hits

mai 2014

NYE BILDER AV KATTENE, OG OPPDATERING OM KATTELIVET HER I HUSET:)


Kosepusegutten og prinsen vår Aros <3 :)

 


Kosegodpusen Aros <3 :)

 


Kosepusejenta og dronningen i katteflokken Nadina <3 :)

 


Kosepusejenta Nadina <3 :) 

 


Kosepusejenta og prinsessa vår Dixie Rose <3 :)

 


Kosepusejenta Dixie Rose <3 :) 

 

3 uker er gått siden utstillingen i Østersund hvor jeg hadde med småjentene Nadina og Dixie Rose. Mandag 05.05.2014 tok jeg av Dixie p-pillene, og i går kom den første løpetiden hennes. Nå går hun rundt med halen til sides, og kurrer som en due. Dixie skal få lov til å pares nå i løpet av våren, og jeg vil komme tilbake å fortelle om planene når de er klare ;)

Den heldig utvalgte er Aros, men han er kastrat. Aros skjønner ikke et kvidder hvorfor Dixie er så innpåsliten og masete, og han blir en smule irritert på henne.  Han prøver å gå unna, og Dixie fotfølger ham. Det er jammen ikke lett å være en kastrert hannkatt som blir bedt om å tilfredsstille en hunnkatt med løpetid, men som ikke skjønner hva han skal gjøre. Den hjernecellen forsvant da han ble kastrert i 2009 :) 

Aros er bare en kjempeherlig godpus som elsker å få kos <3 Den katten kan få kos i 24 timer i døgnet, inkludert mat og litt soving da :) Jo mer kos Aros får, jo mer høylydt maler han :) Aros er den av kattene våre som står bak det meste av påfunn her i huset :) Hvis jeg finner skapet til søppelkoppen (på kjøkkenet) åpen, er det bare en katt å beskylde. Det er Aros. Hvis jeg finner varmeskapet på komfyren åpen, vet jeg at det er Aros som har stått bak. Han legger legg på rygg som en bilmekaniker, og lirker opp skuffen på komfyren slik at den åpner seg. Vi må tape skuffer og kjøkkenskapdører, men om det hjelper? Nei! Aros pirker av tapen, og åpner skapdørene. Hvis maten på kjøkkenbenken plutselig er forsvunnet, går mistanken fort mot Aros, og det er det ikke uten grunn. Derfor har vi lært oss at vi må ligge foran Aros i hva han kan finne på. Det gjelder å være framsynt før Aros utfører sine kattefarkstreker :) Har man abyssiner i huset må man være framsynt! Hvis jeg går ut i yttergangen sitter Aros og mjauer etter meg. Det hjelper ikke om mannen min er på stua.

Aros er avhengig av Dixie og Nadina. På Trønderkatten sin utstilling i palmehelgen og på Storsjøkatten sin utstilling første helgen i mai, var det bare Nadina og Dixie som var med på utstillingene. Aros var hjemme sammen matfar. Mannen min kunne fortelle at Aros var rastløs, ville ha masse oppmerksomhet, han gikk og sutret etter småjentene og han likte tydeligvis ikke å bli etterlatt hjemme uten dem. 

Nadina er jo dronningen i katteflokken, og hun er en kjempeherlig og kjempegod dronning som i likhet med Aros elsker å få kos <3 Det er helt vanlig at den hunkatten som har hatt kattunger sist, er den hunnkatten som blir dronning i en katteflokk. De andre kattene, og helst hunnkattene må rette seg etter dronningen. Vi ser dette best mellom Nadina og Dixie. Hvis Dixie f.eks. ligger på yndlingsstedet i fanget, og Nadina også har sett seg ut den samme plassen, setter Nadina øynene strengt i Dixie, og Dixie må forlate yndlingsplassen. Det gjør Dixie uten å protestere. Et blikk fra mamma Nadina er nok! Nadina elsker å ligge i fanget å kose seg, og der ligger hun og maler lykkelig :) Når vi får besøk, er Nadina den første til å oppsøke gjestene våre i et forsøk på å få ligge i fanget deres, og som regel hjelper det å smigre :)

Dixie er hun vi kaller prinsessa, og jeg er temmelig sikker på at hun vet at hun er yngst i katteflokken. Hun er kjempekosete og kjempegodt <3 Av og til så kan Dixie erte mamma Nadina og Aros, og selvfølgelig blir de da irriterte på henne. Dixie er da litt småslu at hun søker trøst hos oss tobente for å få trøst og kos. Dixie er ofte sammen med Aros å finne på litt ugang. Hun har også lært seg å åpne kjøkkenskapdører, og hun er den enste av kattene som har funnet ut at det går an å løsne på lokket og filteret som sitter på kattetoalettene. Spesielt det ene kattetoalettet hvor filtrene og lokkene sitter oppe på toppen av kattedoen. 

Dixie elsker å få kos, og hun vil også gjerne kose seg i fanget. Hun maler høyt når vi koser med henne :) Hvis jeg f.eks. går ut i yttergangen, sitter Dixie og piper etter meg. Selv om mannen min er på stua, men når hun oppdager at han er i samme rom, går det bra. Hun er og blir ei kosejente hun også :) 

Dixie og Nadina er avhengige av hverandre. De ligger sammen og vasker og steller hverandre <3 :) Det er kjempeherlig å se på, og det rører meg kjempemasse <3 

Katter er balsam for sjelen, og alle 3 er de fulle av kjærlighet. De gir alt av sin kjærlighet til oss mennesker, og de skjønner kjempemasse. Jeg har jo blitt operert noen ganger i forskjellige ledd. De gangene jeg har kommet nyoperert hjem, er det som om de skjønner at jeg har hatt operasjonssmerter. Da kommer de for å trøste meg, og de legger seg tett inntil meg og maler. 

Jeg har sagt det før, og jeg gjentar det igjen. Det er at Aros, Nadina og Dixie er tre kjempeherlige og kjempegode katter som har hver sin personlighet som jeg bare elsker kjempehøyt at ord ikke kan beskrive det! <3 

 

Abyssinere som rase er en kjempeherlig rase, og de passer kjempegodt sammen familier med barn. De skal være med der det skjer og når det skjer. Det er en nysgjerrig og aktiv rase. Abyssinere er lekne, og de elsker fart og moro :) Man kan også lære abyssinere ulike triks. Jeg har lært Aros å gå rundt en runde før han får en godbit, og både Dixie og Aros apporterer etter lekemus og lekeball :) Abyssinere er også en kjempesosial rase mot mennesker, og de går bra sammen andre dyr f.eks. hunder. Det er flere av mine kattungekjøpere som hadde hunder før de kjøpte en kattunge, og de abyssinerkattungene som jeg har solgt til hundeiere har fortalt at katten og hunden er blitt kjempegode venner :)

 

 

BILDER FRA STORSJØKATTEN SIN UTSTILLING I ØSTERSUND 03.05-04.05.2014 :)

03.05-04.05.2014 var det duket for Storsjøkatten sin utstilling i Østersund :) Jeg hadde med meg Nadina og Dixie. Her er Nadina i utstillingsburet sitt :)
Nadina sitter i utstillingsburet sitt og følger med på hva som skjer :)
Nadina i utstillingsburet sitt :)
Dixie Rose i utstillingsburet sitt :)
Dixie Rose sitter staslig i utstillingsburet sitt, og hun følger med :)
Dixie Rose slapper av i utstillingsburet sitt :)
Nadina var den første katten i kategori 3 opp til bedømming til dommer Hanne Sofie Sneum. Det var så iskaldt i hallen, og Hanne ba om jeg ikke måtte sette kattene på dommerbordet siden det var for kaldt for dem. Dommerne satt med ytterjakkene sine på under bedømmelsen!
Nadina til sin grunnbedømmelse hos dommer Hanne Sofie Sneum :)
Nadina fikk kjempebra dommerkritikk, og lørdag 03.05.2014 fikk Nadina sitt 5. CACS-cert :)
Så var det Dixie sin tur til å få sin grunnbedømmelse hos dommer Hanne Sofie Sneum :)
Dixie til sin grunnbedømmelse hos dommer Hanne Sofie Sneum :)
Dixie fikk også kjempebra kritikk av dommeren, og 03.05.2014 fikk Dixie sitt 5. CAGCIB-cert :)
De kjempefine cert-sløyfene som Dixie og Nadina fikk på utstillingen :)
Stina med sin kjempefine burmeserhunnkatt Xookie :)
Den kjempefine burmeserhunnkatten (Xookie) til Stina til sin grunnbedømmelse hos dommer Hanne Sofie Sneum :)
Stina med sin andre kjempefine burmeserhunnkatt Lilly :)
Hanne Sofie med burmeserhunnkatten Lilly :)
Maren med den kjempefine kurilske bobtailhunnkatten Lillefix :)
En kjempestolt oppdretter (Christine) sammen med Cathring og hennes kjempeflotte maine coon hunnkatt Baby som ble BiS (best in show) på utstillingen lørdag 03.05.2014 :) Baby ble også BiS på søndag 04.05.2014 :)
Curlinghallen i Østersund hvor utstillingen foregikk :)
Curlinghallen i Østersund hvor utstillingen foregikk :)
Søndag 04.05.2014 var det en ny utstillingsdag og nye muligheter :) Her er Nadina i utstillingsburet sitt :)
Nadina slapper av i utstillingsburet sitt :) Det er ikke bare tobente som blir slitne etter to lange dager på utstilling, men også kattene blir det.
Dixie i utstillingsburet sitt :)
Dixie i utstillingsburet sitt :)
Nadina var først ute av abyssinerne til grunnbedømmelsen, og her er Nadina på dommerbordet til dommer Veiko :)
Nadina fikk kjempeflott bedømmelse av dommeren, og søndag 04.05.2014 fikk Nadina sitt 6.CACS-cert :)
Dixie til sin grunnbedømmelse hos dommer Veiko.
Dixie fikk også kjempeflott bedømmelse, og søndag 04.05.2014 fikk Dixie sitt 6.CAGCIB-cert :)
Dixie og Nadina i utvelgelse om hvem av de som skulle tilbake til NOM (nominering til å komme til panel). Det ble Dixie som fikk lov til å være med på nomineringen :)
Dommerne samlet før panelet søndag 04.05.2014 :)
Glenn og Elin var dommerelever på Storsjøkatten sin utstilling :)
Utstillingsburet som Dixie og Nadina hadde under utstillingshelgen :)

BILDER FRA TRØNDERKATTEN SIN UTSTILLING 12.04-13.04.2014 :)

12.04-13.04.2014 var det duket for årets første utstilling som Trønderkatten arrangerte. Jeg hadde med meg 3 katter: Ingave's Nadina, (N) Hakrilas Dixie Rose og (N) Hakrilas Estilo. Her slapper Nadina av i hengekøyeteltet sitt i ustillingsburet :)
Nadina koser seg og slapper av i hengekøyeteltet sitt i utstillingsburet :)
Dixie Rose i utstillingsburet :)
Dixie Rose koser seg og slapper av i utstillingsburet sitt :)
Estilo i utstillingsburet sitt :)
Estilo i utstillingsburet sitt :)
Abyssinerhunnkatten Ingave's Shakira til min abyssinervenninne Solfrid slapper av i utstillingsburet. Shakira er forøvrig tanten til Dixie Rose :)
Nadina koser seg i matmors armkrok før bedømmelsen :)
Ingave's Nadina var den første av viltfargede abyssinere til grunnbedømmelsen. Her er Nadina på dommerbordet til sin grunnbedømmelse hos dommer Hanne Sofie Sneum :)
Nadina på dommerbordet under sin grunnbedømmelse :)
Nadina på dommerbordet til sin grunnbedømmelse :)
Nadina gir gjerne bort en kos til dommerne når hun er på utstilling, og det setter dommerne kjempestor pris på :) Nadina fikk kjempeflott bedømmelse av dommeren, og hun fikk sitt CACS-cert :)
Ingave's Shakira (Dixie Rose sin tante) var neste katt som skulle til sin grunnbedømmelse :)
Dixie Rose til sin grunnbedømmelse hos dommer Hanne Sofie Sneum :)
Dixie Rose under sin grunnbedømmelse :)
Dixie Rose til sin grunnbedømmelse :)
Dixie fikk kjempeflott bedømmelse, og dommeren likte Dixie kjemepgodt :)
Ingave's Shakira og Dixie Rose konkurrerte om samme cert begge to, og dommeren sa det var kjempesterke katte begge to :)
Det var Ingave's Shakira som fikk certet, fordi ørene hennes var litt større enn Dixie sine ører :) Dixie mener nå at tante Shakira blir hennes nye arvetante :)
Estilo fikk også kjempeflott bedømmelse av dommeren. Nå er Estilo 10 måneder gammel, og han er tenåring noe som betyr at han vokser. Dommeren var imponert over størrelsen hans, og hun sa han kom til å bli en kjempeflott abyssinerhannkatt :) Estilo fikk sitt første CAC-cert :)
CACS-sløyfa som Nadina fikk :)
Nadina ble også kåret til BIV (best i fargevariant), og her er BIV-sløyfen som hun fikk 12.04.2014 :)
Solfrid med abyssinerhannkatten Apollon under nominasjon til panelet :)
Grete med den kjempeflotte britiske korthår hannkatten som heter Biffen. Biffen ble NOM (dommerens beste) til panel, og han ble også BIS (best in show) for kastrerte hannkatter 12.04.2014 :)
Nadina til nominering til panelet for fertile voksne hunnkatter 12.04.2014 :)
Nadina til nominering til panelet.
Nadina til nomineringen til panelet.
Meg selv med Estilo i fanget :)
Utstillingshallen hvor utstillingen foregikk :)
Utstillingshallen lørdag 12.04.2014 :)
Søndag 13.04.2014 var det duket for en ny utstillingsdag, og nye muligheter. Her er Ingave's Nadina i utstillingsburet sitt :)
Nadina i utstillingsburet sitt :)
Nadina i utstillingsburet sitt :)
Dixie Rose i utstillingsburet :)
Dixie Rose slapper av i hengekøyeteltet sitt i utstillingsburet :)
Dixie Rose koser seg i hengekøyeteltet sitt i utstillingsburet sitt :)
Estilo i utstillingsburet sitt :)
Estilo i utstillingsburet sitt :)
Apollon (abyssinerhannkatten til min abyssinervenninne Solfrid) i utstillingsburet sitt :)
Ingave's Nadina til sin grunnbedømmelse søndag 13.04.2014 :)
Nadina til sin grunnbedømmelse :)
Nadina til sin grunnbedømmelse :)
Nadina fikk kjempefin kritikk av dommeren, og søndag 13.04.2014 fikk Nadina nok et CACS-cert :)
Ingave's Shakira slapper av i matmors fang før hun skulle til sin grunnbedømmelse :)
(N) Hakrilas Dixie Rose til sin grunnbedømmelse hos dommer Karl Preiss søndag 13.04.2014 :)
Dixie på dommerbordet til sin grunnbedømmelse :)
Dixie Rose på dommerbordet til sin grunnbedømmelse :)
Dixie Rose fikk kjempeflott bedømmelse av dommeren, og han syntes hun var ei kjempeflott abyssinerfrøken :)
Dixie Rose til sin grunnbedømmelse :)
Solfrid med Ingave's Shakira og jeg med (N) Hakrilas Dixie Rose :)
(N) Hakrilas Estilo på dommerbordet til sin grunnbedømmelse :)
Estilo fikk kjempeflott bedømmelse av dommeren, og dommeren sa han satte stor pris på at han var så stor. 13.04.2014 fikk Estilo sitt 2. CAC-cert, og han ble også NOM (dommerens beste) til panelet :)
CAC-sløyfen som Estilo fikk :)
NOM-sløyfen som Estilo fikk :)
Apollon på dommerbordet under sin grunnbedømmelse :)
Solfrid og datteren hennes Gina med Apollon på dommerbrodet til sin grunnbedømmelse :)
Solfrid med Apollon til nomineringen til panelet :)
Lene som har oppdrettet Braya's Ragdoll til med den kjempefine ragdollen sin til nominering til panelet :)
Ingave's Shakira tok sin GIC (Grand Int. Champion) tittel søndag 13.04.2014, og her viser Gina frem den kjempefine tittelsløyfen som Shakira fikk :)
Den kjempefine kurilske bobtailen Lillefix på utstillingen :)
Utstillingshallen søndag 13.04.2014 :)
(N) Hakrilas Estilo under panelet søndag 13.04.2014 :)
Estilo under panelet søndag 13.04.2014 :)
Utstillingsburet til Nadina som hun hadde under helgas utstilling :)
Utstillingsburet til Dixie som hun hadde under helgas utstilling :)
Utstillingsburene til Nadina og Dixie :)
Utstillingsburet til Estilo som han hadde under helgas utstilling :)

SISTE NYTT OM ABYSSINERTRIOEN VÅR OG NYE BILDER AV KATTENE :)

Hver gang vi lager mat på kjøkkenet kommer Aros, og han hopper opp på kommoden. Der sitter han og følger med oss i håp om at det kan komme en liten samkebit på ham :)
Godgutten Aros slapper av på puta i sofaen :)
Godpusejenta Nadina slapper av og koser seg på plassen sin i sofaen :)
Nadina lurer også på om det er mat å få :)
Godpusejentene Dixie Rose og Nadina koser seg og slapper av i sofaen :)
Godpusejenta Dixie Rose slapper av og koser seg i fanget mitt :)
Dixie vet å nyte luksuslivet som katt :)
Tenk at vi skriver 02. april da! Det er på tide med en ny oppdatering. Kattene har det kjempebra, og jeg er kjempeglad for at kattene er så snille med hverandre. Etter at gutta i E-kullet flyttet, er Nadina og Dixie virkelig blitt knyttet nært til hverandre, og de er helt avhengige av hverandre. Det rører meg langt inn i hjertet. Om nattet ligger de tett inntil hverandre, de vasker hverandre og nyter hverandres selskap :) Begge smådamene elsker å få kos og oppmerksomhet av oss tobente, og de kommer fort opp i fanget når vi setter oss i sofaen for å slappe av. Da maler de begge lykkelig <3 :)
Uansett er det nok Nadina som troner øverst på dronningtoppet. Hvis datteren Dixie ligger i fanget, og Nadina har lyst til å få kos, så setter Nadina øynene i Dixie, og Dixie reiser seg og går. Da må Dixie vike fra den beste plassen, og hun må finne seg en annen plass. De ligger gjerne sammen i fanget, men hvis Nadina har tenkt å ligge på den beste plassen, må Dixie finne seg i det, og det gjør hun :)
Dixie har skjønt at mamma Nadina er øverst på tronen, og det har Dixie akspetert. Akkurat dette vet Nadina også, og det er da det er fred og ro blant hunnkattene i en katteflokk. 
Aros er også godgutten selv. Som kastrat er han nok nederst på rangstigen, og det er helt vanlig. Han elsker også å få kos av matmor eller matfar når vi sitter i sofaen, og han maler lykkelig <3 :) Det har vært litt tørr luft inne hos oss i vinter, og Aros mistet litt pels på den ene baklabben. Pelsen er på god vei til å vokse ut igjen :)
Det er litt over en uke til årets første utstilling 2014 braker løs her i Trondheim. Denne gangen er det Trønderkatten som skal arrangere utstilling. Jeg skal ha med meg Nadina, Dixie og Estilo (sønnen fra E-kullet) på utstillingen. Aros må jeg vente med å stille, fordi han må få litt mer pels på hofta si før jeg stiller ham.
På lørdag skal jeg dusje Nadina og Dixie. Abyssinere må dusjes/bades 1 uke før utstilling. Uken før utstilling børster jeg dem, og beskjærer litt underpels. På morgenen utstillingsdagen får de litt antistatspray på seg, og det er fordi at pelsen skal ligge inntil kroppen. Hvis det er kaldt i utstillingshallen, vil pelsen på kattene åpne seg. Det samme skjer med pelsen hvis det er varmt i utstillingslokalet. Da vil pelsen til kattene åpne seg. Før utstilling må også klørne klippes, og i helgen skal alle 3 abyssinertrioen vår få manikyr :)
Jeg gleder meg som en unge til utstillingen. Nadina konkurrerer i klasse 3. Det vil si hun konkurrerer om cert slik at hun kan bli Supreme Champion. Dixie holder på å konkurrere om cert for å bli Grand Internasjonal Champion. Estilo blir 10 måneder 07.04.2014, og han begynner å konkurrere om sine første cert til å få tittelen Champion. En hannkatt i 10 måneders alder er på en måte en tenåring. Han er ikke helt fullvoksen ennå, men har begynt å bli det. Det skal bli kjempespennende å se hvordan han har utviklet seg siden jeg så ham sist gang :) De som har ham forteller at de synes han er kjempeherlig :)
Jeg gleder meg til å treffe igjen kjente og kjære rasekattvenner og abyssinervenner på utstillingen.
Første helgen i mai skal jeg på utstilling til Østersund. Nadina trenger svensk cert. på veien til å bli Supreme Champion. Jeg tar like så godt med Dixie også, men hun trenger ingen svenske cert akkurat nå.
Etter utstillingen i mai kommer jeg til å ta av p-pillene til Dixie slik at hun kan få løpetid, og jeg håper jeg kan få paret henne i løpet av mai måned.
Jeg elsker alle 3 godpusene våre, og de er kjempeherlige alle 3. De har hver sin kjempeherlige personlighet som jeg elsker
Akkurat nå ligger Nadina like ved PC'n, Dixie ligger på plassen sin i sofaen og Aros spiser :) De er rolige nå noen timer frem til vi skal legge oss. Da skal du være sikkert på at de får seg en lekeøkt alle tre, og det slår ikke feil :)
Kattene vet også godt hva klokka er. Jeg pleier å ta ut av kattedoen hver kveld ca. kl.22.30. Med en gang jeg er ferdig med å gjøre rent i kattedoen løper kattene på kjøkkenet, for da vet de at de skal få kveldsgodis :) Dette slår aldri feil! De som sier at katter ikke kan klokken, og at katter ikke kan telle, tar så feil som det går an å ta!

ONDSKAPSFULL UGJERNING OG BRUTALT KATTEDRAP :(

Bilde kopiert fra Katteforumet på facebook hvor jeg er med.
Jeg leste dette på facebook i går, og ble selvfølgelig dypt sjokkert! Når jeg leser at slike stygge ugjerninger mot en stakkars forsvarsløs katt knyter det seg i magen min, jeg får tårer i øynene mine, jeg blir kjempesint at jeg ser rødt, og jeg greier nesten ikke lese i det hele tatt!
Jeg synes kjempesynd på hun som eide katten :( Hun har mistet katten sin som hun elsket så inderlig høyt
Her har vi dessverre nok et eksempel på en kjempegrov og ondskapsfull dyremishandlingssak som ble utført av unger i 10 - 12 års alderen, som normalt sett skal vite forskjellen mellom hva som er riktig og hva som er galt!
Hvilke unger får seg til å erte huskyene med en forsvarsløs katt, for så å kaste katten over til huskyene? Jeg bare spør! Min første tanke er at denne ugjerningen må være utført av unger med store atferdsproblemer! Jeg spør meg også hvor er foreldrene hen? Hva slags oppdragelse har disse ungene fått. En ting er sikkert, og det er at disse ungene har over hodet ikke lært seg respekt for hvordan de skal behandle dyr siden de i det hele tatt kunne finne på å utføre denne ugjerningen! Jeg kaller denne ugjerningen for direkte ondskapsfull, og ikke noe annet. Min meninger er at det finnes over hodet ingen unnskyldning! Man kan alltids spekulere i det vide og det brede hvorfor ungene gjorde som de gjorde, og om ungene hadde ADHD eller andre atferdsproblemer.
Jeg mener fast bestemt at dette er foreldrenes ansvar, for det er de som står for den daglige oppdragelsen. Man kan begynne å lure på hva slags verdier og holdninger foreldrene lærer ungene sine når unger kan finne på å drepe en katt på en bestialsk måte slik de ungene i dette tilfellet gjorde! Det er blitt forsket på at unger som selv kommer fra voldelige hjem lett tyr til vold mot andre mennesker og dyr. I oppdragelsen hører det med å lære ungene sine at de skal ha respekt for levende vesener. Det er noe som oppegående foreldre lærer ungene sine når de er små. Min niese er mamma til en snart 2 år gammel gutt. Når han kommer på besøk til meg, så viser han faktisk respekt for kattene. Han strekker forsiktig fram hånda slik at kattene kan snuse på ham. Min niese viser ham hvordan han kan klappe kattene forsiktig. Gjennom dette lærer han automatisk at han skal behandle dyr med respekt.
Jeg mener at denne kattedrapssaken burde anmeldes til politiet. Ungene har utført en kriminell handling! I denne saken har man med mindreårige å gjøre som er under strafferettslig alder, og da mener jeg at barnevernet er den instansen som burde kobles inn. Foreldrene burde også fått en klekkelig bot, og betalt erstatning til hun som eide katten, selv om erstatning i et slikt tilfelle ikke kan erstatte katten hennes som hun elsket <3
Hvis jeg hadde vært vitne til en slik ondskapsfull handling vet jeg faktisk ikke hva jeg ville ha gjort! Mest sannsynlig ville jeg blitt kjempesint på ungene at jeg har kommet til og sett rødt!
Hadde jeg sett med egne øyne at unger utførte en ondskapsfull ugjerning med å mishandle en katt, ville jeg omgående med tatt dem med til politiet, og jeg ville anmeldt hendelsen til barnevernet! Hvis jeg visste av foreldrene ville jeg nok kjeftet dem huden full, og sagt noe de sent ville glemme angående å ha respekt for forsvarsløse og uskyldige dyr!
Alle mine varme tanker og klemmer går til hun som mistet katten sin

LITT OM Å HA UTEKATTER!

Hver dag står det annonser i avisen om katter som er forsvunnet fra sine hjem. På butikken bugner det i annonser om katter som er savnet. Jeg får vondt langt inni sjelen, for jeg vet at der ute går det en katt og leter og leter etter hjemmet sitt, og der hjemme er det engstelige katteiere som savner katten sin
Dette innlegget skal ikke være en debatt om kattene bør få gå fritt ute! Målet med innlegget mitt skal være å gi noen gode råd og tips for dere som har huskatter som får lov til å gå ut, og dere som kanskje har skaffet katter som dere kommer til å slippe ut.
De aller fleste som har huskatter lar kattene sine få gå ut, og jeg mener at dersom du bor slik til så er det ikke noe i veien med å slippe ut katten din. Er katten vant med å få være ute er det bare dyreplageri å ha den inne.
Bjarne O. Braastad har skrevet en bok som heter: "Katten Atferdg og velferd". Han skriver følgende angående utekatter:

"Bor man slik til at man kan la katten sin få være ute uten tilsyn, er det en del forhold man bør være oppmerksom på. Det gjelder forhold som går spesielt på katten, men også hensynet til naboer og omgivelser. Det påhviler katteeiere et særlig ansvar for å være med på å høyne kattens status i samfunnet. Ansvarlig kattehold innebærer derfor at man påser at katten ikke påfører andre unødvendig ubehag, eller bidrar til å forverre livssituasjonen for andre katter".
Som minimumskrav skal eier av utkatter skrive Braastad:
- Påse at anbefalt vaksinasjonsprogram følges til punkt og prikke.
- Daglig undersøke katten med henblikk på sår, skader og parasitter. Ved funn av parasitter eller sår og skader av mer alvorlig art skal veterinær kontaktes omgående.
- Hannkatter som får gå fritt ute, skal være kastrerte. Dette dels for at kastraksjon bidrar til å beskytte katten selv mot smitterisiko, slåsskamper, lange vandringer fra hjemmet der faren for å bli skadet i trafikk osv. øker, dels for at hannkatten ikke skal bidra til at det fødes flere uønskede kattunger.
- De anbefales at hunnkatter som får lov til å gå ute også blir sterilisert nettopp med tanke for å bidra til at det ikke skal fødes flere uønskede kattunger (min egen mening).
Braastad skriver videre:
- Utekatter som ikke fritt kan gå inn for eksempel via katteluke i ytterdøren skal ha en lun, beskyttet plass ("boplass") ute, dit de kan søke tilflukt ved dårlig vær (kulde, regn, vind). Tilfluktsstedet kan være i form av et "kattehus", en eske eller liknende som verner mot vær og vind, og som utgjør en myk soveplass for katten.
- Kostholdet må tilpasses utekattens økte behov for energi.
- Også utekatten har behov for samvær med sin eier. Det må settes av tid til daglig kos og stell av katten.
- Det er ekstra viktig at utekatten får ormekurer jevnlig.
Nå er det delte meninger om når en kan kastrere en hannkatt og sterilisere en hunnkatt. Braastad skriver at det bør ventes med kastrering til rundt kjønnsmodenalder for katten, 7 
- 8 måneder for hunnkatter og 8 - 10 måneder for hannkatter.
Dersom du tenker på at katten din skal være utekatt, så er det kjempeviktig at den ikke slippes ut før etter fylte 8 - 10 måneder. Grunnen til det er for at kattens stedsans ikke er utviklet før da.
Dessverre opplever mange katteiere at kattene blir borte når de tar med seg katten på ferie f.eks. på hytta, eller at katten går seg bort dersom du slipper den ut for tidlig hvis du flytter til et nytt bosted.
Et godt råd er å holde katten inne i minst 3 uker før du slipper den ut på ny plass! Jeg har hørt om mange tilfeller der katter har forsvunnet nettopp pga av at eierne har sluppet katten ut for tidlig etter flytting til et nytt bosted.
Mange av oss liker å stille opp for familie, slekt og venner, og sier kanskje "ja" til å passe katten deres. Dersom katten kommer hjem til deg for å bo mens eierne er borte på f.eks. sommerferie, må du for all del ikke slippe ut katten hjemme hos deg! Katten kjenner ikke området der den er kommet, og den vil etter all sannsynlighet forsøke å finne tilbake der den kom i fra. Sier du "ja" til å passe en annens katt hjemme hos deg, så har du også sagt "ja" til en oppgave, og eierne stoler 100% på deg!
Da vår kjære Svartfot huspus var ca. 2 år bodde vi på en plass hvor han fikk lov til å være utekatt. Han var ikke så veldig glad i å være ute, og han var ute i ca. 5 - 15 minutter før han satt utenfor vinduet og ville inn igjen. Vi bodde der med Svartfot frem til januar 2007. Da flyttet vi i en annen leilighet. Jeg holdt Svartfot inne i 3 uker, og da jeg skulle prøve å slippe ham ut for første gang, nektet han å gå ut! Etter det forble han lykkelig som innekatt i likhet med abyssinerne våre, og gjorde aldri noe tegn til å ville ut :) Det gikk ca. 2 år fra vi fikk Svartfot til vi fikk vår første abyssiner. Da Svartfot var 1 1/2 år skulle vi reise bort på ferie, og jeg fikk en bekjent av meg til å passe ham. Hun ønsket å ha ham hjemme hos seg, og det var helt i orden for meg. En dag ringte hun meg, og spurte om hun fikk lov til å slippe ut Svartfot, for han ville ut, og hun greide ikke holde ham inne. Jeg sa blankt "nei", og at det kom ikke på tale! Vi kom hjem etter 2 uker, og etter noen måneder kunne hun fortelle meg at hun likevel slapp ut Svartfot mens hun passet ham, og hun kunne også fortelle meg at Svartfot hadde vært borte i 2 dager før han kom tilbake. Jeg ble kjempesint på henne, og hun fikk aldri passe ham noe mer! I mine øyne var det tankeløst av henne og i det hele tatt slippe Svartfot ut på en totalt fremmed plass! Jeg tenker på hvor redd stakkars Svartfotpusen måtte ha vært når han var borte de to dagene før han kom tilbake til henne, og hadde noe hendt Svartfot, hadde jeg aldri tilgitt henne for at hun slapp ham ut! Nå er jeg kjempeglad for at det gikk bra :)
Nå er blitt kaldt rundt om i Norges land, og når gradestokken kryper under minus 10 grader skal man ikke slippe ut katten!
Dere kan selv lese på denne linken at å ha katter ute i kulde ikke er bra: http://www.dyrebeskyttelsen.no/nyheter/pass-pa-dyrene-i-kulda#.UtMN8fTuKKg
Håper dette var litt nyttig å lese for dere :)
Purr, purr fra meg og kattene

ADELKATTEN SIN JULEUTSTILLING I LETOHALLEN 23.11 - 24.11.2013 :)

23.11 - 24.11.2013 var det duket for årets siste utstilling som Adelkatten arrangerte i Letohallen på Dal. Jeg hadde med meg Aros, Nadina, Dixie og Estilo (sønnen til Nadina). Her er (N) Hakrilas Aros i utstillingsburet sitt :)
Ingave's Nadina i slapper av i hengekøyeteltet sitt i utstillingsburet :)
(N) Hakrilas Dixie Rose i utstillingsburet :)
(N) Hakrilas Estilo slapper av i utstillingsburet sitt :)
Nadina til sin grunnbedømmelse hos dommer Sabine Drieling lørdag 23.11.2013.
Nadina på dommerbordet under sin grunnbedømmelse.
Nadina på dommerbordet under sin grunnbedømmelse.
Nadina fikk kjempefin bedømmelse av dommeren, og lørdag 23.11.2013 fikk hun sitt CACS-cert :)
Dixie Rose til sin grunnbedømmelse lørdag 23.11.2013 hos dommer Sabine Drieling :)
Dixie Rose til sin grunnbedømmelse.
Dixie Rose fikk kjempebra bedømmelse av dommeren 23.11.2013, og hun fikk sitt CAGCIB-cert. I tillegg ble Dixie BIV (best i fargevariant) og NOM (dommerens beste) til panelet :)
Estilo på dommerbordet under sin grunnbedømmelse i kattungeklassen 3 - 6 måneder 23.11.2013 hos dommer Sabine Drieling.
Estilo på dommerbordet under sin grunnbedømmelse.
Estilo på dommerbordet under sin grunnbedømmelse.
Estilo fikk bra bedømmelse av dommeren, og lørdag 23.11.2013 ble Estilo Ex 2 :) Foto: Carina Josefine (http://www.carinajosefine.com/)
Aros på dommerbordet til sin grunnbedømmelse lørdag 23.11.2013 hos dommer Helene Lis.
Aros på dommerbordet under sin grunnbedømmelse.
Aros på dommerbordet under sin grunnbedømmelse.
Aros fikk kjempebra kritikk, og lørdag 23.11.2013 fikk han HP (hederspris) samt han ble nr.2 i seniorklassen :)
Aros i utstillingsburet sitt, og den kjempefine hedersprissløyfen hengende på buret :)
Hedersprissløyfen som Aros fikk :)
NOM-pokalen som Dixie Rose fikk :)
Dixie under panelet lørdag 23.11.2013 :)
Dixie under panelet.
Dixie under panelet.
Dixie under panelet.
Dixie under panelet.
Søndag 24.11.2013 var det en ny utstillingsdag og nye muligheter. Her er meg selv med Nadina før grunnbedømmelsen.
Inger (oppdretter til Nadina) og meg selv sammen Nadina :)
Nadina på bordet under sin grunnbedømmelse søndag 24.11.2013.
Nadina til sin grunnbedømmelse hos dommer Sebastian.
Nadina under sin grunnbedømmelse.
Nadina fikk kjempebra bedømmelse, og 24.11.2013 fikk Nadina sitt CACS-cert.
Dixie på dommerbordet til sin grunnbedømmelse søndag 24.11.2013.
Dixie på dommerbordet til sin grunnbedømmelse hos dommer Sebastian.
Dixie under sin grunnbedømmelse.
Dixie fikk kjempebra bedømmelse, og søndag 24.11.2013 fikk Dixie sitt CAGCIB-cert. I tillegg ble Dixie BIV (best i fargevariant) og NOM (dommerens beste til panelet :)
Estilo under grunnbedømmelsen søndag 24.11.2013 hos dommer Sebastian.
Estilo under sin grunnbedømmelse.
Estilo under sin grunnbedømmelse.
Estilo fikk kjempebra bedømmelse, og søndag 24.11.2013 ble han Ex 1 :)
Aros fikk også kjempebra bedømmelse søndag 24.11.2013. Han fikk sitt HP (hederspris), og han ble nr.4 i seniorklassen :)
Aros i utstillingsburet sitt. På buret henger de to fine hedersprissløyfene han fikk :)
Den ene kjempefine BIV-sløyfen som Dixie fikk da hun ble BIV :)
De to kjempefine NOM-pokalene som Dixie fikk da hun ble NOM (dommerens beste) :)
Sorrelkattungen Brandy (Estilo sin halvsøster) til sin grunnbedømmelse søndag 24.11.2103 :)
Oppdretteren til Nadina stilte 3 kattunger på Adelkatten sin utstilling, og her er en av kattungene før sin grunnbedømmelse søndag 24.11.2103 :)
Sorrelkattungen Ingave's Ulysses før sin grunnbedømmelse :)
Abyssinerkattungene Ingave's Uno, Una og Ulysses i utstillingsburet sitt :)
Min abyssinerkollega med sin viltfargede abyssinerkattunge Rav før sin grunnbedømmelse :)
Min abyssinerkollega sine to viltfargede abyssinere som slapper av i utstillingsburet :)
En seltic rex katt til sin bedømmelse på utstillingen 24.11.2103 :)
En seltic rex katt i utstillingsburet sitt :)
Rasekattvenninnen min Jannikke med perseren sin over skulderen. PS! Perseren til høyre :)
NO* Vinduskarmen Alexey slapper av og tar livet med ro :)
Letohallen hvor utstillingen foregikk :)
Letohallen hvor utstillingen foregikk :)
Premiescenen fint pyntet :)
Juletreet ved scenen :)
Sibirdamene har benket seg for å se på panelet søndag 24.11.2013 :)
Dixie på bordet under panelet søndag 24.11.2013 :)
Dixie under panelet :)
Dixie under panelet :)
Dixie under panelet :)
Søndag 24.11.2013 fikk Dixie faktisk 1 stemme i panelet :)
Utstillingsburet til Aros som han hadde under helgas utstilling :)
Utstillingsburet til Dixie og Nadina som de hadde under helgas utstilling :)
Utstillingsburet til Estilo som han hadde under helgas utstilling :)

SISTE KATTUNGE FRA E-KULLET, (N) HAKRILAS EROS HAR NÅ FLYTTET, OPPDATERING OG BILDER!

