HVERDAGSOPPDATERING OM HJERTEKNUSERNE MINE MED NYE BILDER <3 :)

Det er blitt mai, og i morgen har vi allerede kommet til midten av den fineste vårmåneden :) Vi har hatt et kjempefint vær i mai måned, og det har vært lite nedbør. 

Det at det har blitt varmere i været gjør at verandadøra ut til verandaen kan åpnes, og abyssinertrioen er ikke sene om å gå ut på verandaen en tur. De storkoser seg når det er bra temperatur, sol og varme :) Nå er jo abyssinere en rase som elsker varme. Jo varmere jo bedre. Litt lik matmoren sin der :)

Elvis er som sagt kastrert, og det var fordi jeg ikke skal bruke ham i avl lengre. Da er det plagsomt for ham å være fertil. En fertil hannkatt som tenker på damer 24/7 blir gjerne tynne. 

Etter kastreringen til Elvis måtte ting gå seg til på nytt igjen. Da han var fertil var han likestilt med Nadina, men nå er det bare Nadina som er fertil. De har brukt de ukene til å gjøre opp statusen seg i mellom, for når en hannkatt blir kastrert vil han lukte annerledes, og han vil få en annerledes atferd. I begynnelsen etter kastreringen var det litt småkrasj mellom Elvis og Nadina, men heldigvis har det begynt å gå seg til igjen. Nadina var rasende på Elvis bare hun så ham. Jeg forhørte meg med flere av mine rasekattvenner, og de sa det var helt normalt at de måtte finne plassen sin på nytt igjen. Fikk kjempegode tips til hvordan jeg kunne gjøre denne fasen mest mulig enkel. 

Jeg tok opp et stort kattebur på stua. De første dagene skiftet jeg på at Elvis og Nadina var i katteburet. Når Nadina var i katteburet fikk Elvis være fritt på stua, og når Elvis var i katteburet fikk Nadina lov til å være fritt på stuen. Dette taklet de kjempebra. Flere ganger om dagen tok jeg en håndduk og gned over Elvis for så å gni det over Nadina. Det gjør at Nadina og Elvis fikk samme lukt. Etter 2-4 dager begynte ting å gå seg til, og Nadina kunne lukte på Elvis og omvendt :) 

Et annet godt triks jeg fikk var å sette på en sele på Nadina, og det hjalp henne til å roe seg ned. 

Takket være kjempegode råd fra mine abyssiner- og rasekattvenner har det blitt bedre og bedre, og Nadina troner alene på dronningtronen som fertil hunnkatt :) 

Til syvende og sist handler det om at den hunnkatten som er dronning har tillit til at de andre kattene i flokken respekterer henne. Dixie respekterer sin mamma Nadina, og for Dixie holder det med et strengt blikk fra Nadina, og Dixie må vike plassen sin. Elvis er mer den som erter, og han kan helt uten forvarsel hoppe opp for å klaske til Nadina med labben sin. Akkurat det får han ikke lov til, og når jeg ser at han gjør det får han en timeout. 

Katter skjønner når de har gjort noe galt, og de skal ha grensesetting de også. 

Nå er forholdet mellom Nadina og Elvis mye bedre, og det går flere dager uten at de har en uenighet :) 

Dixie er den som er "fredsmekleren" i katteflokken, for hun er godt likt av både Nadina og Elvis. 

De er noen store koseklumper alle tre, og de vet hvordan de skal få oppmerksomheten vår f.eks. å få ligge i fanget for å få kos <3 <3 <3 :) Nadina er den første til å ta beslag på matfar sitt fang, men hvis fanget til matfar er opptatt, kan hun gjerne komme for å legge seg i fanget mitt <3 :) 

Den største avisterroristen er Nadina, og dèt i ordets rette forstand! Hvis matfar eller jeg sitter og leser avisen skal dere ære sikker på at Nadina kommer for å få kos og oppmerksomhet. Da stiller hun seg opp på avisa, står og masserer med forlabbene og hvis vi prøver på å bla om siden i avisen begynner hun å lekesloss med avisbladet :) Noen som fremdeles lurer på hvorfor jeg foretrekker å lese nettutgaven av avisen? 

Dixie bytter gjerne på om hvem av oss som hun ligger i fanget til. Hun kan likeså godt ligge i fanget mitt som i matfar sitt fang. Elvis ligger mest i fangt mitt, men når han ligger der vil også Dixie komme for å ligge i fanget mitt hun også. 

