ABYSSINERE = NOEN SMÅ TYVER :) OPPDATERING OG NYE BILDER AV HJERTEKNUSERNE MINE <3 :)

Det er blitt 01.03.2017, og hvor har ferbruar måned blitt av? Swisj, borte vekk. 

Ikke så mye nytt har skjedd her hjemme, og dagene forløper seg som normalt for hjerteknuserne mine <3 :) 

Siste helgen i april 2017 er det en kjempestor utstilling her i Trondheim. Det er Scandinavian Winner Show som skal arrangeres Scandic Lerkendal hotell. Til en slik utstilling må kattene ha oppnådd forskjellige krav gjennom NOM (nominasjon), BIS (best in show), Ex1 for kattunger og ungdyr og ulike cert. 

De kattene jeg skal stille er: Elvis, Nadina og Grace. Det kommer utstillere fra Norge, Sverige, Finnland, Danmark og også utlandet, og det skal bli kjempegøy :) Jeg gleder meg kjempemasse, og jeg gleder meg til å treffe mine abyssinervenner og andre rasekattvenner :) Bare det å oppleve Scandinavian Winner Show utstilling er en kjempestor opplevelse å få være med på som utstiller. I forhold til en vanlig utstilling foregår det mye mer rundt utstillingen, og det er flere salgsstander hvor man kan få kjøpt katterelaterte varer. Selv har jeg deltatt på 2 Scandinavian Winner Show :) 

Kampen om certene er mye hardere på Scandinavian Winner Show er mye hardere enn på en normal utstilling, og det kommer kjempeflotte katter. Det skal bli kjempegøy :) 

Det går kjempebra med kattetrioen <3 <3 <3 :) Nadina er ei kosepusjente, og hun liker å ligge fanget for å få kos <3 :) Det er matfar som er høyest på rangstigen for Nadina, og hun lar seg ikke be to ganger når fanget til matfar er ledig :) Selv om Nadina er 7 1/2 år gammel, så dukker plutselig "kattungen" opp i Nadina, og da løper hun frem og tilbake over stuegulvet som en rakett, og da erter hun både oss tofotinger og de andre kattene :) Avisen kan vi bare glemme å lese når Nadina er våken... Oppdager hun at vi leser avisen, går hun til angrep på avissidene, legger seg opp på avisen slik at vi ikke får bla om sidene og herjer villmann med den :) Godpusejenta Nadina har en kjempeherlige personlighet som jeg elsker, og hun vet å innynde seg hos oss tofotinger :) Hver gang vi får gjester, er ikke Nadina sein om å ta en tur for å legge seg på fanget deres slik at de må kose med henne :) 

Godpusejenta Dixie Rose er også ei kosejente <3 :) Hun deler litt mer på både mannen min og meg. Hvis fanget til matfar er opptatt, kan gjerne Dixie komme på mitt fang for å legge seg :) Etter at Dixie ble kastrert, har hun blitt mye roligere, og hun har gått opp fra 2,4 kg til 2,6 kg. Hun trenger virkelig å få litt vekt på kroppen sin. Dixie har også kattungen i seg, og hun kan også ha noen raptuser hvor hun løper frem og tilbake som en virvelvind :) Hun lar seg heller ikke be to ganger når det kommer gjester på besøk, og da finner hun fort et fang å legge seg på :) 

Godpusegutten Elvis er en kosepusegutt <3 :) Han har tatt eiendom på matmor i huset :) Elvis kan ligge å sove i sin dypeste søvn, og når jeg setter meg i sofaen er han på plass i fanget fortere enn hva jeg rekker å tenke :) Jeg kaller den pusegutten for en liten "ertekrok", for han er den "lillebroren" som elsker å erte småjentene. Det er ikke alltid like populært, men heldigvis sier de i fra når nok er nok :) Han har fått seg noen små rapp fra Nadina når han har ertet, men det er til pass for ham der og da. Nadina og Dixie skal ikke finne seg i å bli ertet, og de må få si fra hvor skapet skal stå. Elvis er den første av alle kattene som går bort til gjestene som kommer på besøk, og han vet å innynde seg :) 

De som har Grace på fòr forteller at hun er ei trygg lita frøken, og hun er kjempeglad i sin storesøster Signe (Felicia). Grace er altetende, og for ikke så lenge siden fortalt fòrverten at hun hadde forsynt seg av middagen hennes i et ubevoktet øyeblikk. Fòrvert hadde gått fra middagen i noen få sekunder, og hvem andre stod og forsynte seg av middagen :) He, he, he :) Har man abyssinere i hus går man ikke fra maten uten tilsyn, for det straffer seg :) Abyssinere er noen ravner til å stjele :) 