Hvor har ukene blitt av? Jeg synes ikke det er lenge siden (N) Hakrilas E-kull ble født, og nå er alle 6 flyttet til sine nye hjem. Eros (som var den siste kattungen som flyttet) reiste på tirsdag, og han overnattet til Sølvi som er oppdretter til Yxne (far til 6'er gjengen til Nadina). Hun og mannen hennes var i Trønderlag for de skulle gjøre noe arbeid. De tok Eros med ned til Oslo, og ankom Oslo Oslo onsdags ettermiddag. I Oslo var det oppdretterne til Nadina som hadde Eros hjemme hos seg :) De skulle ta ham med seg til Ålborg i Danmark hvor Eros skulle være med World Winner Show. World Winner Show er en kjempestor utstilling hvor katter fra hele verden stilles. Kattene må være kvalifiserte for å få være med på den utstillingen. Da jeg var på utstilling i Ålesun fikk Eros Ex 1, og dermed var han kvalifisert for å være med World Winner Show 2013 :) På utstillingen deltar over 1600 katter, og det er store forhold i forhold til katteutstilling her i Norge.
Oppdretterne til Nadina reiste med Eros til Danmark på fredag, og World Winner Showet foregikk i går og i dag. Bare det å ha en katt med på World Winner Show er en stor ære i seg selv!
I går lørdag 26.10.2013 var det grunnbedømmelse, utvelgelse av BIV (best i farge) og nominering til panel. Eros stilte i kattungeklassen 3 - 6 måneder i fargen sorrel. Oppdretterne kunne fortelle at han fikk kjempebra bedømmelse av dommeren. Han ble Ex 3, og ble slått av 2 sorrelfargede abyssinerkattunger som var omtrent en måned eldre enn Eros. I kattungeklassen er det stor forskjell på kattunger som stilles i utvikling. Kattunger som nærmer seg 6 måneder er mer utviklet enn en kattunge som er 3 - 4 måneder. Når kattunger fyller 6 mnd, bytter de klasse til ungdyrklasse 6 - 10 mnd. I ungdyrklassen er det også stor forskjell på utviklingen. Et ungdyr på snart 10 måneder er mye mere utviklet enn en ungdyr på 6 måneder. I ungdyrklassen er kattene i slyngelalderen som vi kaller dem. Man kan sammelikne det med en tenåring hvor kroppen vokser i utakt. Katten kan være for lang i kroppen.
Jeg pratet med oppdretterne til Nadina i går, og de forteller at Eros er kjempetålmodig. Han har et supert lynne, og han lar folk få håndtere ham. De fortalte at han var kjempesnill å ha med å gjøre på dommerbordet :)

På World Winner Show var også Eros sin nye eier. Hun stilte to av kattene sine på utstillingen. Eros sin nye eier tok mange bilder av ham, og hun fikk også lov til å kose mye med ham <3 Hun tok en god del bilder av sitt nye familiemedlem :) Etter utstillingen er slutt i dag reiser Eros videre til Sveits sammen med sin nye eier :) Jeg gleder meg til å høre fra henne hvordan turen hjem gikk, og hvordan han slår seg til ro.


Dersom dere vil besøk hennes hjemmeside for å se de kjempefine kattene hennes kan dere gå inn her: http://www.abessinier.ch.vu/
Før Eros reiste tok jeg noen nye bilder av ham:


Kosepusen (N) Hakrilas Eros :)


Eros elsker mennesker, og han elsker å få sove sammen oss tobente. Her slapper Eros av på min manns sin mage :)


Eros koser seg og slapper av i sofaen :)


Eros på kjøkkenbenken :)


På toppen av kjøleskapet, oppe på vitrineskapet og oppe på toppen av bokreolen har vært Nadina, Dixie og Aros sitt fristed når Eros har vært litt for aktiv, men Eros fant ut løsningen hvordan han skulle komme seg opp :)


Eros slapper av :)


Eros slapper av i sofaen :)


Eros ved vannskålen på kjøkkenet :)

Jeg må ærlig innrømme at det var vemodig når Eros reiste, for man blir jo så kjempeglad i kattungene som man ser blir født, vokser opp og utvikler seg til kjempeherlige hjerteknusere <3 Jeg føler meg så priviligert som oppdretter, for jeg får gleden av å ta i mot nyfødte kattunger som fødes, jeg får følge med utviklingen deres frem til de er 12 - 14 uker gamle, som oppdretter er det min oppgave å få kattungene trygge på mennesker (barn og voksne), jeg får lære kattungene å bli håndtert av mennesker og jeg får gleden av å finne nye familier hvor kattungene blir høyt elsket :) De som bestiller rasekattunger synes ventetiden er kjempelang, og de får ikke ukene til å gå fort nok frem til deres nye familiemedlem kommer. Alle som har kjøpt kattunger fra E-kullet er kjempefornøyde med dem, og de skryter av dem. Det er kjempegodt å høre :)
Ting er blitt normalt igjen for Nadina, Aros og Dixie. De har tatt tilbake sine faste plasser, og ikke minst de har fått tilbake matmor og matfar sitt fang! Nadina har fått tilbake puten sin som hun koser seg på i sofaen, Dixie har fått tilbake hjørnet sitt i sofaen, og Aros har fått tilbake sin pute som han pleier å sove på :)
De tre kattene vi har går kjempegodt sammen, og de er så gode venner. I katteflokken vår er det rolig og harmoni :) Det er jeg kjempeglad for :) Nå sover alle 3 her, og det er en avslappet søndag :)

HØST 2013 OG OPPDATERING OM KATTENE MED BILDER:)

Tenk at det er siste søndagen i september, og på tirsdag går vi inn i en ny måned. Hvor er dagene, ukene og månedene blitt av?

 Høsten er virkelig kommet, og det er kjøligere temperaturer. Et par morgener har vi våknet til at at det har vært nattefrost.

 Likevel er høsten en kjempekoselig årstid, og høsten har så kjempemasse fine og flotte farger i naturen :) 

Det er en stund siden jeg har oppdatert dere om kattene. 5 av kattungene til Nadina i E-kullet har flyttet til sine nye eiere. Vi har igjen en kattunge, og det er Eros. Han flytter til Sveits i oktober. Jeg har meldt ham på World Winner Show i Danmark 26.10 - 27.10.2013. Den nye eieren til Eros skal være med på utstillingen med to av kattene sine, og hun får med Eros hjem til Sveits da. Oppdretterne til Nadina er kjempesnille og tar Eros med til Danmark for å stille ham for meg :) Det er litt å tenke på før man skal selge en katt til utlandet. Eros må ha rabbiesvaksine, og den vaksinen må han få nå senest onsdag denne uken. Jeg må også bestille transfer til ham slik at han får en stamtavle som er gyldig i Sveits. I 2008 solgte jeg en kattunge til Frankrike. Det er en ære å få selge kattunger til utlandet, for jeg vet at linjene hans kommer til å gå videre til avl :)

Det skal bli trist når han reiser, for Eros er en kjempesuper katt :) Jeg har fått tilbakemeldinger fra de som har kjøpt kullbrødrene til Eros, og de nye eierne er kjempefornøyde med kjøp av kattungen :) De skryter av at de har et superherlig gemytt, og de angrer seg ikke i det hele tatt :) Jeg er blitt venn med kattungekjøperne på facebook, og det er kjempekoselig å se bilder av kattungene som de nye eierne har tatt av dem :) Alle kattungene er kommet til hjem hvor de blir høyt elsket av eiere som elsker katter :)

Godpusene Nadina og Eros slapper av sammen i sofaen :)


 
Optimisten Aros sitter alltid på kommoden når vi lager mat i håp om å få en ørliten godbit :)


Mamma Nadina synes det er kjempegodt at kattungene hennes har flyttet ut av redet, og endelig kan Nadina også få oppmerksomhet fra matmor og matfar uten å må konkurrere med 6 kattunger :)


Godjenta Nadina på pianoet :)


Godjenta Dixie Rose koser seg :)


Dixie Rose synes også det er kjempegodt at småbrødrene hennes har flyttet :) Mot sluttet visste de hvordan de kunne erte storesøster Dixie ja :)


Eros (som flytter til Sveits i oktober) er blitt litt over 3 mnd nå. Her ligger han og koser seg på puta :)


Godgutten Eros koser seg på puta på sofaryggen :)


 I ettermiddag skal vi i familieselskap til min niese. Hun fyller 30 år i morgen, og i morgen har også mannen min bursdag. Feiring av bursdagen til mannen min skjer neste helg, men mannen min, ei venninne av oss, datteren hennes og jeg skal ut å spise på restaurant i kveld :) Ønsker alle en kjempefin og god søndag :)

BILDER FRA SUNNMØRSKATTEN SIN UTSTILLING 07.09 - 08.09.2013! :)

07.09-08.09.2013 deltok jeg og kattene på Sunnmørskatten sin utstilling i Ålesund. Jeg hadde med meg Aros, tre av kattungene (Eros, Elvis og Estilo). Her er Aros i utstillingsburet sitt.
07.09 - 08.09.2013 deltok jeg på Sunnmørskatten sin utstilling i Borgundhallen. Jeg hadde med meg Aros og tre av kattungene (Eros, Elvis og Estilo). Her er Aros i utstillingsburet sitt :)


Aros i utstillingsburet sitt :)


Kattungene i utstillingsburet. De var kjempeflinke på utstillingen, og de taklet det å være på utstilling kjempebra :)


Kattungene slapper av i utstillingsburet :)


Kullbror til Dixie Rose (Demitriz) deltok også på utstillingen lørdag 07.09.2013 :)


Demitriz i utstillingsburet :)


Aros deltok både i vanlig bedømmelse om å få HP, og i seniorklassen (en klasse for katter som er 7 - 10 år). 


Aros på dommerbordet til sin grunnbedømmelse :)


Aros var som vanlig kjempekosete på dommerbordet, og viste seg fram fra sin beste side :)


Flere ganger dyttet Aros bort i hånden til dommeren for å få kos, og det fikk han :)


Aros fikk kjempefin dommerkritikk både i vanlig klasse og som senior. I vanlig klasse for kastrerte hannkatter i sin kategori fikk han HP (hederspris), og i seniorklassen ble han nr.2 :)


Demitriz (kullbror til Dixie) deltok for aller første gang på utstilling, og det taklet han kjempefint :) 


Demitriz på dommerbordet til sin grunnbedømmelse :) 


Demitriz til sin grunnbedømmelse til dommer Anne Veland :)


Dommeren var imponert over pelsen til Demitriz, og de som eier ham fikk kjempeskryt av pelsstellet :) 


Demitriz fikk sitt første CAP-cert :) 


(N) Hakrilas Demitriz før nominasjonen :)


Demitriz under nominasjonen for å komme til panelet. 


Demitriz under nominasjonen :)


Demitriz under nominasjonen :)


Demitriz ble NOM (dommerens beste) til panelet, og her viser en stolt eier frem den kjempefine NOM-sløyfen de fikk :)


Jeg hadde også meldt på en av sorrelkattungene i kattungeklassen 3-6 mnd begge dagene, og lørdag 07.09.2013 var det Eros som deltok. Her er Eros på dommerbordet under sin grunnbedømmelse :)

Eros på dommerbordet til sin grunnbedømmelse. Han syntes det var litt skummelt, men ble fort avledet av dommerens fjærleke :)


Eros på dommerbordet til sin grunnbedømmelse i kattungeklasse 3-6 mnd :)


Eros på dommerbordet under sin grunnbedømmelse :)


Eros fikk kjempeflott kritikk av dommeren, og han fikk tildelt sitt Ex 1 :)


Jeg deltok også med kattungene (Estilo, Eros og Elvis) i kullbedømmelse :) Det dommerne da ser etter er jevnheten i kullet, og om de holder rasestandard :)


Elvis til sin bedømmelse under kullbedømmelsen :)


Elvis under kullbedømmelsen :)


Eros på dommerbordet til sin bedømmelse i kullklassen :)


Eros under kullbedømmelsen :)


Estilo på dommerbordet under bedømmelsen i kullklassen :)


Estilo under kullbedømmelsen :) Kattungene i kullet mitt ble nr.1, og dermed også automatisk BIS (Best In Show) :)


Demitriz i utstillingsburet sitt med den kjempefine NOM-sløyfen hengende på buret :)


Hamida med Demitriz :)


Demitriz under panelet lørdag 07.09.2013 :)


Demitriz under panelet :)


Demitriz taklet også det å være i panelet kjempebra :) 


Demitriz under panelet :)


Demitriz under panelet :)


Kattungen (kurilsk bobtail) til Maren og Karl Tore i klubben som jeg er med i ble kåret til publikums favoritt lørdag 07.09.2013 :)


Karl Tore fikk også Lillefix til å gjøre noen triks for publikum, og dette fikk selvfølgelig applaus :)


Kattungene i kullet mitt ble BIS (best in show) lørdag 07.09.2013, og her vises de frem for publikum :) Tusen takk til Grethe Iren Haug for lån av bildet!


08.09.2013 var det duket for en ny utstillingsdag, og nye muligheter :) Her er Aros i ustillingsburet sitt. 


Aros i utstillingsburet sitt :)


Kattungene slapper av og tar livet med ro :)


Kattungene i utstillingsburet sitt :)


Aros på dommerbordet til sin grunnbedømmelse :)


Aros begynte med en gang å kose masse både med matmor, og han ville ha dommerens oppmerksomhet :)


Godpusen Aros på dommerbordet til sin grunnbedømmelse :)


Aros på dommerbordet til sin grunnbedømmelse :)


Aros fikk nok en gang kjempeflott kritikk, og han fikk sitt HP (hederspris) i sin kategori for kastrathannkatter :)


Aros på dommerbordet til sin seniorbedømmelse :)


Aros på dommerbordet til sin seniorbedømmelse :)


Aros på dommerbordet til sin seniorbedømmelse :)


Aros på dommerbordet til sin seniorbedømmelse :)


Aros fikk kjempeflott dommerkritikk, og han ble nr.1 for seniorer i kategori 3, og dermed også automatisk BIS (best in show) :)


Søndag 08.09.2013 var det Elvis sin tur å bli bedømt i kattungeklassen for kattunger 3-6 måneder :)


Elvis til sin grunnbedømmelse :)


Elvis til sin grunnbedømmelse hos dommer Karl Preiss :)


Slik skal du ikke presentere en abyssiner på utstilling! Bildet ble tatt da dommeren glapp taket i Elvis, og dommeren fikk akkurat tak i baklabben hans :) Elvis fikk kjempeflott dommerkritikk, og han fikk Ex 1 :)


Elvis ble Karl Preiss sin favorittkatt blandt alle kattene han bedømte 08.09.2013 :) I tillegg ble Elvis også kåret til publikums favorittkatt :)


Kattungene i E-kullet til sin kullbedømmelse 08.09.2013 :) Tusen takk til Grethe Iren Haug for lån av bildet!


Kattungene til sin kullbedømmelse :) Tusen takk til Grethe Iren Haug for lån av bildet!


Kattungene i E-kullet under sin kullbedømmelse :) Tusen takk til Grethe Iren Haug for lån av bildet!


Kullet fikk kjempebra kritikk, og dommeren som dømte dem syntes særlig to av dem hadde en kjempeflott pelsfarge. Søndag 08.09.2013 ble kullet nr.1 i kullklassen i kategori 3 (korthårskatter), og dermed også BIS (best in show) :) Tusen takk til Grethe Iren Haug for lån av bildet!


Kristin som er med i samme rasekattklubb som meg med den kjempefine sibirkatten sin :)


Lena som har ragdolloppdrettet Brayas Ragdoll under pelsstell av en av sine kjempefine ragdollkatter :) Dere kan også gå inn på bloggen hennes for å lese her: http://brayasragdoll.blogg.no/  :) 


Den kjempefine kurilsk bobtail kattungen Lillefix slapper av i utstillingsburet sitt :)


Randi viser stolt frem den kjempefine orientalerkatten sin som ble NOM (dommerens beste) til panel 08.09.2013 :)


Den kjempefine NOM-sløyfen som Aros fikk i seniorklassen 08.09.2013 :)


De kjempefine sløyfene som kattungene fikk under Sunnmørskatten sin utstilling :)


Utstillingsburet til Aros som han hadde under utstillingshelgen :)


Utstillingsburet som kattungene hadde under utstillingshelgen :)


Meg selv presenterer Aros som BIS (best in show) i seniorklassen i kategori 3 :) Tusen takk til Grethe Iren Haug for lån av bildet!


På slutten av utstillingsdagen fikk Aros lov til å være i buret sammen med kattungne, og kattungene og Aros storkoste seg sammen :) 

SVARTFOT HUSPUS 12.09.2003 - 11.07.2013! HVIL I FRED KJÆRE HUSPUSGUTT!

Savnet er kjempestort etter vår kjære Svartfot huspus døde 11.07.2013!:(
Det har vært stille med blogging fra min side nå i sommer. Jeg har tatt meg en velfortjent bloggsommerferie, og for min del blir blogging nedprioritert om sommeren. Når været er bra, solen skinner og det er varmt og fint ute, er det siste jeg tenker på å sette meg ned å blogge. Da prioriterer jeg å være sammen familien og vennene mine samt gjøre kjempekoselig ting sammen dem :)

Mye har skjedd siden sist. 11.07.2013 var en kjempetung og trist dag :( Min kjære, gode, snille huspusgutt Svartfot fikk dra over regnbuebroen til de evige jaktmarkeder :(

Det siste 1 1/2 året har Svartfot vært slapp, men så kviknet han til innimellom da han lekte med abyssinerne, tullet og tøyset med dem. I 2012 da jeg var på utstilling med Svartfot var det flere veterinærer som sa at de syntes han virket opphovnet ved lymfekjertlene. Jeg tenkte ikke over det i det hele tatt. Det jeg la merke til når vi var på utstillinger på høsten 2012 og våren 2013 var at Svartfot prøvde å bite for å markere at det var ubehagelig at vi holdt ham på utstillinger. Det har han aldri gjort før, men jeg tenkte ikke over det.

Utover våren sov Svartfot mye, han virket apatisk, han var slapp, han spiste mindre, gikk på kattedoen mindre og drakk mindre. Det var ikke mye liv over huspusgutten som det hadde vært tidligere. Jeg hadde det kjempevondt når jeg så Svartfot lå og sov slik, og jeg så klart og tydelig at Svartfot ikke var bra. Når en katt lider, har jeg det også kjempevondt!

Jeg bestemte meg for å ta ham med til veterinæren for å få en grundig sjekk på ham. I en alder av nesten 9 1/2 år kan det begynne å dukke opp en del ting på kattene.

11.07.2013 tok jeg ham med til veterinæren. Veterinæren la merke til at han var hoven ved lymfekjertlene, og han mistenkte med en gang lymfekjertelkreft. I tillegg pustet Svartfot kjempefort, og det pleier normalt sett ikke en katt å gjøre. Det virket som om han ikke greide å puste ordentlig. Veterinæren tok blodprøve av Svartfot, og ut fra blodverdiene var veterinæren 100% sikker på at han hadde lymfekreft :( Beskjeden var likevel et sjokk å få, selv om jeg innerst inne skjønte at noe var galt med huspustgutten :( Det er ikke lett å være realist i en slik situasjon, men er det en ting jeg er klar og tydelig på når jeg har katter, så er det at jeg ikke vil la katten lide når den blir syk. I og med at Svartfot pustet så tung mente veterinæren at kreften hadde spredd seg til lungene hans, og det var derfor han pustet så fort. Der og da hadde jeg lyst å si til veterinæren: "Gi ham smertestillende tabletter, og jeg tar ham med meg hjem igjen". Veterinæren sa at jeg i verste fall kunne finne Svartfot død hjemme, og det kunne gå fort, eller det kunne ta lang tid. Det ville uansett være å pine Svartfotpusen, og det ville jeg ikke være med på! Tårene rant nedover kinnene mine, og jeg måtte bare se forbi min egen smerte ved å ta bestemmelse å la Svartfot slippe å lide!

Det var kjempefælt og kjempetrist å si "farvel" til Svartfot, men jeg vet at jeg gjorde det rette! Svartfot fikk dra til de evige jaktmarkeder torsdag 11.07.2013 9 1/2 år gammel!

Tilbake sitter jeg med masse kjempeherlige og gode minner om Svartfotpusen som hadde en kjempeherlig og nydelig personlighet. Han var en huspusgutt som ble tryggere og tryggere når vi fikk abyssinerne våre i hus. Svartfot begynte å oppføre seg som en abyssiner, men så elegant som abyssinerne var han ikke :) Han begynte å gå på de samme stedene som abyssinerne gikk, han lekte med abyssinerne, han ertet abyssinerne og han begynte å hoppe opp på skap og hyller slik som abyssinerne våre gjør. Jeg har ikke tallet på hvor mange ganger jeg satt med hjertet i halsen når Svartfot prøvde seg på forskjellige abyssinermoment, for jeg tenkte: "Dette kommer aldri i livet til å gå bra!" Det gikk merkelig nok like bra hver gang Svartfot utførte stuntene :)

Svartfot fikk være med på sin første utstilling våren 2007, og han elsket utstillinger :) På utstillingene gjorde han seg til for dommerne, og han storkoste seg på dommerbordet! Hos noen dommere gikk han under kallenavnet: "Hesten", fordi han var så stor :) De få gangene han ikke fikk bli med på utstillinger var han fornærmet når jeg kom hjem.

Svartfot elsket å erte abyssinerne. Når han var i ertehumør lå han på lur, og ventet på at en av abyssinerne kom forbi, og vips så hoppet han frem for å kaste seg over dem.

De av kattene våre som har vært mest knyttet sammen er Aros og Svartfot. Begge to var avhengige av hverandre, og de var bestevenner. Det er Aros sin fortjeneste at Svartfot ble så tillitsfull til andre katter som han ble!

 


To måneder etter Svartfot døde er savnet og tomrommet etter Svartfot kjempestort :( Ingen annen katt kan erstatte Svartfotpusen! Svartfot var Svartfot! Han vil for alltid ha en stor plass i hjertet mitt!REGNBUEBROEN!

Et sted finnes det en bro mellom himmelen og jorden?..

På denne siden av himmelen finnes det et helt spesielt sted: Regnbuebroen.
Når et dyr som har stått en av oss spesielt nær til slutt dør, begynner det sin vandring til Regnbuebroen. Der finnes det bølgende enger og åser hvor våre elskede venner kan løpe og leke sammen. Det er nok av mat, vann og solskinn der som sørger for at våre venner er varme og fornøyde.

Alle dyr som har vært syke og gamle får tilbake helse og styrke, de som har vært skadet eller lemlestede blir gjort hele og sterke igjen, akkurat slik vi minnes dem i våre drømmer om en forgangen tid.

Dyrene våre er lykkelige og tilfredse, bortsett fra en liten ting: Hver og en av dem savner noen som var svært spesiell for dem, noen de måtte forlate. Alle løper omkring og leker til den dagen kommer da en av dem plutselig stopper og ser mot horisonten? Blikket er klart og oppmerksomt, den ivrige kroppen begynner å skjelve. Plutselig løper han bort fra de andre, flyr over det grønne gresset så fort bena kan bære ham, fortere og fortere?

Han har fått øye på deg, og når du og din spesielle venn møtes klynger dere dere til hverandre i usigelig lykke, for aldri mer å skilles. Overlykkelig slikker han deg over hele ansiktet, hånden din kjærtegner igjen det elskede hodet, og ennå en gang ser du inn i disse trofaste øynene til denne vennen som så lenge har vært borte fra livet ditt, men som aldri forsvant fra hjertet ditt.

Så vandrer du og din spesielle venn sammen over Regnbuebroen?.


(N) HAKRILAS E-KULL 25 DAGER GAMLE:)

Litt over 3 uker er gått siden Ingave's Nadina (mamma) og Yxne (pappa) ble foreldre til 6 kjempeherlige kattunger. Jeg nyter hver dag med smånurkene, og de er kjempherlige :) Allerede nå ser jeg at kattungene begynner å bli sosiale, for når jeg kommer inn på kattungerommet titter det ut 6 små hoder av åpningen av fødekassen. 
Det vet kjempegodt hvordan mamma Nadina kommer seg inn og ut derfra :) Foran fødekassen har mannen min laget en litt større innhengning med vegger som er såpass høye slik at kattungene ikke skal greie å klatre over kanten. Jeg tror det er snakk om dager før kattungene finner ut hvordan de skal greie å komme seg ut fra selve fødekassen og over til innhengningen. Da vil kattungene få et større område å bevege seg på, og de kan gå ut og inn av fødekassen slik de selv vil :)
På de 3 ukene har kattungene lært seg masse, og man kan se at de lærer noe nytt fra dag til dag. Det er et stort under å se 6 kattunger vokse opp til å få hver sin kjempeherlige personlighet, for det har de :)
Mamma Nadina er trygg, for hun godtar at mannen min og jeg kommer inn til dem, veier dem, og hun godtar også at familie og venner som kommer på besøk også holder kattungene, men vi det er viktig at mamma Nadina får kos før kattungene får det! En av måsetningene jeg har som oppdretter, er at kattunger som jeg selger skal være trygge å bli håndtert av mennesker, og kattungene er blitt kjempetrygge allerde :)
Kattungene har lagt bra på seg, og på fredag som kommer (05.07.2013) blir de 4 uker gamle. Derfor skal jeg i løpet av denne uken begynne å venne dem til vanlig mat. Først skal de bli vant med å lære seg å drikke melk. Da har jeg kjøpt kattungemelk fra Royal Canin som jeg tenker å gi dem. Den første maten de får i begynnelsen er vanlig babygrøt med litt yoghurt naturell samt kattungemelk i. Kattungene vil automatisk se hvordan mamma Nadina spiser, og de vil ta etter det hun gjør. Etter hvert putter jeg opp i kattungetørrfór. Når de nå skal lære seg å spise vil de få fast avføring, og kattemammaen vil ikke lengre slikke dem rene for urin og avføring slik hun har gjort hittil. Derfor er det viktig å lære kattungene å gå på kattetoalettet slik at de blir renslige.
Som oppdretter føler jeg meg kjempepriviligert som får lov til å ha kattungene hos meg i 12 uker frem til de er leveringsklare, og man blir jo kjempeglade i dem:)
6'er banden til Ingave's Nadina (mamma) og Yxne (pappa) ble 3 uker 28.06.2013, og de har vokst masse siden de ble født :)
(N) Hakrilas E-kull 3 uker gamle, og de er bare så kjempeherlige alle 6 :)
Jeg har også tatt noen videoer av kattungene som jeg ønsker å dele:

28.06.2013 ble kattungene 3 uker gamle, og de er kjempeherlige og livlige smånurk :)
Nå har kattungene begynt å leke med hverandre, og de er kjempegøy å se dem i aksjon i fødekassen :)
Søndag 30.06.2013 hadde vi en fotoseanse av kattungene, og her kommer noen bilder som ble tatt:


Kattunge nr.1 (Farge: Sorell).
Kattunge nr.2 (Farge: Sorell).
Kattunge nr.3 (Farge: Sorell).
Kattunge nr.4 (Farge: Viltfarget). Han har allerede fått navnet Emil fra de som skal kjøpe ham.
Kattunge nr.5 (Farge: Viltfarget).
Kattunge nr.6 (Farge: Viltfarget).
En liten tøffing som ypper seg mot sine brødre :)
Tre av kattungene i ivrig lek med hverandre. Jeg sammenlikner dem med små løveunger :)
"Se på meg da! Jeg kan klatre jeg!" :)
Gjennom denne åpningen er det mamma Nadina går ut og inn av fødekassen :)
To av kattungene titter ut gjennom åpningen av fødekassen :)
Etter en lekeøkt er det godt å slappe av. Her er (N) Hakrilas E-kull i fødekassen :)

(N) HAKRILAS E-KULL FØDT 07.06.2013!:)

Så er ventetiden over for denne gang :) Fredag 07.06.2013 om ettermiddagen ca. kl. 17.00 begynte Nadina å signalisere at fødselen var i gang. Dette på dag 63. Hadde regnet med at Nadina kom til å vente til dag 65/66 slik hun gjorde sist gang da hun fikk kattunger.
Jeg tok henne på soverommet slik at hun fikk være der. Det var tydelig at veene hadde startet. Nadina mjauet til med jevne mellomrom. Hun var kjempekosete, og min mann og jeg måtte ikke forlate henne. Jeg utstyrte meg med med kaffe, drikke, noe smågodt, fotoapparat og mobiltelefon på soverommet, og jeg var forberedt på at det kanskje kom til å bli natt før kattungefødselen var ferdig. Ringte en rasekattvenninne av meg som er med i samme katteklubb som jeg er for å spørre om hun kunne være sammen med meg. Det er kjempegodt å ha noen sammen med seg som kanskje har tatt i mot flere kattunger enn det jeg har, og det ville hun mer enn gjerne :) Christine skulle bare hvile litt middag før hun kom.
Nadina var veldig urolig og kjælen, og det var så tydelig at hun hadde klare åpningsveer. Det er disse åpningsveene som kan ta tid når katten føder. Slimproppen gikk ca. kl.19.00, og da økte også pressveene. Kl.20.07 kom en stor viltfarget hannkatt til verden :) Han veide 92 gram da han ble født.
Christine kom kl.20.25, og kl.20.42 ble det født nok en sorell hannkatt :) Han veide 100 gram.
Kattunge nr.3 ble født kl.20.53, og det var en sorell hannkatt som veide 90 gram :)
Nadina tok så en pause til kl.21.45. Da ble kattunge nr.4 født. Det ble en viltfarget hannakatt som veide 94 gram. Kattunge nr.5 ble født kl.22.24, og det var en nok en sorell hannkatt. Han veide 86 gram :)
På ultralyden hadde veterinæren forespeilet garnatert 4, og kanskje 5 kattunger. Christine, mannnen min og jeg trodde at nå var fødselen ferdig, og endelig kunne Nadina kose seg med sine 5 nyfødte smånurk. Jeg ble med Christine ut, og vi tok oss en røyk. Da jeg kommer inn, sier mannen min at han trodde nokså sikkert at Nadina hadde vee, og jo da det hadde hun.
Den 6. kattungen (bonuskattungen) ble født kl.22.40, og det vare en viltfarget hannkatt som veide 102 gram :) Jeg må jo si at jeg fikk litt sjokk da den 6.kattungen ble født. Det var ikke rart at Nadina så ut som en vandrende ballong på 4 labber de siste ukene før fødselen :)
Nadina var kjempesliten da fødselen var over, og kattungene fant fort veien til melkebaren hvor de fant pattene for å drikke melk :) Vi lot henne få lov til å slappe av med kattungne, og det gjorde hun til gangs. Morsfølelsen til Nadina var der med en gang!:) 
Nadina sin fødsel gikk over all forventning nok en gang slik det gjorde da hun fikk kullet sitt i 2011, og det er kjempeglad for :)
Jeg fikk tatt noe bilder underveis, men rakk ikke å ta så mange bilder, for fødselen gikk jo så fort!
Den ene av de nyfødte kattungene ikke helt tørr ennå.
Mamma Nadina sammen med en av sine nyfødte kattunger. Dette beviser ekte morskjærlighet
De nyfødte kattungene har funnet veien til melkebaren, og mamma Nadina storkoser seg med sine smånurk
6 smånurk ved mamma Nadinas pupp :)
Nadina sin førstefødte kattunge fant fort veien til melkebaren. Han hadde ikke melkebaren så lenge alene før han måtte dele den med lillebror :)
De nyfødte kattungene til Nadina drikker sin første melk fra mamma Nadina :)
Kattungene er i dag 9 dager gamle, og dagsrytmen til smånurkene har bestått i å drikke melk, sove, vokse, få masse kos fra mamma Nadina og bli vant til mennesker :) Nadina er på sin sine kjempetillitsfull til oss. Hun lar oss få veie dem, klappe dem, se inn i fødekassen til kattungene sine og holde på med dem :) Det viktigste når vi kommer inn på rommet hvor fødekassen står, er først og fremst å kose med Nadina :) I går kveld hadde vi besøk av et vennepar av oss, og de hadde selvsagt kjempelyst til å se kattungne. Det fikk lov til, og de fikk også lov til å holde en av kattungene :) Nadina er blitt mye mere sikker som mamma denne gangen, og hun virker mye mere rolig på hva som har skjedd :)
I uken her som har gått har jeg tatt masse bilder av kattungene. Det blir stort sett de samme bildene, for stort sett ligger de i en haug og sover.
Kattungene til Nadina i fødekassen 1 dag gammel 08.06.2013:)
Smånurkene 2 dager gamle 09.06.2013 :)
Kattungene sover sammen i en haug, og dette gjør de for å få varme fra hverandre :)
Kattungene drikker melk fra mamma Nadina :)
Kattungene 4 dager gamle 11.06.2013 :)
Kattungene 5 dager gamle 12.06.2013 :)
Her kan man kalle ekte søskenkjærlighet
Kattungene 8 dager gamle 15.06.2013 :)
Kattungene i søver søtt i fødekassen 8 dager gamle :)
Alle 6 kattungene legger kjempefint på seg, og de går opp ca.10 - 12 gram hvert døgn alle sammen. Det er kjempeflott med tanke på at det er 6 kattunger :) Vi passer på å gi Nadina feit mat med masse proteiner i, for det tar på å amme 6 stykker.
Allerede på tirsdag 11.06.2013 la jeg merke til at den ene viltfargete hannkatten hadde begynt å åpne øynene sine. Det er det tidligste jeg har opplevd! Nå har 3 av kattungene åpnet øynene sine :) 
De er jo så kjempesøte når de åpner øynene sine, og de blir med en gang større.
Jeg storkoser meg med Nadina og kattungene, og jeg kan sitte lenge ved fødekassen å se på gjengen
Bare på en uke har det skjedd mye med utviklingen til kattungene, og de lærer noe nytt hver dag :)
Dette er (N) Hakrilas E-kull. Det viser seg som sagt at det er bare hannkatter i kullet, og navnene på kattungene er: Eros, Enzo, Elvis, Esanto, Emil og Estilo.