Ingen av hjerteknuserne mine er redde når det kommer gjester på besøk, for de går rett opp i fanget til gjestene våre. Heldigvis så er familie, slekt og venner av oss glade i katter, og de liker kjempegodt å kose med kattene. Har et par som er allergisk eller som er redd for katt, men når de kommer på besøk får kattene være på soverommet. Jeg vet selv hvordan det er å være allergisk, for jeg er allergisk mot hund, I tillegg er jeg redd for hunder. De av vennene våre som har hund er kjempeflinke til å ta hunden på et annet rom når de vet at jeg kommer. Det jeg er redd for er hvis hunden hopper opp på meg, for det har jeg opplevd, og det liker jeg ikke 

Det skal være gjensidig respekt, for det finnes de som er engstelig for katter, og som katteeier sørger jeg for at de slipper å ha kattene rundt seg når de besøker oss. Jeg mener det er vår plikt som dyreeier enten om man har hund eller katt å vise hensyn til allergi eller det å være redd.

Det går kjempefint med Grace hos fòrvertene, men nå har de begynt å gi henne p-piller. Grace fikk løpetid hver 14 dag, og hyppig løpetid er ikke bra for en hunnkatt. Det kan føre til livmorbetennelser. Fòrvertene forteller at Grace er sosial. Hvis det kommer gjester hos dem, er Grace alltid den mest sosiale, og skal være med sammen besøket. Hun elsker å få oppmerksomhet av fòrveretene sine så vel som besøkende <3 :) Gjestene der i huset må bare ikke overse Grace :) Fòrvertene pleier å ta med seg Grace og halvsøsteren til Grace (Felicia/Signe) på tur ut i seler, og Grace er kjempeflink å gå i sele :) 

Jeg har funnet en hannkatt som jeg skal bruke på Grace, og Grace kommer til å ha godt av et kull. Nå har hun så mye hormoner i kroppen at hun vet ikke opp ned på seg selv. Se for dere en tenåring som er i den villeste puberteten. Slik er Grace også :) Grace har utviklet seg bra, og hun har fine kvaliteter. Når jeg nå skal pare henne må jeg tenke på hva jeg trenger som kan komme til nytte. Det jeg trenger en en hannkatt med kort pels og med bra øreplassering. 

Jeg har et håp om å få paret Nadina for siste gang før hun blir sterilisert i løpet av senhøsten 2017. Da blir det absolutt det siste kullet til Nadina. Hannkatt for Nadina har jeg også klar :) Krysser fingrene for at hun kommer i løp etter sommerferien. Nadina pleier å ta seg løpetidsfri fra april - august/september før hun begynner igjen. Tok av henne p-pillen rett etter jul. Siden Elvis nå er kastrert trenger ikke Nadina å gå på p-piller, for det er ingen fare for paring :) 

Neste utstilling for kattene er i Østersund i Sverige første helgen i juni, og det gleder jeg meg til. Jeg har meldt på alle tre, Nadina som senior, Elvis i klasse 10 (kastratklasse) og Dixie i klasse 10 (kastratklasse). 

Ønsker å dele noen bilder jeg har tatt av kattene i det siste, og håper dere liker bildene :) 

 


Godpusejenta mi dronning Nadina <3 :) 

 


Godpusejenta Nadina koser seg i solskinnet fra stuevinduet <3 :) 

 


Godpusejenta min prinsesse Dixie Rose koser seg ute på verandaen <3 :) 

 


Godpusejenta Dixie Rose <3 :) 

 


Godpusegutten prins Elvis slapper av på sofaputa <3 :) 

 


Godpusegutten Elvis koser seg ute på verandaen <3 :) 

 


Jeg måtte bare fange dette øyeblikket på bilde hvor Elvis og Nadina koser seg i solskinnet fra kjøkkenvinduet <3 <3 :) 

 


Godpusejenta Grace koser seg ute på verandaen hos fòrvertene sine <3 :) Foto: Linnea Höök

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#abyssiner #abyssineroppdrett #rasekatter #hverdagslilvmedkatter #katter #bilder #kjæledyr #husdyr #katteoppdatering

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

11 kommentarer

Else Marit

15.05.2017 kl.13:57

Åhhh snuppa mi så råkoselig og fint innlegg om kattene;)) Og bildene av kattene var råfine;)) Jeg liker godt uttrykket på Dixie. Og på bildet av henne har du greid å fange nettopp det uttrykket;))

Råbra å høre at det har gått seg til igjen. Du har rett når du forteller at katter forstår når de har gjort noe galt. Når Snuppa vår traver stolt på kjøkkenbenken må i reise oss fra stolen vår. Og når i gjør det hopper hun ned. Ikke tale om hun hopper ned ellers. Når vi sier fy til henne for noe galt hun har gjort ser jeg at hun skjemmes.

