mannen min reiser en del gjennom jobben sin, og selv blir det alt for tungt for meg å få med meg en 10.kg eske med Ever Clean. Etter flere operasjoner i håndledd, albuer og skuldre får jeg ikke til å løfte så tungt. Det hender at jeg går tom for kattesand når mannen min er bortreist, og kattesand må jeg ha. 

Selv fikk jeg tipset fra en abyssinnervenninne om at dyrebutikken Animail leverer varene sine direkte på døren, og det er kjempebra. Da vet jeg at jeg kan bestille noen esker med kattesanden Ever Clean fra Animail, og få det levert rett på døra. Det er jo mye mer praktisk for meg å få det hjem til meg, for da slipper jeg å bære tungt ut av butikken! 

Dette er noe jeg virkelig anbefaler til alle som har dyr! Bestill varene på nettet, og få varene levert hjem til dere! 

 

 

http://bfy.nu/no/MG0

 

DET ER LOV TIL Å PRØVE SEG…. :)

video:071014arosproeverparenadinaredigert

 

 Abyssinerhannkatten vår er kastrert, og før jul når Nadina hadde løpetid så prøvde Aros å hjelpe henne, men…. Det ble bare med å bite henne i nakken å stå over henne, for til en kastrert hannkatt er hjernecellene for den slags aktiviteter borte, og rullegardinen blir dratt ned 🙂 Nadina på sin side var nokså fornærmet på Aros. Skjønn det den som vil 🙂

DRØMMETYDNING – NÅR DIOZ DRØMMER :) (Video)

Denne videoen er laget av min bloggvenninne Carina Josefine: http://carinajosefine.com/  Hun er matmor til (N) Hakrilas Dario Dioz (til daglig Dioz). Dioz er kullbror til vår yngste abyssinerhunnkatt (Dixie Rose). Hele D-kullet var klin gærn etter bananer, og det er de den dag i dag. Bare jeg går i skapet hvor bananene ligger, så kommer Dixie løpende etter. Et par av dommerne som dømmer abyssinere på katteutstillinger mener Dixie Rose er en abymonkey 🙂 

Kos dere med denne kjempeherlige videoen 🙂