CA. 2 UKER IGJEN TIL KATTUNGEFØDSEL!

Vår eldste abyssinerhunnkatt ble paret 05.04.2013, og denne pangen ble pattene rosa etter 3 uker. 07.05.2013 tok jeg ultralyd av henne, og det viser seg at hun venter 4 kattunger. Veterinæren mente at kanskje Nadina venter 5 kattunger. Den 5. kattungen er bare kanskje! Det er et stort under hver gang synes jeg:)
En hunnkatt går drektig i 62 - 70 dager. Nadina sin termin er ca. 09.06.2013 :) Sist gang hun var drektig gikk hun i 65 dager. Dette blir (N) Hakrilas E-kull som Nadina venter ;)
Denne uken er Nadina i uke 7 av sin drektighetsperiode. Kattungene er nå i uke 7 ca. 41 gram, de er ca. 9,5 cm lange, men de har ennå ikke utviklet pels.
Fra uke 8 i drektighetsperioden til hunnkatten er kattungene 76 gram, 11,7 cm og de har begynt å få pels med farge. I uke 9 er kattungene ca. 100 g, 13,8 cm, og det er da man kan begynne å vente på at kattefødselen skjer.
Nadina har vært frisk og rask hele dette svangerskapet, men nå merker jeg at hun er sliten. Hun har problem med å vaske seg bak når hun har vært i kattedoen ;) Mot slutten av drektighetsperioden blir den vordende kattemor mye roligere, og hunnkatten sover mere.
Jeg skal gjøre i stand fødekassen hennes nå slik at det er mykt og godt å ligge for Nadina og kattungene. Kjenner jeg Nadina riktig vil hun nok føde i senga mi slik hun gjorde sist gang. Denne gangne skal tisselaken kjøpes inn for å legges på sengen :)
Under hele drektighetsperioden har Nadina været kjempekosete, og hun spiser som en hest :) Vanligvis veier Nadina 2,8 kg, og da vi veide henne sist gang var hun 3,6 kg! De siste ukene vil Nadina spise mere, for hun trenger all næringen hun kan få frem mot fødselen.
Kattungene til Nadina har morgengymnastikk i magen hennes :)
Det er en kjempestor opplevelse å se at det rører seg i magen hennes, og det er et under å tenke på at dette er små abyssinerkattunger som snart skal se dagens lys :) Det er akkurat som om det bulker seg under pelsen på Nadina når kattungene sparker.
Bolla vår Nadina er temmelig rund nå ja :)
Nå krysser vi fingre, tær og labbene på kattene våre for at fødselen til Nadina går bra! Sist gang hun fikk kull (november 2011) gikk det kjempefint! Hun hadde en lett fødsel. Den første kattungen var vel ute kl.14.30, og den siste kl.17.30.
Det som er viktig å huske på å ha for hånden når fødselen starter er:
- Rene håndklær/kluter til å tørke kattungene med
- Varmepute eller varmeflaske
- Søppelpose
- Steril saks (kokes i 20 minutter)
- Bøker, eller annet oppslagsverk om kattefødsel
- Papir og blyant
- Veterinærens telefonnummer
- Klokke
- Lesestoff og kaffe
I tillegg pleier jeg å ha følgende i nærheten når katten føder: 
En skål med matolje, en tynn sprøyte (uten nål) og et tynt plastikkrør. Hvis kattungen sitter fast fyller jeg matolje i sprøyta, og sprøyter forsiktig rundt fødsesåpningen slik at kattungen kan lettere gli ut. Dette kan bare gjøres når kattmor har pressveer. Det tynne plastikkrøret brukes kun til å hjelpe kattungen til å få ut slim fra munn/nese hvis kattemor ikke har fjernet fosterhinnen.

Fødselens varighet: 
En normal kattefødsel varer gjennomsnittlig i tre timer, men kan i enkelte tilfeller ta noe lengre tid. Det er lurt å ha blyant og papir tilgjengelig slik at du kan notere fødselens forløp (når du mener det hele startet, om alle morkakene er kommet ut osv), slik at du har opplysninger i tilfelle om du blir nødt til å kontakte veterinæren.
Når er fødselen i gang? 
De første veene kan merkes som trekninger i bakbena, og at pelsen på ryggen reiser seg. Dessuten pleier hunnkatten å bli intensiv kjæeln, og vil fotfølge deg hvis du prøver å forlate henne. Hos noen katter kan du se at slimproppen har løsnet og at vannet går.
Pressveer: 
Kattemoren kan bruke lang tid på åpningstiden, med lettere veer, før ungene her kommet så langt ned i fødselsåpningen at de kan presses ut. Katten har pressveer når den legger seg ned og spenner i mot med bakbeina, eller sitter og krøker seg sammen.Den støtter gjerne litt, og enkelte førstegangsfødende kan bli litt redde, skrike og vil løpe ut av kassen. Det er ikke noe poeng i å holde katten fast. La den bevege seg, for det kan faktisk hjelpe hvis kattungen sitter litt fast.
Hvor lang tid mellom hver kattunge? 
Det varierer fra fødsel til fødsel. Noen ganger kan det gå kort tid i mellom hver kattunge, og andre ganger kan det ta lang tid mellom hver kattunge. Etter hver kattunge som blir født vil morkaken komme. Dersom det har gått mer enn en time med sterke pressveer uten at det er kommet ut en unge, bør veterinær kontaktes. Da kan ungen sitte fast i fødselskanalen. Innimellom fødselen vil kattemor legge seg ned å amme den/de kattungene som er født.
Når kattungen er født, pleier kattemoren å vaske den slik at fosterhinnen brister og kattungen får puste. Noen ganger kan det være på sin plass å hjelpe til med dette ved å rive opp fosterhinnen rundt kattungens munn, og tørke den med et rent håndkle, slik at den blir massert og får i gang åndedrettet.

Navlestreng: 
De fleste kattemødre biter over navlestrengen selv, og spiser morkaken. Det hender de er fornøyd etter å ha spist den første morkaken, og overlater resten av navlingen til deg. Hvis du må gjøre dette, må du være ren på hendene og "gnage" over navlestrengen med neglene,slik at det ikke oppstår blødning. Eventuelt kan du bruke en ren og sløv saks. Ca. 2 - 3 cam av navlestrengen bør henge igjen. Den tørker og faller av i løpet av den første leveuke.
Når fødselen er over: 
Hvis hunnkatten legger seg tilrette og malende lar ungene får die, kan du regne med at fødselen er over. Hun vil bli kjempefornøyd hvis hun får noe godt å spise rett etter fødselen. Det kan gjerne være litt rå karbonadedeig, fløte med eggeplomme, kyllingkjøtt osv. Hun er sikkert også tørst og setter pris på at du holder vannskålen fram, slik at hun får drikke uten å forstyrre de små for mye.
Jeg kommer senere til å skrive om kattungenes første leveuker her på bloggen min. Hvis noen har spørsmål, er det bare å spørre i vei i kommentarfeltet :)
Jeg ser med spenning og forventing fram til kattungefødsel, og håper inderlig på at fødselen til Nadina går bra :)

BILDER FRA LIRAK SIN UTSTILLING 04.05 - 05.05.2013!:)

04.05 - 05.05.2013 var det duket for vårens siste utstilling for meg og kattene. Jeg hadde med meg Dixie og Svartfot på utstillingen. Her er Dixie i utstillingsburet :)
Dixie i utstillingsburet sitt :)
Svartfot i utstillingsburet sitt :)
Svartfot i utstillingsburet sitt :)
Den kjempefine sibirkatten SC NL*Caitha Joithi Hakuna Mata Hala DVM på dommerbordet til sin grunnbedømmelse lørdag 04.05.2013.
Hakuna ble NOM (dommerens beste) til panelet søndag 05.05.2013 :)
Dixie Rose til sin grunnbedømmelse lørdag 04.05.2013. Hun fikk kjempeflott dommerkritikk, og lørdag 04.05.2013 fikk hun sitt 2. CAGCIB-cert :)
Svartfot på dommerbordet til sin grunnbedømmelse lørdag 04.05.2013 :)
Svartfot til sin grunnbedømmelse :)
Svartfot fikk kjempebra dommerkritikk. Lørdag 04.05.2013 ble Svartfot nr.1 og NOM (dommerens beste) til panelet av hannkattene i korthårsklassen for huskatter :)
Lørenskog Ishall hvor Lirak sin utstilling foregikk :)
Dommerne før panelet lørdag 04.05.2013.
Svartfot konkurerte med en annen svart og hvit huskatt (hunnkatt) som heter for Lazy. Det er min abyssinervenninne May Britt som eier henne :)
Svartfot under panelet lørdag 04.05.2013 :)
Svartfot under panelet :)
Svartfot under panelet :)
Svartfot under panelet :)
Den kjempefine huspusfrøkena Lazy under panelet lørdag 04.05.2013 :)
Lazy ble BIS (best in show) av korthårskattene for huskatter :)
05.05.2013 var det en ny utstillingsdag, og nye muligheter for oss utstillere. Her sitter mine gode abyssinervenner klare med abyssinerne på fange og venter på å få komme frem til dommeren med kattene sine :)
Dixie i utstillingsburet sitt 05.05.2013 :)
Dixie fikk kjempeflott kritikk av dommeren søndag 05.05.2013, men dommeren mener hun er ennå en tenåring i kroppen, og hun må legge på seg for å få mer tyngde.
Svartfot i utstillingsburet sitt søndag 05.05.2013 :)
Svartfot i utstillingsburet sitt :)
Den kjempefine langhårshuspusen Chloe slapper av i utstillingsburet sitt :) Det er min bloggvenninne Carina Josefine som eier henne: http://carinajosefine.com/ :)
Den flotte huspushannkatten Bowler tar livet med ro på utstillingen :) Det er mor til Carina som eier ham :)
Den kjempefine huspusjenta (Lillepus) til Carina Josefine slapper av i utstillingsburet sitt :)
Huspusen Chloe til sin grunnbedømmelse søndag 05.05.2013. Chloe ble nr.2 av hunnkattene i langhårsklassen for huskatter :)
Huspusen Bowler på dommerbordet til sin grunnbedømmelse søndag 05.05.2013. Han ble nr.2 av hannkattene i korthårsklassen for huskatter :)
Svartfot på dommerbordet til sin grunnbedømmelse søndag 05.05.2013 :)
Svartfot på dommerbordet til sin grunnbedømmelse :)
Svartfot fikk kjempefin kritikk av dommeren søndag 05.05.2013, og han ble nr.3 av hannkattene i korthårsklassen for huskatter :)
Carina med huspusfrøkena si (Lillepus) til sin grunnbedømmelse. Lillepus ble nr.2 av hunnkattene i korthårsklassen for huskatter :)
Huspusfrøkena Lazy til sin grunnbedømmelse søndag 05.05.2013. Lazy ble nr.1 og NOM (dommerens beste) til panelet av hunnkattene i korthårsklassen for huskatter :)
Det kan være tungt å bære en huskatt i hendene på utstillingen, men Carina fant løsningen :)
Den kjempefine katten Miss Marple slapper av i hengekøyeteltet sitt på utstillingen :)
Ingave's Rosario i utstillingsburet sitt :) Rosario er far til abyssinerhunnkatten vår Dixie Rose :)
Dixie Rose slapper av i utstillingsburet sitt :)
Dixie Rose slapper av og tar livet med ro på utstillingen :)
Svartfot koser seg og slapper av opp i kattedoen :)
Den kjempefine CAGCIB-sløyfen som Dixie fikk lørdag 04.05.2013 :)
Utstillingsburene som Svartfot og Dixie hadde under helgas utstilling :)

BILDER FRA STORSJØKATTEN SIN UTSTILLING 27.04 - 28.04.2013:)

27.04 - 28.04.2013 var det duket for Storsjøkatten sin utstilling i Østersund. Jeg hadde med vår yngste abyssinerhunnkatt Dixie Rose og huspusen Svartfot. Her er Dixie i utstillingsburet sitt :)
Dixie i utstillingsburet sitt.
Svartfot i utstillingsburet sitt :)
Svartfot følger med på hva som skjer utenfor utstillingsburet sitt.
27.04.2013 Ble Dixie Rose bedømt av dommer Glenn Sjøbom. Han er en kjempeflink, dyktig og kunnskapsrik dommer.
Dixie på dommerbordet til sin grunnbedømmelse.
Dixie til sin grunnbedømmelse.
Dixie til sin grunnbedømmelse.
Dixie fikk kjempeflott dommerkritikk av dommeren, og han likte henne kjempegodt!
Lørdag 27.04.2013 fikk Dixie sitt 3. CACIB cert, og hun hun fikk dermed sin IC-tittel :)
Svartfot på dommerbordet til dommer Jörgen lørdag 27.04.2013.
Blomst i sikte!
"Nam, nam, nam :p" Blomst er livretten til Svartfot når han er på utstillinger :)
Svartfot huspus på dommerbordet til sin grunnbedømmelse.
Svartfot fikk kjempefin dommerkritikk av dommeren tross i at han stod og spiste livlig av blomsten :)
Lørdag 27.04.2013 ble Svartfot nr.4 av 4 hannkatter i korthårsklassen for huskatter :)
Den kjempefine hannkatten S* Aucuparias Kebra Nagas i utstillingsburet sitt.
Den blå abyssinerhannkatten (N) Ororina's Nikolay i utstillingsburet sitt.
Sorellabyssineren (N) Ororina's Nora i utstillingsburet sitt.
(N) Ororina's Snikende Tiger slapper av i utstillingsburet.
Den blå abyssinerkattungen Ozzcar slapper av i utstillingsburet sitt.
Elin Hoffner tok sin dommereksamen i kategori 3 ved Storsjøkatten sin utstilling lørdag 27.04.2013, og hun bestod sin eksamen. Her er Elin sammen med sine mentorer dommer Lone og dommer Donatella :) Jeg er sikker på at Elin kommer til å bli en kjempeflink dommer :)
Dommer Glenn Sjøbom tar en titt på den blå abyssinerhannkatten Ozzcar under panelet lørdag 27.04.2013.
Burmeserkattungen til min klubbvenninne Aase under panelet lørdag 27.04.2013.
Burmeserkattungen til Aase (Wilma) ble BIS (best in show) lørdag 27.04.2013 :)
Søndag 28.04.2013 var det en ny utstillingsdag med nye muligheter. Her er Dixie i utstillingsburet sitt.
Svartfot slapper av i hengekøyeteltet i utstillingsburet sitt.
Siden Dixie ble IC (internasjonal champion) 27.04.2013 begynte hun å konkurrere i en høyere klasse. Her er Dixie til sin grunnbedømmelse hos dommer Donatella.
Dixie til sin grunnbedømmelse hos dommer Donatella. Donatella gav Dixie kjempeflott dommerkritikk, og hun elsket henne :) Det eneste hun hadde å trekke på Dixie var at hun er for tynn pga for hyppig løpetid (hver 2.uke). Nå må Dixie opp i vekt. I tillegg er Dixie ung, og hun er tenåring i kroppen sin.
Dixie fikk sitt første CAGCIB cert søndag 28.04.2013 :)
Svartfot til sin grunnbedømmelse hos dommer Donatella søndag 28.04.2013.
Ennå en blomst i sikte! Svartfot med et målbevisst blikk mot blomsten som dommerbordet var pyntet med :)
Svartfot godt i gang med å prøvesmake blomsten :)
Søndag 28.04.2013 ble Svartfot nr.2 av 4 hannkatter i korthårsklassen for huskatter. På totalinntrykk på bedømmelsesskjemaet står det: "Eats flowers!" :)
Abyssinerkattungen (N) Ororina's Snikende Tiger slapper av i hengekøya si :)
Cathrin med sin kjempeflott maine coon katt Baby som ble NOM (dommerens beste) til panelet :)
Det blir lange dager på en utstillingshelg for både katter og mennesker.
Da er det avslappende å holde på med håndarbeid. Her er Aase med heklingen sin :)
Stina hekler et kjempefint sjal :)
Burmeserkattungen til Aase ble nok en gang BiS (best in show) søndag 24.04.2013 :)
Svensk TV var innom utstillingen og filmen, og Dixie Rose var TV-stjerne noen sekunder hvor hun viser at hun er en abymonkey :)

REPORTASJE I UKEADRESSA 06.04.2013 + UTSTILLINGSPLANER!:)

Billdedreportasje i Uke Adressa lørdag 06.04.2013 :)
Billdedreportasje i Uke Adressa lørdag 06.04.2013 :) På det ene bildet er det Dixie som nyter vår faste medbrakte banan :)
I palmehelgen deltok jeg med kattene mine på Trønderkattens sin utstilling i Autronicahallen. Når vi er på utstilling pleier Dixie å få noe godt å spise, og hennes utstillingsgodis er banan. Hun koser seg når hun får banan, og hun er i den 7.himmel :D
En journalist fra Adresseavisen så at Dixie spiste banan, og kom bort og spurte om han kunne få ta noen bilder av henne. Han hadde aldri sett en katt som spiste banan før. Journalisten fulgte Dixie under hennes grunnbedømmelse, og tok flere bilder av henne. Han spurte en god del om rasen abyssiner, og jeg svarte hvordan hverdagen med abyssinere i hus er. Fortalte journalisten at abyssinere er en oppfinnsom, morsom, leken, kjærlig og hengiven rase som passer kjempebra til barnefamilier :) Jo mere som skjer rund abyssinere jo bedre :)
Jeg må ærlig innrømme at jeg synes det var kjempegøy at journalisten fulgte Dixie på utstillingen, og jeg så reportasjen i avisen også som en reklame for abyssinere som rase.
I dag kom utstillingskortene til utstillingen i Østersund. Der skal jeg stille Dixie og Svartfot. Jeg håper og krysser tær, fingre og labber på kattene at Dixie får certet sitt på lørdag 28.04.2013. Da kan hun bli IC. I tillegg håper jeg inderlig at Dixe på søndag 29.04.2013 kan få sitt første cert til Grand Int. Champion.
04.05 - 05.05.2013 skal jeg på utstilling på Lirak. Der skal jeg stille Svartfot, Dixie og Aros. På søndag 05.05.2013 kommer Carina som Dioz. Dere kan besøke bloggen til Carina her: http://carinajosefine.com/
Lirakutstillingen blir siste utstilling før sommerferien. Juni måned er en travel måned, og juli er sommerferie. Første utstilling høsten 2013 blir KKMN (klubben jeg er med i) sin utstilling i august.
Jeg har også oppdatert oppdrettshjemmesiden min. Dere kan besøke hjemmesiden for (N) Hakrilas Abyssineroppdrett her: http://www.hakrilas.no/

BILDER FRA TRØNDERKATTENS UTSTILLING I AUTRONICAHALLEN 23.03 - 24.03.2013!:)

23.03 - 24.03.2013 var det duket for årets første utstilling, og denne gangen var det Trønderkatten som arrangerte utstillingen. Av kattene hadde jeg med meg Dixie og Svartfot huspus. Her slapper Dixie Rose av i hengekøyeteltet i utstillingsburet :)
Dixie Rose i utstillingsburet sitt :)
Dixie Rose følger med på hva som skjer utenfor utstillingsburet :)
Etter 3.utstilling med hengekøyetelt i buret til Svartfot fant han ut at han kunne bruke det :)
Svartfot koste seg og slappet av i teltet sitt :)
Svartfot slapper av i utstillingsburet sitt :)
Abyssinervenneparet vårt fra Umeå i Sverige var også med på utstillingen. Her er abyssinerhannkatten deres under sin grunnbedømmelse til dommer Glenn :) Lørdag tok Dino sin IC (internasjona champion) tittel :)
Dixie Rose på dommerbordet til sin grunnbedømmelse hos dommer Glenn :)
Dixie Rose til sin grunnbedømmelse :)
Dommer Glenn er en kjempeflink dommer, og han er utrolig kunnskapsrik når han dømmer :) Dixie fikk kjempeflott dommerkritikk, og matmor var kjempestolt! :)
Dixie er og blir ei lita pappajente. Her i kos med matfar :)
23.03.2013 fikk Dixie sitt første CACIB cert, og hun ble NOM (dommerens beste) til panelet :)
NOM-premien som Dixie Rose vant :)
Stina med den kjempefine burumeserhannkatten sin Vic før hans grunnbedømmelse :)
Den blå abyssinerhannkatten (Ozzcar) til abyssinervenneparet vårt :)
Svartfot på dommerbordet under sin grunnbedømmelse :)
Nysgjerrig Svartfot på dommerbordet under sin grunnbedømmelse :)
Svartfot under sin grunnbedømmelse :)
Svartfot på dommerbordet under sin grunnbedømmelse :)
Svarfot fikk kjempeflott dommerkritikk, og han ble nr.2 av hannkattene i korthårsklassen for huskatter :)
Dommerne samlet før panelet lørdag 23.03.2013.
Dommerne som dømte alle kattene under helgas utstilling :)
Dixie Rose på bordet under panelet lørdag 23.03.2013 :)
Dixie Rose under panelet lørdag 23.03.2013 :)
Dixie Rose under panelet :)
Dixie Rose under panelet lørdag 23.03.2013 :)
Dixie oppførte seg kjempefint under panelet :)
24.03.2013 var det en ny utstillingsdag med nye muligheter :) Her er Dino (abyssinerhannkatten til venneparet vårt) under sin grunnbedømmelse :)
Dixie Rose på dommerbordet til sin grunnbedømmelse søndag 24.03.2013 :) Dommer Alexey fant ut at han skulle kose med Dixie, og han la henne på ryggen i armkroken sin, og Dixie hadde slett ikke noe i mot det :)
Dixie Rose under sin grunnbedømmelse hos dommer Alexey :)
Dixie koser seg på dommerbordet når dommer Alexey gir henne 100% oppmerksomhet :)
Dixie Rose under sin grunnbedømmelse :)
Dixie fikk kjempebra dommerkritikk, og søndag 24.03.2013 fikk hun sitt 2. CACIB cert :)
Svartfot huspus på dommerbordet til sin grunnbedømmelse hos dommer Henry søndag 24.03.2013 :)
Svartfot på dommerbordet under sin grunnbedømmelse :)
Svartfot under sin grunnbedømmelse :)
Svartfot under sin grunnbedømmelse hos dommer Henrey :)
Svartfot fikk kjempeflott dommerkritikk, og dommeren kaldte ham: "Grand Old Man" :)
Svartfot under nomineringen til panelet.
Svartfot ble nr.1, og NOM (dommerens beste) til panelet av hannkattene i korthårsklassen for huskatter :)
Den kjempefine NOM-premien som Svartfot fikk da han ble NOM til panelet :)
Langhårshuspusen Gudrun slapper av i utstillingsburet sitt :)
Min bloggvenninne Veronica slapper ved utstillingsburet sitt. Veronica er bloggeier av bloggen: http://opsahlsverden.blogspot.no/
Den kjempefine langhårshuspusen (Mini Morris) til Veronica slapper av og tar livet med ro :)
De kjempefine burmeserne Wilma og Vic koser seg og slapper av i utstillingsburet sitt :)
Burmeserkatten Xookie slapper av i hengekøyeteltet sitt i utstillingsburet :)
Ozzcar (den blå abyssinerhannkatten til abyssinervenneparet vårt) under sin grunnbedømmelse søndag 24.03.2013 :)
Ozzcar under sin grunnbedømmelse :)
Ozzcar ble NOM (dommerens beste) til panelet i kattungeklassen 3 - 6 måneder :)
Lene med den kjempefine somalikatten sin (N) Bélévé's Dragonfly som ble BiV (best i variant)! :)
Lene med den kjempefine sølvsomalien GiC Tingerling's Pernille :)
Kjempefine devon rex hannkatten Lexus til sin nominering :)
Min klubbvenninne med den kjempeflotte maine coonhannkatten sin :)
Den kjempefine langhårshuspusen (Mini Morris) til Veronica under panelet søndag 24.03.2013 :)
Mini Morris under panelet :)
Huspusen til Veronica ble BiS (best in show) i huskattklassen for langhårshuskatter både lørdag 23.03 og søndag 24.03.2013 :) Gratulerer så mye til Veronica og Morris :) Her kan dere se bloggen til Veronica: http://opsahlsverden.blogspot.no/
Svartfot under panelet søndag 24.03.2013 :)
Svartfot følger med på hva som skjer mens han er i panelet :)
Svartfot under panelet :)
Svartfot under panelet :)
My "Grand Old Man" huspusen Svartfot ble BiS (best in show) av huskattene i korthårsklassen :)
Den kjempefine BiS - sløyfen som Svartfot vant :)
BiS - sløyfen til Svartfot og cert-sløyfen til Dixie Rose hengende på utstillingsburet :)
Utstillingsburene til Svartfot og Dixie :)
Her kan dere gå inn for å se mere om hvordan det er på en katteutstilling:

INGAVE'S NADINA ER I LYKKELIGE OMSTENDIGHETER!:)

Rosa patter 3 uker etter paring betyr drektighet! :)
Den lykkelige drektige er GIC Ingave's Nadina! :)
Svartfot huspus følger meg fuglelivet ute i treet fra vinduskarmen! :)
Abyssinerhannkatten vår Aros! :)
(N) Hakrilas Dixie Rose slapper av på pleddet sitt i stolen! :)
Som jeg nevnte innledningsvis er vår eldste abyssinerhunnkatt (Nadina) drektig! :) Jeg sjekket pattene hennes forrige uke, og det var rosa patter å spore. Hvis alt går bra kommer det kattunger ca. 16.mars. Nadina er lykkelig nå som hun er drektig, og hun er bare så kjempekosete og god mot oss og de andre kattene våre! :) Bare det er et ledig fang, kommer Nadina og legger seg i fanget, og der storkoser hun seg. Jeg har alltid sagt det at kvinner som er gravide ser lykkelige ut, men jammen gjør dyr det også! :)
Nadina ble paret ca. 08.01 - 11.01.2013, og katter går drektig i 63 dager. Det første tegnet på om en katt er drektig kan man se etter 3 uker. Da blir pattene rosa. I tillegg kan hunnkatten kaste opp tidlig i drektighetsperioden, og det gjorde Nadina omkring uke 2.
Det neste kjennetegnet er at hunnkatten sover mere og spiser mere, og det gjør også Nadina. Nadina sover mye og spiser som en hest, og hun har lagt på seg. Krysser fingre, tær og labber på kattene for at alt går bra med Nadina, drektigheten og at fødselen skal gå bra!
Jeg skal oppdatere dere etter hvert som ukene frem mot en evt kattungefødsel skrider frem.

"KAN DU HJELPE MEG KJÆRE SVARTFOT?"

(N) Hakrilas Dixie Rose har løpetiden sin, og hun fotfølger Svartfot huspus i håp om å få litt hjelp fra ham. Svartfot som er kastrert er ikke så interessert i å hjelpe, og synes Dixie er litt vel innpåsliten! :)

BILDER FRA ADELKATTEN SIN JULEUTSTILLING 24.11 - 25.11.2012!:)

24.11 - 25.11.2012 var det duket for siste utstilling i 2012. Den foregikk i Letlohallen på Dal. Av kattene våre hadde jeg med Dixie Rose og Svartfot huspus! :)
Uten mat og drikke duger Dixie Rose ikke! :)
Dixie Rose på Adelkattens sin juleutstilling! :) Foto: http://brayasragdoll.blogg.no/
Svartfot huspus i ferd med å lage seg godt og varmt rede i utstillingsburet sitt! :)
Aller først skal "carinamusen" drepes og parteres! :)
Svartfotgutten min slapper av i utstillingsburet! :)
Carina Josefine deltok også på Adelkatten sin utstilling med 3 kjempefine huspuser på lørdag 24.11.2012! :) Her koser hun seg med Lillepus! :) Lillepus er bare kjempenydelig, og jeg forelsket meg helt i øynene hennes! :)
Den kjempefine langhårshuspusen til Carina Josefine (Chloe) sitter som en dronning i utstillingsburet sitt! :)
Den kjempeflotte huspusgutten (Blyh) til Mamsen til CJ slapper av i utstillingsburet sitt! :)
Svartfot på dommerbordet til sin grunnbedømmelse! :) Foto: Tone Lill
Svartfot på dommerbordet under sin grunnbedømmelse lørdag 24.11.2012! :) Foto: Tone Lill
Svartfot på dommerbordet til sin grunnbedømmelse! :) Foto: Tone Lill
Silje med Svartfot til hans grunnbedømmelse! :) Jeg rakk dessverre ikke å få med meg bedømmelsen på huskatt korthår, fordi det krasjet fullstendig med grunnbedømmelsen til viltfargede abyssinere. Foto: Tone Lill
Svartfot fikk kjempefin bedømmelse av dommeren lørdag 24.11.2012! :) Foto: Tone Lill
Utvelgelse av beste korthår hannkatt i huskattklassen. Lørdag 24.11.2012 ble Svartfot nr.4! :) Foto: Tone Lill
Lørdag 24.11.2012 fikk Dixie Rose sitt 2. CAC-cert. Hun ble også BiV (best i farge) blant de fertile viltfargete abyssinere, og hun ble også NOM (dommerens beste) til panelet! :) Dixie Rose fikk kjempeflott dommerkritikk! :) Her er Dixie på bordet under panelet! :) Foto: http://brayasragdoll.blogg.no/
Dixie Rose under panelet lørdag 24.11.2012! :) Foto: http://brayasragdoll.blogg.no/
Dixie Rose under panelet lørdag 24.11.2012! :) Foto: http://brayasragdoll.blogg.no/
Dixie Rose under panelet lørdag 24.11.2012! :)
Assistenten som passet på Dixie Rose under panelet fortalte at dommerne som så på henne hadde blitt imponert over fargen hennes! :)
Letlohallen på Dal hvor Adelkatten sin juleutstilling foregikk! :)
Ingave's Rosario (pappa til Dixie Rose) i utstillingsburet sitt! :)
Ingave's Tabrizza (halvsøster til Dixie) slapper av på matmor sitt fang før bedømmelsen søndag 25.11.2012! :)
Min gode abyssinervenninne med abyssinerkatten hennes (Jazz) på fanget før hans grunnbedømmelse søndag 25.11.2012! :)
Den kjempefine sibirkatten til ei rasekattvenninne i katteklubben jeg er med i! :)
Dixie Rose på dommerbordet til sin grunnbedømmelse søndag 25.11.2012! :)
Dixie Rose til sin grunnbedømmelse søndag 25.11.2012! :)
Dixie Rose til sin grunnbedømmelse søndag 25.11.2012! :)
Dixie Rose fikk kjempeflott kritikk av dommeren søndag 25.11.2012. Dommeren som dømte abyssinere hadde med seg en dommerelev. Her ser dommereleven på Dixie Rose jenta mi! :)
Søndag 25.11.2012 fikk Dixie Rose sitt 3. CAC-cert, og hun fikk da sin Championtittel! :)
Søndag 25.11.2012 ble Dixie Rose BiV (best i farge) blant viltfargete fertile abyssinere! :)
Så var det tid for grunnbedømmelse i huskattklassen for korthårede huskatter. Her venter den kjempefine huspusjenta Lazy i dommerburet! :)
Huspusgutten Caspian venter tålmodig i dommerburet for å få sin grunnbedømmelse! :)
Svartfot venter tålmodig i dommerburet for å få sin grunnbedømmelse! :)
Svartfot huspus på dommerbordet til sin grunnbedømmelse søndag 25.11.2012! :)
Svartfot på dommerbordet under sin grunnbedømmelse søndag 25.11.2012! :)
Svartfot koser seg når han er på dommerbordet, og han elsker å få oppmerksomhet! :)
Svartfotgutten min på dommerbordet til sin grunnbedømmelse! :)
Svartfot fikk kjempefin kritikk av dommeren, og han ble nr 1 av hannkattene i korthår i huskattklassen, og dermed NOM (dommerens beste) til panelet! :)
Huspusjenta Lazy på dommerbordet til sin grunnbedømmelse! :)
"Jeg legger meg her jeg da hvis det er greit?" :) Huspusjenta Lazy på dommerbordet til sin grunnbedømmelse! :)
Huspusjenta Lazy ble nr. 1 av hunnkattene i hukattklassen for korthårskatter, og dermed ble hun NOM (dommerens beste) til panelet! :)
Dommerne samlet før panelet søndag 25.11.2012! :)
Svartfot under panelet søndag 25.11.2012! :)
Svartfot under panelet søndag 25.11.2012! :)
Svartfot på bordet under panelet søndag 25.11.2012! :)
Svartfot koser seg på bordet under panelet søndag 25.11.2012! :)
Huspusen Lazy under panelet søndag 25.11.2012! :)
Huspusene Svartfot og Lazy under panelet søndag 25.11.2012. Lazy ble vel fortjent BiS (best in show)! :)
Utstillingsburene som Svartfot og Dixie Rose hadde under helgas utstilling! :)

OPPSKRIFT PÅ HEKLET OG TØVET KATTESENG!:)

Den heklede og tøvete kattesengen ferdig.
Garn: Ullgarn som lar seg tøve.
Heklenål: Nr. 7 eller nr. 8.
1) Hekle 10 luftmasker, og sett sammen til en ring.
2) Hekle 2 luftmasker = 1/2 stav og 9 1/2 staver i ringen.
3) Start omgangen med 2 luftmasker = En 1/2 stav. Hekle så en 1/2 stav, så to 1/2 halvstaver i neste 1/2 stav på omgangen under, der setter to 1/2 staver og så to 1/2 staver i den neste 1/2 staven på omgangen under.
- Øk med 1/2 staver for hver omgang helt til bunnen på kattesengen måler ca. 20 - 25 cm. Kluet er at bunnen skal være helt flat, og ikke noen bulker!
Start hver omgang med 2 luftmasker = En 1/2 stav.
- Hvordan du øker kommer helt an på hvordan du hekler. Vitsen er at du øker slik at bunnen blir jevn og flat.
- Når bunnen måler ca. 20 - 25 cm begynner du å hekle kanten på kattesengen. Da fortsetter du bare å hekle rundt og rundt, og du skal ikke øke noe. Hekle frem til kanten måler 30 cm.
- Fest trådene
- Vask kattesengen med i vaskemaskin på 40 grader.
- Du vil se at arbeidet har krympet litt når du tar den ut fra vaskemaskinen.
- Form kattesengen over en stor rund bøtte. Brett sidekanten dobbel slik at den blir stødig.
- Når kattesengen er ferdigtørket er den klar til bruk.
- Du kan sy fast den doble sidekanten slik at den holder seg mere stabil.
Var det noen som sa denne kattesengen var for stor? Den er akkurat passe stor nok til en 7 kg. tung huskattgutt! :)
Aros var den første til å okupere den nye heklede og tøvete kattesengen.  Her koser han seg, mens Dixie kunne nok tenkt seg å ligge der! :)

HEKLET OG TOVET KATTESENG!:)


Heklet og tovet katteseng!

Den nye heklede og tovete kattesengen! :)

Katten våre elsker å ligge i kattesengen, og de synes den er lun og varm nå som det er kaldt ute! :) Her er det Aros som har tatt beslag på kattesengen! :)

VISSE MENNESKER BURDE ALDRI HATT KATT ELLER DYR GENERELT!