Du er råflink med kattene dine. Og det lyser at du elsker alle tre. Du har et hjerte av gull for kattene dine snuppa mi;))

Jeg synes det er rå koselig når du forteller om kattene. Og jeg blir i godt humør av å lese innleggene om kattene;))

Vi kom hjem fra Trondheim i går ettermiddag. Da vi kjørte fra Verdal var det en tårevåt jente som satt og snufset i baksetet. De fleste elevene snufset og gråt under avslutningsfesten. Og når skolekoret skulle synge var det mer gråt enn sang. Helt på slutten fikk vi foreldre og foresatte beskjed om å gå ut. For lærerne og elevene skulle ha avskjed med hverandre alene.

Vi kjørte til mamma og pappa etter avslutningsfesten. Mamma laget hjemmelageet pizza. Og vi koste oss med esc2017.

Minstejenta er russ. Og hun er opptatt med det sammen venninnene sine.

Ha en fin ettermiddag;))

Stooor klem fra Else Marit

(N) Hakrilas Abyssineroppdrett

23.05.2017 kl.14:06

Else Marit: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg Else Marit vennen <3 :) Kjempekoselig at du likte blogginnlegget mitt og bildene :)

Synes det er kjempekoselig å oppdatere om kattene, samt dele bilder av dem. Av og til er jeg for sen frem med kameraet, for plutselig så ligger de i en stilling som jeg gjerne skulle ha fotografert. Når jeg da finner frem kameraet har de byttet stilling :)

Hvis kattene er på kjøkkenbenken, og vi bare sier "Fy" til dem hører de ikke etter, men vi må fysisk reise oss fra stolen for at de skal hoppe ned. Utspekulert er de alle tre :) På en kjempemorsom måte da :) Vi får oss mang en god latter av de tre klovnene våre :D

Tenk nå er hun ferdig på folkehøgskolen! Jeg kjenner igjen den følelsen å slutte på folkehøgskole etter ett år hvor det sosiale har stått i fokus. Den dag i dag kan jeg huske hvor kjempetrist det var å si "adjø" til vennene man har fått, og man visste jo at man kanskje ikke kom til å treffe alle sammen igjen :( Vi har jo ei facebookgruppe, og på kullet vårt var vi 98 stk, og på facebookgruppa er vi over 80 stk av oss. Det er ikke verst til å være oss "oldinger" :D

Ønsker deg en kjempefin tirsdag :)

Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

Mona Elisabeth

15.05.2017 kl.22:02

Det er alltid kjekt å lese nyheter om kattene dine, og de lekre bildene du har tatt da :)

Jeg lærer noe nytt hver gang jeg leser bloggen din, og det er kjekt at du informerer om kastrering og hva det gjør med en flokk.

Du imponerer meg med din dyktighet når det gjelder katter og kattens atferd. Det har du bevist mange ganger gjennom bloggen din.

Lucia er sta, og når hun har bestemt seg for noe får vi ikke rikket henne fra det. Hun tester grensene våre daglig, og hun tar ikke nei for et nei.

Det er det som fasinerer meg når det gjelder katter at de er bevisste på hva de vil, og de gjennomfører det de har bestemt seg for.

Fin, fin kveld til deg, mannen din og kattene dine :)

Klem, klem fra Mona Elisabeth

(N) Hakrilas Abyssineroppdrett

23.05.2017 kl.14:39

Mona Elisabeth: Tusen takk for kjempekoselig kommentar, og kjempekoselig at du likte innlegget og bildene mine :)

Jeg blir jo kjemperørt over de fine ordene du skriver til meg <3 Jeg prøver at de som ønsker skal få lære noe av å lese innleggene mine som jeg skriver om kattene, og jeg har fått mange private henvendelser fra lesere som har spørsmål om katt, kattehold og evt. lurer på å kjøpe seg rasekatt :)

Jo takk. Sta eller kanskje "viljesterk" er nok en god beskrivelse av både abyssiner og somali :) De har nok de samme genene de to rasene der :)

Ønsker deg en kjempefin tirsdag :)

Purr, purr, og stor klem fra kattene og matmor Toril

Irene

16.05.2017 kl.18:47

Hei kvelden før kvelden :) Er du ferdig før morgendagen? Jeg har igjen å stryke bunadsskjortene til jentene og meg selv. Vi skal til sentrum for å se på skoletoget. Jentene skal ikke gå i år, men de skal gå i borgertoget for håndballaget. Om ettermiddagen blir det middag hjemme hos søsteren og hennes familie :) Jeg har laget marsipankake som jeg skal ha med til søsteren min.