At abyssinere er som noen ravner til å stjele har jeg flere gode eksempler på :) Noen som kjøpte en abyssinerkattunge for meg hadde hatt en abyssiner tidligere. De bodde i rekkehus, og det var åpen verandaløsning. Noen av naboene hadde grillet, og den abyssineren så sitt snitt å ta en kotelett fra grillen som den kom hjem med :) En annen abyssiner til noen jeg kjenner var som en ravn til å stjele klær som hang til tørk på tørkestativet. Den abyssineren kom hjem med naboens BH :) En venninne i av meg i Oslo hadde abyssiner, og i entreen hadde ungene hver sine kurver hvor de la fra seg ullsokker, votter og skjerf. Venninnen min ble en smule irritert, for hun fant aldri noen like par av ullsokker og votter, og hun var litt irritert på ungene sine for at de ikke kunne holde litt orden. En dag så hun abyssinerhannkatten snappet en lue fra den ene kurven til en av ungene, og venninnen min fulgte etter abyssinerhannkatten sin, og hun oppdaget at katten smatt inni kattehula. Venninnen min så inni kattehula, og hva ser hun? Savnede votter og ullsokker :) Der fant hun mysteriet for det som hadde forsvunnet :) 

Abyssinere er en kjempeherlig rase, og jeg angrer ikke en eneste dag for at jeg valgte den rasen. Jeg sier at en abyssiner kan ikke beskrives, for den må oppleves live :) Det er en rase som krever at en abyssinereier må være forutsigbar å ligge i forkjøpet av det abyssinere kan finne på. Abyssinere er løsningsorienterte så det holder. De finner løsninger på ting, og ingenting stopper dem når de har satt seg et mål. Grace f.eks. er "døråpneren", og fòrvertene til Grace må passe på at ytterdøren til en hver tid er låst. 

Har jo tatt noen bilder som jeg ønsker å dele med dere :) Håper dere liker dem :) 

 


Godpusejenta mi Nadina <3 :) 

 


Godpusejenta Dixie Rose slapper av <3 :)

 


Godpusegutten min Elvis <3 :) 

 


Godpusejenta Grace slapper av i senga hos fòrvertene sine <3 :) Foto: Linnea Höök

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#abyssiner #abyssineroppdrett #nadina #dixierose #elvis #grace #oppdateringomkattene #bilder #katter #kjæledyr

  

12 kommentarer

Irene

03.03.2017 kl.19:58

Det var fint å lese nyheter om kattene dine, og få se bilder av dem :) Jeg har opplevd kattene dine som sosiale hver gang jeg kommer på besøk til deg, for det går ikke lenge før de hopper opp i fanget mitt. Maco gjør også det. Han vil hilse på gjestene våre, men det er ikke alltid et sjakktrekk hvis vi har dekket bordet med kaffekopper. Du vet en maine coon hale er litt sterkere enn en abyssinerhale :)

Jeg likte bildet av Dixie <3 Har du sett for et skjønt bilde <3

En fin kveld ønskes deg :)

Godklem fra Irene

Else Marit

04.03.2017 kl.13:32

Snuppa mi sååå råartig å lese om kattene dine;)) Herlighet sååå råfine bilder av kattene;))

Snuppa vår stjeler. Og det er ikke en gang hun har stått på komfyren og slurpet i seg mat fra kasserollen. I begynnelsen etter vi fikk henne visste vi ikke det. Men vi lærte. Det har hendt noen ganger at vi har gått fra middagsmaten ubevoktet på middagsbordet. Og når vi har kommet tilbake så har Snuppa slikket seg fornøyd om munnen;)) Du burde ha skrevet et punkt om det på kjøpekontrakten din;)) Hehehehe;))

Vi måtte snu dørhåndtakene opp. For Snuppa fikk til å åpne dørene. Hun har ikke gjort det på lenge. Jeg ble overrasket da jeg så hvor klok hun var. Og jeg kan skrive under på at abyssinere er en av de mest inteligente katterasene som finnes;))

Ha en fin lørdag;))

Stooor klem fra Else Marit

Mona Elisabeth

05.03.2017 kl.21:07

Kjekt innlegg med herlige billedblinkskudd, og med morsomme historier om hva abyssinere finner på av morsommheter :D

Den måten du beskriver abyssinerne på er som å lese om somalifrøkena vår Lucia :) Lucia har perioder hvor hun prøver å åpne dørene. Vi må alltid låse dørene våre. Stjeling av mat er intet nytt under solen hos oss heller. Hun stjeler det hun ikke liker bare for å stjele. Når hun har tatt det vil hun ikke spise det.