Nadina og Blondie koser seg sammen i sofaen. Bildet er tatt oktober 2010! :)
Som oppdretter må man dessverre ta tunge beslutninger, og det måtte jeg også i januar i år. Skal man drive oppdrett på katt eller hund kan ikke dette drives av bare kastrater. Selv hadde jeg våre to kjempeherlige abyssinerhunnkatter (Corvette og Blondie) som var kastrerte. Corvette hadde to keisersnitt, og ved 2.keisersnitt skal hunnkatten kastreres. Blondie måtte steriliseres da det lå igjen et dødt foster med åpen buk. Det var gjennomslag av betennelse til bukhulen, og da anbefaler veterinærene at man må sterilisere hunnkatten. Både Blondie og Corvette ble sterilisert i 2009. Begge kattejentene har kjempeskjønne personligheter, og vi elsket dem av hele vårt hjerte, og det gjør vi fremdeles! :)
Det at Blondie og Corvette ble sterilisert betydde at jeg måtte begynne helt fra begynnelsen av. De fikk begge være med på utstillinger, og begge to gjorde det kjempebra i kastratklassen! :) Uansett om de var steriliserte elsket vi dem av hele vårt hjerte! :) Selv som kastrater var de en del av familien! :)
Nå er oppdrettet mitt lite sammenliknet med mange andre oppdrettere. Jeg har bevisst valgt å ha et lite oppdrett, for kattene er for oss våre familiemedlemmer som vi elsker kjempehøyt! :) <3 Da jeg begynte å se etter en ny abyssinerhunnkatt var jeg bevisst på at jeg ikke ville forhaste meg, og i august 2009 ble Nadina født. Hun kom til oss i januar 2010. Jeg hadde bestemt meg for at Nadina skulle få et kull, men jeg ville også der vente til jeg fant den rette hannkatten for henne. Nadina ble paret i september 2011. Skal man drive et lite oppdrett anbefales det å ha to fertile hunnkatter som kan bytte på å få kull. Jeg var tidlig bestemt på å ta vare på en kattunge etter Nadina.
Så kommer man til dette med plassen. Hvis det er noe som er sikkert, er det at man kan ikke fylle opp huset med katter. Det går bare ikke. Hvis det blir for mange katter kan det lett bli uro i katteflokken. Etter flere runder valgte jeg å la Corvette og Blondie få nytt hjem. Jeg sa fra i oppdretterne slik at de visste det, og oppdretterne til Blondie og Corvette var forståelsesfulle.
Corvette flyttet til ei jente, og det ble full match med en gang! :) De to har kjempemasse glede av hverandre. Corvette er med sin nye matmor hjem til foreldrene sine, og der blir hun skjemt bort med fisk! :) Det er nesten slik at hun er fornærmet når de kommer hjem til Trondheim igjen, og må spise tørrfór igjen! Jeg får stadig bilder av Corvette, og jeg ser at hun har det kjempetopp hos matmoren sin! :) Når jeg vet at katten er elsket, har jeg det bra også.
Så var det Blondie sin tur å få nytt hjem. Ei jente ringte meg, og hun ville ha Blondie. Det var ikke snakk om at andre skulle ha henne. Ennå jeg hadde flere gode kandidater på hånden. Denne jenta var så ivrig, og hun fremstod som en stor dyreelsker. Dette var kjempepositivt tenkte jeg. Det ble til at hun fikk overta Blondie. Jenta lovte dyrt og hellig at hun skulle oppdatere meg med bilder, og hvordan det gikk med Blondie. Når katter fra meg flytter til et nytt hjem krever jeg aldri at de skal oppdatere meg, men jeg setter kjempestor pris på å få en oppdatering over hvordan det går med katten i ny og ne. En annen avtale jeg har med mine kjøpere er hvis de av en eller annen grunn ikke kan beholde katten skal jeg som oppdretter/eier ha beskjed slik at jeg kan finne et nytt hjem til dem.
Blondie flyttet, og alt så rosenrødt ut. Blondie sin nye matmor gav uttrykk for at det gikk bra, men hun sa tidlig at hun syntes Blondie var for kosete og intens i sin kos. Jeg sa at slik er abyssinere. Jeg spurte også om hun kunne sende meg et bilde av Blondie slik at jeg kunne se hvordan hun hadde det. Åh ja da, det skulle jeg få, men jeg fikk aldri noe bilde av godkatten Blondie. Matmor til Blondie fikk seg jobb på sjøen, og samboeren til Blondie jobbet også masse. Jeg skjønte at Blondie kanskje var mye alene, men jeg vet at når en katt er hjemme alene når matmor og matfar er på jobb sover katten for det meste.
I sommer fikk jeg en telefon fra matmor til Blondie. Hun fortalte at de skulle to uker til syden, og lurte på om hva hun skulle gjøre med Blondie. Jeg fortalte at ikke så langt unna fantes et kjempeflott kattehotell hvor de kunne ha Blondie, men hvis de valgte det måtte de vaksinere henne først. Det hadde de ikke råd til. Jeg sa at det går an å få en nabo eller et familiemedlem til å gå innom en gang for dagen eller annen hver dag å ta ut av kattedoen, gi henne vann og mat og kose med henne. Problemet var at ingen de kjente ville gjøre det. Det syntes jeg var merkelig. I den samme telefonsamtalen fortalte hun at Blondie kastet opp. Jeg fortalte at det er vanlig hos abyssinere, men at hvis dette vedvarte måtte hun kontakte veterinær for å få sjekket tennene til Blondie! Nok en gang fikk jeg til svar at det skulle hun gjøre, men ingen ting ble gjort. Siste gangen jeg hørte fra matmor til Blondie var for 3  uker siden. Matmor fortalte at hun hadde det så travelt, og nesten ikke hadde tid til noe som helst, og hun lurte på om hun evt. skulle skaffe en kattunge som selskap til Blondie. Jeg sa at det går an å gjøre, for jeg vet at Blondie går kjempegodt over ens med andre katter.
På lørdag får jeg en privat melding på facebook med spørsmål om om Blondie skulle omplasseres? Jeg fikk link til finn.no hvor Blondie lå ute på: "Gis bort". Jeg ble kjempesint, for avtalen var at hvis de ikke kunne ha Blondie skulle de gi beskjed til meg slik at jeg skulle få ordnet et nytt hjem. Jeg kontaktet matmor til Blondie, og jeg var nokså sint og bestemt i sms'n jeg sendt henne! Hun kunne fortelle at Blondie tisset inne over alt. Hvis så var tilfelle er det alltid en grunn til at en voksen katt gjør det! Enten har katten urinveisinfeksjon, kattedoen kan være full av avføring og urin eller så vil katten gi beskjed at her mistrives den! Jeg spurte om de hadde vært til veterinæren med Blondie slik jeg krevde! Åh ja det hadde de vært! Jeg sa at annonsen skulle fjernes tvert, og at jeg skulle ta meg av kontakten med evt de interesserte!
På søndag fikk jeg beskjed om at det var to interesserte. Jeg kontaktet dem. Den ene var uaktuell. Hun bodde midt i en by, og ville ha Blondie som utekatt. Den andre var en familie på 5 (mor, far og 3 barn). De var i Trondheim i forbindelse med at de skulle på sykehuset med den eldste sønnen sin. Jeg spurte de om de ville komme innom å hilse på meg og kattene, og det ville de mer enn gjerne.
I går mandag kl.09.30 kom familien på besøk, og familien var en kjempeflott familie som elsker dyr! :) Til og med huskatten vår Svartfot som er skeptisk til unger lot seg kose og klappe av ungene. Abyssinerne våre Aros, Nadina og Dixie lå utslått etter familien dro, fordi de hadde lekt masse med ungene! :) Magefølelsen min for denne familien ble ytterligere forsterket at dette kom til å bli et perfekt hjem for Blondie! De skulle hente med seg Blondie når de kjørte hjem i går. Familien like ved Namsos. Jeg kontaktet den gamle matmoren til Blondie, og fortalte at hun kom til å bli hentet. Jeg spurte den gamle matmoren til Blondie om hvilken veterinær de hadde vært hos, og jeg fikk et svar at de hadde vært til en veterinær i Selbu! Det syntes jeg var så merkelig. Der de bor finnes det en anerkjent veterinær i Midt Norge som er ekspert på hcm til katt. Jeg ringte veterinærene i Selbu, og fortalte hva saken gjaldt. De kunne fortelle meg at de ikke hadde behandlet noen Blondie hos dem. Ergo var det blank løgn! Hadde Blondie blitt behandlet hos en veterinær, hadde navnet til Blondie stått på datamaskinen. Jeg konfronterte Blondies gamle matmor med dette, og jeg fortalte Blondies nye matmor det samme.
Blondie sin nye familie fikk hentet henne, og de stusset på at Blondie var så kosete, for de hadde fått høre at Blondie bet, men Blondie malte og ville ha kos og oppmerksomhet! De reagerte på samboeren til den gamle matmoren var så brå med Blondie, og de la merke til at i matskålene til Blondie lå det inntørket mat, og hun hadde ikke vann i vannskålen! De nye eierne til Blondie spurte om hvorfor ikke hun hadde vært til veterinæren, og samboeren til den gamle matmoren hadde sagt at det var ikke så viktig. Samboeren til den gamle matmoren kunne fortelle at Blondie hadde vært utekatt, og de bodde like ved en vei som var trafikkert så det holder! Den gamle matmoren ville høre hvordan det gikk med Blondie, men Blondies nye matmor sa at hun heller ville oppdatere meg!
På tur hjem stoppet de innom en dyrebutikk hvor de kjøpte leker, mat, skåler og halsbånd til henne. Turen hjem gikk kjempefint, og Blondie hadde vært kjempekosete i transportburet sitt. Jeg fikk stadig oppdateringer hvordan hjemturen til Blondie sitt nye hjem gikk. De fortalte at Blondie hadde et sår i nakken.
Det gikk ikke lenge før jeg fikk en telefon etter de kom hjem med en ny beskjed. Blondie sin nye matmor måtte dusje henne, for det luktet urin av Blondie, og kattedoen de hadde fått med seg var overfylt av avføring og urin. Den nye matmoren til Blondie var sikker på at kattedoen ikke hadde blitt rengjort på 2 - 3 måneder! Ikke rart Blondie har gått og tisset på utsiden av kattedoen! Når jeg hørte dette ble jeg kjempelei meg, og jeg måtte felle noen tårer! :( Kattedoen tar jeg hver kveld, og noen ganger tar jeg kattedoen 2 ganger om dagen, alt etter hvor mye det er i den.
Blondie elsket å bli dusjet, og hun malte lykkelig. Blondie sin nye matmor sa Blondie var skitten. Etter dusjingen koste Blondie seg og malte når hun ble tørket. Hun fikk en god porsjon med kylling, og hun spiste kjempegodt! :)  Blondie malte lykkelig og gikk med halen rett i været mens hun gjorde seg kjent i sitt nye hjem. På gulvet har de saueskinn, og Blondie stod der og masserte og malte! :) <3 Blondie sin nye familie har forelsket seg i Blondiegullet, og jeg vet at der kommer Blondie til å bli bortskjemt så det holder! I natt hadde Blondie fått sove under dyna til sin nye matmor, og hun hadde ikke rikket seg en millimeter! :) Da ungene stod opp gikk Blondie rundt føttene deres, strøk seg inntil og malte. Halen rett i været! :) Mens de to eldste kledde på seg for å gå til skolen, satt Blondie i gangen og fulgte med på hva som skjedde. Når ungene hadde dratt gikk hun tett inntil siden til sin nye matmor opp trappen.
Det er tydelig at Blondie har mistrivdes så det holder hos den forrige familien! Den forrige familien har ikke hatt tid til henne, og de har ikke brydd seg fem flate øre om Blondie! :( Hva vits i å skaffe seg katt da? Jeg blir kjempesint når jeg tenker på det. Hadde jeg visst dette hadde jeg hentet henne hjem for lengst! Det verste er at Blondie sin gamle matmor maser om å få kjøpe en kattunge fra mitt oppdrett. En ting er sikkert, og det er at ingen kattunge fra meg skal til Blondie sin gamle matmor, og jeg har også tipset mine abyssiner- og rasekattkollegaer om navnet hennes! Bare tanken på at at de har latt henne gå for lut og kaldt vann gjør at jeg feller noen tårer. Jeg får vondt langt inn i hjertet når jeg vet hvor snill og kjærlig Blondie er, så har hun bodd til noen som har gitt blanke f.... i henne! :( De har ikke hatt tid til å ta seg av Blondie, men skaffet seg katt uten å tenke igjennom konsekvensene for hva som kreves over å ha et dyr i huset! Dette provoserer meg. I tillegg til alle løgnene om at de har vært til veterinæren med henne, noe som er blank løgn fra ende til annen!
Blondie sin nye matmor skal ta Blondie til veterinæren for å få helsjekk på henne, samt gi henne vaksine og markkur.
Det verste er at Blondie sin nye matmor fikk en rar sms fra Blondie sin gamle matmor. Smsen var feilsendt, og i smsen stod det: "De henter Blondie i morgen, æ vil ha mæ nytt dyr med en gang!". Jeg håper for Guds skyld at ikke de får tak i seg en ny katt. Det samme kommer til å skje med den katten som med Blondie! Selv har jeg fortalt denne historien på flere grupper jeg er med i på facebook, for jeg synes det er så viktig å dele denne erfaringen med andre katteeiere. I løpet av år med oppdrett og avl vil vi dessverre oppleve slike tankeløse og egoistiske folk som skaffer seg katt. Dessverre vil slike typer folk få tak i seg et nytt dyr de ikke orker å ta vare på når de har hatt dyret en stund. Det burde vært en svarteliste en plass hvor navn på slike folk finnes. 
Vi abyssinerkollegaer tipser hverandre om folk som ikke får kjøpe katt fra oss, og jeg har en liste med navn med folk som aldri får en katt fra meg! Gjerne ringer de samme personene rundt til alle oppdrettere for å høre om de har kattunger. Navnet på den gamle matmoren til Blondie står min svarteliste nå, og hun står også på svartelisten til flere av mine abyssinerkollegaer og rasekattkollegaer!
Nå fortjener gode, snille og kjærlige Blondie å ha det bra. Det er det største håpet jeg har nå, og familien som nå har henne er fullstendig smeltet og forelsket av Blondie sin kjempeherlige personlighet! :) Jeg tipper Blondie nå skjønner at hun er kommet til et hjem som virkelig bryr seg om henne, og som elsker henne, og da gir Blondie alt av sin kjærlighet tilbake til familien sin! :)
Jeg skulle aldri latt den gamle matmoren til Blonde overta henne da hun var overivrig på telefonen i januar i år! Gjort er gjort, og det er lett å være etterpåklok. Førsteinntrykket kan i noen tilfeller vise seg å være feil. Da den gamle matmoren til Blondie var på besøk her, hadde hun et godt lag med kattene våre, men jeg reagerte på at hun var en stresset type som ikke helt fulgte med på hva jeg sa.
Jeg er kjempeglad for at det ordnet seg med Blondiejenta! :) Nå er hun lykkelig hos sin nye familie, og hun vet at hun er 100% elsket av alle sammen! :)
Da Corvette var lei av å være mamma til sine to gutter i julekullet som ble født 25.12.2007 adopterte Blondie like så godt Caspar og Melchior! :) Blondie lot Caspar og Melchior få amme seg, hun vasket dem og stelte dem. Melchior og Caspar var vel omrking 10 - 12 uker da Blondie fikk være mammen deres! :)

BILDER FRA ASK SIN UTSTILLING I UMEÅ 06.10-07.10.2012!:)

06.10 - 07.10.2012 deltok vi med kattene våre på Ask (Absolut Kattklubb) sin utstilling i Umeå. Vi hadde med Aros, Nadina, Dixie og datteren til Arso som tilhører min kjempegode venninne! :) Her er Aros i Utstillingsburet! :)
Aros i utstillingsburet sitt! :)
Nadina i utstillingsburet sitt! :)
Nadina i utstillingsburet sitt! :)
Dixie Rose i utstillingsburet sitt! :)
Dixie Rose i utstillingsburet sitt! :)
Datteren til Aros slapper av i hengekøyeteltet sitt i utstillingsburet! :)
Abyssinerkattene Gioco d' Inverno og Gioco Di Sogno i utstillingsburet de hadde! :)
(N) Ororina's Nora i utstillingsburet sitt! :)
(N) Ororina's Nikolay i utstillingsburet sitt! :)
Min abyssinervenninne Anna med Amira (fawndatteren til Aros) før hun skulle til sin grunnbedømmelse! :)
Amira (fawndatteren til Aros) til sin grunnbedømmelse! :)
Aros i fanget mitt før han skulle frem til sin grunnbedømmelse! :)
Aros på dommerbordet til sin grunnbedømmelse. Igjen storkoste han seg på bordet, og han lekte med fjærleken til dommeren! :)
"Den fjærleken skal jeg ha!" :) Aros på dommerbordet til sin grunnbedømmelse! :)
Aros fikk kjempebra kritikk av dommerne begge dagene. Lørdag 06.10.2012 fikk Aros sitt 10. CAPS-cert, og søndag 07.10.2012 ble Aros Supreme Premier. Det er det høyeste han kan komme når det gjelder titler! :D
Matfar med Aros under nomineringen til panelet! :)
Nadina på dommerbordet til sin grunnbedømmelse! :)
En ting er sikkert, og det er at jeg aldri mer skal ha med en hunnkatt med løpetid på utstilling! Det var ikke populært!
Nadina fikk kjempefin dommerkritikk av dommerne begge dagene! :)
På grunn av løpetiden tapte Nadina certene begge dagene. En hunnkatt med løpetid på dommerbordet er ikke populært hos en dommer!
Dixie på dommerbordet til sin grunnbedømmelse! :)
Dixie på dommerbordet under sin grunnbedømmelse! :)
Dixie på dommerbordet under sin grunnbedømmelse! :) Dixie fikk kjempeflott dommerkritikk av dommerne begge dagene! :)
Lørdag 06.10.2012 fikk Dixie sitt aller første CAC-cert. Søndag 07.10.2012 var det konkurrenten til Dixie som fikk sitt første CAC-cert! :)
Datteren til Aros på dommerbordet under sin grunnbedømmelse! :)
Datteren til Aros på dommerbordet under sin grunnbedømmelse! :)
Datteren til Aros på dommerbordet under sin grunnbedømmelse! :) Hun fikk fin kritikk av dommerne begge dagene! :)
Lørdag 06.10.2012 fikk datteren til Aros sitt 2. CACIB-cert, og søndag 07.10.2012 fikk hun sitt 3.CACIB-cert, og dermed ble datteren til Aros IC (Internasjonal Champion)! :)
Min abyssinerkollega fra Sverige (Monica Einarsson) med hennes kjempefine abyssiner Murilegus Serenissima på dommerbordet til sin grunnbedømmelse! :)
Monica Einarsson sin kjempeflotte abyssinerhannkatt Murilegus Tom Kitten på dommerbordet. Tom Kitten er 8 år gammel, og han konkurrerte i seniorklassen. For å være senior må kattene være fylt 7 år! :)
(N) Ororina's Nikolay på dommerbordet under sin grunnbedømmelse! :)
King of Heart tok sin høyeste tittel (Supreme Premier) lørdag 06.10.2012, og da er tradisjonen tro å feire med sjampagne. Det brydde King Of Heart seg slett ikke om, for det eneste han ville ha var kos! :)
Min rasekattkollega Eva Arnstrøm med sin kjempefine devon rex før nominasjonen til panelet! :)
Den kjemepfine devon rex katten til Eva Arnstrøm ble NOM (dommerens beste) til panelet! :)
Den kjempefine maine coon hannkatten til venneparet vårt Anna og Micke som bor i Umeå sitter pent på dommerbordet! :)
Min abyssinervenninne Anna og min abyssinervenninne Anne-Li ønsker publikum velkommen til utstilling i garderoben! :)
I sammen hallen hvor katteutstillingen ble arrangert, ble det også arrangert Svensk mesterskap i kaninhopping! :)
Med et tregt kamera var det ikke enkelt å ta bilder av kaninene som hoppet over hindrene, og dette var det beste jeg fikk til å ta! :)
Dommerne på plass rundt dommerbordet før panelet! :)
Siden Ask er en abyssiner- og somali klubb registret i Sverak arrangerte de abyssiner- og somalispesial hvor de kåret "Best i rase"! :)
Den lille blå abyssinerkattungen Blues Aretha Franklin i abyssiner- og somalipanelet! :)
Aros sin kjempefine tittelsløyfe han fikk søndag 07.10.2012 da han ble Supreme Premier! :)
Den kjempefine tittelsløyfen datteren til Aros fikk da hun ble Internasjona Champion søndag 07.10.2012! :)
Utstillingsburet  til Aros som han hadde under utstillingen! :)
Utstillingsburet til Dixie og Aros som de hadde under utstillingshelgen! :)
Utstillingsburet til Nadina som hun hadde under utstillingshelgen! :)
Utstillingsburet til datteren til Aros som hun hadde under utstillingshelgen! :)

SVARTFOT HUSPUS 9 ÅR GAMMEL I DAG 12.09.2012!:)

Vår kjempeherlige Svartfot huspus fyller 9 år i dag 12.09.2012! :)
Svartfot var den første katten min kjære mann og jeg fikk tak i, og han betyr kjempemasse for oss begge to! :) Vi hentet ham i slutten av oktober 2003. Vi måtte kjøre et godt stykke før vi fant gården der vi skulle hente Svartfot. Det ingen av oss hadde tenkt på var å ha med transportbur til Svartfot.
Da vi ankom gården til de som eide Svartfot ble vi møtt av en kjempekosete elghund som bare ville ha kos. De som eide gården tok i mot oss, og tok oss med inn i huset. Der fikk vi treffe halvbroren til Svartfot som var omtrent halvåret eldre enn ham. De hentet Svartfot og kullsøsknene hans slik at vi fikk hilse på dem. Åh så kjempesøte kattungene var, men det var en katt som vi falt for, og det var Svartfot. Vi syntes han hadde så kjempefine svarthvite tegninger. De som eide Svartfot spurte oss hvor vi bodde, og de spurte om vi tenkte å kastrere Svartfot, og det bekreftet vi at vi skulle gjøre. Eierne til Svartfot og kullsøsknene hans hadde bestemt seg for at en kattunge fra dem måtte øremerkes og kastreres/steriliseres. Det syntes min kjære mann og jeg var kjempebra at de satte krav til oss som katteeiere! :)
Siden vi ikke hadde med oss transportbur fikk vi en pappeske for å ha Svartfot opp i. Den lille krabaten syntes hjemturen til Trondheim gikk litt for tregt, og ble utålmodig ned i eska. Ikke så greit for en 6 - 7 ukers gammel kattunge å bli puttet ned i en pappeske og tatt med i en bil for så å kjøre et godt stykke. Heldigvis har han ikke fått varige mén etter denne turen! :D
Vi kom hjem til oss selv, og slapp ut Svartfot på stuegulvet. Vi viste ham hvor maten stod og kattedoen. Vips.... I neste sekund lå Svartfot lengst under sofaen. Syntes kjempesynd på den lille kattungen som brått ble revet opp fra kattemammaen sin og kullsøsknene sine. Da vi skulle legge oss fant vi ut at vi skulle la døren til soverommet stå åpent slik at Svartfot kunne komme inn til oss hvis han ville.
Ca. kl.06.30 om morgenen våknet min kjære mann og jeg av at Svartfot mjauet. Vi stod opp for å se hva det var. Da ville Svartfot vise oss at han skulle gå i kattedoen sin, og han spiste også mat. Det var vendepunktet for ham! :)
Den første dagen gikk med til å ta bilder av den lille pelsballen! :) Lille Svartfot undersøkte hele leiligheten vår, byttet på å legge seg i fanget på oss, og fotfulgte oss hvor enn vi gikk.
Det første bildet vi tok av det lille nøstet Svartfot den første dagen når han hadde blitt litt mere husvarm! :)
Etter hvert som dagene gikk ble Svartfot mer og mer trygg! Han var ikke sen om å komme og ligge i fangene våre når vi satte oss ned i sofaen, og det beste den lille pelsballen visste var å få ligge opp på skrivepulten, og gjære opp på studiebøkene mine! Etter hvert som han vokste til fant Svartfot ut at det var kjempespennende å drikke vann fra doet. Det gjorde han en periode inntil en dag da han ramlet ned i doet. Min kjære mann stod i dusjen. Han så bare en svarthvit pelsball som falt opp i doet, men like fort som han falt opp i kom han seg ut, og han så bare et lyn som kom seg fot ut fra badet!
Vi kastrerte Svartfot da han var litt over 6 måneder gammel, og etter hvert fikk han lov til å gå ut. Svartfot har vel egentlig aldri vært glad i å være ute. Han kunne jo bli våt i den fine kattepelsen sin. Det gikk ikke mer enn 2 minutter før han satt utenfor stuevinduet for å få komme inn igjen.
Svartfot fikk seg en lekekamerat som var omtrent som samme alder som ham selv. Lekekameraten het for Figaro. Svartfot og Figaro lekte masse sammen, og de to turtelduene fant ut at det var kjempegøy å grave i blomsterbedet til den ene naboen vår. Kjempemorsomt for Svartfot og Figaro, men ikke fullt så morsomt for naboene våre.... :D Det hører med til historien at naboene våre der hvor Svartfot og Figaro gikk besjerk fremdeles er en av våre kjempegode omgangsvenner! :)
Svartfot var alenekatt frem til våren 2005. Da fikk vi oss vår første abyssiner, og Svartfot og vår første abyssinerjente ble kjempegode venner etter noen uker! :) 
Da sønnen til Topsy (Aros) var ca. 3 måneder fikk han lov til å bli kjent med Svartfot. Etter det har Svartfot og Aros vært bestevenner, og de er helt avhengige av hverandre! :)
Da Aros var 7 - 8 måneder gammel fikk Svartfot det med at han skulle dominere den lille fawnrakkeren Aros. Aros kunne ligge å sove fredelig på plassen sin. Da snek Svartfot seg fram, stilte seg over ham, bet ham i nakkeskinnet og dro Aros med på gulvet. Det så ut som om Svartfot skulle pare seg med Aros. Dette holdt Svartfot med en god stund. Vi fikk høre fra noen i katteklubben jeg er med i at det var Svartfot sin måte å være sjef på, og at han dominerte Aros på den måten. Vi fikk Svartfot til å slutte med domineringen sin mot Aros. Stakkars Aros hadde jo bittmerker i nakken. På en utstilling Aros var med på ble Aros NOM (dommerens beste) til panelet, og den ene dommeren oppdaget bittmerket. Han sa til Aros: "Oh someone mated you boy?" ;P
I 2007 kom vår neste abyssinerhunnkatt i hus (Corvette), og vi så at Svartfot koste seg med å ha selskap av gærne abyssinere! :) Svartfot begynte å ta etter abyssinerne i oppførsel. Han la seg på liggeplasser som slett ikke var vanlig for ham. Jeg kan nevne liggeplasser som: I en bitteliten brødkurv, oppe på kjøkkenskapet på  serveringsbrettet, bak orgelpedalen på det elektriske orgelet vårt, i elfakurven blant myke hndklær, i fødekassen til Corvette  som ventet kattunger og oppe på toppen av bokreolene våre. Det var tidligere ikke vanlig for Svartfot! :)
Våren 2008 spurte ei i katteklubben om jeg ikke kunne tenke meg å stille Svartfot på utstilling. Jeg ble nesten litt satt ut av spørsmålet. Skulle jeg stille ut en 5 år gammel huskatt som aldri før i sitt liv hadde vært på utstilling? Etter hvert tenkte jeg: "Hvorfor ikke?" Jeg registrerte Svartfot i NRR, og fikk registreringsbevis på ham. I tillegg hoppet jeg i det, og meldte Svartfot på utstilling. Jeg meldte ham på 1 dag for å se om han trivdes, og gjett hva? Svartfot elsket utstilling! :D Det var som om han hadde vært på utstilling hele sitt liv! :) Etter dette har Svartfot fått lov til å være med på utstillinger i når utstillingene er i Trondheim og omegn. Han har gjort det kjempebra, og blitt BiS og NOM flere ganger! :)
"Dette er min premie, og bare min!" :)
Svartfot er en kjempeherlig kattegutt!<3 Han er kjempeglad i å få kos og oppmerksomhet fra oss tobente. Når vi får besøk av venner som har unger, vil Svartfot mer enn gjerne ha kos fra ungene! :) Han elsker å bli matet med tørrfórbiter fra hendene våre. Da står han lykkelig og maler, og han melkemasserer og tramper! :)
Alle som møter Svartfot synes han er kjempeherlig og en kjempeflott katt, og det er han også! :) Det kan min kjære mann og jeg skrive under på! :) Han er en huskatt som har tatt preg av å bo sammen abyssinere siden 2005! :)

INGAVE'S NADINA 3 ÅR I DAG 17.08.2012!:)

Kose jenta vår GIC Ingave's Nadina fyller 3 år i dag! :)
Tre år siden vår kjempeherlige viltfargete kosejente Nadina ble født! Tusen hjertelig takk Inger og Kåre for at vi fikk lov til å kjøpe denne kjempenydelige jenta! :)
Som sagt så er Nadina en superkosete abyssinerfrøken! :) Hun er selvstendig, bestemt, og hun vet akkurat hva hun vil. Det er aldri noe problem å forstå hva Nadina mener.
Som eldste fertile hunnkatt er naturligvis Nadina dronningen i katteflokken, noe de andre kattene våre respekterer. Av og til hender det at Dixie Rose (datteren til Nadina) ikke sier seg helt enig i dronningfordelingen, og skal erte mamma Nadina, men Nadina sier klart i fra hvor skapet skal stå! :)
Noe av det beste Nadina vet er å ligge helt tett inntil PC'n når den er på, og aller helst med hodet opp på tastaturet. Det er litt vanskelig å skrive noe da. Hun elsker også å ligge fanget vårt når vi slapper av i sofaen. Nadina er virkelig prinsessen på erten! :D Det holder ikke å ligge på et pledd i sofaen som de andre kattene. Nei da. Nadina elsker å ligge opp på en pute. Det gjør hun hver gang hun ligger på plassen sin i sofaen, og hun ligger på akkurat den samme plassen hver gang! :)
Når vi får besøk er det alltid Nadina som først oppsøker gjestene for å få kos, og får hun i tillegg ligge i fanget deres er alt bærre lækkert! :) Nadina er den som først utforsker nye ting, og går det bra med Nadina gjør Dixie det samme. Kosejenta Nadina har gitt oss kjempemasse gleder, og vi elsker også henne av hele vårt hjerte! :)
Kosejenta vår Nadina! :)

A-KULLET (N) HAKRILAS AROS OG (N) HAKRILAS ABYSSA FYLLER 6 ÅR I DAG 15.08.2012!:)

SC/GIP (N) Hakrilas Aros og IP (N) Hakrilas Abyssa fyller 6 år i dag 15.08.2012! :) Begge to er kjempeflotte abyssinerkatter! :)
Det er rart å tenke på at det er 6 år siden det første kullet (A-kullet) i (N) Hakrilas Abyssineroppdrett kom til verden! :) Hvor er årene blitt av?  Husker det var kjempespennedne og med skrekkblandet fryd å være med på en kattungefødsel, for verken min mann eller jeg visste noe om hva vi gikk til. Derfor var det godt å ha min gode abyssinervenninne Anne Marit Jerpstad: http://ororina.blogspot.com tilgjengelig på telefonen! :) Jeg tror telefonen til tider var litt rødglødende mellom Steinkjer og Trondheim den kvelden! :)
Egentlig skulle det være 3 kattunger i kullet. Den første kattungen (en blå abyssinerhannkatt) ble født med baken først, og det er helt normalt til katter, men setefødsel på snei til en førstegangsfødende hunnkatt trenger ikke å være så bra kombinasjon! Den første kattungen satt bom fast, og den døde under fødselen!  :( Nr.2 var abyssinerhannkatten vår Aros. Han kom riktig vei, og vel en time senere ble lillesøster Abyssa født! :) Like etter kattungene er født noterer jeg alltid fødselsvekten på kattungen, og jeg har lagt inn fødselsvekten og vektøkningsskjmaet for alle mine kull på PC'n. Aros og Abyssa var 90 gram de ble født, og begge to var noen skikkelig matvrak! :) Etter fødselen satt vi lenge ved fødekassen og så på en kjempelykkelig og nybakt kattemamma som stelte sine to små! :) Det ble tatt noen bilder den kvelden ja, og i ukene og månedene som fulgte! :)
Da vi så at det kom en fawnfarget abyssinerhannkatt fant vi ut at den skulle vi beholde. Aros har i likhet med sin mor et kjempeflott gemytt. Han har alltid vært, og er fortsatt en kosegutt som elsker å få kos og oppmerksomhet! :) Aros ble kastrert i august 2009. Han har flere kattunger etter seg (2 i Trondheim, 1 i Frankrike, 3 i Sverige og 4 i Finnland). Aros er og blir et matvrak. Alt som vi spiser tror han at han kan spise, men akk så fornærmet han blir når det er mat han ikke liker. Hver gang noen av oss går på kjøkkenet kommer han pilende etter oss, hopper opp på toppen av kjøleskapet, og fra utsiktsposten sin følger han nøye med på hva vi foretar oss. Det kan jo være at det faller en ørliten smakebit på gulvet! :) Aros er bestevenn med huspusen vår Svartfot. De to er avhengige av hverandre. Det er Aros sin fortjeneste at Svartfot ble trygg på andre katter. Svartfot likte slett ikke at Aros og Abyssa ble født, og han fikk lov til bo på soverommet vårt frem til Abyssa flyttet.  Han var kjempegode venner med Topsy (mor til Aros og Abyssa).
Da Abyssa flyttet måtte vi prøve å få Svartfot til å bli vant med Aros. Vi lot døren fra stuen til soverommet stå åpen slik at Aros fritt kunne gå inn til Svartfot på soverommet. Aros var ikke tung å be, for det var jo en katt til der som han ikke kjente.
Jeg husker første gangen da Aros gikk inn til Svartfot. Nei takk! Det likte ikke huspusen vår! Svartfot brummet som en løve, og valgte minste motstandsvei med å gå ut en tur, og Aros ble kjempelei seg. Når Svartfot kom inn gikk han rett på soverommet vårt igjen. Han ville ikke på stuen sammen oss. Hver gang Aros gikk inn til ham brummet Svartfot som en løve, og var redd den lille kattungen! Nå er voksne kastrathannkatter redd for kattunger, for en kattunge betyr en sint og beskyttende kattemamma hakk i hæl. Vi gav oss ikke med tilvenningsfasen! Hver ettermiddag når min kjære mann og jeg var hjemme, satte vi opp døren til soverommet slik at Aros fikk gå inn til Svartfot.
Etter ca en uke skjedde det noe merkelig. Plutselig kommer Aros inn på stuen. Han stopper opp i døråpningen og ser seg bak mot soverommet. Hakk i hæl kom Svartfot inn på stuen. Han gikk rett bort til der matskålene stod, og begynte freidig å forsyne seg med kattungefór, og fra den dagen har Aros og Svartfot vært bestevenner! :)
"Jeg er ikke farlig, for jeg vil bare være venner med deg"! :) Aros i sitt iherdige forsøk på å bli venner med Svartfot huspus. (Bildet tatt november 2006)
Bilde tatt desember 2006, og Svartfot deler mer enn gjerne pleddet sitt til Aros! :)
Aros er akkurat lik sin kjære mamma Topsy. Han vil være venner med alle katter, og han unngår konflikter med andre katter! :) Jeg kan med hånden på hjertet si at Aros er en fredsmegler! :)
Abyssa bor sammen med en familie som har to barn. Da Abyssa var omtrent året gammel gikk til anskaffelse av en abyssinerhannkatt til, og på en utstilling de var på endte det med at de kjøte seg en russisk blå. Jeg har alltid sagt det. En katt blir til to, to blir til 3 osv..... :) Abyssa er også kastrat, og hun får være ute. De som eier henne bor stille og rolig til, og Abyssa kommer ofte kjempestolt på døren med dagens fangst som består av: småfugler, mus og til og med frosk. Til glede for Abyssa, men ikke fullt så gjensidig for familiens tobente! :)


Gratulerer så mye med 6 års dagen Aros og Abyssa! :)

BILDER FRA KKMN SIN UTSTILLING 04.08 - 05.08.2012!:)