I kveld skal jentene på Lerkendal sammen venninnegjengen sin, men jeg skal se den på tv Max :)

Du aner ikke hvor koselig det var å se den nye bloggoppdateringen din om kattene dine, og du skriver så levende om dem at jeg ser dem for meg :) Fantastsike bilder du har tatt av dem. Av de bildene likte jeg bildet av Dixie og Elvis best :)

Jeg har fri til og med fredag, men jeg skal jobbe sent fredag, tidlig lørdag og sent søndag. Etter helgen har jeg fri mandag og tirsdag, og skal på jobb onsdag neste uke igjen. Jeg kommer på besøk på en formiddagsvisitt på onsdag før jobb for å hilse på deg og kattene :)

En fin 17.mai ønskes deg, mannen din og familiene deres i morgen, og en fin 16.mai :)

Godklem fra Irene

(N) Hakrilas Abyssineroppdrett

23.05.2017 kl.14:46

Irene: Tusen takk for kjempekoselig kommentar, og kjempekoselig at du likte innlegget og bildene mine :)

Jeg prøver å være nøye på hvilke bilder jeg deler på blogg, facebook, instagram og snapchat, og jeg bruker tid på å gå igjennom bildene jeg har tatt før jeg finner bilder jeg ønsker å dele med leserne og følgerne mine :)

Selv synes jeg det er koselig å fortelle om kattene mine, og livet med dem her hjemme, for de har jo hver sine
kjempeherlige personligheter alle tre <3 <3 <3 :)

Blir kjempekoselig å treffe deg i morgen før du skal på jobb :)

Ønsker deg en kjempefin tirsdag :)

Purr, purr, og stor klem fra kattene og matmor Toril

Monica

21.05.2017 kl.20:36

så nyyydelig katter :) sukk :)

(N) Hakrilas Abyssineroppdrett

21.05.2017 kl.20:46

Monica: Tusen takk for det :) Det er en kjempeherlig, aktiv, nysgjerrig, inteligent, hengiven, leken og morsom rase som bare må oppleves. Den kan ikke beskrives :)

Ønsker deg en kjempefin søndagskveld :)

Purr, purr, fra matmor og kattene

Due

30.05.2017 kl.23:07

Nydelige katter :) <3

(N) Hakrilas Abyssineroppdrett

30.05.2017 kl.23:14

Due: Tusen takk for det :) De er kjempeherlige <3 :)

Ønsker deg en kjempefin tirsdagskveld :)

Purr, purr fra kattene og matmor Toril

Torunn

27.06.2017 kl.11:38

Lykke til med utstillingene i juni!

Ha en fin dag videre :)

Skriv en ny kommentar

(N) Hakrilas Abyssineroppdrett

(N) Hakrilas Abyssineroppdrett

50, Trondheim

Hei! Velkommen til bloggen for (N) Hakrilas Abyssineroppdrett. I denne bloggen får du bli kjent oss 3 abyssinerne til matmor Toril. Vi abyssinerne er: Nadina (7 år), Dixie (datter til Nadina 5 1/2 år) og svensken Elvis som er 2 år :) Bloggen handler om oss kattene. Dere får se bilder av oss, outfit selvsagt. Vi har hørt at det er kjempepopulært med outfitbilder. Matmor er kjempestolt av oss alle 3, og stadig ser vi henne med fotoapparatet når hun skal ta bilder eller videoopptak av oss :) Vi deltar på katteutstillinger, og matmor har flere hyller med kjempeflotte pokaler som vi har vunnet, og på 3 av veggene på arbeidsrommet henger sertifikatsløyfene og tittelsløyfene vi har vunnet når vi har vært på utstillinger :) Dere vil også få se videoopptak av oss. Hvis Nadina eller Dixie venter kattunger vil dere få lov til å være med på den spennende reisen fra drektighet, til kattungefødsel og frem til kattungene flytter når de er 12 uker gamle :) Hvis dere vil lese mer, og se flere bilder av oss besøk hjemmesiden for (N) Hakrilas Abyssineroppdrett: http://wwww.hakrilas.no/ Besøk vår offisielle Blogg for (N) Hakrilas Abyssineroppdrett: http://www.hakrilas.no/blogg PS! Denne bloggen ble opprettet i 2014 for å ha backup på bilder og videoer hvis matmor skulle være uheldig å miste innleggene sine på vår offisielle blogg.


Kategorier

Arkiv

hits