Vi elsker rakkerhøna vår <3

Fin, fin kveld til deg, mannen din og kattene dine :D

Klem, klem fra Mona Elisabeth

N

11.04.2017 kl.20:42

Nydelig katter, fikk nesten lyst på en selv nå 😍men to barn og hund er nok foreløpig

Lillja.blogg.no

15.05.2017 kl.15:44

Fine bilder :) Høres ut som en herlig rase! Skulle nok fint kunne levd med en sånn en i hus, men foreløpig er Buster enehersker over matmors oppmerksomhet.

Klem

(N) Hakrilas Abyssineroppdrett

23.05.2017 kl.14:10

Lillja.blogg.no: Buster er jo så kjempesøt da, og jeg elsker hans "look" og uttrykk i øynene <3 :)

Den rasen jeg har går kjempegodt over ens med hunder, og det er flere av mine kattungekjøpere som har hund. Både abyssinerkattungen og hunden har blitt kjempegode venner :)

Ja abyssinere er ram til å stjele. Vi kan sitte å spise middag, og kattene er på kjøkkenbenken. Hvis vi sier "Fy" fra stolene våre reagerer de ikke. Vi må fysisk resise oss fra stolene for at de skal hoppe ned. Jeg har funnet ut at abyssinere mister evnen til å vil høre ordene: "Nei" og "Fy" når de er 12 uker gamle :) Ha, ha, ha :D

Ønsker deg en kjempefin tirsdag :)

Purr, purr, fra kattene og matmor Toril

Silje Kittilsen

15.05.2017 kl.16:22

Så fine bilder og katt :)

(N) Hakrilas Abyssineroppdrett

23.05.2017 kl.14:11

Silje Kittilsen: Tusen takk for det :) Kjempekoselig at du likte bildene mine :)

Ønsker deg en kjempefin tirsdag :)

Purr, purr, fra kattene og matmor Toril

Corina

15.05.2017 kl.19:53

So little cutie

(N) Hakrilas Abyssineroppdrett

23.05.2017 kl.14:12

Corina: Thank you so much :)

Have a nice Tuseday.

Best wishes from the cats and owner Toril

Lillja.blogg.no

23.05.2017 kl.14:16

Hehehe, ja det tror jeg på :) Skikkelige rakkerkatter!

Ja, Buster er jo virkelig skjønn han <3

(N) Hakrilas Abyssineroppdrett

23.05.2017 kl.14:55

Lillja.blogg.no: Ja det skal være sikkert og visst :) Abyssinere er jo en rase som elsker å være i høyden. Så her sover Dixie og Nadina oppe på gardinstangen. Det har hendt at Elvis har sovet så tungt at han har ramlet ned. Han gjorde det et par ganger når vi hadde gjester. Eller så bruker de skuldrene til gjestene og oss som springbrett for å ta sats for å komme seg opp på en bokreol :) Nesten slik at man må skrive: "NB! Se opp! Katt kan falle i hodet på deg" :D Ha, ha, ha :D

Gi Buster en kjempestor kos fra meg <3 :)

Ønsker deg en kjempefin tirsdag :)

Purr, purr, og klem fra kattene og matmor Toril

Skriv en ny kommentar

(N) Hakrilas Abyssineroppdrett

(N) Hakrilas Abyssineroppdrett

50, Trondheim

Hei! Velkommen til bloggen for (N) Hakrilas Abyssineroppdrett. I denne bloggen får du bli kjent oss 3 abyssinerne til matmor Toril. Vi abyssinerne er: Nadina (7 år), Dixie (datter til Nadina 5 1/2 år) og svensken Elvis som er 2 år :) Bloggen handler om oss kattene. Dere får se bilder av oss, outfit selvsagt. Vi har hørt at det er kjempepopulært med outfitbilder. Matmor er kjempestolt av oss alle 3, og stadig ser vi henne med fotoapparatet når hun skal ta bilder eller videoopptak av oss :) Vi deltar på katteutstillinger, og matmor har flere hyller med kjempeflotte pokaler som vi har vunnet, og på 3 av veggene på arbeidsrommet henger sertifikatsløyfene og tittelsløyfene vi har vunnet når vi har vært på utstillinger :) Dere vil også få se videoopptak av oss. Hvis Nadina eller Dixie venter kattunger vil dere få lov til å være med på den spennende reisen fra drektighet, til kattungefødsel og frem til kattungene flytter når de er 12 uker gamle :) Hvis dere vil lese mer, og se flere bilder av oss besøk hjemmesiden for (N) Hakrilas Abyssineroppdrett: http://wwww.hakrilas.no/ Besøk vår offisielle Blogg for (N) Hakrilas Abyssineroppdrett: http://www.hakrilas.no/blogg PS! Denne bloggen ble opprettet i 2014 for å ha backup på bilder og videoer hvis matmor skulle være uheldig å miste innleggene sine på vår offisielle blogg.


Kategorier

Arkiv

hits