04.08 - 05.08.2012 var det duket for KKMN sin utstilling i Charlottenlundhallen! :) Av kattene våre hadde jeg med: Svartfot huspus, Aros, Nadina og Dixie. I tillegg var også kullbror til Dixie med (Dioz) og Sophie (datter til Aros) med på utstillingen! :)
Aros i  ustillingsburet sitt! :)
Svartfot slapper av i utstillingsburet sitt! :)
Svartfot slapper av i utstillingsburet sitt med kanten på kattedoen som hodepute! :)
Nadina i utstillingsburet sitt. Her følger hun med på hva som skjer. Det kan jo tenkes at noen kommer bort for å kose med henne, og det takker ikke Nadina to ganger nei til! :)
Nadina koser seg og slapper av i hengekøyeteltet som jeg sydde til kattene slik at de kunne ha i utstillingsburet, og det falt i smak! :)
Dixie i utstillingsburet sitt! :)  Hun elsker også å få kos og oppmerksomhet fra publikummere som kommer forbi buret hennes! :)
Dixie i utstillingsburet sitt! :)
Dioz (kullbror til Dixie) slapper av i den kjempefine kattesengen sin i utstillingsburet! :)
Dioz slapper av i utstillingsburet sitt! :)
Datteren til Aros (Sophie) koser seg og slapper av i hengekøyeteltet som jeg gav henne for å ha i utstillingsburet sitt! :)
Sophie nyter tilværelsen i hengekøyeteltet sitt i utstillingsburet som hun hadde under helgas utstilling! :)
Abyssinerhunnkatten Thamos Zambezi (tanten til Nadina) i utstillingsburet som hun hadde! :)
Nadina til sin grunnbedømmelse lørdag 04.08.2012! :)
Nadina fikk kjempefin dommerkritikk av dommeren! :)
Lørdag 04.08.2012 fikk Nadina sitt 7. CAGCIB-cert! :)
(N) Hakrilas Miss Sophie på dommerbordet til sin grunnbedømmelse! :)
Sophie fikk også kjempefin dommerkritikk av dommeren! :)
Lørdag 04.08.2012 ble Miss Sophie Champion! :)
Dioz under sin grunnbedømmelse lørdag 04.08.2012! :)
Dioz fikk kjempefin kritikk av dommeren! :)
Lørdag 04.08.2012 ble Dioz tildelt Ex 1 i ungdyrsklassen 6 - 10 måneder! :)
Dixie på dommerbordet til sin grunnbedømmelse lørdag 04.08.2012! :)
Dixie fikk også kjempefin kritikk av dommeren! :)
Lørdag 04.08.2012 ble Dixie tildelt Ex 1 i ungdyrsklassen 6 - 10 måneder!  :)
Dioz og Dixie i utvelgelse om hvem som skulle gå videre til å være med om utvelgelse av BiV (best i farge)! :)
Aros på dommerbordet under sin grunnbedømmelse lørdag 04.08.2012! :)
Aros fikk kjempefin dommerkritikk av dommeren! :)
Lørdag 04.08.2012 fikk Aros sitt 8. CAPS-cert! :)
Svartfot på dommerbordet til sin grunnbedømmelse i korthårsklassen for huskatter. Her har han nok en gang oppdaget blomsterpynten (som var fake), og han var som besatt på den! :)
Svartfot fikk kjempefin dommerkritikk av dommeren! :)
Tross sin iver etter å spise plastikkblomster ble Svartfot nr.1 av hannkatter blant korthårede katter i huskattklassen! :)
Sunniva med huspusen sin Caspian under utvelgelse til NOM (dommerens beste huskatt) til panelet! Det ble Svartfot som ble NOM (dommerens beste hannkatt) til panelet 04.08.2012! :)
Svartfot på dommerbordet under panelet lørdag 04.08.2012! :)
Svartfot under panelet lørdag 04.08.2012! :)
Dommer Lene Glem tar en titt på Svartfot under panelet! :)
Svartfot under panelet lørdag 04.08.2012! :)
Kjempelykkelig Anne Grete i Trønderkatten med ragdollhunnkatten sin Solstråle som ble BiS (best in show)! :)
Kjempeglad Britt Elisabeth i Trønderkatten med spynxhannkatten sin Kurt som ble BiS voksen hannkatter lørdag 04.08.2012! :)
To kjempesøte bengalkattunger slapper av i kattesengen i utstillingsburet sitt! :)
05.08.2012 var det duket for en ny utstillingsdag med nye muligheter. Her er Thamos Zambezi på dommerbordet til sin grunnbedømmelse! :)
Nadina under sin grunnbedømmelse hos dommer Anne Veland søndag 05.08.2012! :)
Nadina på dommerbordet under sin grunnbedømmelse! Hun fikk kjempefin dommerkritikk av dommeren! :)
Søndag 05.08.2012 ble Nadina GIC (Grand Internasjonal Champion)! :)
Miss Sophie til sin grunnbedømmelse hos dommer Anne Veland 05.08.2012! :)
Sophie til sin grunnbedømmelse. Hun fikk kjempefin kritikk av dommeren! :)
Søndag 05.08.2012 fikk Sophie sitt første CACIB - cert! :)
Dioz på dommerbordet til sin grunnbedømmelse søndag 05.08.2012! :)
Dioz fikk kjempefin dommerkritikk av dommeren! :)
Søndag 05.08.2012 ble Dioz tildelt Ex 1! :)
Dixie på dommerbordet til sin grunnbedømmelse søndag 05.08.2012! :)
Dixie fikk kjempeflott kritikk av dommeren! :)
05.08.2012 ble Dixie tildelt Ex 1, og hun ble også NOM (dommerens beste) til panel i ungdyrsklassen 6 - 10 måneder! :)
Aros på dommerbordet under sin grunnbedømmelse 05.08.2012! :)
Aros fikk kjempefin kritikk av dommeren, og han fikk kallenavnet "Super Cudly Monster" fordi han skulle kose! :)
05.08.2012 fikk Aros sitt 9. CAPS - cert! :)
Svartfot på dommerbordet til sin grunnbedømmelse 05.08.2012! :)
Svartfot fikk kjempefin kritikk av dommeren! :)
Selv om Svartfot snek seg til å "stjel" litt plastikkblomster ble han nr. 1 av hannkatter i korthårsklassen for huskatter! :)
Sunnvia med huspusen Caspian under nominasjonen til panelet for hannkatter i korthårsklassen for huskatter.
Svartfot ble NOM til panelet 05.08.2012! :)
Svartfot på bordet under panelet søndag 05.08.2012! :)
Svartfot under panelet søndag 05.08.2012! :)
Svartfot under panelet 05.08.2012! :)
Svartfot under panelet 05.08.2012! :)
Dixie under panelet søndag 05.08.2012! :)
Dixie under panelet 05.08.2012! :)
Dixie under panelet 05.08.2012! :)
Dommer Anne Veland tar en titt på Dixie under panelet 05.08.2012! :)
Tittelsløyfen til GIC Ingave's Nadina! :)
Utstillingsburet som Dixie hadde under helgens utstilling! :)
Utstillingsburet som Nadina hadde under helgens utstilling! :)
Utstillingsburet som Svartfot og Aros hadde under helgens utstilling! :)
Utstillingsburet til Svartfot som han hadde under helgens utstilling! :)

TIL UBARMHJERTIGE KATTEEIERE SOM DUMPER KATTENE DERES FOR Å BLI KVITT DEM!

I vår-og sommerhalvåret blir vi år etter år møtt med avisoverskrifter om kattunger som er dumpet i grøften, veikanten o.l, og som er funnet, og tatt vare på av FOD/Dyrebeskyttelsen! På Adresseavisen sitt nettsted fredag 06.07.2012  kunne man lese denne overskriften mot oss lesere (se link): http://www.adressa.no/nyheter/trondheim/article3238111.ece

 

Dyrebeskyttelsen gjør en kjempeflott jobb, men i vår- og sommerhalvåret har de sprengt kapasitet nettopp pga slike tankeløse og egoistiske katteiere som absolutt ikke burde hatt katter! Hvilke mennesker får seg til å dumpe en katt eller kattunger i veikanten? Det er samvittighetsløse, tankeløse, empatiløse og egoistiske mennesker som ikke tenker på at en katt faktisk er og blir et levende vesen!

 

Har man skaffet seg katt, ja så får man ta det ansvaret som følger med å ha et dyr! Det være seg leke med katten, kose med katten, sosialisere katten, mating, rengjøring av kattedoen, kastrering/sterilisering, id-merking, vaksinering, og få noen til å se etter katten når man skal på ferie! 

Katter og ferietid er et økende problem for Dyrebeskyttelsen og FOD! Hver sommer er det full pågang hos Dyrebeskyttelsen og FOD, og det er faktisk så stor pågang at de ikke har kapasitet til å ta i mot alle de hjemløse kattene de får inn. Vi hører om tankeløse eiere lar kattene sine gå ute for lut og kaldt vann mens eierne selv er på ferie, skjødesløse katteiere setter ut kattunger i grøften, langs veien i skogen  osv for å kanskje bli kvitt et uønsket kull de har fått like før sommeren. I det store og det hele er og blir sommerhalvåret og stakkars hjemløse katter som eierne ikke vil ha et stort problem! Hvis man skaffer seg en kattunge er det viktig å tenke på at katten er et levende individ som trenger like mye stell, kjærlighet, omsorg og kos som en hund.

 

Det finnes ubetenksomme foreldre  som skaffer seg en søt og herlig kattunge for ungenes skyld, og det er helt feil grunnlag å skaffe seg en kattunge! Kanskje lover ungene på tro og ær at de skal være med å ta del i stellet av kattungen. Kattungen vokser og blir stor. Ungene går kanskje lei av stellet av katten, og foreldrene blir sittende med ansvaret alene! Til slutt kommer kanskje familien til et punkt hvor de kanskje ønsker å gi fra seg katten, for ingen har interesse av den!

 

Til alle foreldre! Bruk hodene deres før dere gir etter i presset av å skaffe dere en kattunge, og dere skal være voksne nok å vite hva dere går til når dere skaffer dere en kattunge! Selv om mange huskattunger gis bort gratis, er ikke katten et gratis leketøy, men et levende individ som trenger all den kjærlighet, omsorg og stell i 16 - 17 år fremover!

 

Sommer er som kjent den mest hektiske tiden for Dyrebeskyttelsen og FOD, og de har så sprengt kapasitet på Dyrebeskyttelsen og FOD at de dessverre ikke greier å ta i mot flere katter som trenger et nytt hjem! Som katteeier selv blir jeg provosert når jeg hører andre katteiere beklager seg over at det er så vanskelig å ha katt om sommeren. Hadde sommeren vært et problem hvis vedkommende hadde hatt en hund? Jeg tviler på det! Akkurat det burde vedkommende katteeier tenke på før han/hun gikk til anskaffelse av en katt!

 

Det finnes faktisk kattekennel som passer katten din når du er på ferie! Da har jeg hørt at mange kommer med denne unnskyldningen: "Ja men det er jo så dyrt å ha katten på kennel!". Nei det er ikke dyrt i det hele tatt! Det er den dummeste unnskyldningen jeg noen gang hører! Da du skaffet deg en kattunge visste du kjempegodt at sommerferien kom, og at du kanskje skulle reise bort på noen uker på sommeren! Hadde vedkommende klaget slik hvis det var snakk om en hund? Nei det tror jeg ikke! Da hadde vedkommende gladelig betalt like mye, om ikke mere for å ha hunden på kennel!

 

Hvis man man ikke råd til å ha katten på kennel, kan man be en god nabo, familie eller venner se til katten når man er bortreist med å sette frem vann, mat og ta opp fra kattedoen! Som sagt har vi fire katter hjemme hos oss, og vi har aldri noe problem med å finne noen til å se etter kattene når vi skal reise bort! Familie, venner og naboer er kjempesnille, og de stiller opp med å låse seg inn i leiligheten vår, se til kattene våre, kose med dem, ta opp fra kattedoen og følge med om det er nok mat og vann i skålene sine.

 

Du vet at sommerferien kommer hvert eneste år hvis du har en katt eller en hund i huset! Et av de største økende problemer vi nå har sett gang på gang, sommer etter sommer er når uansvarlige og tankeløse katteiere dumper kattunger og voksne katter ute for å dø! Det er forferdelig og grusomt gjort at jeg finner ikke ord! Eier ikke slike folk samvittighet? Nei det gjør de ikke! Slike folk som får seg til å gjøre noe slikt mot en katt er og blir totalt egoistiske.

 

Ville slike folk gjort det samme med en hund?  Det tror jeg ikke, selv om det var noe slikt som hendte da en turgåer fant en hund forlatt og bundet fast til et tre, og hunden var tydelig satt ut i skogen for at den skulle dø. Vi som er oppegående katteiere har et ansvar for engasjere oss i kampen for uønskede kattungekull, og for at dumping av katter ikke skal skje! Hver gang jeg leser slike triste overskrifter i avisen om f.eks. at kattungekull blir funnet i grøftekanten blir jeg kjempetrist og lei meg! :(

 

Denne problematikken kan vi få bukt med, og da er første bud å sterilisere/kastrere katten slik at man ikke får kattunger på den! Det provoserer meg gang på gang når enkelte huskatteiere sier at de ikke har råd eller ikke sterilisere/kastrere katten sin. Slike katteeiere er uansvarlige i mine øyne, og de bidrar ikke til å få bukt med problemet omkring uønskede kattunger!

 

Om du ikke har råd til å kastrere/sterilisere katten din, finnes det p-piller som du kan gi katten din en gang i uken! Hver enkelt katteier har faktisk plikt og ansvar til å være en ansvarlig katteeier med å få bukt på uønskede kattungekull! Først da kan vi få bukt med problematikken omkring at katter og kattunger blir dumpet ute for å dø!

 

Før vi fikk Svartfot ringte jeg til dem som hadde ham som kattunge for å forhøre meg om de hadde kattunger igjen. Det hadde de. Jeg fikk flere spørsmål som jeg måtte besvare før hun bestemte seg om Svartfot ble vår eller ikke. De spurte meg om hvor vi bodde, om vi kom til å ha ham ute, om vi kom til å kastrere ham og om vi kom til å id-merke ham. Jeg sa vi bodde fredelig til, og at Svartfot kom til å bli utekatt (noe han aldri likte noe særlig godt). I tillegg svarte vi ja til at vi ville kastrere ham når den tide kom.  Jeg bekreftet også at vi kom til å id-merke Svartfot.

 

Både kastrering og id-merking av Svartfot var en selvfølge for oss som vordende katteeiere! Da var det greit at vi fikk komme å hente Svartfot! Damen som eide Svartfot som kattunge var tydelig og bestemt på at de som ikke ville kastrere/sterilisere kattungene i kullet til Svartfot ikke fikk en eneste kattunge fra dem! Takk og lov at damen som eide Svartfot var oppegående, og brydde seg om hvordan han kom til å få det!

 

Som stolt eier av en huspus og 3 abyssinere er jeg med i NRR og en katteklubb! Vi jobber hardt for å få andre huskatteiere til å forstå at de må kastrere/sterilisere og id-merke kattene sine nettopp for å få bukt med uønsket kattungekull, og problematikken at uønskede katter blir dumpet i sommersesongen!

 

 I artikkelen til adressa.no som jeg har linket til over sier Wensell at det er mange som kontakter Dyrebeskyttelsen før sommeren. De ønsker å kvitte seg med kattene sine, og de sier at de er blitt allergiske mot katter, og det finner Wensell merkelig. Det samme gjør jeg også! Kom ikke å fortelle meg at man plutselig blir allergisk mot en katt man har hatt gjennom hele vinteren! Dette er en dårlig unnskyldning for at Dyrebeskyttelsen tror at det er flere som dumper kattene sine enn hva man er klar over!

 

 Du må ikke glemme at det var du som nettopp valgte å skaffe deg katt! Katten valgte ikke å komme til deg! Da den kom til deg hadde håpet på at du ville elske den, og den hadde håpet på å få all din kjærlighet og omsorg! Det uskyldige kattehjertet hadde blitt knust om den visste at du en dag ville dumpet den fordi at du ønsket at den skulle dø!

EN SOLSKINNSHISTORIE!:)

Burmeserhunnkatten Emilie ble i går 29.05.2012 lykkelig gjenforent med sine eiere! :)
Torsdag 27.04.2012 skulle eieren til denne burmeserhunnkatten (Aase) på møte i katteklubben vår Trønderkatten. Emilie smatt ut. Da Aase og mannen hennes kom hjem fra møtet var ikke Emilie å se. Emilie er vant til å gå ut og inn slik hun vil, men hun har alltid kommet tilbake. 
Aase tenkte at Emilie kom nok inn igjen. 28.04.2012 skulle Aase reise til Østersund for å være med på Storsjøkatten sin utstilling, og Aase skulle reise sammen en annen burmesereier. Aase hadde meldt på Emilie på utstillingen i Østersund.
Hele fredag 28.04.2012 gikk Aase og ventet på at Emilie skulle komme. Tiden og timene gikk. Emilie var ikke å se. Aase gikk rundt i nabolaget og puset og lokket på Emilie, men ingen Emilie viste seg. Dagen skred mot ettermiddag og kveld, og Aase bestemte seg for å utsette reisen til Østersund til dagen etter.
Natt til lørdag stod Aase opp flere ganger for å lokke på Emilie, og for å se om hun var å se utenfor huset. Etter hvert måtte Aase innrømme at det ikke ble noen utstillingshelg for henne. Emilie var og ble borte. Lørdag 29.04.2012 gikk med til å lete etter Emilie. Emilie dukket ikke opp. Det er selvsagt stor fortvilelse når en katt som alltid kommer hjem plutselig ikke kommer hjem, og mange tanker om hva som har skjedd med katten går igjennom hodet. Det er som om hjertet smuldres opp i småbiter. Savnet etter en katt som er borte er uholdbart! Det var det også for Aase. Den første tanken til Aase var at Emilie hadde gått inn i en bil og blitt med til en fremmed plass og fremmed sted. Det hadde Emilie gjort før, men da hadde hun gått inn i bilen til datteren til Aase, og hun hadde blitt med til Trondheim.
Det var ikke bare Aase og mannen hennes som savnet Emilie, men også Tussi (den andre burmeserhunnkatten) som er niesen til Emilie. Tussi gikk rundt og lette og lette etter Emilie, og hun sørget over at Emilie var borte! :(
Helgen gikk uten at Emilie kom tilbake, og mandag 30.04.2012 la Aase lapper i postkassene i nabolaget, og hun satte inn annonse med bilde i lokalavisen om at Emilie var borte. Aase fikk mange tilbakemeldinger, men det var dessverre ikke riktig savnet katt! :( Hver gang telefonen ringte fikk Aase et håp, men når de kom fram for å se på katten var brast håpet. Aase brukte facebook, vi som kjenner Aase la ut på våre facebooksider at Emilie var savnet, og Aase la inn en etterlysning på facebook på en savnetgruppe.
I en slik situasjon vil jeg si man går igjennom flere faser. Første fasen når katten ikke kommer hjem tror jeg at man er inne i en fase hvor håp og fortvilelse råder sammen med redsel og tanker omkring hva som har skjedd med katten. Neste fase er akseptfasen. Man innfinner seg med situasjonen at katten kanskje aldri mer kommer hjem! :( Det skjedde også Aase. Aase begynte å innfinne seg med at Emilie var borte.
Dagene og ukene gikk, men ingen hadde sett noe til Emilie. Aase tok for noen uker siden en telefon til Agria Dyreforsikring, men ble enig med dem om å la forsikringen på Emilie fortsette en måned til.
I går på dag 33 etter at Emilie forsvant var Aase på et møte. Det ringte en dame i Klæbu som mente bestemt at hun den siste uken tatt vare på Emilie. Da Aase satte seg i bilen opp til Klæbu for å se greide hun ikke være optimist, og hun greide ikke glede seg siden håpet hadde bristet flere ganger ved at det var feil savnet katt som hun hadde fått beskjed om. Da de kom frem til Klæbu var selvsagt Aase spent, og den spenningen ble fort til glede da det viste seg å være Emilie! :) Emilie kjente med en gang igjen Aase og mannen hennes, og hun begynte å male lykkelig med en gang. Hun er blitt tynn i løpet av disse ukene, men hun har fått mat den siste uken av hun som bodde i Klæbu.
Vel hjemme i Orkanger igjen ville Emilie ha mat, og hun ville drikke vann av springet på kjøkkenet. Det bekreftet at det var Emilie! :) Tussi (den andre burmeserhunnkatten til Aase) var også kjempelykkelig at Emilie var kommet velberget hjem, og hun vasket og vasket Emilie. Emilie på sin side hadde mye kos å ta igjen, og det fikk hun også, både av tobente og  en lykkelig niese Tussi! :) Det var rene julaften for Aase i går kveld, og Aase og mannen henens er bare så kjempeglad for at Emilie kom til rette igjen! :)
Dette her er en solskinnshistorie jeg måtte dele med dere! :) Etter 33 dager kom burmeserhunnkatten Emilie til rette igjen! :)

(N) HAKRILAS D-KULL 6 MÅNEDER I DAG 23.05.2012!:)

Dette er den første videoen av de nyfødte kattungene i (N) Hakrilas D-kull! :) Her er de noen få timer gamle, og ligger og koser seg med melk fra en lykkelig kattemamma Nadina! :)

 


(N) Hakrilas D-kull (Dario Dioz, Dixie Rose, Decenta og Demitriz) ca. 1 måned gamle. Her ligger en kjempeherlig kattungekvartett på pleddet og koser seg! :)

BILDER FRA VESTKYSTKATTEN SIN UTSTILLING 12.05 - 13.05.2012!:)

12.05 - 13.05.2012 var det duket for Vestkystkatten sin utstilling i Freihallen i Kristiansund. Jeg hadde med meg Aros og Dixie på utstillingen. Her er Aros godt i gang med å spise tørrfór fra matskålen sin i utstillingsburet! :)
Aros i utstillingsburet sitt! :)
Aros er alltid kosete når han er på utstilling. Han sitter i utstillingsburet, og han elsker når publikum stopper opp ved buret hans for å prate med ham! :)
Give me high 5! :)
Aros i utstillingsburet sitt! :)
Dixie Rose i utstillingsburet som hun hadde under helgas utstilling! :)
Dixie har også skjønt at det å være på utstilling betyr masse oppmerksomhet og kos. Her forsøker Dixie seg på en high 5! :)
Dixie har det med å prate når hun er på utstilling, og hun elsker å få komme ut fra buret for å få oppmerksomhet og kos! :)
Dixie i utstillingsburet sitt! :)
Dixie slapper av og koser seg i utstillingsburet! :)
Dixie til sin grunnbedømmelse hos dommer Alexey Schukin lørdag 12.05.2012! :)
Dixie til sin grunnbedømmelse lørdag 12.05.2012! :)
Når Dixie er på utstilling elsker hun å kose med både matmor, matfar og dommeren! :) Hun viser seg kjempebra frem på dommerbordet! :)
Dixie på dommerbordet til sin grunnbedømmelse! :)
Dixie fikk kjempeflott bedømmelse av dommeren, og hun ble tildelt Ex 1. I tillegg ble hun NOM (dommerens beste) til panelet! :)
Aros på dommerbordet til sin grunnbedømmelse lørdag 12.05.2012! :)
Lørdag 12.05.2012 ble Aros bedømt av dommer Thea Friscoveck! :)
Aros på dommerbordet til sin grunnbedømmelse! :)
Aros på dommerbordet under sin grunnbedømmelse. Aros er kjempekosete når han er på dommerbordet. Han maler, melkemasserer med framlabbene og stanger dommerne med hodet for å få kos! :)
Aros synes det er best å følge med hva dommeren skriver på bedømmelsesskjemaet slik at det ikke blir feil! :) Lørdag fikk Aros kjempefin dommerkritikk, og han fikk sitt 6. CAPS cert! :)
Kitty med sin sorellfargete abyssinerhunnkatt som ble NOM (dommerens beste) til panelet i ungdyrklassen 6 - 10 måneder! :)
Freihallen hvor Vestkystkatten sin utstillingen foregikk.
Freihallen hvor Vestkystkatten sin utstilling foregikk! :)
Fórpremiene som de vinnerkattene vant når de ble BiS! :)
Sløyfer og premier som vinnerkattene vant når de ble BiS! :)
Dixie under panelet lørdag 12.05.2012! :)
Dixie under panelet lørdag 12.05.2012! :)
Dette var første gangen Dixie ble NOM til panelet, og hun taklet panelet kjempeflott! :)
Dixie under panelet lørdag 12.05.2012! :)
Assistenten passer godt på at Dixie skal ha det bra mens hun er i panelet, og jeg vet at dette ble en positiv opplevelse for Dixie! :)
Jannikke Madsen Orø med sin kjempefine langhårshuskatt Mix Max Lurifax som ble BiS (best in show)! :)
Søndag 13.05.2012 var det en ny utstillingsdag med blanke ark og fargestifter til.
Dixie til sin grunnbedømmelse hos dommer Lougi Comoro.
Assistenten ville vise dommeren at Dixie elsker banan, og hun fant frem en bananbit til Dixie. Nå har Dixie fått kallenavnet: "The Banana Monkey Aby"! :)
Dixie fikk kjempeflott bedømmelse av dommeren, og hun ble tildelt Ex 1 i kattungeklassen 3 - 6 måneder! :)
Aros på dommerbordet til sin grunnbedømmelse søndag 13.05.2012! :)
Kosete Aros på dommerbordet til sin grunnbedømmelse! :)
Aros fikk kjempefin bedømmelse av dommeren søndag 13.05.2012. Han fikk sitt 7. CAPS cert, og ble NOM (dommerens beste) til panelet! :)
Kitty med den blå abyssinerhannkatten sin Zalabim til grunnbedømmelse! :)
Zalabim ble NOM (dommerens beste) til panelet for fertile hannkatter i kategori 3! :) Kitty viser stolt frem Zalabim til ære for fotografen! :)
Hanne Marie med den viltfargete kastratabyssinerhannkatten Kanutten som ble NOM (dommerens beste) til panelet søndag 13.05.2012! :)
Den kjempefine langhårshuskatten Mix Max Lurifax på tar livet helt med ro på dommerbordet til sin grunnbedømmelse søndag 13.05.2012! :)
Stolt eier Jannikke Orø med huspusen Mix Max Lurifax som ble NOM (dommerens beste) til panelet i huskattklassen for langhårshuskatter søndag 13.05.2012! :)
Linda med sin kjempefine maine coon hannkatt So Special First som ble BiV i ungdyrsklassen i sin klasse! :)
Maine Coon hunnkatten Carmen slapper av og tar livet med ro på utstillingen! :)
Den kjempefine Norske Skogkatten Geonosis viser stolt frem sine kjempefine premier som han vant på utstillingen! :)
Aros på bordet under panelet søndag 13.05.2012! :)
Aros på bordet under panelet søndag 13.05.2012! :)
Assistent Christine Skjæran passet godt på at Aros skulle ha det bra når han var i panelet! :)
Etter panelet sa Christine at Aros var sterk, og hun kjente han hadde muskler ja! :)
Det ble Ingave's Kanutten som ble BiS i hannkattklassen for kastrerte hannkatter i kategori 3! :) Her er en stolt eier: Hanne Marie med Kanutten! :)
Utstillingsburet til Dixie med hennes kjempefine Ex 1 - sløyfe og NOM-medalje hun mottok på utstillingen! :)
Utstillingsburet til Aros med hans kjempefine cert-sløyfe og NOM-medalje som han mottok på utstillingen! :)

BILDER FRA STORSJØKATTENS UTSTILLING 28.04 - 29.04.2012! :)

28.04 - 29.04.2012 deltok jeg på Storsjøkatten sin utstilling med to av kattene våre. Jeg hadde med Aros og Dixie Rose. Her er Aros i utstillingsburet sitt! :)
Kosegutten Aros i utstillingsburet. Han elsker når publikum kommer bort til buret hans for å snakke med ham. Da vil han mer enn gjerne bli kost med! :)
Dixie Rose i utstillingsburet sitt! :)
Dixie Rose er ei kosejente når hun er på utstillinger, og hun synes også det er kjempetopp å få oppmerksomhet fra publikum når de går forbi utstillingsburet hennes! :)
Dixie til sin grunnbedømmelse hos dommer Sabine lørdag 28.04.2012! :)
Dixie til sin grunnbedømmelse lørdag 28.04.2012! :)
Dixie fikk kjempeflott kritikk av dommeren lørdag 28.04.2012, og hun fikk Ex 1! :)
Sorellabyssineren Astrakan Gyllenkrok på dommerbordet til sin grunnbedømmelse.
Aros på dommerbordet til sin grunnbedømmelse lørdag 28.04.2012! :)
Aros fikk også kjempeflott dommerkritikk av dommeren! :)
Lørdag 28.04.2012 fikk Aros sitt 4. CAPS cert! :)
Burmeserhannkatten Gizzmo på dommerbordet til sin grunnbedømmelse lørdag 28.04.2012.
Sorellabyssinerhannkatten Astrakan Gyllenkrok koser seg i utstillingsburet sitt! :)
Sorellabyssinerhunnkatten Elivza i utstillingsburet sitt.
S* Nightmist Hi Hopes i buret sitt. Oppdretteren har denne bloggen, og jeg anbefaler dere å besøke bloggen hennes: http://nightmistbengaler.blogspot.com/
Dixie Rose fremme til sin nominasjon om panelet lørdag 28.04.2012! :)
Dixie Rose til sin nominasjon lørdag 28.04.2012! :)
Somalihannkatten Karlos ble nominert (dommerens beste) til panelet lørdag 28.04.2012! :)
Sorellabyssinerhannkatten Astrakan Gyllenkrok ble også nominert (dommerens beste) til panelet lørdag 28.04.2012! :)
Jannikke med perseren sin etter den var i panelet lørdag 28.04.2012! :)
Stina og Harriet fra KKMN (Katteklubben Midt Norge) slapper av med en kopp kaffe.
Utstillingen foregikk i Z-hallen i Østersund.
Utstillingshallen i Østerstund.
Dixie i matfars armkrok før grunnbedømmelsen 29.04.2012! :)
Dixie på dommerbordet under sin grunnbedømmelse søndag 29.04.2012! :)
Dixie i undersøkelse av lekepinnen som dommeren hadde.
"Den leken skal jeg ha tak i!" :)
Dixie fikk kjempeflott dommerkritt på lørdag, og hun fikk tildelt Ex 1! :)
Aros på dommerborde til sin grunnbedømmelse søndag 29.04.2012! :)
Aros var kjempeflink på dommerbordet, og for første gang i sin utstillingskarriere showet han på dommerbordet! :)
Aros følger ivrig med fjærpinnen som dommeren viftet med. Til slutt begynte han å leke med den! :)
Aros fikk kjempegod kritikk av dommerne, og søndag 29.04.2012 fikk han sitt 5 CAPS cert. Han ble også NOM (dommerens beste) til panelet av kastrerte hannkatter! :)
Matfar med Dixie til nominasjonen! :)
Dixie til sin nominasjon til panelet 29.04.2012! :)
Dixie sjarmerte mange, både publikummere og utstillere med sin bananspising! :) Flere stoppet opp for å ta bilde av henne da hun satt i armkroken min og spiste banan! :) Bildet er tatt av Marie Holmberg. Hennes hjemmeside og blogg kan dere se her: http://www.sessans.com
Aros under panelet søndag 29.04.2012! :)
Aros på bordet under panelet søndag 29.04.2012! :)
Dixie ble Publikums Favoritt både lørdag 28.04 og søndag 29.04.2012! :)
Utstillingsburet til Aros med hans kjempefine sløyfer hengende på buret! :)
Utstillingsburet til Dixie med hennes kjempefine sløyfer hengende på utstillingsburet! :)

BILDER FRA TRØNDERKATTEN SIN UTSTILLING 31.03 - 01.04.2012!:)

31.03 - 01.04.2012 var det duket for Trønderkatten sin utstilling i Autronicahallen på Lade!:) Av kattene våre hadde jeg med meg Aros, Dixie Rose og Svartfot. Her er Aros i utstillingsburet sitt!:)

 

Aros i utstillingsburet!:)

 

Aros elsker å få oppmerksomhet når han er på utstilling, og han setter stor pris på å få kos og oppmerksomhet av forbipasserende publikummere!:) 

 

Svartfot huspus i utstillingsburet han hadde!:)

 

Svartfot er også glad i å få kos når han er på utstilling, og da byr han seg fram for at publikum skal få klø ham!:) 

 

Svartfot koser seg og slapper av i utstillingsburet sitt!:) 

 

Dixie Rose deltok for første gang på utstillingen, og for henne var hovedmålet å trene henne til utstilling. Hun taklet det hele kjempebra, og syntes det var kjempetopp med all oppmerksomheten hun fikk. 

 

Dixie Rose i utstillingsburet hun hadde!:) 

 

Dixie Rose følger med på hva som skjer, og hun fikk komme ut slik at publikum kunne få kose og klappe henne!:) 

 

Kullbror til Dixie Rose (Dario Dioz) var også med på utstillingen. Carina kom oppover til Trondheim fredagskveld. 

 

Dixie Rose og Dario Dioz slapper av i utstillingsburet!:)

 

Dixie Rose og Dario Dioz slapper av i utstillingsburet!:)

 

Scenen med de kjempefine premiene!:)

 

Scenen med de kjempefine premiene som alle vinnerkatter mottar!:)

 

NRR har flere sponsorer som har stands på utstillinger. Uten sponsorene hadde det vært umulig å holde på med utstilling, og det hadde heller ikke vært noen katteklubber. Her er standen til Zoopartner. 

 

Hills sin stand.

 

Royal Canin sin stand.

 

Standen til FOD (foreningen for omplassering av dyr).

 

Aleo Vera sin stand.

 

Kattens sin stand.

 

TAM sin stand.

 

Lotteriet og tombolaen er kjempepopulært, og både store og små prøver vinnerlykken der!:)

 

Svartfot huspus på dommerbordet under sin grunnbedømmelse lørdag 31.03.2012. Han storkoser seg når han er på utstilling!:)

 

Svartfot fikk kjempeflott kritikk av dommerne begge dagene. Når de fleste dommerne ser ham sier de: "Åh for en stor katt!":)

 

 Lørdag 31.03.2012 ble Svartfot nr.1 blant hannkatter i korthårsklassen for huskatter, og dermed NOM (dommerens beste) til panelet. Søndag 01.04.2012 ble Svartfot nr.2. 

 

Forelsket Carina med Dario Dioz på fanget!:) 

 

Solfrid og datteren hennes deltok også på utstillingen med Ingave's Shakira. Shakira er tanten til Dario Dioz og Dixie Rose. Her koser Shakira seg i armkroken til matmor Solfrid!:)

 

Matmor Solfrid viser stolt frem Shakira!:) 

 

Venneparet vårt Anna og Micke og deres datter Sandra deltok også på utstillingen med abyssinerhunnkatten Pearl. Abyssinerhannkatten vår Aros er oldefar til Pearl!:)

 

Pearl koser seg på fanget til husse = matfar Micke!:)

 

Carina med Dario Dioz og jeg med Dixie Rose før grunnbedømmelsen!:)

 

Pearl til sin grunnbedømmelse hos dommer Yan Roca Folch. Hun fikk sine cert lørdag 31.03 og søndag 01.04.2012!:)

 

Ingave's Shakira til sin grunnbedømmelse hos dommer Yan Roca Folch.

 

Shakira fikk også sine cert lørdag 31.03 og søndag 01.04.2012!:)

 

Carina med Dario Dioz og meg selv med Dixie Rose under grunnbedømmelsen av kattunger 3 - 6 måneder!:)

 

Carina med Dario Dioz under grunnbedømmelsen!:)
Dario Dioz fikk kjempeflott kritikk av dommerne begge dagene, og han sjarmerte dommerne med sitt kjempeherlige lynne!:) Søndag ble Dario Dioz Ex 1!:)

 

Dixie Rose på dommerbordet til sin grunnbedømmelse!:)

 

Dixie fikk også kjempeflott kritikk av dommerne begge dagene!:)

 

Lørdag 31.03.2012 ble Dixie Rose Ex 1 og søndag 01.04.2012 ble Dixie Rose Ex 1!:)

 

Micke, Solfrid, Carina og jeg under utvelgelse av BiV (best i fargevariant). Det var Pearl som ble BiV totalt av viltfargete fertile abyssinere!:)

 

Under utvelgelsen av NOM fertilie hunnkatter. Pearl ble NOM (dommerens beste) til panelet lørdag 31.03 og søndag 01.04.2012!:)

 

Carina med Dario Dioz under utvelgelse av NOM (dommerens beste). Søndag 01.04.2012 ble Dario Dioz NOM (dommerens beste) til panelet!:)

 

Dario Dioz i utstillingsburet med sine kjempefine sløyfer som ha fikk på utstillingen!:) 

 

Jannikke i gang med siste finpuss på perserhunnkatten sin Julie før panelet!:)

 

Dommerne rundt bordet før panelet!:)

 

Fra Trønderkatten mottok dommerne hver sin laks i dommergaver!:)

 

Dario Dioz i dommerburet før han skulle opp i panelet!:) 

 

En kjempeherlig 5 måneder gammel devon rex hannkatt i dommerburet før han skulle opp i panelet!:)

 

Liv Kristin viser stolt frem skogkattkullet sitt (bestående av 3 kattunger) som ble BiS (best in show) lørdag 31.03.2012 og søndag 01.04.2012!:) 

 

Maren viser stolt frem hennes 17 år gamle Norsk Skogkatt (Kanutten) som oppnådde høyest tittel (supreme premier) lørdag 31.03.2012!:) Søndag 01.04.2012 fikk Kanutten HP (heders pris)!:)

 

Pearl i panelet 01.04.2012. Hun ble BiS (best in show) for fertile hunnkatter både lørdag 31.03.2012 og søndag 01.04.2012!:)

 

Dario Dioz under panelet søndag 01.04.2012!:)

 

Dario Dioz syntes det var stas å være i panelet, og han sjarmerte dommerne med å leke på dommerbordet!:)

 

Dario Dioz oppdaget hele tiden noe nytt mens han var i panelet!:)

 

Huspusen Prins var en av de 2 nominerte langhårshuskattene som deltok i panelet søndag 01.04.2012!:)

 

Huspusen Caspian var en av de korthårshuskattene som deltok i panelet søndag 01.04.2012!:)

 

Caspian konkurrerte mot Mya-Mi (hunnkatten som ble nominert av korthårshuskattene i hunnkattklassen). 

 

Caspian ble beste klubbkatt i huskattklassen, og kom dermed videre til å konkurrere om tittelen beste klubbkatt totalt!:)

 

Utstillingsburet til Aros med de kjempefine sløyfene hengende på buret!:)

 

Utstillingsburet til Dario Dioz og Dixie Rose med de kjempefine sløyfene de fikk hengende på buret!:)

BILDER AV KATTUNGENE OG SISTE NYTT OM KATTENE!:)

(N) Hakrilas Dario Dioz koser seg i stolen!:) 

 

Det siste bildet jeg tok av (N) Hakrilas Demitriz før han flyttet. Han flyttet til sin nye familie forrige helg!:)

 

I går 16.03.2012 kom bloggvenninnen min: Carina Josefine til Trondheim, og hentet Dario Dioz. Her er Carina med Dario Dioz like før hun skulle reise hjem. Det var kjempekoselig å treffe Carina, men jeg får treffe henne igjen om to uker. Da kommer Carina og Dario Dioz på besøk til oss siden Dario Dioz skal være med på Trønderkatten sin utstilling!:) 

 

Selv skal jeg beholde Dixie Rose. Hun er ei kjempeherlig kattejente med kjempesupert gemytt!:) Det beste hun et er banan! Hvis min kjære eller jeg finner tak i en banan er hun kjempeivrig etter å få en bit. Det er nesten slik at hun tar bananen ut fra munnen min. 
Da er 3 av kattungene flyttet til sine nye hjem. Det er kjempetrist når de reiser, men jobben min som oppdretter er gjort når kattungene er 3 måneder gamle. Nå er det strengt tatt kattemammaen som sosialiserer dem, og lærer dem til å bli katt. Jobben min og min kjære mann er å få kattungene sosialisert og tillitsfulle til mennesker, og de skal tåle at mennesker håndterer dem. Jeg har fått tilbakemelding fra de som kjøpte Demitriz og Decenta at de er kjempefornøyde med sine nye familiemedlemmer, og det er jeg kjempeglad for!:) 
I går ca.kl.13.00 kom min bloggvenninne Carina Josefine og moren hennes til Trondheim. Endelig var dagen kommet for at hun skulle få treffe Dario Dioz, og få ham med seg hjem. Jeg synes det var kjempekoselig å treffe Carina!:) Kan skrive under på at ventetiden før kattungen kommer hjem til deg er lang, og det virker som en evighet! 
Det ble et hjertelig møte mellom en spent matmor som skulle få møte Dario Dioz for første gang. Carina smeltet for godgutten Dario Dioz, og det var så absolutt gjensidig fra Dario Dioz sin side. Jeg serverte Carina og moren hennes lunch før de skulle reise. Etter vi hadde spist lunch hentet Carina reisebagen til Dario Dioz slik at han skulle få bli kjent med den, og Dario Dioz gikk inn og la seg i reisebagen. Carina og moren reiste tilbake kl.14.30 i går, og jeg fikk melding på facebook at turen hjem hadde gått bra. De var slitne etter turen, og skulle hoppe rett i sengen.
Jeg har fått tilbakemelding på chatten på facebook at det går bra med Dario Dioz. Han er ikke redd, gjemmer seg ikke, er nysgjerrig på kattene hennes og han gjør seg kjent i sitt nye hjem. Dagen i dag har bestått i "bli kjent aktiviteter"!:) Han har til og med lekt litt med Lillepus til Carina, men så kommer han på at han må frese litt før han løper bort, for så å komme tilbake. Dario Dioz har også fått treffe hundene til Carina, og det gikk kjempebra. Han maler høyt og lykkelig bare Carina tar på ham, og han fotfølger henne. Dario Dioz har kommet til en dyre- og katteelskende matmor som bare elsker katter og hunder av hele sitt hjerte, og bedre fórvert har jeg ikke kunne fått for den kjempeherlige abyssinergutten!:) Dario Dioz kommer til å få det som plommen i egget hos sin nye familie!:) Tusen takk Carina for at du tok på deg oppgaven med å være fórvert for abyssinergutten Dario Dioz!:) Jeg gleder meg kjempemasse til to uker, for da er det Trønderkatten sin utstilling i Autronicahallen. Da kommer Carina oppover hit med Dario Dioz, for han skal være med på utstillingen!:) Carina skal få bo til oss. Det skal bli kjempekoselig å treffe Carina igjen!:) Siden det da har gått 14 dager siden Dario Dioz flyttet vil det gå bra å føre kattungene sammen for et par dager. Det gjorde det i 2008 da vi skulle på utstilling i Umeå med julekullet vårt. To av kattungene hadde flyttet til nye hjem, og vi tok dem hjem noen dager før vi reiste til Umeå, og det gikk kjempebra!:) Kattemamma Corvette var ikke like begeistret da når kattungene kom hjem igjen. Hun så vel for seg senariet at kattungene kom hjem for godt.
Det er kjempemasse å gjøre i forbindelse med utstillingsforberedelser nå, og det er faktisk utstillingsjobbing hver ettermiddag. Synes det er kjempegøy, og vi lærer masse av å jobbe med det!:) Av kattene våre skal jeg stille Svartfot huspus, Aros, Dixie og Dario Dioz. Demitriz kommer også opp til Trondheim for å være med på utstillingen. Nadina skal få være med på utstillingen i Østersund i slutten av april, for hun trenger litt med tid på å komme seg i form etter å ha oppdratt fire småtroll!:)
I år skal jeg stille kull, og det blir kjempegøy, og særlig når utstillingen er på hjemmebane!:) Jeg gleder meg kjempemasse til utstillingen, og jeg gleder meg kjempemasse til å treffe gode kattevenner fra både Norge og Sverige!:)
Hos oss er kattelivet kommet tilbake til det normale etter kattungene har flyttet. Vi har beholdt Dixie Rose selv, og det angrer jeg ikke på. Dixie Rose ser ut til å bli en kjempeflott abyssinerhunnkatt med et kjempeflott gemytt som resten av søsknene sine!:) Hun går ikke av veien etter å få kos, og da går motoren hennes for full maskin. Jeg begynner av og til å lure på om kattungene i D-kullet er apekatter eller abyssinerkattunger. Alle fire har vært helt ville etter banan! Bare vi finner frem en banan kommer Dixie Rose løpende, og piper ivrig etter å få en bananbit, og det er nummeret før hun plukker bananbiten ut av munnen på oss. I likhet med sin mor er Dixie Rose altetende, og ikke kresen. 
På torsdag var vi og tok 2.gangs vaksine på Dario Dioz og Dixie Rose. Vi hadde også med Aros, for han skulle få sin årlige vaksine. Det gikk kjempebra, og Dario Dioz og Dixie oppførte seg kjempefint til veterinæren!:) Begge to stod og malte på undersøkelsesbenken. 
Neste prosjekt på gang blir å oppdatere katteoppdretthjemmesiden min, men det prosjektet skal jeg gå i gang med i påskeferien. 
Nå ligger kattene og slapper av. Svartfot huspus ligger på toppen av bokreolen, Nadina ligger i fanget til matfar, Dixie ligger ved siden av matfar og Aros ligger på bordet ved siden av meg!:) Ergo en avslappet lørdagskveld!:) 

BILDER AV KATTUNGENE 3 MÅNEDER GAMMEL OG SISTE NYTT OM KATTUNGENE!:)

(N) Hakrilas Decenta  3 måneder gammel!:)

 

Decenta er ei kosejente, og hun maler lykkelig når hun får kos av oss!:)

 

Kosepusen Decenta var den første som nylig greide å hoppe opp på kjøkkenbenken. Jeg har sagt hele tiden at dette kullet var var sene til å finne ut hvordan de skulle greie å komme seg på kjøkkenbenken, men jeg trekker tilbake alt jeg har sagt!:) 

 

(N) Hakrilas Dixie Rose 3 måneder gammel!:) Vi skal beholde Dixie selv!:) 

 

Lilletrollet kaller vi Dixie til daglig. Hun er den som kan springfart for så å hoppe på føttene våre når hun skal leke!:) 

 

Kosenavnet til Dixie Rose er Lilletrollet!:)

 

(N) Hakrilas Dario Dioz 3 måneder gammel!:)

 

Dario Dioz er den største hannkatten i av alle kattungene, og han er en kosegutt som liker å  ligge i armkroken (når han har tid) for å slappe av!:) 

 

Dario Dioz slapper av i kurvstolen!:) 

 

(N) Hakrilas Demitriz 3 måneder gammel!:) 

 

Demitriz er også en kosegutt som kan ligge i armkroken når han vil kose, hvis han har tid da...:)

 

"Hva har du der matmor?" Demitriz lurer på hvorfor det kommer et så skarpt lys!:) 

 

Dixie Rose mener at søster Decenta trenger å vaske seg litt ved ørene!:)

 

Mamma Nadina og Decenta!:) 

 

Mamma Nadina slapper av sammen med sønnen sin Demitriz!:)

 

Mamma Nadina og datteren Dixie Rose slapper av i sofaen!:)

 

TV-slaven Dixie Rose følger med på snow board VM!:)

 

Abyssinere elsker bananer, og kattungene våre er intet unntak. Her er det Decenta som prøver seg på å tigge til seg en bit banan fra matfar!:)
Kattungene er nå blitt 3 måneder gammel, og jeg synes det var som i går at de ble født!:) På tre måneder har de lært så masse. Utviklingen til en kattunge skjer jo nesten fra dag til dag i begynnelsen og fra uke til uke når de blir eldre. Jeg føler meg så priviligert som får ha kattungene hos meg de 3 første månedene. Det er kjempekoselig å se hvordan kattungene har utviklet seg fra små kattunger til trygge, lekne og sosiale kattunger. De tre første månedene legges det viktigste grunnlaget for alle kattunger. Selvsagt er kattemammaen det absolutt viktigste for kattungene de 3 første månedene, men også omgang med mennesker er kjempeviktig! Gjennom omgang med mennesker lærer kattungene seg til å bli sosiale og tillitsfulle til å omgås mennesker. De skal lære å bli håndtert slik at de tåler det når de flytter. Målet mitt for oppdrettet er sunne, friske, trygge, lekne og sosiale kattunger. Jeg kjemper for at huskatteiere også skal forstå at å gi bort en huskatt i en alder av 8 uker er alt for ung! Flere har forsket på at kattunger som tas for tidlig fra kattemødrene sine fort kan bli utrygge og engstelige kattunger. Vi fikk Svartfot huspus da han var 8 uker gammel, og han vært mye mere redd og engstelig enn abyssinerkattungene våre som har vært sammen med mammaen sin frem til de har vært 12 - 14 uker. Det har jeg fått beviset på flere ganger. Da kattungene i dette kullet, og selvsagt tidligere kull jeg har hatt var 8 uker, var de ikke modne for å flytte. Kattemamma Nadina var kjempeavhengige av ungene sine, og hun ammet dem og vasket dem da de var 8 uker gammel. Nadina er ennå ikke lei kattungene sine, og hun steller fortsatt med dem, oppdrar dem og leker med dem!:) Det er kjempegodt å se!:) Som oppdretter har jeg fått forespørsel fra kjøpere om de kan få kattungen når de er 8 uker, men svaret mitt er klart "nei"! 
Alle kattungene er kjempesosiale, tillitsfulle og lekne, og de oppsøker de som kommer på besøk, og de som kommer på besøk til oss faller pladask for hjerteknuserne våre!:)
I dag flyttet Decenta til sitt nye hjem. De som har kjøpt henne kom fra Nordmøre for å hente henne. Det er vemodig når en katt forlater redet, men jeg har vært kjempeheldig å få ha dem her i 3 måneder siden de ble født!:) Vi har håndtert dem slik at de skal bli tillitsfulle og sosiale til mennesker. De 3 første månedne å ha kattunger legges grunnlaget for kattens videre atferd. Decenta kommer til en kattelskende familie som har to katter fra før og barn. Hun kommer til å få et kjempetopp hjem, og jeg tror hun kommer til å bli familiens bortskjemte hjerteknuser!:)
Dario Dioz er den største hannkatten i kullet, og han er mye mere utviklet ett sine søsken. Han har et kjempeherlig gemytt, er leken, han er sosial, han elsker å få kos, hvis han har tid da mellom lekeøktene sine...:) Dario Dioz elsker når vi tenner opp i ovnen. Da legger han seg bak ovnen og koser seg. Dario Dioz er vel den av kattungene som ikke helt er avvent med mamma Nadinas pupp, for så snart hun er i nærheten suger han seg fast som en blodigle i håp om å få en liten tår med melk. Nadina har ikke så mye melk igjen, men nå er vel ammingen mere som kos for kattungene!:) Dario Dioz er altetende, og han er ikke kresen. Han er ekspert på å tigge ved matbordet når vi spiser middag. Jeg har mistet antallet på hvor mange ganger vi tar ham ned fra bordet når han frimodig hopper opp. Dario Dioz er en kjempemorsom katt med superherlig gemytt!:) Han elsker å leke med abyssinerhannkatten vår Aros, men blir lei seg når Aros ikke orker å leke mere. 
Demitriz er den minste hannkatten i flokken i størrelse. Han er lik sin pappa Rosario når det gjelder type. Demitriz har også et kjempeherlig gemytt, han er leken, hengiven, og kryper gjerne opp i fanget for å få kos når han vil slappe av. Demitriz er den i kattungeflokken som er tøffest i å oppsøke nye situasjoner. Han tar ikke fem flate øre for å erte Aros og Svartfot, men tenker ikke over at de er mye større enn ham i størrelse. Demitriz er den som er mest avhengig av Dixie Rose. De to har de siste ukene holdt mye sammen. 
Så har vi lilletrollet Dixie Rose. Hun skal jeg beholde selv. Dixie er den minste hunnkatten. Hun er ei oppfinnsom lita farkhøne. Hvis hun er i lekehumør og vi tilfeldigvis går forbi henne kommer hun løpende og hopper på føttene våre, og klatrer som en palmeklatrer opp leggene våre. Dixie Rose er ikke redd for noe eller noen som helst, og hun går rett på uten å tenke over hva konsekvensen kan bli. Hun har også et kjempeherlig gemytt, og er sosial og leken. Er det noe hun er tøff på, så er det høyder. Hun var den første av søsknene sine som fant ut at det gikk an å komme seg på toppen av bokhyllen vår. Dixie Rose elsker også å ligge i armkroken og på fanget når hun vil ha kos!:)
Det merkes at en kattunge har reist, men for å gjøre det smidig og fint for Nadina flytter en og en kattunge. Nadina har lokket litt på Decenta, og hun merker at en kattunge mangler. Katter kan å telle, og Nadina kan telle til fire. Nå ligger Nadina og Dario Dioz i kurvstolen, og Dario Dioz koseammer på mamma. 
Vi har begynt oppkjøringen til Trønderkatten sin utstilling 31.03 - 01.04.2012, og mange påmeldinger har kommet inn. I år er det jeg som har ansvar for påmeldingene, og det er en kjempespennedne og krevende jobb!:) Fremover blir det full fokus mot utstillingen. Selv skal jeg ha med Svartfot, Aros, Dixie Rose, Demitriz og jeg håper på at Dario Dioz kan være med på utstillingen. Skal stille kull på utstillingen, og det gleder jeg med kjempemasse til!:) Det er kjempemorsomt å stille kull!:) Jeg har lovt Carina som skal være fórvert for Dario Dioz å betale togbillett tur/retur til Trondheim slik at Dario Dioz får være med på utstillingen, og hun skal få bo til oss under utstillingshelgen.

NYE BILDER AV KATTUNGENE 11 UKER OG OPPDATERING OM KATTUNGENE!:)

(N) Hakrilas D-kull 11 uker gamle!:) 

 

"Slemme matfar som tok bort gardinen! Nå får vi ikke klatre heller!" 4 viltfargete abyssinerkattunger pønsker ut hvordan de skal greie å få tak i gardinen som matfar måtte henge opp fordi "noen" klatret i den!:)

 

Ettermiddagshvil i matfars armkrok er toppen ja!:)

 

(N) Hakrilas Dixie Rose 11 uker gammel!:)

 

Lilletrollet (N) Hakrilas Dixie Rose!:)

 

Dario Dioz, Demitriz (med rødt rundt halsen) og Dixie Rose slapper av på pleddet i sofaen!:)

 

(N) Hakrilas Demitriz 11 uker gammel!:)

 

Kattungene slapper av og koser seg!:) 

 

(N) Hakrilas Decenta 11 uker gammel!:) 

 

"Hmm... skal jeg tørre å ta halen til huspusen Svartfot?" Dixie Rose funderer på å angripe halen til huspusen vår!:) 
Mamma Nadina slapper av i mellom kattungeoppdragelse!:)
Mamma Nadina vasker Dario Dioz!:)

 

"Nå oppfører du deg pent altså hvis ikke må jeg bite av deg værhår!":) Det er ingen slinger i valsen i barneoppdragelsen her i gården. Hvis Nadina mener at kattungene hennes ikke oppfører seg bra, blir de irettesatt!:)
Kattungene er blitt 11 uker nå, og de er bare kjempeherlige!:) Onsdag 08.02.2012 var kattungene til veterinæren for første gang hvor de ble schipet og fikk sin første grunnvaksine. Alle sammen er friske og fine!:) De var tillitsfulle hos veterinæren alle sammen, og ingen sa et pip!:) Veterinæren ble forbauset da alle sammen stod og malte mens de fikk sprøyten med vaksinen og schipen sin. Den schipen ser helt grotesk ut, for nålen ser stor ut! Nå skal de tilbake om 3 uker for å få den siste vaksinen!:) Det første som skjedde da jeg kom hjem med kattungene var at mamma Nadina knasket i seg værhår. Hun syntes vel at ungene sine hadde vært litt for lenge borte. 
Nadina er mamma, og hun er ikke lei av ungene sine i det hele tatt. Hun leker med dem, oppdrar dem, ammer dem (selv om melken begynner å ta slutt) og hun koser med dem. Det blir mest koseamming på kattungene nå siden det nesten ikke er melk igjen. 
Alle fire kattungene har et kjempegodt gemytt, det er kjempetillitsfulle, de er lekne, de er sosiale, de er tillitsfulle og de er oppsøkende til mennesker. Det er jeg kjempeglad for!:) Hos oss er kattene en del av familien, og vi vektlegger at kattungene skal være sosiale og tillitsfulle. Hvis min kjære mann og jeg setter oss ned i sofaen for å slappe av skal vi være sikre på at det kommer en kattunge eller fire!:) Senest i går ettermiddag da jeg skulle hvile middag kom kattemamma og fire småtroll og la seg opp på meg!:)
Alle sammen har fått nye hjem. Demitriz skal til en familie på Sunnmøre, Decenta skal til en familie ved Kristiansund, Dixie Rose skal være hos oss, og Dario Dioz skal på fór til en bloggvenninne av meg som heter Carina Josefine  Jeg kommer til å få verdens beste fórvert for Dario Dioz, for er det noen som er en dyreelsker og katteelsker er det henne, og jeg kunne ikke ha funnet et bedre hjem for ham!:) Jeg krysser fingre og tær for at jeg kommer med på NORAK sin utstilling, for da får Carina Josefine treffe sin lille prins!:) Tusen takk Carina Josefine for at du sa ja til å være fórvert for ham!:) Han kommer til å få seskap av andre katter og hund. Det blir godt for ham. Jeg har jo solgt avkom til folk med hunder, og det har gått kjempebra. Lille Carlos Santana som ble født 27.04.2009 flyttet til et hjem hvor de hadde en norsk grå elghund, og de ble kjempegode venner.
Selvsagt blir det kjempetrist når kattungene flytter, men jeg vet at alle sammen kommer til flotte familier som kommer til å elske dem høyt!:) 
Min kjære mann og jeg koser oss hver enste dag med de kjempeherlige kattungene, for kattungene i dette kullet er kjempeherlige!:) 

NYE BILDER AV KATTUNGENE 9 UKER GAMLE!:)

Dario Dioz og Dixie Rose slapper av og koser seg på pleddet i sofaen!:)

 

Dario Dioz og Dixie Rose slapper av og koser seg på pleddet i sofaen!:)

 

Decenta slapper av oppe på kattetoalettet!:)

 

Kattungene slapper av på pleddet i sofaen!:)

 

Avslappete rabagaster koser seg på pleddet i sofaen!:)

 

Mamma Nadina koser seg og slapper av i kurvstolen sammen med Dario Dioz!:)

 

Dario Dioz sitter og tenker på hva han skal finne på for noe!:)
Demitriz sitter også og tenker på hva han skal finne på!:)

 

Decenta har funnet ut at søster Dixie Rose trenger en liten vask!:)

 

Decenta (sitter) og Dixie Rose!:)

 

NYE BILDER AV KATTUNGENE 7 OG 8 UKER GAMLE!:)

Det er på tiden med nye bilder av kattungene!:) I går 18.01.2012 ble kattungene 8 uker gamle, og de er kjempeherlige!:) Nå er det full fart på dem, og aktivitetsnivået er det ingen ting å si på. De kan holde det gående med å leke i flere timer, og plutselig er det som om en bryter blir slått av, og kattungene må hvile seg. 
Alle fire har hver sin kjempeherlige personlighet og gemytt!:) Dixie Rose er en som følger med på hva søsknene sine foretar seg, og hvis de utforsker en ting som kanskje kan være farlig (f.eks. fjærleken), og det går bra kommer Dixie også og undersøker. Ellers liker Dixie Rose å få kos, men hun har det ennå travelt med å lekesloss med søsknene sine. Decenta er den som kan ta seg tid til å komme opp i fanget for å få kos, da maler hun kjempelykkelig. Demitriz er storegutten blant kvartetten, og han elsker mat. Han er også den som holder seg i bakgrunnen han til han vet at det er trygt. De andre tre har lært seg å komme seg opp overkøya på kattungerommet ved å klatre opp langs bokhyllen, men det har ikke Demtriz funnet ut ennå. Han holder seg trygt ned i nederkøya. Demitriz elsker også å få kos fra oss mennesker. Så har vi Dioz, eller Dario Dioz som blir navnet hans. Han har fra dag en vært den tøffeste til utforske nye ting, og han er ikke redd for noe. Lillebror Dario Dioz er tillitsfull mot alle, og han er den første som oppsøker folk som kommer på besøk til oss. Han kan være ganske så tøff mot søsknene sine når de lekesloss, og går ikke av veien for å erte søsknene sine. 
Kattemamma Nadina er fremdeles en superkattemamma for kattungene sine!:) Hun har den siste 1 1/2 uker gikk kattungene sine mere frihet. I begynnelse når de fikk komme ut fra kattungerommet lå hun i døråpningen   mellom stuen og kjøkkenet, og hun passet på at rabagastene sine ikke gikk for langt unna. Etter hvert har kattungene blitt mere trygge, og de utforsker mer og mer av leiligheten vår. Kattemamma Nadina går ikke av veien for å stramme opp kattungene sine, og hun tar dem skikkelig fatt. Alle fire er ribbet for alt som heter for værhår. Hvis kattungene går for langt, eller utforsker steder kattemamma mener de ikke skal biter hun av værhårene på kattungene sine. Kattungene til Nadina er totalt ribbet for værhår! Det er bare stubber igjen!:) Værhårene vokser ut igjen. Min kjære og jeg storkoser oss med kattungene, og de er kjempeherlige!:) Vi nyter hver en dag med kattungene i huset!:)
Av og til faller ting under sengen, og blir liggende lengst under. Ikke alltid like lett å få tak i da, men takket være en kattunge fikk vi ryddet under sengen, og denne kassetten ble båndsalat etter en kattunge undersøkte  hva dette var for noe. 

 

Her er Dixie Rose. Hun koser seg på matkoppunderlaget!:) 

 

Decenta lurer på hva matmor har mellom hendene, og som blinker så fælt. 

 

Storebror Demitriz satt i ro i noen få sekunder slik at fotografen kunne få et bilde av ham!:) 

 

Lillebror Dario Dioz satt også i ro i noen sekunder!:) 

 

Dixie Rose leker med halen til Aros!:) 

 

Kattungene gode og mette etter de fikk melk av mamma Nadina!:)

 

Kattungene slapper av på pleddet på kattungerommet!:)

NYTE BILDER AV KATTUNGENE 5 OG 6 UKER GAMLE!:)

Lille tøffingen (N) Hakrilas Dioz!:) 

 

(N) Hakrilas Demitriz og (N) Hakrilas Dencenta!:)
(N) Hakrilas Decenta og (N) Hakrilas Dixie Rose!:) 

 

Kattungene slapper, og de synes det er kjempegodt å få pupp av mamma Nadina!:) 

 

Aslappet kattungekvartett!:)
Kattungene har nå lært seg å spise tørrfór, men vi støttemater dem med babygrøt. Her er familien samlet over matfatet i matmor sin seng. Godt at det er babygrøt og ikke knekkebrød, for babygrøt smuler ikke!:)

 

Fire små "bøllefrø" slapper av før neste lekeøkt!:)

NYE BILDER AV KATTUNGENE 4 UKER GAMLE!:)

21.12.2011 ble kattungene 4 uker gamle, og de er kjempeherlige!:)
Alle fire kattungene er tillitsfulle, og oppsøkende til mennesker, og hver gang vi kommer inn på kattungerommet oppsøker de oss for å få kos!:)
"Er jeg ikke bare helt uimotståelig da?"
Lillejenta utforsker matmors fot!:)
Nadina er en kjempeflink kattemamma, og hun elsker de fire små rabagastene sine over alt på denne jord!:)
Nå har kattungene begynt å lekesloss med hverandre!:) De er kjempemorsomme nå!:)
To av kattungene lekesloss!:) 
23.12.2011 begynte vi å gi kattungene babygrøt. Det gikk over all forventning. Vi måtte gi dem litt på fingrene våre før de forstod at de kunne spise av fatet. Kattemamma Nadina kvalitetssikret om det var spiselig, og det var det!:) 
To av kattungene spiser babygrøt for første gang!:)
De to andre kattungene spiser også babygrøt for første gang. Resultatet er at to av kattungene har skjønt at også tørrfór er kjempegodt!:) 
25.12.2011 flyttet kattmamma Nadina kattungene sine ut fra fødekassen, og hvem sin seng tok de? Jo matmor sin seng!:) Her sover kattungene!:)
Dios og Demitriz!:)
Dixie Rose og Decenta!:)
Kattungene koser seg og slapper av!:) 
To av kattungene lekesloss, mens Dioz jager halen til broren sin!:)

NYE BILDER AV KATTUNGENE 3 UKER!:)

Dagene og ukene går, og kattungene vokser. De legger godt på seg alle fire!:)


Hver dag lærer kattungene noe nytt, og de blir mer og mer bevisste!:)


Hver gang vi kommer inn på rommet hvor fødekassen står titter kattungene ut på oss, og de har kjempelyst til å ut for å utforske den store verden!:)


14.12.2011 ble kattungene 3 uker gamle. De leker, utforsker, lekesloss med hverandre, og sloss litt med mamma Nadina, men mamma Nadina er streng og tukter dem når hun synes de har fortjent det.


16.12.2011 fant vi ut at kattungene skulle få lov til å komme ut på et pledd på gulvet. Det syntes kattungene var kjempespennedne!:) Kattemamma Nadina passet på ungene sine slik at de ikke skulle gå for langt. Kattungene selv syntes det var kjempespennedne å utforske den store verden utenfor fødekassen!:)Decenta ute på en oppdagelsesferd!:)Tre av kattungene på oppdagelsesferd i den "store" verden utenfor fødekassen!:)To av kattungene på oppdagelsesferd!:)I dag 18.12.2011 greide den ene hannkatten som heter for Dioz å komme seg ut fra fødekassen på egen hånd. Han fant ut at teknikken var først å få overkroppen over kanten på fødekassen, og deretter bakkroppen.Vips var han ute. Jeg la ham tilbake i fødekassen igjen hvor Nadina lå og ammet de tre andre. Spøsrmålet er likevel når skjer dette igjen?

Ellers har jeg oppdatert hjemmesiden for (N) Hakrilas Abyssineroppdrett. D-kullet har fått seg en billedside, utstillingsresultat for 2011 og bilder som er tatt på utstillinger i 2011 er også oppdatert!:) Ta gjerne en titt på: http://www.hakrilas.no

NYE BILDER AV KATTUNGENE 16 OG 17 DAGER GAMLE!:)

09.12.2011 var kattungene til Nadina 16 dager gamle!:) De er kjempesøte, og til å spise opp!:)


Kattungene er blitt mye mere aktive i fødekassen. De leker, lekesloss, erter mamma Nadina, sover og spiser. Alle fire kattungene er nå over 300 gram!:)


"Titt, titt! er vi ikke søte da?":)


Nå er det vel spørsmål om dager før den første kattungen i kullet vet hvordan han eller hun skal komme seg ut av fødekassen for å oppsøke den store verden, og da vil vel kattemamma Nadina få mer enn nok arbeid å gjøre!:) 10.12.2011 var kattungene 17 dager gamle!:)


Nadina og kattungene hennes i fødekassen!:)

NYE BILDER AV KATTUNGENE!:)

På dette bildet som ble tatt 29.11.2011 er kattene 6 dager gamle. Den første kattungen begynte å åpne øynene sine da han var 5 dager gammel.På dette bildet som ble tatt 30.11.2011 er kattungene 1 uke gamle, og de lærer noe nytt hver dag. Det er kjempegøy å følge utviklingen til en kattunge!:) Her er to av kattungene i fødekassen!:)

Bildet er tatt 01.12.2011, og kattungene er 8 dager gamle. De er noen matvrak alle fire, og vekten er godt over 200 gram på alle sammen!:)


Tre av kattungene i fødekassen!:) Den fjerde ligger under de tre, og han vises ikke på bildet.


Sjekk denne sovestillingen her da! Avslappet kan vi vel si?


Mamma Nadina er en kjempeflink kattemamma, og hun elsker kattungene sine over alt på denne jord!:)

ENDELIG ER VENTETIDEN OVER, OG 4 NYFØDTE KATTUNGER BLE FØDT 23.11.2011!:)

Tidlig i går morgest 23.11.2011 merket jeg at noe var på gang med Nadina. Slimproppen gikk kl.13.55, og første kattunge (en viltfarget hannkatt) kom til verden kl.15.43!:)


Den førstefødte veide 84 gram da han kom til verden.


Kl.16.43 kom nr. 2 til verden!:)


Han veide 102 gram da han ble født!:)


Kl.17.22 kom nr.3 til verden!:)


Hun veide 88 gram da hun ble født!:)


Vel.... Vi var forberedt på at det var tre kattunger siden ultralyden viste dette, men da vi oppdaget at det sparket i magen til Nadina etter nr.3 var født skjønte vi at det var en kattunge til på gang!:) Nr.4 ble født kl.18.17, og veide 90 gram!:)


Her ligger alle fire og drikker melk fra mamma Nadina!:)


Her er en liten video, og her er de søte små kattungene til Nadina noen timer gamle!:) De hang seg fort på puppen til mamma Nadina!:)
Alle kattungene er viltfarget som sin mor. I kullet er det to hannkatter og to hunnkatter!:) Navnene på kattungene er: Dimitriz, Diaz, Dixie Rose og Decenta.
Mamma Nadina har ikke forlatt babyene sine etter de ble født, og hun holder nå på å bli kjent med dem. Jeg kommer tilbake med flere bilder av kattungene etter hvert!:)

BILDER AV VÅRE KJEMPEHERLIGE KATTER, OG VIDEOOPPTAK AV ULTRALYD AV NADINA 19.10.2011!:)

Godpusen vår Svartfot huspus koser seg og slapper av på plassen sin i sofaen vår!:)

 

Svartfot synes det er kjempegodt å få kose seg i fanget vårt. Her har han okupert matfar sitt fang!:)

 

Det som kjennetegner abyssinere er at de elsker å sitte på skuldrene. Her Aros på skulderen til matfar. Derfra har han god oversikt over det som skjer, og kan følge med når matfar lager mat!:)

 

Godpusen vår Aros på sin utsiktsplass på toppen av kjøleskapet. Der sitter han nesten hver gang vi lager mat på kjøkkenet!:)

 

Denne stolen er godpusen vår Corvette sin faste liggeplass!:)

 

Corvette koser seg og slapper av i stolen sin!:)

 

Godpusen vår Blondie har oversikt fra toppen av bokhyllen!:)

 

Sjekk den sovestillingen her da! Det hører med til historien at vi fyrte i ovnen da Blondie lå slik!:)

 


19.10.2011 var jeg med Nadina til veterinæren. Vi tok ultralyd av henne for å se hvor mange kattunger Nadina venter. Ultarlyden viste 3 kattunger!:) Nadina har termin nå i disse dager, og kan føde når som helst!:) Her venter vi i spenning!:)

Godpusen vår Nadina!:)


Nadina slapper av og koser seg!:)

BILDER FRA SUNNMØRSKATTEN SIN UTSTILLING 03.09 - 04.09.2011!:)

03.09 - 04.09.2011 deltok jeg med to av kattene våre på Sunnmørskatten sin utstilling i Sulahallen litt utenfor Ålesund!:)
Jeg hadde med meg Nadina og Svartfot. Her er Nadina i utstillingsburet hun hadde!:) Nadina elsker å få oppmerksomhet av publikum når hun er på utstilling, og hun prøver alt hun kan for å få oppmerksomhet fra forbipasserende publikummere!:)
Nadina slaper av i utstillingsburet sitt!:)
Svartfot huspus var også med på utstillingen!:)
Svartfot slapper av i utstillingsburet han hadde!:)
Svartfot koser seg i utstillingsburet sitt!:)
Nadina til sin grunnbedømmelse hos dommer Donatella Mastrangelo.
Donatella Mastrangelo er en kjempeflink dommer, og hun tar seg god tid til kattene når hun bedømmer dem. Her koser hun med Nadina, og Nadina syntes det var kjempeherlig!:)
Nadina fikk kjempeflott kritikk av dommerne både lørdag 03.09 og søndag 04.09.2011. Hun hadde en konkurrent om sitt cert, og fikk sine cert begge dagene!:)
Nadina på dommerbordet til sin grunnbedømmelse!:)
Nadina til sin grunnbedømmelse.
Siden det var fire fertile viltfargete abyssinerhunnkatter ble det konkurranse om BiV (best i farge). Det må være minst 3 fertile katter i samme farge for å oppnå BiV.
Nadina ble BiV både lørdag 03.09 og søndag 04.09.2011!:)
Svartfot huspus til sin grunnbedømmelse!
Det gikk ikke lang tid før Svartfot oppdaget at det stod en blomsterdekorasjon som pynt på dommerbordet til dommeren. Han kastet seg ivrig over blomsten for å smake på den!:)
Svartfot fikk kjempefin dommerkritikk av dommerne både lørdag 03.09 og søndag 04.09.2011!:)
"Blomster i skte!"
"Nam, nam!:P Blomster er kjempegodt!":)
Svartfot ble nr.2 av 3 korthårs huskatter begge utstillingsdagene!:)
Her er huspusen Tito. Han ble nr.3 lørdag 03.09, og nr.1 søndag 04.09.2011 av korthårs huskatter som deltok på utstillingen.
Min klubbvenninne med sin burumeserhunnkatt Embla. Embla ble NOM (dommerens beste) til panelet begge dagene, og Embla ble også BiS (best in show) lørdag 03.09 og søndag 04.09.2011!:)
Siameseren Bheet Jolokia til sin grunnbedømmelse hos dommer Donatella Mastrangelo!:) Også Bheet Jolokia fikk kos fra dommeren.
Burumeserhannkatten Lancelot koser seg på dommerbordet under panelet søndag 04.09.2011!:)
Siameseren Bheet Jolokia på bordet under panelet!:)
Se på de kjempefine sløyfene, men ser ingen katt for bare sløyfer!:)
Utstillingsburet til Nadina med de kjempefine sløyfene som hun fikk på utstillingen!:)
Utstillingsburet til Svartfot!:)

BILDER FRA KKMN SIN UTSTILLING 09.07 - 10.07.2011!:)

09.07 - 10.07.2011 var det duket for KKMN sin utstilling i Charlottenlundhallen. Jeg hadde med Aros, Corvette, Blondie og Svartfot av våre katter!:) Her slapper Aros av i utstillingsburet sitt!:)


Corvette i utstillingsburet som hun delte med Blondie!:)


Blondie i utstillingsburet som hun delte med Corvette!:)


Corvette og Blondie i utstillingsburet de hadde!:)


Svartfot slapper av i utstillingsburet sitt!:)


Det er snart klar for grunnbedømming, og Solfrid sitter klar med Ingave's Quincy på fanget!:)


Aros på dommerbordet til sin grunnbedømmelse 09.07.2011!:)


Aros fikk kjempefin skryt av dommeren, men han fikk høre at han hadde "godt kjøkken hjemme", noe Aros selvsagt mener ikke stemmer!:)


Lørdag 09.07.2011 tok Aros sin GIP-tittel!:)


Blondie på dommerbordet til sin grunnbedømmelse 09.07.2011!:)


Blondie fikk også kjempefin skryt fra dommeren!:)


Lørdag 09.07.2011 fikk Blondie sitt 7. CAGPIB-cert!:)


Corvette på dommerbordet til sin grunnbedømmelse lørdag 09.07.2011!:)


Corvette fikk også kjempefin skryt av dommeren, også hun fikk høre at hun hadde: "Good kitchen at home!":) Det er heller ikke Corvette helt enig i!:)


Lørdag 09.07.2011 fikk Corvette sitt 1. CAPS-cert!:)


Kjekkasen Timbuktu (far til vår Ingave's Nadina på dommerbordet til sin grunnbedømmelse!:)


Timbuktu under sin grunnbedømmelse!:)


Lille Ingave's Shakira deltok på utstilling for første gang!:)


Ingave's Shakira på dommerbordet under sin grunnbedømmelse!:) Søndag 10.07.2011 ble Shakira NOM (dommerens beste) til panelet!:)


Morris (barnebarnet til Aros og Corvette) til sin grunnbedømmelse lørdag 09.07.2011!:)


Morris til sin grunnbedømmelse hos dommeren!:)


Lørdag tok Morris sin Premier-tittel!:)


Mons (barnebarnet til Aros og Corvette) på dommerbordet til sin grunnbedømmelse lørdag 09.07.2011!:)


Mons har funnet ut at det er like så greit å legge seg ned på dommerbordet for å ta livet med ro!:)


Lørdag 09.07.2011 tok Mons sin Premier-tittel!:)


Min kjære mann med Corvette til utvelgelse av BiV. Corvette ble BiV (best i fargevariant) for kastrater både lørdag 09.07 og søndag 10.07.2011!:)


Solfrid med Quincy og Inger med Morris til utvelgelse av BiV lørdag 09.07.2011!:)


Agneta Rudberg med Johari Paper Tiger til utvelgelse av BiV for fertile katter!:)


Inger med lille Shakira til utvelgelse av BiV for fertile katter!:)


Kåre med Timbuktu til utvelgelse av BiV fertile katter. Timbuktu ble BiV (best i fargevariant) både lørdag 09.07 og søndag 10.07.2011!:)


Så var det klart for grunnbedømmelse av korthårs huskatter!:) Bjørn sitter med Blygen på fanget og venter på å få komme fram til grunnbedømmelse med Blygen!:)


Svartfot huspus til sin grunnbedømmelse hos dommeren 09.07.2011!:)


Svartfot fikk kjempefin kritikk av dommeren, og Svartfot elsker å få oppmerksomhet når han er på dommerbordet!:)


Lørdag 09.07.2011 ble Svartfot nr.2 av hannkatter i korthårsklassen for huskatter!:)


Blygen (som eies av Hilde og Bjørn i Trønderkatten) har gått rett til hjertet mitt!:) Her er Blygen på dommerbordet til sin grunnbedømmelse!:)


Blygen på dommerbordet til sin grunnbedømmelse!:)


Blygen ble nr.1 av hannkatter i korthårsklassen for huskatter!:)


Min kjære med Svartfot under nominasjonen!:)


Emil med huspusen Gråtass til nominering!:)


Min kjære mann med Corvette til nominering til panelet!:) Lørdag 09.07.2011 ble Corvette NOM (dommerens beste) til panel av kastrathunnkatter!:)


Corvette på bordet under panelet lørdag 09.07.2011!:)


Christine Skjæran i KKMN passet godt på Corvette at hun skulle føle seg trygg under panelet!:)


Corvette på bordet under panelet lørdag 09.07.2011!:)


Søndag 10.07.2011 var det en ny dag med nye muligheter!:) Aros på dommerbordet under sin grunnbedømmelse!:)


Aros fikk kjempefin kritikk av dommeren, og han fikk sitt første CAPS-cert!:)


Blondie på dommerbordet til sin grunnbedømmelse!:)


Blondie fikk kjempefin kritikk av dommeren. Hun fikk sitt 8.CAGPIB-cert, og hun ble NOM (dommerens beste til panelet) søndag 10.07.2011!:)


Corvette på dommerbordet under sin grunnbedømmelse 10.07.2011!:)


Corvette fikk kjempeifn kritikk av dommeren!:) Hun fikk sitt 2. CAPS-cert, og ble BiV (best i fargevariant) og NOM (dommerens beste) til panelet!:)


Svartfot på dommerbordet til dommer Karina Bjuran søndag 10.07.2011!:)


Svartfot storkoste seg på dommerbordet, og han ble kjempeivrig å snuse på en lavendel som stod som pynt på dommerbordet!:) Denne lavendelen begynte Svartfot å spise på!:)


Svartfot fikk kjempebra kritkkk av dommer Karina Bjuran, og han ble nr.2 av hannkattene i korthårs huskattklassen!:)


Kjekkassen Blygen på dommerbordet til sin grunnbedømmelse hos dommer Karina Bjuran!:)


Emil med huspusen Gråtass, og Bjørn med huspusen Blygen til nominering til panelet!:) Det var Gråtass som ble nr.1 av huskatter hannkatt i korthårsklassen!:)


Min kjære mann og Bjørn ivrig opptatt med jobbing i sekretæriatet!:)


Denne perseren er ferdigstelt og klar for panel!:)


Wenche i Trønderkatten med sin kjempefine burumeser!:)


Elsa og Anne Grete i Trønderkatten med ragdollkullet til Anne Grete!:)


Hvis dine haler henger ned, kan du ta dem å vifte med!:)


Johari Paper Tiger i utstillingsburet sitt!:)


Abylyx Frutti Divino slapper av i utstillingsburet sitt!:)


Mons (barnebarnet til Corvette og Aros) i utstillingsburet sitt!:)


Morris (barnebarnet til Corvette og Aros) i utstillingsburet sitt)!:)


Mons og Morris (barnebarna til Aros og Corvette) slapper av i utstillingsburet sitt!:)


Ingave's Quincy slapper av i hengekøya sin i utstillingsburet sitt!:)


"Oh sole mio..." Bildet av Timbuktu er tatt i det han gjesper!:)


Blondie på bordet under panelet 10.07.2011!:)


Blondie på bordet under panelet, og hun konkurrerte mot Corvette!:)


Corvette på boret under panelet søndag 10.07.2011!:)


Corvette ble enstemmig BiS (Best in show) over Blondie!:)


Denne kjempefine BiS-sløyfen fikk Corvette!:)


Utstillingsburet til Crovette og Blondie med de kjempefine sløyfene de fikk under helgas utstilling!:)


Utstillingsburet til Aros med de kjempefine sløyfene han fikk under helgas utstilling!:)


Utstillingsburet til Svartfot huspus!:)

STORSJØKATTEN SIN UTSTILLING I ØSTERSUND 30.04 - 01.05.2011!:)

30.04 - 01.05.2011 var det duket for Storsjøkatten sin utstilling i Østersund!:) Jeg hadde med med Aros, Blondie, Nadina og Abyssa (kullsøster til Aros) på utstillingen!:)


Her er Aros i utstillingsburet sitt!:)


Blondie slapper av i kattesengen i utstillingsburet!:)


Blondie i utstillingsburet!:)


Nadina og Blondie delte utstillingsbur, og småjentene går kjempefint sammen!:)


Nadina i utstillingsburet sitt!:)


Nadina følger som vanlig med på hva som foregår utenfor buret!:)


Abyssa (kullsøster til Aros) slapper av i utstillingsburet sitt!:)


Abyssa (kullsøster) til Aros i utstillingsburet hun hadde!:)


Noen fra Trønderkatten slapper av rundt et av bordene i utstillingshallen før utstillingen skulle begynne!:)


Micke med abyssinerhunnkatten Pearl i armene!:)


Nadina koser seg hos matfar før hun skulle frem til sin grunnbedømmelse!:)


To stk kosepuser!<3


Nadina på dommerbordet til sin grunnbedømmelse!:)


Nadina fikk kjempebra kritikk av dommerne begge dagene. Det var 3 konkurrenter om samme cert blandt viltfargete hunnkatter. Lørdag 30.04.2011 fikk Nadina sitt CAGCIB cert, og dermed Ex 1!:) Søndag ble Nadina Ex 3.


Abyssa på dommerbordet til sin grunnbedømmelse!:) Hun fikk kjempebra kritikk av dommerne begge dagene!:)


Lørdag 30.04.2011 tok Abyssa sin IP (internasjonal premier) tittel, og søndag 01.05.2011 fikk Abyssa sitt første CAGPIB cert!:)


Aros på dommerbordet til sin grunnbedømmelse, og han fikk også kjempefin kritikk av dommerne begge dagene!:)


Aros fikk sine to svenske CAGPIB cert som han trengte!:)


Blondie på bordet under sin grunnbedømmelse, og hun fikk også kjempebra kritikk av dommerne begge dagene!:)


Blondie fikk også to CAGPIB cert!:)


Ingrid, Marit, Stina og Åse sitter og venter på at bedømmelsen på burumeser skal begynne!:)


Huspusen Blygen (eiere: Hilde og Bjørn) var med på sin første utstilling. Han fylte 1 år lørdag 30.04.2011!:) Blygen fikk kjempefin kritikk av dommerne begge dagene!:)


Søndag 01.05.2011 ble Blygen beste hannkatt korthår i huskattklassen, og dermed NOM (dommerens beste) til panelet!:) Her er to stolte eiere med godpusen Blygen!:)


Nadina fremme til dommeren for utvelgelse av BiV (best i fargevariant). Lørdag 30.04.2011 ble Nadina BiV, og hun ble også NOM (dommerens beste) til panelet!:)


Nadina under panelet lørdag 30.04.2011!:)


Nadina under panelet lørdag 30.04.2011!:)


Utstillingsburet som Abyssa hadde med sløyfene hun fikk på utstillingen!:)


Ustillingsburet som Aros hadde på utstillingen med hans sløyfer som han fikk på utstillingen!:)


Ustillingsburet til Blondie og Nadina som de hadde på utstillingen med deres sløyfer som de fikk på utstillingen!:)


Utstillingsburet som Ingrid (i katteklubben jeg er med i) hadde til sin perser!:)

BILDER FRA TRØNDERKATTEN SIN UTSTILLING 16.04 - 17.04.2011!:)

16.04 - 17.04.2011 var det duket for Trønderkatten sin årlige palmehelgutstilling i Autronicahallen i Trondheim. Av kattene våre hadde jeg med: Aros, Corvette, Blondie, Nadina, Caspar (kun lørdag) og Svartfot!:) Her er Aros i utstillingsburet!:)


Aros i utstillingsburet!:)


Corvette i utstillingsburet!:)


Corvette i utstillingsburet!:)


Blondie i utstillingsburet!:)


Blondie i utstillingsburet!:)


Nadina i utstillingsburet!:)


Nadina i utstillingsburet!:)


Blondie og Nadina slapper av i utstillingsburet!:)


Svartfot i utstillingsburet!:)


Svartfot i utstillingsburet!:)


Abyssa (kullsøsteren til Aros) var også med på utstillingen!:) Her slapper Abyssa av i utstillingsburet hun hadde!:)


Fawndatteren til Aros fra Umeå i Sverige i utstillingsburet sitt!:)


Huspusen Missy deltok på utstilling for første gang. Her er hun i utstillingsburet sitt!:)


SC/HP Ingave's Giselle (kattemmamma til vår Nadina) var også med på utstillingen!:)


Den kjempefine scenen med de fine premiene!:)


16.04.2011 arrangerte vi i Aby- og somaliringen en uhøytidelig aby- og somalispesial som et ledd for å markedsføre abyssinere og somali, og i den forbindelse sponset Gomanbakeriet oss en lukket valnøtt. Her er den kjempefine kaken vi fikk!:) Den var kjempegod!:)


Anne Marit Helmersen i ferd med å åpne kaken. Et av bildene var hennes somalikatt!:)


Aros på dommerbordet til sin grunnbedømmelse!:)


Aros fikk fin kritikk av dommerne begge dagene!:)


Aros fikk sine to CAGPIB cert begge dagene!:)


Corvette på dommerbordet til sin grunnbedømmelse!:)


Corvette fikk også kjempefin kritikk av dommerne begge dagene!:)


Lørdag 16.04.2011 fikk Corvette sitt 8. CAGPIB cert, og søndag 17.04.2011 ble Corvette GIP (Grand International Premier)!:)


Blondie på dommerbordet til sin grunnbedømmelse!:)


Blondie fikk også kjempefin kritikk av dommerne begge dagene!:)


Blondie fikk sine to CAGPIB cert, og hun ble NOM (dommerens beste) til panelet begge dagene!:)


Nadina på dommerbordet til sin grunnbedømmelse!:)


Nadina fikk også kjempefin kritikk av dommerne begge dagene!:)


Lørdag 16.04.2011 fikk Nadina sitt 2 CAGCIB cert. Søndag 17.04.2011 fikk Nadina sitt 3. CAGCIB cert, og hun ble NOM (dommerens beste) til panelet!:)


Meg selv med Nadina etter hun ble NOM til panelet!:)


Sophie (datteren til Aros og Corvette var også med på utstillingen!:)


Sophie fikk kjempefin kritikk av dommerne begge dagene, og de beskre Sophie som ei lita prinsesse!:)Hun fikk sine to første CAC cert!:)


(N) Ringåens Mons (sønnen til Carlos) på dommerbordet til sin grunnbedømmelse!:)


Mons fikk kjempefin kritikk av dommerne begge dagne, og han tok sine to CAP cert!:)


(N) Ringåens Morris (den andre sønnen til Carlos) på dommerbordet til sin grunnbedømmelse!:)


Morris fikk også kjempefin kritikk av dommerne begge dagene, og han fikk sine to CAP cert!:)


Svartfot på dommerbordet til sin grunnbedømmelse!:)


Svartfot fikk kjempebra kritikk av dommerne begge dagene!:)


Svartfot ble nr.2 begge dager av korthår hannkatter i huskattklassen!:)


Huspusen Missy på dommerbordet til sin grunnbedømmelse!:)


Missy gjorde det kjempebra, og hun ble nr.1 av korthår hunnkatter i huskattklassen!:)


Blondie på bordet under panelet!:)


Blondie på bordet under panelet!:)


Blondie på bordet under panelet!:)


O'sis (Ingave's Knerten) sitter pent på bordet under panelet!:)


Nadina på bordet under panelet!:)


Nadina på bordet under panelet!:)


Assistenten viser frem Nadina for publikum!:)


Missy på bordet under panelet!:)


Missy på bordet under panelet!:)


Utstillingsburet som Aros og Corvette hadde under utstillingshelgen med de kjempefine sløyfene de fikk!:)


Utstillingsburet som Nadina og Blondie hadde under utstillingshelgen med de kjempefine sløyfene de fikk!:)


Ustillingsburet til Svartfot som han hadde under utstillingshelgen.

NYE BILDER AV VÅRE KJEMPEHERLIGE KATTER!:)

Svartfot koser seg og slapper av på plassen sin på kommoden!:)


Det er viktig å være ren og pen!:) Svartfot i gang med kattevasken sin!:)


Aros koser seg og slapper av på sofaen!:)


Aros slapper i sofaen av med pleddet som hodepute!:)


Aros og Nadina koser seg i senga vår!:)


Corvette koser seg og slapper av i senga vår!:)


Det beste Corvette vet er å ligge på dyna vår i senga!:)


Her har vi luksusdyret vårt Blondie!:) Hun laget seg et lite krypinn i sommerdynen min!:)


Blondie i en avslappet sovestilling!:)


Nadina vet også å kose seg kjempemasse!:) Her slapper hun av på pleddet vårt!:)


Sa du avslappet sovestilling. Det endte til slutt med at hun falt ned fra vinduskarmen!:)

NYE BILDER AV VÅRE KJEMPEHERLIGE KATTER!:)

Svartfot huspus koser seg på katteverandaen vår!:)

 

Svartfot slapper av på bokreolen!:)

 

To gode venner: Corvette og Svartfot huspus!:)

 

Aros koser seg på bokreolen!:)

 

Aros har kapret plassen i sengen!:)

 

Aros koser seg og slapper av i sofaen!:)

 

Corvette i et forsøk på å kvele en gjesp!:)

 

Corvette slapper av og koser seg i vinduskarmen!:)

 

"Hva gjør du nå, Mator?" Corvette er nysgjerrig på hva fotografen har i hendene!:)

 

Blondie har funnet plassen sin i godstolen!:)

 

Blondie er også som typsik abyssiner nysgjerrig på hva som foregår!:)

 

"Se så lang jeg er da!" Blondie slapper av i en nokså strak stilling!:)

 

Nadina koser seg i fanget til matfar!:)

 

Nadina sin tur og koser seg i sengen!:)

 

Nadina satte seg opp slik at jeg kunne ta bilde av henne!:) Dette gjør hun hver gang!:)

BILDER FRA DALÄLVSKATTEN SIN UTSTILLING I BORLÄNGE 25.09 - 26.09.2010!:)

25.09 - 26.09.2010 deltok jeg på Dalälvskatten sin utstilling i Borlänge i Sverige. Med meg hadde hadde jeg tre av kattene våre: Blodnie, Nadina og Corvette. Her er Nadina i utstillingsburet sitt!:)


Blondie i utstillingsburet!:)


Corvette koser seg i utstillingsburet sitt!:)


Corvette i utstillingsburet!:)


Corvette koser seg og slapper av i utstillingsburet sitt!:)


Blondie og Nadina i utstillingsburet de hadde under utstillingshelgen!:)


Blondie steller kjempegodt med Nadina!:)


Blondie og Nadina slapper av i utstillingsburet!:)


Corvette på dommerbordet til sin grunnbedømmelse hos dommer Glenn Sjöbom!:)


Corvette fikk kjempeflott kritikk av dommerne begge dagene. Lørdag 25.09.2010 fikk Corvette sitt CAGPIB cert. søndag 26.09.2010 fikk Nadina nok et CAGPIB cert, og hun ble også BiV (best i variant) for kastrerte viltfargete abyssinere!:)


Corvette vet å skru på sjarmen når hun er på utstilling!:)


Corvette er bestandig tålmodig og kjempeflink på dommerbordet når hun er på utstilling!:)


Blondie på dommerbordet under sin grunnbedømmelse hos dommer Lotte Borsch.


Blondie fikk også kjempebra kritikk av dommerne begge dagene!:) Lørdag 25.09.2010 ble Blondie IP. Søndag 26.09.2010 fikk Blondie sitt 1. CAGPIB cert!:)


Blondie er alltid kjempekosete på dommerbordet, og hun maler og koser seg!:)


Blondie på dommerbordet under sin grunnbedømmelse!:)


Nadina til sin grunnbedømmelse hos dommer Glenn Sjöbom.


Begge dagene fikk Nadina kjempeflott skryt av dommerne!:) Lørdag 25.09.2010 fikk Nadina sitt CACIB cert. Søndag 26.09.2010 ble Nadina IC, og hun ble også BiV!:)


Nadina passer på at dommer Glenn skriver det han skal på dommerseddelen!:)


Nadina ivrig opptatt med å fange en fjærleke som dommeren hadde!:)


Den kjempeflott maine coon hannkatten (Overzise) til May Kristin!:)


Overzise slapper av i utstillingsburet sitt.


Overzise til sin nominering.


Oversize til sin nominering.


Overzise ble NOM (dommerens beste) til panelet!:)


Overzise venter i panelburet for å få komme opp i panelet.


Dommer Marie Westerlund tar en titt på Overzise under panelet!:)


Utstillingsburet til Blondie og Nadina med ny burgardin som jeg sydde!:)


Utstillingsburet til Corvette med ny burgardin som jeg sydde.

NYE BILDER AV KATTENE VÅRE!:)

Kosegutten vår Aros slapper av!:)


Corvette koser seg i fanget til matfar!:)


Når Corvette er i skikkelig kosehumør skal hun kose med alt som finnes. Det være seg cd-stativ som stolbein!:)


Blondie koser seg og slapper av på yndlingsplassen sin på sofaryggen!:)


"Nå forstyrret du meg, matmor!:)


Nadina i "vet ikke hva hun skal gjøre" humør!:)


Hver gang vi reiser oss for å gå på kjøkkenet kommer Nadina løpende, for det kan jo tenkes at det er noe godt som skal lages, og kanskje hun vil få en smakebit!:)


Nadina i vinduskarmen på kjøkkenet, og hun passer på at ikke hun blir glemt når maten settes fram!:)


Nadina slapper av på magen til matfar!:)


Blondie og Nadina er bestevenner!:)

BILDER AV KATTENE VÅRE!:)

Svartfot koser seg ute på katteverandaen vår!:)


Svartfot slapper av på piaonet vårt!:)


Slaktet vårt Aors!:)


Hver gang vi går på kjøkkenet kommer Aros løpende, og han hopper opp på denne kattematbøtta. Der sitter han og venter på om det kanskje kan bli en godbit på ham!:)


To avslappede slakt: Aros og Blondie!:)


Corvette i full undersøkelse av øverkøya på campinghytten hvor vi bodde da vi var på katteutstilling i Kristiansund!:)


Corvette har funnet dronningplassen sin i øverkøya!:) Her er hun dronning!:)


Blondie koser seg også ute på katteverandaen!:)


Det beste Blondie vet er å legge seg under dynen!:) Her koser hun seg under dynen min!:)


Etter vi fikk flatskjerm TV har ingen av kattene våre prøvd å hoppe opp på TV'n for å gå der, men Nadina derimot har funnet ut at hun greier det kjempefint:) Den lille røveren vår Nadina med et farkblikk på fotografen, og hun vet at dette ikke er lov!:)


Nadina slapper av i solskinnet fra vinduet!:)


Nadina i sin undersøkelse av sengene på campinghytten der vi bodde i Kristiansund!:)


"Kanskje jeg får mat hvis jeg er god mot dørkarmen?"

VÅR YNGSTE ABYSSINER INGAVE'S NADINA 1 ÅR I DAG 17.08.2010!:)

Ingave's Nadina er født 17.08.2009!:) Her gir kattemamma Giselle Nadina en vask. Foto: Inger og Kåre Nave.


Ingaves Nadina 2 måneder gammel. Foto: Inger og Kåre Nave.


Nadina og Corvette koser seg på matfars fang!:)


Nadina koser seg i vinduskarmen!:)


Av våre katter er det kun Nadina som greier å ballansere på flatskjemstv'n vår!:)

(N) HAKRILAS AROS OG ABYSSA FYLLER 4 ÅR I DAG 15.08.2010!:) GRATULERER SÅ MYE MED DAGEN!:)

(N) Hakrilas Aros og (N) Hakrilas Abyssa ble født 15.08.2006!:) De var aller første kullet i oppdrettet mitt!:) I dag er de 4 år gamle, og begge to er kastrerte. Abyssa bor hos sin kjempeflotte familie her i Trondheim, og Aros bor hos oss!:) På dette bildet er Aros og Abyssa 7 dager gamle småtroll!:)


(N) Hakrilas Aros og (N) Hakrilas Abyssa 13 dager gamle!:)


Her er (N) Hakrilas Aros og (N) Hakrilas Abyssa litt over en måned gammel!:) Snakk om to sjarmtroll som visste hva de ville!:)


(N) Hakrilas Aros og (N) Hakrilas Abyssa litt over 2 måneder gamle. De visste kjempegodt å smelte hjertene til folk som kom på besøk!:)


(N) Hakrilas Aros og Abyssa litt over 3 måneder gamle!:) Bildet er tatt dagen før Abyssa flyttet til sitt ny hjem!:)

BILDER FRA VESTKYSTKATTEN SIN UTSTILLING I KRISTIANSUND 31.07 - 01.08.2010!:)

Lørdag 31.07 og søndag 01.08.2010 var det duket for Vestkystkatten sin utstilling i Kristiansund. Av våre katter hadde vi med Corvette, Blondie og Nadina!:) Her er Corvette i utstillingsburet!:)


Corvette i utstillingsburet sitt!:)


Corvette følger med på hva som skjer utenfor utstillingsburet. Det kan tenkes at noen kommer for å kose med henne, og det takker hun ikke nei til!:)


Selv våre firbente katter blir sultne av å være på utstilling en hel dag!


Nadina i utstillingsburet sitt!:)


På utstillinger er Nadina oppmreksomhetssyk, og hun elsker å få kos og oppmerksomhet fra forbipasserende publikummere!:)


Nadina i utstillingsburet sitt!:)


Nadina og Blondie delte bur sammen begge utstillingsdagene, og det gikk kjempebra!:)


Blondie og Nadina i utstillingsburet de hadde!:)


Kosejenta vår Blondie var med på utstillingen!:)


Lørdag 31.07.2010 fikk Blondie sitt 2.CAPIB cert, og dermed ble hun sperret fra å delta på utstillingen på søndag 01.08.2010. Hun var med som selskapskatt, og slappet av i buret hele dagen!:)


Blondie slapper av i kattesengen i utstillingsburet!:)


Blondie litt nysgjerrig på hva som foregikk utenfor buret, og hun satte kjempestor pris på å få oppmerksomhet!:)


Blondie i utstillingsburet!:)


Corvette på dommerbordet til sin grunnbedømmelse!:)


Corvette fikk kjempeflott skryt av dommerne begge dagene på utstillingen. Lørdag 31.07.2010 tok Corvette sitt 2. CAGPIB cert, og søndag 01.08.2010 tok Corvette sitt 3. CAGPIB cert!:)


Dommer Thea Friskovec tok seg kjempegod tid når hun dømte kattene hun hadde på utstillingen, og hun hadde en kjempeflott kommunikasjon med kattene!:)


Corvette under sin grunnbedømmelse hos dommer Thea Friskovec!:)


Corvette under sin grunnbedømmelse hos dommer Thea Friskovec!:)


Thea lot seg også sjarmere av Corvette sin kjempeherlige personlighet!:)


Corvette vet å skru på sjarmen når hun er på utstillinger!:)


Corvette ble NOM (dommerens beste) til panelet både lørdag 31.07 og søndag 01.08.2010!:)


Nadina på dommerbordet til sin grunnbedømmelse!:)


Lørdag 31.07.2010 ble Nadina Champion, og søndag 01.08.2010 tok Nadina sitt første CACIB cert!:) Det var en kjempefin devon rex hunnkatt som ble NOM (dommerens beste) til panelet.


Nadina på dommerbordet til sin grunnbedømmelse!:)


Dommer Thea Friskovec lekte masse med Nadina med en fjærleke, og jeg skal hilse å si at Nadina var med på leken!:)


Nadina sjarmerte Thea Friskovec i senk!:)


Nadina ivrig opptatt med å fange fjærleken som dommeren hadde!:)


Nadina på dommerbordet under sin grunnbedømmelse!:) Hun fikk kjempemasse skryt av dommerne begge dagene, men trenger å få litt mer kjøtt på kroppen, og hun må bli litt mere bredere i kinnene. Det vil forhåpentligvis komme den dagen hun får et kull.


Burmeserhunnkatten Pepper på dommerbordet. Stina i KKMN er eier til denne katten.


Pepper sjarmerte dommeren med sitt kjempeskjønne vesen!:)


I utstillingsburet sitt hadde Corvette og Blondie en "Karinamus". Det er en strikket mus med forferdelig lukt. Nadina begynte å gå besjerk med denne musa.


Nadina på jakt etter "Karinamusen".


Musejeger Nadina!:)


Nadina hadde bestemt seg at musa skulle parteres!:)


NO Secretocats Ascot Ace (også kalt Maskot hos sin nye eier Silje) i utstillingsburet sitt!:)


Maskot litt oppmerksomhetssyk i utstillingsburet sitt.


Kosegutten Maskot!:)


Cornish Rex hannkatten Jojje i utstillingsburet.


Corvette venter i buret sitt før panelet skulle starte. I det ene buret ved siden av Corvette sitter burmeser hannkatten Burre og venter, og i det andre buret ved siden av Corvette venter somali hannkatten Fransico.


Corvette venter i buret på å få komme opp til panelet.


Kjekkasen burmeser hannkatten Lynx.


Christine Skjæran fra KKMN gjorde en kjempefin jobb som assistent.


Christine er en kjempelykkelig eier da maine coon hannkatten hennes Kaiser ble SC (Supreme Champion)!:)


Corvette ble NOM (dommerens beste til panelet både lørdag 31.07 og søndag 01.08.2010!:)


Corvette på bordet under panelet.


Corvette på bordet under panelet.


Corvette på bordet under panelet.


Corvette møtte de samme konkurrentene begge dagene. Hun konkurrerte mot en burmeser hunnkatt og en devon rex hunnkatt. Lørdag 31.07.2010 fikk burmeserhunnkatten en stemme og devon rex hunnkatten resten av stemmene. Søndag 01.08.2010 fikk Corvette en stemme, og devon rex hunnkatten resten av stemmene!:)


Dommer Thea Friskovec tar en titt på Corvette under panelet.

BILDER FRA KKMN SIN UTSTILLING I CHARLOTTENLUNDHALLEN 03.07 - 04.07.2010!:)

03.07 - 04.07.2010 deltok jeg med fire av våre katter på KKMN sin utstilling i Charlottenlundhallen!:) Aros var selvfølgelig med på utstillingen!:)


Aros i utstillingsburet sitt!:)


Corvette var også med på utstillingen!:)


Corvette slapper av i utstillingsburet sitt!:)


"Ha, ha, ha!:) Den vitsen du fortalte der var kjempemorsom!:)" Nadina i et digert gjesp!:)


Nadina i utstillingsburet sitt!:)


Carlos var også med på utstillingen!:)


Carlos i utstillingsburet!:)


(N) Ororina's Felicia var med på utstillingen.


Felicia slapper av i utstillingburet!:)


Carlos slapper av på fanget til matmor!:)


Kosegutten Carlos i fanget til matmor!:)


Corvette fikk kjempebra kritikk av dommerne begge dagene. Lørdag 03.07.2010 ble Corvette Ex 2, og søndag 04.07.2010 fikk Corvette sitt 1. CAGPIB cert!:)


Corvette vet å vise seg fram når hun er på dommerbordet, og hun elsker å få kos og oppmerksomhet!:)


Corvette på dommerbordet under sin grunnbedømmelse!:)


(N) Ororina's Felicia på dommerbordet til sin grunnbedømmelse. Lørdag 03.07.2010 fikk Felicia sitt CAGPIB cert, og søndag 04.07.2010 ble Felicia Ex 2.


Bilde av Corvette mens hun venter på avgjørelsen om hvem som skulle få certet.


Carlos på dommerbordet til sin grunnbedømmelse.


Lørdag 03.07.2010 tok Carlos sitt 1. CAP cert, og søndag 04.07.2010 tok Carlos sitt 2.CAP cert.


Nadina er nå 10 1/2 måned gammel, og hun konkurrerte for første gang i voksenklassen. Her er Nadna på dommerbordet under sin grunnbedømmelse.


Nadina fikk kjempeflott kritikk av dommerne begge dagene. Lørdag 03.07.2010 tok Nadina sitt 1. CAC cert, og søndag 04.07.2010 tok Nadina sitt 2. CAC cert!:) Totalinntrykket til dommeren om Nadina var et hjerte!:)


Nadina er kjempeflink på dommerbordet, og hun viser seg godt fram for dommeren!:)


Aros på dommerbordet til sin grunnbedømmelse. Aros er blitt mye flinkere til å vise seg fram på dommerbordet, og han elsker å få kos når han er på dommerbordet!:)


Lørdag 03.07.2010 fikk Aros sitt 1. CAGPIB cert, og søndag 04.07.2010 fikk Aros sitt 2. CAGPIB cert!:)


Aros på dommerbordet til sin grunnbedømmelse!:)


Været var kjempebra, og flere gikk ut utenfor hallen og koste seg. Her slapper Elsa og Anne Grete av på pleddet på plenen utenfor utstillingshallen.


Trodde jeg var på en katteutstilling jeg da!:)


Eller kanskje det er en ny måte å skaffe en barnevakt på?


I hvert fall likte lille Oda oppmerksomheten fra oss når vi tok bilder av henne!:)


Anne Grete og meg selv på utstillingen.


Utstillingsburet til Aros.


Utstillingsburet til Corvette.


Utstillingsburet til Nadina.

BILDER AV KATTENE VÅRE!:) GLEDER MEG TIL KATTEUTSTILLING I HELGEN!:)

Svartfot huspus koser seg i fanget på matfar!:)


Svartfot huspus koser seg ute på katteverandaen vår!:) Det er kjempedeilig å slappe av når det er godt og varmt ute.


Aros slapper av.


Aros koser seg også ute på katteverandaen!:)


Corvette synes også det er kjempegodt å være ute når været er fint!:)


Corvette sin yndlingsplass å sove er i senga vår!:)


Blondie lurer på om det er noe mat å få snart.


Blondie koser seg også ute på katteverandaen når været er bra!:)


Nadina blir 11 måneder 17.juli. Her slapper hun av i sengen.


Nadina koser seg i sengen!:)I morgen lørdag 03.07 og søndag 04.07.2010 er det katteutstilling. Den arrangeres av KKMN (Katteklubben Midt-Norge). Jeg gleder meg kjempemasse til utstillingen. Vi i katteklubben jeg selv er med i og KKMN samarbeider ofte og hjelper hverandre når det trengs. KKMN sine medlemmer er kjempeflinke til å hjelpe vår klubb, og vi prøver å stille opp for å hjelpe KKMN når de skal ha utstilling!:)

Jeg skal ha med meg Aros, Corvette, Carlos og Nadina. Blondie er fremdeles sperret, fordi hun må ha svensk cert til å bli IP, og dessuten må hun sjekke tennene sine før hun kan stilles. Blondie får en utstillingspause frem til 2011. Svartfot er ikke i utstillingscondition for tiden. Han røyter fryktelig, og det trekker ned når det gjelder huskattklassen. Siden det er sommer røyter han mere enn ellers.

Aros og Corvette begynner i ny klasse (klasse 6), Carlos begynner i åpen klasse 10 nå og Nadina begynner å konkurrere i åpen klasse 9 om cert. Det skal bli spennende. Hun er en tenåring, og langt i fra ferdig utviklet. Det skal bli spennedne å høre hva dommerne har å si om henne!:)

Jeg gleder meg kjempemasse til utstillingen!:) Selv skal jeg være veterinærassistent lørdag og søndag morgen. Det vil si at jeg sjekker vaksinasjonsattester og hørselattester til hvite katter, og jeg tørker av bordene før neste katt blir satt på veterinærbordet.

I kveld skal jeg gå over pelsen til kattene med en gummibørste og en semsketskinnklut, og kattene skal få litt balsam i pelsen. I morgen tidlig er det bare å bruke semsketskinnkluten for å få vekk løspels, og til slutt ha i ørlite silkeolje i pelsen deres.

Det skal bli kjempekoselig å treffe igjen flere av mine rasekattvenninner fra Norge og Sverige!:) Etter noen år i rasekattmiljøet er jeg blitt kjent med mange kjempekoselige kattemennesker som jeg setter kjempestor pris på!:) Dere vet hvem dere er!

Jeg kommer til å oppdatere bloggen min over helgen med bilder fra utstillingen når jeg har fått redigert bildene mine ferdig!:)

I ettermiddag skal jeg i vei å hjelpe til med å rigge litt bur før morgendagen. Med det samme får vi også henge opp burpyntene våre. Det er greit med alt som er unnagjort slik at jeg slipper å stresse med det i morgen tidlig!

Da gjenstår det å se hvordan helgens utstilling går for våre firbente!:)

(N) HAKRILAS CARLOS SANTANA OG S*SKYTTENS NICOLE (MIRA) BLE FORELDRE TIL TRE KATTUNGER 14.05.2010!:)

Her er vår abyssinerhannkatt (N) Hakrilas Carlos Santana som vi har på fór til noen som bor ca. 1 1/2 times kjøretur fra oss.


27.04.2010 ble Carlos 1 år gammel!:) Han har et kjempegodt gemytt, og elsker å få kos fra alle mennesker!:)


Carlos koser seg ute i selen sin!:)Foto: Inger Kristine Grøtli14.05.2010 ble Carlos Santana (abyssinerhannkatten vår) far til 3 kattunger. Alle er hannkatter, og det er to viltfargete hannkatter og en blå hannkatt. Fødselen til Mira gikk problemfritt, og tre kjempesøte "sperreballonger" så dagens lys!:) Kattemor Mira er en kjempeflink kattemamma som tar godt vare på kattungene sine. Hun har mer enn nok melk, og kattungene har lagt kjempefint på seg. De veier nå over 200 gram alle 3!:) Under ser dere noen bilder av kattungne som ble tatt på torsdag 20.05.2010!:) Bildene har jeg fått tilsendt av hun som har Carlos på fór (Inger Kristine Grøtli).

De to viltfargete hannkattene i fødekassen!:)


Alle tre kattungene til Carlos og Mira i fødekassen.


Lille Blå slekter på sin kjære morfar Aros og sin pappa Carlos når det gjelder denne liggestillingen!:)

NYE BILDER AV KATTENE VÅRE!:)

Huspusen vår Svartfot koser seg på katteverandaen vår!:)


Som eldste katt i huset har han tatt godstolen på katteverandaen for å slappe av i!:)


Hvis vi går på kjøkkenet for å ordne i stand mat til oss selv, kommer 4 abyssinere som noen prosjektil. De vet at de ikke har lov til å være på kjøkkenbenken, men Aros vet råd. Han hopper opp på en kommode vi har stående på kjøkkenet, og opp på boksen med tørrfór!:)


Aros følger med om det kanskje kan komme en ørliten godbit!:)


Vår viltfargete abyssinerhunnkatt Ariel Corvette sitter pent i døråpningen inn til kjøkkenet på om kanskje matmor eller matfar har tenkt til å gi henne en liten godbit!:)


Ariel Corvette posserer kjempefint for fotografen!:)


Blondie har inntatt kommoden på kjøkkenet, og der følger hun med på om godbiten kan komme!:)


"Kommer det noe godt til oss nå da?" Blondie på kommoden!:)


(N) Hakrilas Carlos Santana er nå 1 år gammel. Han bor hos en fórvertfamilie ca. 1 1/2 time kjøretur fra Trondheim. Her er Carlos ute i sele, og han syntes det var kjempegodt!:)


Carlos koser seg ute i sela si!:)


Nadina pønsker på om hun skal hoppe opp å fange snora på kameraet som henger så fristende til!:)


Buksebeinet til matfar egner seg kjempebra som klatrestativ!:)


Vi har en fjærleke som kattene våre elsker å leke med, og Nadina blir helt vill når vi finner frem den!:) Her sitter hun klar til å angripe fjærleken!:)


"Deg skal jeg klare å fange!" Nadina sitter på allerten til å angripe fjærleken!:)


Nadina i angrepsmodus!:)

BILDER FRA STORSJÖKATTEN SIN UTSTILLING I ÖSTERSTUND 01.05 - 02.05.2010!:)

01.05-02.05.2010 var det duket for Storsjökatten sin utstilling i Östersund!:) Vi hadde med oss 3 av kattene våre: Aros, Corvette og Nadina!:) Her er Aros i utstillingsburet sitt!:)


Corvette slapper av i utstillingsburet!:)


Nadina i utstillingsburet!:)


Nadina i utstillingsburet!:)


Nadina slapper av i utstillingsburet!:) Lørdag 01.05.2010 ble Nadina Ex 1, og hun fikk kjempebra kritikk av dommeren!:)


Nadina og Corvette i utstillingsburet!:)


En kjempefin sphynx under panelet lørdag 01.05.2010!:)


Både Aros og Corvette ble NOM (dommerens beste) til panelet lørdag 01.05.2010!:)


Aros slapper av i panelburet før han skulle opp i panelet!:) Lørdag 01.05.2010 fikk Aros sitt 2. CAPIB cert, og han fikk kjempeflott bedømmelse av dommeren!:)


Corvette i panelburet før hun skulle opp i panelet. Lørdag tok Corvette sitt 2. CAPIB cert, og hun fikk også kjempebra kritikk av dommeren som dømte henne!:)


Corvette under panelet lørdag 01.05.2010!:)


Corvette under panelet!:)


Corvette under panelet!:)


Aros under panelet lørdag 01.05.2010! Aros ble BiS (best in show) lørdag 01.05.2010!:) Dette var hans 1. BiS, og den kom så overraskende!:)


Pynt oppe på utstillingsburene!:)


Søndag 02.05.2010 var det en ny utstillingsdag, og nye muligheter!:) Her er Aros i utstillingsburet sitt!:)


Corvette i ustillingsburet!:)


Nadina slapper av i utstillingsburet!:)


Corvette til sin grunnbedømmelse hos dommer Stephe Bruin.


Corvette på bordet under sin grunnbedømmelse søndag 02.05.2010!:)


Søndag 02.05.2010 fikk Corvette sin IP (international premier) tittel!:) Hun ble også NOM (dommerens beste) til panelet!:)


Corvette fikk kjempeflott kritikk, og jeg var kjempefornøyd!:)


Anna, Halvard og Nadina før Nadina skulle opp til sin grunnbedømmelse.


Nadina til sin grunnbedømmelse hos dommer Stephe Bruin!:)


Nadina til sin grunnbedømmelse søndag 02.05.2010!:)


Nadina fikk kjempeflott kritikk av dommeren, og jeg er kjempefornøyd!:)


Nadina fant ut at hun skulle utforske en fjærleke som lå på dommerbordet!:)


Nadina var kjempeivrig etter å finne ut hva dette var for noe!:)


Nadia ble Ex 1, og hun ble BIV (best i fargevariant)!:)


(N) Ororina's Noldus i utstillingsburet. Det er jo så mye interessant det som foregår på utsiden av buret!:)


(N) Ororina's Masai Mara i utstillingsburet!:)


To av Anne Marit Jerpstad sine abyssinerkattunger slapper av i utstillingsburet!:)


Corvette i panelburet før hun skulle opp i panelet søndag 02.05.2010!:)


Corvette i panelburet før hun skulle opp i panelet!:)


Aros fikk også kjempebra kritikk av dommeren søndag 02.05.2010, og han ble nok en gang NOM til panel. I tillegg ble Aros IP (international premier)!:) Her slapper Aros av i panelburet før han skulle opp i panelet!:)


Christine med sin sølvsomali Karlos som også var NOM til panelet søndag 02.05.2010!:) Karlos var konkurrenten til Aros i panelet søndag 02.05.2010.


Burumeserhunnkatten (Lady) tar livet het med ro i panelburet før hun skulle opp i panelet. Lady var konkurrerte mot Corvette i panelet, og det var Lady som ble BiS for kastrerte hunnkatter!:)


Burumeserkastraten Lynx i panelburet før han skulle opp i panelet søndag 02.05.2010!:) Det var han som ble BiS (best in show) for kastrerte hannkatter!:)


Aros under panelet søndag 02.05.2010!:)


Aros under panelet!:)


Aros under panelet!:)


Corvette under panelet søndag 02.05.2010!:)


Corvette under panelet!:)


Corvette under panelet!:)


Utstillingsburet til Nadina med de fine sløyfene hengende på buret!:)


Utstillingsburet til Aros og Corvette med de fine sløyfene hengende på buret, og BiS-pokalen til Aros oppe på buret!:)

NYE BILDER AV PUSENE VÅRE!:) KLAR FOR HELGENS KATTEUTSTILLING I ØSTERSUND!:)

Svartfot koser seg ute på katteverandaen!:)


Når det er godt vær og sol koser også Aros seg ute på katteverandaen!:)


Corvette koser seg på matfars fang!:)


Blonide koser seg også ute på katteverandaen!:)


Nadina i en meget avslappet stilling!:) Kanskje en smule fornærmet fordi vi trener henne til å gå med sele!:)Tenkte det var på tide med en ny oppdatering på bloggen min. Over ser dere noen nye bilder av kattene som både er tatt med mobiltelefonen og vanlig kamera!:)

Til helgen som kommer er det utstilling i Østersund, og jeg gleder meg som en unge til utstillingen!:) Jeg gleder meg til å treffe kjente og kjære rasekattvenner fra Norge og Sverige. Vi er mange fra katteklubben min som skal delta på utstillingen i Østersund. Lørdags kveld 01.05.2010 blir det felles middag i Østersund sentrum på en kinarestaurant for oss i klubben!:) Det blir kjempekoselig å gjøre noe sosialt sammen!:)

I Østersund skal vi bo på campingplassen, og det tar ca. 10 minutter å kjøre til utstillingslokalet.

Av våre katter er det Aros, Corvette og Nadina som skal være med!:) Hvis alt går etter planen kan Aros og Corvette bli IP (Internasjona Premier). Nadina stiller for siste gang i juniorklassen (kattunger 6 - 10 måneder). Neste utstilling begynner Nadina å konkurere om cert.

I kveld er det kloklipping som skal foregå. Vi har klippet klørne på alle abyene våre, og de er kjempeflinke når vi klipper klørne deres!:) Før utstillingen skal klørne klippes på kattene som er med på utstillingen!:) Vi har igjen en katt som vi skal bade nå etter nyhetene, og det er Nadina.

Det blir kjempekoselig med utstilling igjen!:) Venneparet vårt fra Umeå i Sverige kommer også til Østersund i helgen, men de skal ikke stille noen katt på utstillingen. De kommer kun for en helgetur, og for å treffe oss!:) Det blir kjempekoselig å treffe dem igjen!:) Vi har det alltid kjempekoselig sammen, og vi har samme type humor.

Bilder fra utstillingen vil komme når jeg har fått redigert dem!:)

BILDER FRA TRØNDERKATTEN SIN UTSTILLING 27.03 - 28.03.2010!:)

Kl.07.00 ble dørene åpnetinn til utstillingshallen.


Det første som skjer er at alle deltaknede katter må igjennom veterinærkontrollen.


Her blir alle katter grundig sjekket for om de har noen smittsomme sykdommer.


Etter veterinærkontrollen er det innsjekking, og utstillere får de nødvendige papirer som trengs.


Fanen til Trønderkatten!:)


NRR sin reklamevegg.


Foreningen for omplassering av dyr var til stede på utstillingen, og de hadde egen stand der.


Tombolaen med flotte premier.


Royal Canin sin stand som de hadde på utstillingen.


På åpningen av Trønderkatten sin utstilling, hadde Ingrid Kyrkjeide i klubben et morsomt stunt mot lederen i klubben. Hun fikk dommer Anne-Gro Edstrøm til å bedømme ham for kriteriene for bedømmelser i kategori 4!:) Konklusjonen var at han var i bra utstillingsform!:)


Scenen med de flotte premiene!:)


Scenen med de flotte premiene!:)


De kjempefine sløyfene som kattene får når de blir Ex 1 og tar tittel!:)


Med oss på utstillingen hadde vi Aros med oss.


Aros i utstillingsburet!:)


Corvette var også med på utstillingen!:)


Corvette og Nadina i utstillingsburet!:)


Nadina i utstillingsburet!:)


Vår avlshannkatt som vi har på fór var også med på utstillingen!:)


Carlos i utstillingsburet!:)


Carlos i utstillingsburet!:)


Caspar deltok også på utstillingen!:)


Caspar i utstillingsburet!:)


Caspar slapper av i utstillingsburet!:)


Så var det tid for bedømming!:) Her er det Aros som er oppe til
sin grunnbedømmelse hos dommer Sirpa Lindelöf.


Aros på dommerbordet under sin grunnbedømmelse!:)


Aros på dommerbordet under sin grunnbedømmelse.


Aros fikk bra kritikk av dommeren!:)


Lørdag 27.03.10 tok Aros sin Premier-tittel, og søndag 28.03.2010 fikk Aros sitt første CAPIB cert!:)


Carlos på dommerbordet til sin grunnbedømmelse hos dommer Alexey Shchukin.


Carlos på dommerbordet under sin grunnbedømmelse!:)


Carlos syntes alle luktene var kjempespennende!:)


Carlos fikk også bra kritikk begge dagene.


Lørdag 27.03.10 ble Carlos Ex 2, og søndag 28.03.10 tok Carlos sitt første CAC-cert!:)


Carlos var kjempeflink, og han taklet utstilling på en kjempebra måte!:)


Carlos sitter stalig på dommerbordet!:)
Carlos sitter staslig på dommerbordet!:)


Carlos snuser ivrig på dommerbordet!:)


Så var det Corvette sin tur til å entre dommerbordet!:)


Corvette på dommerbordet under sin grunnbedømmelse hos dommer
Alexey Shchukin.


Lørdag 27.03.10 tok Corvette sin Premier-tittel, og søndag 28.03.10 fikk Corvette sitt første CAPIB-cert!:)


Corvette fikk kjempebra kritikk av dommerne begge dagene!:)


Caspar fikk også kjempebra kritikk av dommerne begge dagene!:)


Lørdag 27.03.10 tok Caspar sin Premier-tittel, og søndag 28.03.10 fikk Caspar sitt første CAPIB-cert!:)


Caspar slapper av i utstillingsburet etter grunnbedømmelsen!:)


Så var det Nadina sin tur til å entre dommerbordet hos dommer Alexey Shchukin!:)


Nadina viste seg fra sin beste side på dommerbordet, og hun syntes luktene var kjempespennende!:)


Begge dagene fikk Nadina kjempeflott kritikk av dommerene!:)


Siden Nadina er 7 måneder gammel, er hun for ung til å konkurrere om cert. Hun konkurrrerer i "Juniorklassen" (kattunger 6 - 10 måneder), og der gis det kun ut Ex 1, Ex 2 osv.


Begge dagene fikk Nadina Ex 1, og dommerne var kjempeimponert over henne!:)


Nadina på dommerbordet under sin grunnbedømmelse!:)


Nadina er ivrig opptatt med å snuse på dufter som andre katter har satt igjen på dommerbordet!:)


Nadina sin grand onkel til sin grunnbedømmelse hos dommer Alexey Shchukin!:)


Det stod mellom O´sis og Nadina om BiV (best i fargevariant), og O´sis statt av med BiV!:)


May Kristin holder styr på utdeling av tittelsløyfene!:)


Karl Tore har malt ansiktet sitt med ansiktsmaling!:)


Caspar synes det er trygt på fanget til matmor!:)


Micke viser stolt frem Maine Coon hannkatten sin Vargtass!:) Vargtass er 1 1/2 år, og veier 8 kg!


Trønderkatten var så heldig å få besøk av Laila Vorvik!:) Det var hun som stiftet Trønderkatten i 1973!:)


Laial Vorvik fortalte litt om oppstarten av Trønderkatten!:)


Så var det tid for panel, og May Kristin og Hilde hadde ansvar for å dele ut kjempefine premier til vinnerkattene!:)


Siste post på programmet var panelet!:) Under panelet kåres kattene som blir BiS (best in show)!:)


Under panelet!:)


Under panelet!:)


Under panelet!:)


Under panelet!:)


Under panelet!:)


Under panelet!:)


Under panelet!:)


Leder i Trønderkatten (Terje Krogh) har siameser og orientaler selv. Her holder han en sort orientaler. Aner vi forelskelse i blikket eller?


Under panelet!:)


Under panelet!:)


Utstillingsbret til Aros, Corvette og Nadina med deres fine sløyfer hengende på buret!:)


Utstillingsburet til Carlos med hans fine sløyfe hengende på buret!:)


Utstillingsburet til Caspar med has fine sløyfer hengende på buret!:)

BILDER AV DE HERLIGE KATTENE VÅRE!:)

Kjekken vår Aros!:)


Corvette slapper av!:)


Vår eldste viltfargete abyssinerhunnkatt Ariel Corvette sitter staslig i vinduskarmen slik at fotografen kunne få ta et bilde av henne!:)


Ariel Corvette og lille Nadina koser seg på fanget til matfar!:)


"Hva er det du har der?" Nadina nysgjerrig på reimen på fotoapparatet!:)


Nadina i en avslappet stilling på armlenet på sofaen!:)

INGAVE'S NADINA!:)

Ingave's Nadina slapper av på armlenet på sofaen!:)


Trøtt ja!


Katter vet å finne seg svær så ukiropraktoriske sovestillinger!:)


Nadina er kjempetrøtt etter en lang dag med nye opplevelser!:)


Avslappet Nadina slapper av!:)Tre dager er gått siden Ingave's Nadina kom til oss, og tilpassingen til nytt hjem går bedre og bedre!:) Tirsdag 05.01.2010 var hun litt sjenert av seg, men hun ble mye tryggere på kvelden. Nadina fant seg en lur plass bak kråskapet på stua. Der kan små kattunger som Nadina komme seg inn og ut uten noe problem. Der trakk hun seg tilbake når hun følte for det. I løpet av kvelden ble Nadinamor mye tryggere, og kom fram fra "kattehjørnet" sitt!:) Hun begynte å leke med mannen min og meg, og var i 100 og full av spillopper heler kvelden.

Hittil har Nadina fått lov til å sove samme oss på soverommet. Det skal hun få lov til frem til hun blir 100% trygg på de andre kattene våre. Gjett om hun koser seg da? Hun finner fort veien opp i senga vår, legger seg under dynen og koser seg. Hun maler lykkelig da!:)

De første to dagene knurret hun bare våre katter passerte henne, men det er blitt mye bedre!:) I går

06.01.2010 var hun fremme hele dagen, og lå og observerte kattene våre på avstand, men de fikk ikke komme i nærheten av henne ennå. Da freste hun til dem!:) Kattene våre bryr seg ingenting om fresingen til nykommeren! Det virker som om de skjønner at hun er en kattunge. De ser på henne og tenker: "Ja, ja! Du er bare lita ennå, og har mye å lære om abyssinerlivet!":) Kattene våre har tatt kjempegodt i mot Nadina, og de ønsker gjerne å bli venner med henne.

Nadina har nærmet seg våre katter mer og mer nå siden hun kom til oss, men plutselig får hun for seg at hun skal være tøff, og frese!:) Fresing er uttrygghet, og det er ikke rart. Nadina har ingen kullsøsken. Hun ble revet opp fra det tygge kattemiljøet hvor hun vokste opp, kom til et fremmed hjem med fremmede lukter og katter og ikke minst oss tobente som er fremmede for henne. Katter er forskjellige som oss mennesker når det gjelder tilpassing. Noen katter trenger lengre tid enn andre å venne seg til sitt nye miljø!:) Vi må bare gi henne tid og ro til å bli trygg!

Nadina er et matvrak uten like, og hun spiser alt hun måtte komme over!:) Det være seg hvitost, kalkun, egg osv. Vi må virkelig passe på maten vår hvis ikke har Nadina spist den!:) I går kveld fikk kattene våre tunfisk, og det gikk ned på høykant hos alle sammen, og også hos Nadina!:)

Gjett om Nadina elsker å få kos fra oss tobente da? Hun maler høyt av lykke, og melkemasserer med labbene sine!:) Setter vi oss ned i sofaen går det ikke lang tid før Nadina også kommer for å få sin del av kosen!:) Hun er og blir en skikkelig kosepus de lux!:) En ting er sikkert! Nadina versetter kos kjempehøyt!:)

Hvis vi reiser oss for å gjøre noe f.eks på kjøkkenet skal vi være sikker på at vi har en viltfarget abyssinerhunnkatt ved navn Nadina i hælene!:) Hun følger etter oss som en hund!:)

Vi koser oss masse med Nadina, og de andre kattene våre er kjempesnille og har tatt i mot henne med åpne "labber"!:)

Siden Nadina er eneste fertile katt hos oss, vil jeg anta at hun blir dronningen selv i huset!:) Hos oss har Ariel Corvette vært dronningen over Blondie. Da Blondie ventet kattunger, var det hun som var på toppen av tronen. Nå har det jevnet seg ut.

Nadina tegner til å bli en kjempekosete og bestemt ung abyssinerfrøken som vet hva hun vil!:) Hun er en kjempeherlig pusejente som har gått gått til hjertene våre i likhet med de andre kattene våre!:) Hun har sin egen lille kjempeherlige personlighet i likehet med kvartetten vår!:)

ENDELIG ER (N) INGAVES NADINA KOMMET HJEM TIL OSS!:)

Endelig er dagen kommet, og vi kunne få lille Ingave's Nadina hjem til oss!:) Det er mye nytt å utforske i ett nytt hjem. Nadina utforsker kjøkkenvinduet. 


Nadina i en hvilepause på bordet!:)


Nadina slapper av på sofaryggen!:)


Lille tøffe Nadina på sofaen.


Nadina koser slapper av etter noen timer med utforsking av nytt hjem.Endelig var dagen dagen kommet. Den jeg har ventet på i flere måneder! Det var dagen for at lille Ingave's Nadina (vår nye abyssinerhun katt) skulle komme. Jeg stod opp kl.06.30, og kl.07.30 kjørte jeg inn på Værnes. Oppdretteren til Nadina kom med flyet kl.08.05! Flyet var noen minutter forsinket, men endelig kom de ut til ankomsthallen hvor jeg stod og ventet!:)

Nadina hadde vært rolig på hele på hele flyturen. Vi flyttet Nadina over i transportburet som jeg hadde med. Oppdretteren og jeg tok en kopp kaffe sammen før hun skulle ta toget nordover til familien sin.

Jeg kjørte hjem, og det var ikke så mye som et lite pip fra buret på tur hjem.

Vel hjemme lot jeg Nadina få være i transportburet sitt. Aros, Blondie og Corvette var nysgjerrige på hva jeg hadde kommet hjem med. Etter en stund fikk Nadina lov til å komme ut av transportburet sitt. Hun fant kattedoen og tørrfóret med en gang.Aros, Blondie og Corvette var nysgjerrige på lille Nadina. Nadina hadde halen rett i været, og gikk rundt på stua og kjøkkenet for å sette fra seg luktene sine. Så fikk hun øye på Svartfot huspus! Gjett om Nadina skvatt! Hun bråsnudde, og visste ikke helt hvor hun skulle gjøre av seg. For et syn når hun bråsnudde! Jeg måtte le for meg selv her!:)

Etter en stund ville Corvette og Blondie på soverommet for å slappe av. Det fikk de. Nå ligger de i senga og sover. Jeg har satt ut mat, vann og kattedo til dem der inne. Litt senere skal Det beste er å ta tilvenningen mellom Nadina og de andre kattene litt pø om pø. Nå er Nadina på stua sammen Svartfot og Aros. Hun knurrer litt når hun passerer guttene, men hun er ikke slett ikke sint.

Hun har slappet av litt nå, men nysgjerrigheten tar overhånd, og hun er nå på ny oppdagelsesferd i sitt nye hjem!:)

Tenk endelig har vi fått lillemor hjem til oss!:) I går kveld da jeg la meg var jeg kjempespent, og jeg gledet meg som et barn til Nadina skulle komme!:)

Dette var referatet fra de første timene med lille (N) Ingaves Nadina hjemme hos oss!:)

KATTEVISNING I FORBINDELSE MED KATTENS DAG, OG EN UKE IGJEN TIL KATTEUTSTILLING. DA FÅR JEG MØTE VÅR NYE ABYSSINERPRINSESSE NADI

Vår kommende nye viltfargete abyssinerfrøken Igave's Nadina. Hun blir Trønderkatt i løpet av desember 2009!:) Foto: Inger og Kåre Nave


Oppdretterne omtaler Nadina som en omsorgsfull katt!:) Hun er kjempesnill mot andre dyr!:) Foto: Inger og Kåre Nave


Vår kommende lilleprinsesse Ingave's Nadina!:) Foto: Inger og Kåre Nave


Nadina koser seg på skrivepulten!:) Best å hjelpe matmor og matfar med jobben!:) Foto: Inger og Kåre NaveNå er det bare en uke til jeg får treffe vår kommende nye abyssinerjente Nadina for første gang!:) Jeg er kjempespent, og jeg gleder meg kjempemasse!:)

Neste helg skal jeg på utstilling på Letlohallen på Dal ikke så langt fra Gardermoen!:) Oppdretterene til Nadina skal også delta på utstillingen med Nadina og faren til Nadina. Nadina stiller i ungdyrsklasse (kattunger fra 3 mnd - 6 mnd). Jeg gleder meg kjempemasse til å se vår nye lille prinsesse!:) Nadina kommer til oss i desember. Om to uker skal oppdretterene ta henne med seg på utstilling i Gøteborg. Det er viktig at hun får trening på å være på utstillinger nå når hun er ung.

Selv skal jeg ha med Aros, Corvette og sønnen deres Carlos!:) Aros og Corvette stiller for første i kastratklassen, og jeg er kjempespent på tilbakemeldinger dommerne gir dem. Jeg er kjempespent på hvordan Carlos takler utstilling. De som har ham på fór forteller at han er en kjempesosial katt som er tillitsfull til andre mennesker og dyr. Jeg er også spent på dommernes vurderinger av Carlos. Jeg gleder meg kjempemasse til årets juleutstilling på Dal!:) Denne juelutstillingen er kjempekoselig, og vi utstillere får julestemning av å være med på den utstillingen!:) Det er blitt en tradisjon for meg å reise dit nå. Første gang jeg deltok på Adelkatten sin juleutstilling var med lille Topsy i 2005.

I år skal jeg jobbe som assistent begge utstillingsdagene. Dagene på en utstilling kan bli lange og kjedelige. Da synes jeg det er deilig å kunne jobbe slik at jeg har noe å gjøre!:) Som assistent lærer jeg mye om de forskjellige rasekattene, og det er kjempeinteressant!:)

I morgen 27.11.2009 blir Carlos 8 måneder gammel. Tenk 8 måneder siden Lillegutt Carlos Santana ble født!:) Månedene har rast alt for fort av gårde!:)

I morgen ettermiddag er det badedag for Aros og Corvette. Abyssinere skal bades en uke før utstilling. Resten av uken skal de børstes med en gummibørste for å få av løspels. Det er kjempelett pelsstell i forhold til mange andre raser f.eks. persere.

Denne helgen går med til å være med på kattevisning på dyrebutikken "Hund som hobby" her i byen. Kattevisningen foregår forbindelse med Kattens dag. Katteklubben jeg er med i har satt opp utstilingsbur hvor vi hadde kattene våre i. Der har de deilig liggeunderlag, mat og vann. Det vanker også noen godbiter på pusene våre!:)

I dag var vi der fra kl.14.00 - 19.00. Kunder som var innom for å handle på butikken kom bort til oss som hadde med oss kattene våre, og vi fortalte dem om katterasen vi hadde. Flere ble faktisk interessert i å høre om de forskjellige rasene!:) I morgen lørdag 28.11 foregår kattevisningen fra kl.10.00 - 18.00. Det blir en lang dag, men koselig og sosialt!:) Bilder fra kattevisningsdagene kommer på bloggen min senere!:)

ØDIPUSKOMPLEKS?:)

(N) Hakrilas Carlos Santana er nå 7 1/2 måned gammel. Han må ha et ødipuskomples, for han elsker å ligge og "amme" bestevennen sin Mario. Vil tro det er dårlig med melk der gitt!:) Video: Inger Kristine Grøtli

BILDER FRA KATTEKLUBBEN MIDT-NORGE SIN UTSTILLING I CHARLOTTENLUNDHALLEN 18.07 - 19.07.2009!

18.07 - 19.07.2009 deltok vi med kattene våre på Katteklubben Midt-Norge sin utstilling i Charlottenlundhallen. Med oss hadde vi Aros, Blondie, Svartfot og Caspar:) Her er Aros og Blondie i utstillingsburet sitt:)


Blondie på utstillingen:)


Aros har lært av huspusen vår Svartfot at det er godt å slappe av opp i kattedoet:)


Caspar i utstillingsburet:)


Caspar i utstillingsburet:)


Svartfot i utstillingsburet:)


Svartfot i utstillingsburet:)


En av Norges største abyssineroppdrettere deltok også på utstillingen med sine katter. Her viser han frem to blå abyssinerkattunger:)


Venneparet vårt fra Umeå (Anna og Micke) kom også til Trondheim for å være med på utstillingen med sine katter. Her er deres viltfargete abyssinerhannkatt (N) Ingaves Knerten (O'sis).


Aros på dommerbordet til dommer Alexey under sin grunnbedømming.


Aros fikk flott bedømmelse begge dagene. Lørdag 18.07.09 fikk Aros siste og høyeste tittel en fertil katt kan oppnå. Han ble Supreme Champion (gmale Europa Champion), og søndag 19.07.09 fikk Aros HP (hederspris)!:)


Aros på dommerbordet til Karl Preiss:)


Våre to fawnfargete katter Aros og Blondie:)


Blondie på dommerbordet under sin grunnbeømming. Lørdag 18.07.09 ble Blondie Premier, og søndag 19.07.09 fikk Blondie sitt 1. CAPIB-cert.


Blondie på dommerbordet under sin grunnbedømming:)


Blondie på dommerbordet til dommer Karl Preiss.


Caspar slapper av på fanget før hans grunnbedømmelse.


Caspar på dommerbordet under sin grunnbedømmelse. Caspar fikk begge dagene sine CAP-cert, og han fikk flott kritikk av dommerne:)


Caspar på dommerbordet under sin grunnbeømmelse:)


Matfar med Caspar under utvelgelse av NOM til panelet:)


Svartfot var selvfølgelig med på utstillingen. Lørdag 18.07.09 ble Svartfot nr.1 av hannkattene i korthårs huskattklassen, og han ble NOM til panel:) Søndag 19.07.09 ble Svartfot nr.2.


Svartfot på dommerbordet under sin grunnbedømmelse:)


Langhårshuskatten Nissan i panelet.


Korhårshuskatten Silvia Pandora (hunnkatt) konkurrerte mot Svartfot i panelet om å ta BiS-tittelen lørdag 18.07.09.


Svartfot under panelet lørdag 18.07.09.


Anna passer godt på at Svartfot skal ha det bra:)


Lørdag 18.07.09 ble Svartfot BiS (best in show), og her blir Svartfot presenetert som en lykkkelig vinner av korthårs huskatter!:)


(N) Ingaves Knerten (O'sis) slapper av i buret:)


Venneparet vårt (Anna og Micke) har også en maine coonhannkatt. Han heter for Vargtass. Her slapper Vargtass av i buret.


Vargtass får pelsstell før han skal til sin grunnbedømmelse:)


Vargtass sitter pent på dommerbordet under sin grunnbedømmelse:)


Søndag 19.07.09 ble Vargtass NOM til panel:)


Vargtass under panelet søndag 19.07.09:)


Vargtass under panelet søndag 19.07.09:)


Den flotte Supremesløyfen til Aros!:)


Den flotte tittelsløyfen til Blondie!:)


Caspar sine cert-sløyfer!:)


Den fine NOM-sløyfen til Svartfot:)


Den flotte BiS-sløyfen til Svartfot som han vant 18.07.09!:)


Utstillingsburet til Aros og Blondie.


Utstillingsburet til Svartfot.


Utstillingsburet til Caspar.

BILDER FRA VESTKYSTKATTEN SIN UTSTILLING I KRISTIANSUND 20.06 - 21.06.2009!:)

20.06 - 21.06.2009 var det duket for Vestkystkatten sin utstilling i Freihallen i Kristiansund!:) Her er Aros og Blondie i utstillingsburet sitt!:)


Aros og Blondie i utstillingsburet sitt!:)


Selvsagt fikk Svartfot huspus lov til å bli med på utstillingen!:) Han storkoser seg når han er på utstilling!:)


Svartfot i utstillingsburet sitt!:)


Jeg reiste sammen ei i katteklubben min. Hun hadde med seg to persere. Her er Susie i utstillingsburet sitt!:)


Den andre perseren gjøres klar for utstilling. Det er viktig å være fin i pelsen når en skal frem til dommeren.


Premiebordet med de flotte premiene som vinnerkattene kunne vinne!:)


Aros på dommerbordet til sin grunnbedømming. Lørdag 20.06.2009 fikk Aros sitt 9. CACS cert, og han fikk flott kritikk!:) Søndag 21.06.2009 fikk Aros sitt 10. CACS cert, og han ble også NOM (Dommerens Beste) til panelet!:)


Aros på dommerbordet, og dommeren gransker Aros sine kvaliteter!:)


Blondie til sin grunnbedømmelse hos dommeren!:)


Blondie fikk også kjempebra kritikk av dommerne begge dagene. Lørdag 20.06.2009 fikk Blondie sitt 1. CAP cert, og hun ble NOM (Dommerens Beste) til panelet.Søndag 21.06.2009 fikk Blondie sitt 2. CAP cert, og hun ble igjen NOM til panelet!:)


Utstillinger er slitsomt for både tobente og firbente...:)


Christine med sin flotte maine coon hannkatt til utvelgelse av NOM (Dommerens Beste)!:)


Svartfot ble BiS (Best In Show) lørdag 20.06.09 og søndag 21.06.09!:) Her er assistenten med Svartfot før han skulle bli presentert for publikum!:)


Svartfot i utstillingsburet med BiS - pokalen han fikk lørdag 20.06.2009!:)


Svartfot i utstillingsburet sitt med begge BiS - pokalene han fikk!:) Flinke huspusen vår ja!:)